Titaanit tyrmäsi Hokin

7.1.2018

Kuten 6-1-osuman iskeneen titaanihyökkääjä Ville Myyryläisen virneestä näkyy, on voittaminen keskimäärin mukavampaa puuhaa kuin häviäminen.
Kuten 6-1-osuman iskeneen titaanihyökkääjä Ville Myyryläisen virneestä näkyy, on voittaminen keskimäärin mukavampaa puuhaa kuin häviäminen.

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Tämä toteamus sopi kuin nenä päähän sunnuntai-iltana takaisin Suomi-sarjakiekon pariin kotoisalla KSOY Areenallaan palanneille punanutuille. Kotkassa pitkästä aikaa vieraillut Hokki sai tuta Titaanien voitonnälän ja näyttämisenhalun, jotka siivittivätkin isännät jo avauserässä hurjaan lentoon sekä lopulta aina komeaan 7-2 (4-0, 2-1, 1-1) –kotivoittoon!

Titaanit – Hokki 7-2 (4-0, 2-1, 1-1)

00:40 1-0 Juho Luukkonen (Vikke Terho, Miro Mänttäri)
02:30 2-0 Jesse Hurme (Jere Koikkalainen) AV
11:56 3-0 Miro Mänttäri (Vikke Terho, Juho Luukkonen) VoM
15:34 4-0 Elmeri Kotro (Henry Karjalainen, Roope Lantta)
26:21 5-0 Henry Karjalainen AV

26:46 5-1 Niki Huovinen (Jarkko Heikkinen, Martins Vitolins)
38:47 6-1 Ville Myyryläinen (Tino Hovi)
51:38 6-2 Jaakko Heiskanen (Oleksandr Liulchuk)
54:17 7-2 Petja Summanen (Jesse Hurme, Niko Kosonen) AV TM

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 12+15+9= 36 torjuntaa
Hokki – Severi Kinnunen 9+10+0= 19 torjuntaa (vaihto 40:00 / 6-1)
Hokki – Patrik Koivisto 0+0+9= 9 torjuntaa (poissa 54:02-54:17)

Jäähyt:

Titaanit 6 x 2min= 12min
Hokki 5 x 2min= 10min

Kun urheilijalla on lajista riippumatta pää on jumissa ja homma ei toimi, voi pieni irtiotto arjesta sekä lepo tehdä ihan hyvää itse kullekin.

Juuri tätä ohjenuoraa jouluviikon alussa Titaanien ruoriin tarttunut Marko Sykkö käytti hienosti hyödykseen ja se kantoikin toivotunlaista hedelmää, kun punanutut palasivat sunnuntaisessa kotikamppailussaan takaisin Suomi-sarjasorvinsa ääreen.

Sijaiskärsijäksi joutui vajaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen Kotkassa vieraillut Kajaanin Hokki, joka tuskin osasi odottaa edeltävänä iltana Porvoosta hakemansa sarjakärjen päänahan jälkeen joutuvansa nähdynlaiseen mankeliin.

Titaanit oli kuitenkin päättänyt näyttää lehtereille saapuneille 459 katsojalle, että se osaa edelleen pelata lajia nimeltä jääkiekko siinä missä muutkin Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason joukkueet ja se todellakin näkyi aivan kaikessa kotkalaisten tekemisessä.

– Pelaamisessamme näkyi tänään se tarvittava tunne ja voima – jätkät halusivat näyttää, että he osaavat oikeasti pelata jääkiekkoa ja nauttia siitä, myhäili Titaanien päävalmentaja Sykkö tyytyväisenä.

Hokki ei ollut kunnolla ehtinyt vielä edes tutustua KSOY Areenan kapeaan kaukaloon, kun kiekko oli kaivettu jo kahdesti vierasveskari Severi Kinnusen selän takaa.

Avausosuman taiteili voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen kumimuikun komeasti rystyllä maalin kattoon nostanut Juho Luukkonen ja lisää vettä kiukaalle paiskoi ajassa 2:30 alivoimalla lötön aivan oikeaan yläpesään todellisella muulinpotkulla naulannut Jesse Hurme.

– Olipahan huikea lähtö joukkueelta peliin – reilut kaksi minuuttia pelattu ja taululla 2-0-lukemat, Sykkö päivitteli.

Punanuttujen tarjoillessa heti ensikättelyistä lähtien tyrmääviä iskuja kajaanilaisten leukaperiin, ei kenttätapahtumien suvereenista hallitsijasta ollut kahta sanaa – niin selkeästi Titaanit vei ja Hokki vikisi.

Kotkalaisten huomattua, että nyt kulkee, nousi innostus entisestään titaanileirissä ja Kinnunen saikin tehdä maalilla parhaansa, jotteivät maalilukemat olisi revenneet jo ennen avauserän puoltaväliä todella rumiksi.

