KooKoo antoi oivan oppitunnin

22.8.2018

Vikke Terhon taituroima osuma oli yksi Titaanien harvoista ilonaiheista Kouvolan keskiviikkoillassa.
Vikke Terhon taituroima osuma oli yksi Titaanien harvoista ilonaiheista Kouvolan keskiviikkoillassa.

Keskiviikkona Kouvolassa mitelty harjoitusottelu ei sujunut alkuunkaan Kotkan Titaanien suunnitelmien mukaan. Punanuttuja Lumon Areenalla isännöinyt KooKoon A-nuorten liigamiehistö nimittäin näytti miten varsinkin jalkanopeudella voidaan vastapuoli totaalisesti hyydyttää ja lähetti kotkalaiset lopulta ansaittu 5-2 (1-1, 1-1, 3-0) –tappio niskassaan takaisin Kymijoen alajuoksulle.

KooKoo-A – Titaanit 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)

05:15 0-1 Vikke Terho (Joonas Eväkoski, Elmeri Kotro)
16:39 1-1 Sami Tamminen (Vili Kolsi)
24:46 2-1 Oskari Levänen AV
29:00 2-2 Miikka Hakala (Elmeri Kotro, Jere Koikkalainen) YV SR
50:20 3-2 Niklas Suominen (Sami Tamminen) VoM
55:15 4-2 Mathias Hänninen (Jiri Parviainen)
59:37 5-2 Joonas Kiiskinen (Oskari Levänen, Vili Kolsi)

Maalivahdit:

KooKoo-A – Matias Vuorenmaa 8+8+6= 22 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 7+15+11= 33 torjuntaa

Jäähyt:

KooKoo-A 3 x 2min= 6min
Titaanit 6 x 2min= 12min

Voitto alla liigahallin kirkkaita valoja ihastelemaan lähtenyt Titaanit ei päässyt keskiviikkoiltana alkuunkaan edes lähelle sitä pelillistä tasoa, jota punanuttujen päävalmentaja Marko Sykkö omiltaan ennakkoon odotti.

Siitä piti Sykön mukaan huolen kotkalaisten ”95 prosentin keskittyminen”, joka takasi lopulta ”50 prosenttisen suorituksen”. Kun Titaanit ei aivan täysillä paikeilla ollut hommassa mukana, näytti kotijoukkueena esiintynyt KooKoon sille lähestulkoon taivaan merkit.

Kotkalaiset olivat muutamia avaus- ja toisen erän hetkiä sellaisessa mankelissa, että oikeastaan vain maalivahti Niilo Pussisen useat loistotorjunnat pitivät pelin tasaisena.

Muuten KooKoo vei peliä paremman luistelunopeutensa sekä selkeästi terävämmän yrityksen voimin kokoajan nimiinsä.

– Tänään olimme tilannekovuudessa -ja terävyydessä kaveria jäljessä.. sekä ainakin metrin luistelussa, virkkoi titaaniluotsi Sykkö taiston tauottua.

Vaikka kotijoukkue hallitsikin taiston tapahtumia, onnistuivat punanutut siirtymään siinä 0-1-johtoon, kun kesken KooKoon painostuksen luikahti Vikke Terho iskemään pelivälineen ohi kouvolalaisveräjää vartioineen Matias Vuorenmaan.

Terholla oli heti täysosumansa jälkeen uusi maukas paikka lisätä vieraiden johtoa, mutta Vuorenmaa oli tällä kertaa kuitenkin etevämpi.

Isäntien luodessa tasaiseen tahtiin tekopaikkoja, sai lopulta KooKoon edustusmiehistössäkin ison läjän miesten liigapelejä vyölleen kerännyt Sami Tamminen kunnian täräyttää pelin tasoihin, kikkailtuaan ensiksi näyttävästi titaanipuolustajan aivan solmuun.

– Nukahdimme pelin aikana muutaman kerran puolustamisessa sekä pelinluvussa ja annoimme KooKoolle sen myötä vähän sellaisia ”ilmaisia maaleja”, Sykkö tokaisi.

Yksi tällainen halpa maali näki päivänvalonsa heti toisen erän alussa, kun Oskari Levänen karkasi kesken Titaanien ylivoiman läpiajoon ja uitti kumimuikun hallitusti Pussisen puikoista sisään nuottaan.

Kotkalaiset onnistuivat Leväsen osuman vielä kertaalleen kuittaamaan, kun try-outilla oleva Miikka Hakala piiskasi ylivoimapelin päätteeksi vihaisesti ranteella kiekon takapesään ohi tyhjään räpylällään haroneen Vuorenmaan.

