”Onhan tässä aikamoinen painiviikonloppu edessä”

2.11.2017

Punanuttujen on syytä olla valmiita todellisiin ”painimaaotteluihin” viikonlopun Suomi-sarjakoitoksissaan.
Punanuttujen on syytä olla valmiita todellisiin ”painimaaotteluihin” viikonlopun Suomi-sarjakoitoksissaan.

Tuloksellista sekä samalla myös pelillistä matalaliitoa viimeisimmissä otteluissaan viettänyt Titaanit pääsee tulevana viikonloppuna yrittämään kurssinsa kääntämistä kahta fyysisesti vahvaa ja erittäin suoraviivaista lätkää pelaavaa joukkuetta vastaan. Punanutut nimittäin lähtevät ”painimaan” Suomi-sarjapisteistä KSOY Areenalle lauantaina saapuvan HC Indians Kaarinan sekä Forssan jäähallissa kotkalaisia kuluvan kiekkoviikon päätteeksi isännöivän FPS:n kanssa.

Titaanit hyökkäsi viime viikonloppuna Pohjois-Suomeen tarkoituksenaan kahden vierasvoiton nappaaminen sekä samalla katastrofaalisen heikon vierastrendinsä parantaminen ja Riemu-kylvetyksen myötä menneen kunniansa palautus.

Kyseiset päämäärät täyttyivät kuitenkin vain osittain, sillä niin AIK/Laser HT kuin Hokkikin osoittautuivat kotikaukaloissaan liian eteviksi vastuksiksi, eikä punanuttujen matkaan tarttunut kuin Kajaanissa kärsityn jatkoaikatappion mukanaan tuoma yksi sarjapiste kotiin tuotavaksi.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mieli kirkastui tappioista huolimatta, sillä Hokki-kamppailu oli kotkalaisilta jo ihan lupauksia herättävä, eikä himoittu vierasvoittokaan enää kovin kauaksi jäänyt.

– Viikonlopun saldonamme oli kaksi tappiota, joten tuloksellisesti emme tietenkään onnistuneet tavoitteessamme, Piispanen kommentoi.

– Suurin juttu oli kuitenkin se, että joukkue heräsi oikeasti tosissaan pelaamaan, kamppailemaan sekä taistelemaan myös vieraissa ja sai näin henkistä pirteyttä mukaan tähän touhuun.

Suurin syy Titaanien jo pidempään heikohkoon pelilliseen jaksoon löytyy tilastoja ja ottelutallenteita katsomalla varsin helposti – punanuttujen verkkoon on isketty keskimäärin viisi kiekkoa per peli ja sellaisella statistiikalla ei pitkässä juoksussa yksinkertaisesti vaan voi pärjätä.

– Olemme taistelleet puolustuspeliongelmien kanssa jo pidemmän aikaa, eikä sen parantamiseen ole olemassa mitään yksittäistä keinoa, vaan meidän pitää toistojen kautta pystyä jykevöittämään otteitamme, Piispanen toteaa.

– Suomi-sarjassa puolustavalle pelaajalle ei tarvitse sattua kuin muutaman sekunnin mittainen ajatuskatko ja kaveri saa maalipaikan – kyse on hyvin pitkälti asenteesta, sillä tiivis ja hyvä puolustuspelaaminen vaatii täydellisen keskittymisen itse peliin.

Edellisviikonlopun tappioiden myötä Titaanit tarpoo tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa ja viiden viimeisen kamppailun kuntopuntarissakin kotkalaisilta löytyy vain yksi vaivainen voitto.

Tämän myötä sijoitus sarjataulukossa on laskenut jo kaksinumeroiselle sijaluvulle (10.), joka ei ole lähelläkään joukkueen itselleen ennen sarjakauden alkua asettamaa tavoitetta.

Siksi voittoja olisi alettava ottaa huomattavasti tiiviimpään tahtiin kuin tappioita, sillä tasaisessa keskikastissa erot eivät vielä tässä kohtaa ole pisteiden valossa kovinkaan suuria ja muutamalla perättäisellä onnistumisella voi hilata itsensä jo kuuden parhaan joukkoon.

– Helppoa sen kelkan kääntäminen ei ikinä ole, se on ihan selvä asia – voitot ruokkivat itseluottamusta, kun taas tappiot syövät sitä, ”Pise” puntaroi ja jatkaa:

– Tässä punnitaan nyt meidän joukkuetta oikein kunnolla, sillä kyse on nyt siitä kuinka nopeasti kykenemme kasaamaan rivimme näiden perättäisten tappioiden jälkeen.

Kirvelevistä polvistumisista huolimatta punanuttupiiskuri haluaa nostaa vallalle myönteisen ilmapiirin, jonka mukanaan tuomasta voimasta oli nähtävissä viitteitä jo ”Nälkämaan taistelussa”.

– Se on positiivista, että trendimme on näiden tappiopelien aikana ollut kuitenkin nouseva – peliesitys Kajaanissa oli jo ihan pirteä kaikin puolin, Piispanen sanailee.

– En näistä [tappioista] ottaisi nyt kuitenkaan mitään taakkaa kannettavaksemme, sillä uskon lauantaina edessä olevan kotiottelun tuovan entisestään lisää valppautta otteisiimme.