Toki myös vierailla oli omat harvat paikkansa, mutta isäntien maalia vartioinut Santeri Levänen teki yritykset turhiksi kerta toisensa jälkeen, antaen näin aina vain lisää buustia omiensa otteisiin.

Myös kotiyleisö sai kovalle kannustamiselleen vastakaikua, kun jo 1-0-osuman värkännyt Miro Mänttärin johtama hyökkäysvitja petasi todellisella klap-klap-yhdistelmällä pomminvarman tekopaikan sen keskusmiehelle, eikä tämä erehtynyt, vaan pamautti munkin pussiin ja Titaanit jo kolmen maalin karkumatkalle.

Lähes täydellisen vierasjoukkueen avauserän aikana kokeman muilutuksen täydensi lopulta Elmeri Kotro, joka onnistui jälleen kerran voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen laittamaan mailansa väliin Henry Karjalaisen maalia kohti laukomaan kiekkoon sekä ohjaamaan pelivälineen ohi voimattoman Hokki-vahdin.

Summerin soidessa kaukalosta poistuikin kaksi täysin eri mielentilassa ollutta joukkuetta – huikeassa flow’ssa eteenpäin porhaltanut Titaanit ja lähes šokissa ollut Hokki.

Neljän maalin johtoasema kuitenkin hienoisesti kipsasi kotijoukkuetta, joka ei toiseen erään tultaessa ollut enää aivan samanlaisella tarmolla liikenteessä kuin ensimmäisessä.

– Ehkäpä koko kamppailun vaikein hetki osui kohdallemme ensimmäisellä erätauolla 4-0-johtoasemassa, totesi punanuttupiiskuri Sykkö.

– Tuollaisen tilanteen käsittely ei ikinä ole helppoa, etenkin kun vastapuolella ei ole enää mitään muuta kuin voitettavaa.

Hokki saikin sen seurauksena hienoisesti otetta pelistä ja pääsi tulittamaan vulkaanista kuminpalasta ihan kohtalaisilta tonteilta kohti titaanimaalia, mutta kuitenkin tuloksetta, kiitos kotkalaisrysällä hereillä olleen Leväsen.

Kun vieraat eivät edes miesylivoimalla saaneet kiekkoa ohi välillä lähes päällään seisseen punanuttuvahdin, kävi Karjalainen kuittaamassa toisessa päässä tilanteen jo 5-0:aan.

Titaanihyökkääjä haistoi hienosti punaviivan päällä kiekkoa kuljettaneen Hokki-pakki Micke Niemelän aikeet, riisti limpun kuin karkin lapselta, karkasi läpiajoon ja ujutti laatan jäitä pitkin Kinnusen selän taakse.

”Pukukopissa ei tänään ollut mitään muita kuin täyden kympin miehiä”

Puolenkymmentä kertaa kiekon vastustajansa verkkoon iskenyt Titaanit sai vain 25 sekuntia Henry Karjalaisen tekemän alivoimaosuman jälkeen muistutuksen siitä, ettei peli ole ohi ennen kuin se kuuluisa lihava leidi laulaa.

Hokki nimittäin pääsi vähän kuin varkain kuittaamaan kuparisensa rikki, kun kokenut kehäkettu Jarkko Heikkinen löysi viivalta lähettämällään syötöllä maalin kulmalle hiipineen Niki Huovisen, jonka suora jatko yllätti titaanivahti Santeri Leväsen.

5-1-kavennus jäi kuitenkin kajaanilaisille laihaksi lohduksi, sillä Titaanit havahtui siitä jälleen pelaamaan ja viemään painopisteen väellä sekä voimalla vieraiden kenttäpäätyyn.

Läpi taiston aktiivisella karvauksella ja kovalla taisteluilmeellä säväyttänyt kotijoukkue onnistui reilu minuutti ennen toisen erän päätöstä tarjoilemaan lisää silmäkarkkia uskollisille kannattajilleen, kun vahvan myllytyksen päätteeksi Ville Myyryläisen sai suoranaisesti kävellä kiekko lavassaan sektoriin sekä ampua jo kuudennen kerran verkon tötterölle.

– Pystyimme lopulta viemään myös toisen erän nimiimme, vaikka tunnetasomme ei enää ehkä ollut aivan samaa luokkaa kuin aiemmassa, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Titaanien selkeistä 6-1-johtolukemista käyntiin polkaistu päätöserä oli varsin odotetunlainen, sillä Hokin usko oli käytännössä mennyt ja kun vieraiden jalkakin alkoi painaa, eivät punanutut joutuneet kovin paljoa edes venymään pitääkseen pelin näpeissään.

– Keskityimme kolmannessa erässä omaa pelaamistamme yksinkertaistamalla jo voiton varmisteluun, myönsi kotkalaiskäskyttäjä Sykkö.

