Piispasen toimintakiellon pituus selvisi – viisi peliä ”pekkaa”

9.11.2017

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen ei hetkeen jakele joukkueelleen ohjeita vaihtoaitiosta käsin.
Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen ei hetkeen jakele joukkueelleen ohjeita vaihtoaitiosta käsin.

Punanuttujen pääpiiskuri Mika Piispasen jo viime viikonlopusta alkanut ”pakkoloma” Suomi-sarjatohinoista venyy vielä hitusen lisää.

Kotkan Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen on saanut viiden ottelun mittaisen toimintakiellon Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunnalta sunnuntaina 29.10.2017 pelatun Hokki-vieraskamppailun jälkeisistä kommenteista, jotka punanuttupiiskuri antoi paikallislehti Kymen Sanomille Kajaanissa mitellyn Suomi-sarjataiston tuomaritoiminnasta.

Kurinpitovaliokunta toteaa toimintakiellon pituuden määrittelyperusteluissaan seuraavasti:

Piispasen tosiasiallisena tarkoituksena ei ole ollut mikään muu kuin samantyyppinen tuomarin julkinen halventaminen ja nöyryyttäminen, kuin mistä hänelle on jo aikaisemmin tämän vuoden aikana määrätty lisärangaistus.

Koska tällainen menettely on myös vastoin urheiluhenkeä, reilua peliä ja kunnioitusta, Piispanen on toiminnallaan rikkonut myös sääntöperustetta 168.

Koska jutun on julkaissut laajalevikkinen lehti, syytösten voidaan arvioida tulleen melko suuren yleisön tietoon. Sen vuoksi ylittää teko selvästi ottelurangaistuksen määräämisen kynnyksen ja Piispaselle tulisi yksin tästä syystä määrätä usean ottelun pituinen lisärangaistus, joka ei voi olla viittä ottelua lyhyempi.


Jo viime viikonloppuna miteltyjen HCIK- ja FPS-otteluiden lisäksi Piispaselta jäävät täten väliin Titaanien tulevat HCIK- (10.11.), Karhu HT- (11.11.) ja Riemu-kamppailut (18.11.).