Sarjapisteiden poimiminen tähtäimessä

27.9.2018

Varakapteeni Elmeri Kotro ja muut punanutut hyökkäävät viikonlopun koitoksiin sarjapisteiden poimiminen tähtäimessä.
Varakapteeni Elmeri Kotro ja muut punanutut hyökkäävät viikonlopun koitoksiin sarjapisteiden poimiminen tähtäimessä.

Suomi-sarjan runkosarjan kahdella tappiolla aloittanut Kotkan Titaanit lähtee tulevana viikonloppuna poimimaan plakkariinsa himoittuja ja ihan jo sijoituksienkin kannalta tärkeitä sarjapisteitä. Helppo savotta punanutuilla ei kuitenkaan ole edessä, sillä kotipesässään odottava Haukat ja KSOY Areenalle vieraisille saapuva Laser HT himoitsevat niin ikään lisätäytettä omiin täkypussukoihinsa.

Titaanien avausviikonloppu Suomi-sarjan runkosarjassa meni tuloksellisesti täysin vihkoon. Kotkalaiset nimittäin kärsivät niin koti- kuin vieraskaukaloissakin pelatuissa koitoksissa selkeät tappiot, jotka eivät jättäneet oikein kenellekään liiemmälti selittelyn varaa.

Punanuttujen S-Kiekkoa vastaan kotoisalla KSOY Areenalla esittämän näytelmä oli oikeastaan kaikkea muuta kuin mitä kotkalaisjoukkueen valmennus halusi omiensa pelaavan, kun taas Nokialla Titaanit pystyi pistämään selkeästi jämäkämmällä ja fiksummalla pelaamisella ennakkosuosikki-Pyryn ensimmäisen 30 minuutin aikana erittäin tiukoille.

– Ensimmäinen peli oli meiltä heikko ja siitä tuli ansaittu tappio, kun taas toisessa paransimme otteitamme sekä saimme aikaan ihan hyviä pelillisiä jaksoja, mutta hävisimme lopulta selkeästi paremmalle joukkueelle, palaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö edellisviikonlopun kamppailuihin.

Sykkö ei S-Kiekko-kamppailua halunnut enää sen suuremmin kaivella, sillä se oli heikko esitys kotkalaisilta, mutta sitä vastoin Pyry-kahinasta Titaaneille sai kokemuspankkiinsa paljonkin hyvää, vaikka pisteet jäivätkin isäntien haltuun.

– Nokialla pelatun ottelun avauspuolikas oli meiltä sellaista jääkiekkoa, jolla pystymme tappelemaan tasapäin Pyryn kaltaisen kärkijoukkueen kanssa, toteaa Sykkö.

– Puolustimme nöyrästi keskustaa, onnistuimme hienosti purkamaa painetta omista, nostamaan jalalla hyökkäyksiä sekä saimme myös riistojen avulla aikaiseksi maalitilanteita ja pyörityksiä vastustajan päähän.

Oman pään suojaamiseen perustuva taktiikka eritoten vieraskaukalossa ei juuri kotiyleisöä liiemmin lämmitä, mutta juuri sellaisella pelityylillä on aina omanlaisensa mahdollisuus pistää ennakkoon järeämmän pelaajamateriaalin omaava vastapuoli selkä seinää vasten.

– Eihän se tietenkään kaunista lätkää meiltä ollut, mutta se oli fiksua ja nöyrää pelaamista ennakkoon vahvempaa vastustajaa vastaan, sanailee titaanipiiskuri.

Tottahan toki yhdeksän osumaa omiin on liian suuri määrä yhteen otteluun ja jättää paljonkin parannettavaa jatkoa silmällä pitäen, mutta Sykön mieltä lämmitti siitä huolimatta se, että punanutut taistelivat tuloillaan olleesta tappiosta huolimatta urhoollisesti viimeiseen summerin soittoon asti, eivätkä lyöneet hommaa täydelliseksi lekkeriksi.

– Vaikka otteemme notkahtikin taiston puolivälissä Pyryn kolmen nopeaan tahtiin tulleen osuman jälkeen, niin emme luovuttaneet missään kohtaa – lopputulos ei kuitenkaan aina kerro kaikkea mitä itse peli pitää sisällään, Sykkö muistuttaa.

Titaanileirissä nollan pisteen viikonloppu sekä tappiolliset kamppailut on kuluneen viikon aikana analysoitu varsin tarkasti ja suurimmat syyt oman verkon rajuun heilumiseen on tuotu myös pelaajiston tietoon, jotta niistä pystyttäisiin ottamaan oppia.

– Takaiskut syntyivät kummassakin pelaamassamme pelissä suurimmaksi osaksi omista puolustusvirheistämme ja niistä pitää vain yksinkertaisesti päästä jatkossa eroon, mikäli haluamme pelejä voittaa, Sykkö painottaa.

– Sen eteen teemmekin joka päivä hartiavoimin töitä, jotta olisimme jatkossa parempia jos ja kun vastaavanlaisia tilanteita osuu kohdallemme.

