”Positiivisuuden kautta eteenpäin”

12.1.2018

Taisteluilme kasvoille, vierasryöstöt tavoitteeksi ja ei muuta kuin rohkeasti tulta päin!
Taisteluilme kasvoille, vierasryöstöt tavoitteeksi ja ei muuta kuin rohkeasti tulta päin!

Suomi-sarjan runkosarjan alkusarja kiekkoillaan Titaanien taholta päätökseen vieraskaukaloissa, punanuttujen matkustaessa edessä olevan viikonlopun aikana pistejahtiin niin Seinäjoelle kuin Jyväskyläänkin. Mitään helppoja nakkeja S-Kiekko ja D-Kiekko eivät kotkalaisille ole, mutta omalla pelaamisella kumpikin vastus on kaadettavissa, kuten kuluvalla kaudella on jo käynyt ilmi.

Titaanit avasi kevätkautensa viime sunnuntaina komealla tavalla, kun Marko Sykön ohjastama kotkalaismiehistö kaatoi Hokin kotikaukalossaan lähestulkoon näytöstyyliin maalein 7-2.

Oikeastaan kovin paljon parempaa, niin uskoa kuin itseluottamustakin nostattavampaa aloitusta Titaanit ei olisi voinut saada, sillä kajaanilaiset olivat käytännössä koko kamppailun ajan lähes täysiä altavastaajia punanuttujen prässätessä voimakkaasti vieraitaan täyden 60 minuutin ajan.

– Tulos voi olla ihan mitä vain, mutta siitä huolimatta pientä parannettavaa löytyy aina, toppuuttelee Sykkö ja muistuttaa omiaan nöyryyden merkityksestä makeammankin voiton jälkimainingeissa.

– Jos nimittäin jäät onnistuneen ottelun jälkeen siihen uskoon, että olet parhaimmillasi, etkä sen seurauksena saa yhtä hyvää suoritusta aikaiseksi seuraavassa koitoksessa, käy nopeasti kylmät ja se on huono juttu.

Orastavan tappioputken katkaisun suurinumeroisen kotivoiton siivittämänä luulisi joka tapauksessa helpottavan jatkossa punanuttujen otteluihin valmistautumista ja niiden aikana pelaamista, vai miten on päävalmentaja Sykkö?

– Niin miten sen nyt ottaa, helpottaa ja helpottaa... kyllä meillä on vielä paljon tekemistä ennen viikonlopun pelejä, että saamme ladattua itsemme taas samanlaiseen iskuun kuin Hokki-ottelussa, titaanipiiskuri kommentoi.

– Onneksi tässä on kuitenkin vielä riittävästi aikaa laittaa asiat järjestykseen ja uskonkin vakaasti siihen, että joukkue kykenee jatkamaan siitä mihin edellisessä pelissä jäimme, sillä peli- ja voittonälkämme ei ole kadonnut yhtikäs mihinkään.

Vaikka parannettavaa aina löytyykin, haluaa Sykkö omiensa ajattelevan asioita optimismisuuden avulla, sillä negatiivisuus ei ikinä ole ratkaisu yhtikäs mihinkään.

– Positiivisuuden kautta on tarkoitus mennä kokoajan eteenpäin, eikä jäädä murheisiin makaamaan, Sykkö selventää kotkalaisjoukkueeseen sisäänajamaansa ajattelutapaa.

Tyylillä ei väliä, kunhan lopputulos on oikea

Titaanit on meneillään olevan Suomi-sarjakauden aikana profiloinut jo ihan tilastojakin tuijottamalla varsin vahvaksi kotijoukkueeksi, jolla on vieraissa ollut selkeästi vaikeampaa.

Uusiutunut punanuttuvalmennus haluaa saada tähänkin osa-alueeseen näkyvän muutoksen aikaiseksi heti alusta lähtien ja se tapahtuu, kunhan kotkalaiset vain luottavat itseensä sekä pyrkivät pelaamaan samalla tavalla, oli sitten pelipaikkana Kotka tai Timbuktu.

– Sillä ei saa olla mitään eroa pelaammeko sitten kotona vai vieraissa – periaatteessa meidän pitäisi olla tien päällä jopa hitusen verran valmiimpia kamppailemaan ottelun voitosta, sillä olemme aloittaneet valmistautumisen jo matkalla itse pelipaikalle, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Me tiedämme kyllä millä keinoilla saamme hyvän tunnetilan ja sen myötä peli-ilmeen aikaiseksi, joten turha tässä on lähteä muuttamaan yhtikäs mitään.

Lauantaina ja sunnuntaina eteen asettuvista vastuksista, Titaanien kanssa tasapisteissä ja yhden sijan maalieron turvin sarjataulukossa ylempänä olevasta S-Kiekosta sekä kuusi täkyä ja kaksi pykälää alempana majailevasta D-Kiekosta, ei Syköllä kovin paljon etukäteissanottavaa ole, vaikka kotkalaiskäskyttäjä onkin videoita ehtinyt jo jokusen verran tuijotella.

– Meille ei varmasti ole tulossa helppoa viikonloppua, sillä Suomi-sarjassa kaikki joukkueet ovat kotona kovia ja siksi meidän tulee olla valmiita pistämään kaikkemme likoon pisteitä mukaan saadaksemme, Sykkö tokaisee.

– Oma tekemisemme ja siihen keskittyminen on joka tapauksessa edelleen se tärkein juttu, sillä emme voi liikaa tuijottaa vastapuolta saati heidän pelaamistaan.

Kuten todettua, paketoidaan Suomi-sarjan runkosarjan alkusarja Seinäjoella sekä Jyväskylässä päätökseen ja vaikka Titaanit jatkaakin sen jälkeen pelejään alemmassa loppusarjassa, ei tieto siitä laske ollenkaan viikonlopun koitosten painoarvoa.

Pudotuspelipaikka on edelleen aivan täysin kotkalaisten omissa käsissä ja mikäli punanutut ”kevään koviin karkeloihin” mielivät jälleen osallistua, ei pisteitä tulisi luovuttaa varsinkaan pahimmille kilpakumppaneille, joita Janne Saarenpään valmentama ja titaanikasvatti Eppu Oksasen liidaama S-Kiekko sekä Jari Tapperin luotsaama D-Kiekko juurikin ovat.

Sykön mukaan Titaanien onkin otettava kumpikin kamppailu isona haasteena ja pyrittävä lähestymään otteluita pudotuspelinäkökulmasta katsoen, jossa vain lopputuloksella on merkitystä.

– Voimme ottaa edessä olevat tuplapelit niin sanotusti ”minipleijareina” ja se on mielestäni varsin kiehtova ennakkoasetelma, titaaniluotsi mietiskelee.

– Tyylipisteillä ei vieraissa ole mitään väliä – tärkeintä on ottaa voitto kummastakin ottelusta!

Titaanit matkustaa lauantaina (13.1.) Seinäjoelle, jossa kotkalaiset iskevät yhteen Seinäjoen jäähallissa majaansa pitävän S-Kiekon kanssa kello 16:00 käyntiin polkaistavassa Suomi-sarjan runkosarjakoitoksessa.

Sunnuntaina (14.1.) punanutut puolestaan hyökkäävät Jyväskylään ja testaavat kello 15:00 alkaen LähiTapiola Areenalla miteltävässä Suomi-sarjaottelussa aina yhtä yllätysvalmiin D-Kiekon kotivireen.