”Päivittäiseen tekemiseemme pitää jatkossa tulla parannusta”

Ylivoimalla ja vielä siirretyn rangaistuksen aikana syntynyt 2-2-tasoitusmaali jäi kuitenkin Titaanien viimeiseksi ilonaiheeksi ottelussa, sillä sen jälkeen KooKoo-veskari Matias Vuorenmaa ei joutunut enää kovinkaan kummallisia torjuntoja esittämään pitääkseen maalinsa loppupelin ajan puhtaana.

Titaanien rysällä seissyt Niilo Pussinen sai sen sijaan pistää parastaan pöytään ja syykin kävi selväksi – KooKoo rakenteli toisen ja kolmannen erän aikana lähemmäs 10 läpiajoa, joista Pussinen torjui kaikki muut paitsi kolmannen erän lopulla karkuun kirmanneen Mathias Hännisen yrityksen.

Kun vielä ennen Hännistä oli Niklas Suominen päässyt tulittamaan lähietäisyydeltä komealla kudilla limpun aivan maalin kattoon yli Pussisen olkapään, oli väsyneille kotkalaisille eteen kasvanut vuori liian korkea ylitse kiivettäväksi.

Tästä syystä ei ollutkaan kovin suuri ihme, että KooKoo sai vielä kertaalleen hemmotella vajaat 200-päistä kotiyleisöään, kun täysin vailla vartijaa titaanimaalin eteen hiipinyt Joonas Kiiskinen sai rauhassa lusikoida Pussisen eteensä torjuneen kiekon verkkoon vain 23 sekuntia ennen päätössummerin soimista.

Titaanileirissä ei 5-2-lukemiin päättyneen taiston jälkeen luonnollisesti kovinkaan paljoa riemuittu, sillä tappio on aina tappio – tuli se sitten harjoitus-, sarja- tai jouluhöntsäpelissä.

Punanuttujen päävalmentaja Marko Sykkö ei ollut kovinkaan tyytyväinen näkemäänsä, kertoen sen myös omalle joukkueelleen pelin jälkeisessä neuvonpidossa.

– Saimme KooKoolta hyvän oppitunnin siitä, mitä pelin eri osa-alueita meidän pitää jatkossa parantaa – suurin yksittäinen niistä on puolustuspelaamisemme, Sykkö totesi.

– Jotta pystymme tästä kehittymään entistä etevimmiksi, pitää päivittäiseen tekemiseemme tulla jatkossa selkeä parannus, sillä nykyinen tasomme ei vain yksinkertaisesti riitä.

Jos Titaanien tekeminen ei Sykköä tyydyttänyt, sai vastapuoli sitä vastoin kehuja pelaamisestaan. KooKoon A-nuorten peliesitys nimittäin näytti vierasaitioon juuri siltä, miltä sen pitääkin sarjakauden kynnyksellä näyttää.

– Emme olleet tänään riittävän hereillä kaukalossa ja jo siitä syystä jäimme liukasliikkeisestä sekä hienosti yhteen pelanneesta vastustajastamme jälkeen, titaanipiiskuri antoi tunnustusta Jari Kauppilan luotsaamalle kouvolalaispoppoolle.

Titaanien onni tässä kohtaa on kuitenkin sen, että joukkueen kausi on vasta aluillaan ja vielä on rutkasti aikaa pistää oma tekeminen sekä samalla pelaaminen jengoilleen ennen Suomi-sarjan käynnistymistä.

Pelaamisen parantamiseen punanutuille tarjoutuu loistava sauma jo muutaman päivän päästä, kun Titaanit isännöi kotoisalla KSOY Areenallaan miteltävää harjoitusturnausta, johon kotkalaisten lisäksi ottavat osaa Haukat, HC Giants sekä Hunters.

Titaanikäskyttäjä Sykkö siirsikin katseensa varsin nopeasti kohti viikon huipennusta, jota ennen punanutut ehtivät vielä myös kahdesti harjoitella kuvioitaan kuntoon.

– Se on vain hyvä, että saamme tässä ennen sarjan alkua paljon pelejä alle, Sykkö kommentoi ja poistui sen jälkeen Kouvolan pimenevään iltaan.

Titaanit pelaa seuraavat harjoituspelinsä kuluvan viikon lauantaina (25.8.) KSOY Areenalla kello 10:00 alkaen miteltävässä Karhulalainen –turnauksessa!