Mistään pikaprosessista ei luonnollisesti ole edelleenkään kysymys, kun puhutaan jääkiekkojoukkueen nivoutumisesta yhteen sekä halutun pelitavan noudattamisesta yhtenäisenä yksikkönä.

– Jotta homma alkaa toimia, vaatii se lukemattomia määriä toistoja ja harjoituksia – millään muutamalla toistolla tai harjoituksella asiat eivät yleensä suju halutun tavan mukaisesti, kotkalaiskäskyttäjä muistuttaa.

”Jos jossakin on jo painettu paniikkinappula pohjaan, niin se on kyllä täysin muualla kuin meidän pukukopissamme”

Edessä oleva viikonloppu tietää Titaanien osalta sitä, että kotkalaiset maaseutumatkailevat perjantaina vajaan 140 kilometrin mittaisen matkan, jonka päämääränä toimiin Järvenpää ja tarkemmin ottaen siellä sijaitseva K-Rauta Areena.

Kaiken kaikkiaan 28 vuotta vanhan jäähallin uumenissa kun mitellään iltasella punanuttujen ja Haukkojen välinen koitos, joka on järjestyksessään joukkueiden neljäs kohtaaminen kuluvan kiekkokauden aikana, kun harjoituspelit lasketaan mukaan.

Haukat on siis Titaaneille jo todella tuttavallinen vastustaja, joka Sami Heleniuksen ja Santtu Viitaluoman komennossa pyrkinee kotikaukalossaan tekemään kotkalaisten olotilan mahdollisimman epämukavaksi.

– Haukat on tullut meille syksyn aikana erittäin tutuksi ja tiedämme aika tarkkaan minkälainen joukkue sieltä tulee perjantaina vastaan, sanoo myös Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Tutusta kiistakumppanista huolimatta Sykkö ei halua oman joukkueensa keskittyvän liiaksi siihen, mitä mahdollisesti on odotettavissa, sillä punanuttujen omankin tekemisen reilaan saamisessa on vielä aivan riittävästi hommaa.

– Vaikka tiedostammekin vastapuolen pelilliset heikkoudet ja vahvuudet, on meidän siitä huolimatta keskityttävä ennen kaikkea vain omaan tekemiseemme sekä0 oltava riittävän kärsivällisiä, nöyriä ja fiksuja, Sykkö selventää.

– Mikäli pystymme edellä mainitsemiani pointteja noudattamaan, niin uskon vakaasti siihen, että se haluamamme avausvoitto sieltä mukaamme sitten irtoaa. 

Asenteen uskoisi Titaaneilla olevan kunnossa, kiitos kahden perättäisen tappion sekä Haukkojen Suomen Cupissa K-Rauta Areenalla kuukausi takaperin järjestämän ikävän yllätyksen.

– Me emme todellakaan ole niin hyvä joukkue tässä sarjassa, että voisimme lähteä ylimielisesti pelaamaan yhtäkään vastustajaa vastaan, punanuttuluotsi toteaa ykskantaan.

Haukkojen ”ilmaiskuista” selvittyään, pääsee Titaanit pesemään kasvojaan omien kannattajiensakin eteen, sillä kotkalaiset laittavat lauantaina jalalla koreasti KSOY Areenalle saapuvan oululaisvieras Laser HT:n kanssa.

Vaikka punanutut viime keväänä onnistuivatkin viimeisillä metreillä kampeamaan itsensä Laser HT:n edelle pudotuspelijunaan, kävivät oululaiset aiheuttamassa kotkalaisille ainoan tappion alemmassa jatkosarjassa.

Vaikea vastus on siis myös viikon päätteeksi edessä, etenkin kun Jari Lehdon ohjaksissa jatkava miehistö on kesän ja alkusyksyn aikana saanut riveihinsä ison nipun Suomi-sarjaa korkeammilla tasoilla marinoituneita nimimiehiä.

– Laser on fyysinen ja kovaa töitä tekevä joukkue, joka on vielä viime keväästä vahvistunut entisestään sekä saanut lisää kokemusta völjyynsä, Sykkö sanailee.

– Meidän pitää lauantainakin olla enemmän kuin valmiita kamppailemaan ja tekemään töitä niska limassa ottelun alusta lähtien, sillä odotettavissa on todella tiukka vääntö oululaisten kanssa.

Lopuksi kokenut titaanipiiskuri halusi ottaa vielä kantaa oman joukkueensa ympärillä kuluneen viikon aikana leijuneeseen ja jokseenkin huvittavankin negatiiviseen ilmapiiriin.

– Jos jossakin on jo kahden tappion jälkeen painettu paniikkinappula pohjaan, niin se on kyllä täysin muualla, kuin meidän pukukopissamme, Sykkö hymähtää.

– Me olemme keskittyneet vain olennaiseen ja harjoitelleet kuluneen viikon hyvin, jotta voimme edessä olevana viikonloppuna jatkaa taas normaalisti pelejä sekä pisteiden metsästystä!

Punanutut matkustavat perjantaina (28.9.) Järvenpään K-Rauta Areenalle, jossa kello 18:50 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Haukat.

Lauantaina (29.9.) Titaanit puolestaan testaa KSOY Areenalla oululaisen Laser HT:n vireen Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!