– Emme kuitenkaan voi tuudittautua siihen mielikuvaan, ettemme kotona häviä kenellekään, kunhan pelkästään vain saavumme paikalle – kyllä meidän pitää kotikaukalossakin pystyä pelaamaan hyvää ja tasapainoista lätkää, jotteivät vierailijat KSOY Areenalta pinnoja mukaansa ota, ”Pise” naulaa.

Takaa on hyvä tulla

Kuten mainittua, on Titaanit tällä hetkellä Suomi-sarjan todella tasaisessa keskikastissa sijalla 10, josta matkaa suoraan pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä ja karsimaan puolestaan vain neljä pistettä.

Tästä syystä jokainen edessä oleva peli on todella suuressa arvossa, sillä mitä pidempään tulokseton meno kotkalaisten kohdalla jatkuu, sitä tukalammaksi joukkueen olotila alkaa käydä – nyt on siis alettava pistellä pataan jokaista vihulaista, olivat ne sitten punanuttujen ylä- tai alapuolella sarjasijoituksia katsottaessa.

– Sarjataulukkoa on edelleen aika turha tuijotella, sillä kaikki vastaan asettuvat joukkueet ovat meille kovia vastuksia, sanoo Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Kyllä meidän pitää illasta toiseen pystyä pistämään kaikkemme likoon, mikäli haluamme voitoista ja niiden mukanaan tuomista paremmista sarjasijoituksista taistella.

Altavastaajan asema on tunnetusti urheilussa koettu hyväksi olotilaksi, sillä silloin vastustajalla on kovempi paine näyttää, ettei se häviä ennakkoon heikommaksi oletetulle vastustajalle. Tähän ”paineettomuuden mantraan” punanuttujenkin olisi hyvä uskoa, sillä mailaa liian kovaa puristamalla tulevan viikonlopun vastustajat eivät tule kaatumaan.

Vastaan nimittäin asettuu ensiksi lauantai-iltana Kotkaan matkaileva, Ilkka Saarelan kepeälle lentokelille käskyttämä, sarjakolmonen HC Indians Kaarina, joka on jo ihan tähän mennessä pelaamiensa pelien puolesta näyttänyt todellisen luonteensa ja taitonsa jäädytetyllä taistelutantereella.

– HCIK on vahvistunut aika merkittävästi viime kaudesta ja se on näkynyt heidän alkukauden peliotteissaan, antaa Piispanen ansaitsemaansa arvon kaarinalaisten alkukauden pelisuorituksille.

Vaikka Saarelan revohka onkin ollut todella kovassa vireessä ja saapuu KSOY Areenalle vahvan itseluottamuksen turvin, on Titaanien siitä huolimatta muistettava se fakta, että punanutut ovat kotonaan kaataneet tähän mennessä kaikki vastaan asettuneet vierasjoukkueet ja kyenneet pelaamaan omien kannattajiensa silmien edessä voittoisaa jääkiekkoa.

Tähän kun lisätään vielä legendaarisen liigahyökkääjä Jari Korpisalon kuolematon lausahdus ”takaa on hyvä tulla”, pystyvät kotkalaiset ammentamaan jo isosti voimia viikonlopun aikana edessä oleviin tsembaloihin, joissa titaanipelaajat pääsevät aivan varmasti iskemään kaikki voimavaransa tatamille vääntääkseen vastustajansa siltaan.

– Onhan tässä aikamoinen painiviikonloppu edessä, ”Pise” naurahtaa ja vakavoituu heti perään:

– HCIK perustaa pelinsä hyvin pitkälti fyysisyyden ja kovan kamppailupelaamisen voimaan, johon meidän pitää ehdottomasti pystyä vastaamaan sekä rakentaa sitä kautta pienistä palasista voittoisa lopputulema itsemme kannalta.

Miehekäs halailu ja voimien vertailu tuskin jää pelkästään lauantaihin, sillä kiekkoviikon päätteeksi kotkalaisilla on edessä matka Kanta-Hämeen maakuntaan ja tarkemmin ottaen Forssaan, jossa vastaan asettuu Asko Rantasen valmentama sarjanelonen FPS, joka kaarinalaisten tavoin on tunnettu fyysisesti erittäin vahvana, taitavana ja ilkeänä joukkueena.

– FPS on meille jo harjoituspeleistä tuttu vastustaja ja tiedämme, että he tykkäävät vääntää sekä kääntää oikein kunnolla, jonka myötä etenkin maalineduspelaaminen nousee isoon arvoon sunnuntaisessa koitoksessa, aprikoi punanuttuluotsi Piispanen.

– Forssalaiset pelaavat ajoittain myös sääntöjen rajamailla ja harrastavat koiruuksia vastapuolen pasmoja sekoittaakseen, joten meidän on vain pidettävä pää kylmänä, sillä rangaistusaitiosta näitä pelejä ei edelleenkään voiteta.

Titaanien ja HCIK:n välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (4.11.) käyntiin perinteiseen tapaan kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Sunnuntaina (5.11.) punanutut matkustavat puolestaan Forssan jäähalliin, jossa kello 17:00 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu Forssan Palloseura.