Isäntien pelaaminen ei seonnut edes Jaakko Heiskasen ajassa 51:38 iskemästä kavennusmaalista ja kun Hokki muutama minuutti myöhemmin otti Severi Kinnusen toisen erän jälkeen maalillaan korvanneen Patrik Koiviston vaihtoaition puolelle, alettiin kamppailussa viritellä viimeisiä sävel-lajeja urkuihin.

Koivisto ehti lopulta seurata peliä joukkuekavereidensa kanssa kaukalon ulkopuolelta käsin vain 12 sekuntia, sillä juuri kyseinen aika meni Titaaneilta rakentaa omalta puolustusalueeltaan lähtenyt hyökkäys ja päättää se Petja Summasen tyhjiin uittamaan 7-2-täysosumaan.

Kyseinen maali jäi myös illan viimeiseksi, joten päätössummerin soidessa ei tulostaulua katsomalla juuri seliteltävää jäänyt – Titaanit suoritti Hokille nyrkkeilytermejä käyttäen lähes täydellisen tyrmäyksen, jonka myötä kaikki kolme jaossa ollutta sarjapistettä jäivät kotkalaisten haltuun.

Titaanien pääiiskurina ensimmäistä kertaa peliä johtanut Marko Sykkö oli syystäkin onnellinen mies. Ehkäpä koko kuluvan kauden paras peliesitys ei olisi kovin paljon parempaan paikkaan voinut osua.

– Pelaajat vastasivat todella hienosti huutoon sekä saivat iskettyä sellaisen energialatauksen tuonne kaukaloon, että tänään olisi voinut olla ihan mikä tahansa vastustaja vastassa ja sille olisi käynyt meidän kanssa kylmät, Sykkö ihasteli.

– Lopputulos oli mielestäni täysin ansaittu, sillä veimme peliä melkein kokoajan nimiimme ja jaksoimme olla aktiivisia sekä pelata nöyrästi molempiin suuntiin – hieno voitto kertakaikkiaan.

Kuluneen viikon aikana pelisuunnitelmansa yksityiskohtia uudistuneen valmennusjohtonsa avulla hionut Titaanit onnistui toteuttamaan taktiikkaansa todella säntillisesti hienon ottelun maalinsa suulla torjuneen Santeri Leväsen johdolla.

– Pysyimme kokoajan vastustajan iholla, emmekä päästäneet heitä pelaamaan rauhassa kiekon kanssa, Sykkö sanaili.

– Myös maalivahti Levänen oli mies paikallaan tolppien välissä – silloin kun oikeasti tarvitsimme häneltä torjuntaa, saimme sellaisen ja se oli todella tärkeä asia voittotaistelun kannalta.

Sykön mieltä lämmitti koko joukkueen onnistumisen ja komean kotivoiton ohella myös se, että kotkalaisten alivoimapelaaminen oli läpi kamppailun aivan täyttä rautaa.

– Pukukopissa ei tänään ollut mitään muita kuin täyden kympin miehiä, titaaniluotsi kehaisi.

– Varsinkin alivoimapelaamisessamme näkyi hyvin se, että joukkue oli valmis taistelemaan ja halusi jok’ikisellä solullaan voittoa nimiinsä.

Yhden Suomi-sarjan kärkijoukkueen kaataminen hivenen vaikeamman jakson ja valmennuksen vaihtumisen jälkeen oli jo loppukauttakin silmällä pitäen merkittävä juttu Titaaneille.

– Tämä voitto oli meille henkisesti erittäin iso, sillä koko touhu on kuitenkin niin paljon kiinni tuolta pääkopasta ja missä tilassa se on, Sykkö mietiskeli.

– Uskon, että tällainen hyvä alku yhteiselle taipaleellemme tulee näkymään myös jatkossa positiivisina asioina aivan kaikessa tekemisessämme.

Titaanit nousi voittonsa myötä yhden sijan sarjataulukossa, ollen tällä haavaa yhdeksäs keräämillään 40 pisteellä, aivan kuten sijaa ylempänä oleva ja viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä S-Kiekko, joka asettuukin seuraavaksi kotkalaisia vastaan.

Punanutut nimittäin hyppäävät vajaan viikon päästä linja-autoon ja suorittavat jo kuluvan kauden neljännen vierasturneensa, kohtaamalla jo aiemmin mainitun S-Kiekon sekä paria sijaa alempana majailevan D-Kiekon.

Tärkeä voitto takataskussa kyseiselle, rapiat 900 ajokilometriä sekä kaksi kovaa kamppailua sisältävälle, reissulle on varsin mukava lähteä, vai kuinka?

– Aina vain paremmalla mielellähän tässä voi mennä kohti ensi viikonlopun vieraspelejä – uskon, että pelaajilla on taas hauskaa tuolla kaukalossa ja se on koko homman ydin, päätti Sykkö tarinointinsa.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 17 Henry Karjalainen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu vajaan viikon päästä lauantaina (13.1.), kun punanutut matkustavat Seinäjoelle, jossa majaansa pitävä S-Kiekko isännöi Seinäjoen jäähallissa kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.