Äijälän vuoro pukeutua jälleen punanuttuun

17.10.2018

The Bull is here – Ville Äijälä palaa takaisin Titaanien takalinjoille!
The Bull is here – Ville Äijälä palaa takaisin Titaanien takalinjoille!

Kotkan Titaanit vahvistaa puolustuskalustoaan erittäin tutulla peräpään luudalla, kun alkukauden ajan Haminan Kiekkoympyröissä kiekkoillut Ville Äijälä palaa takaisin punanuttuun.

Viime viikonloppuna viitteitä paremmasta huomisesta otteluissaan esittänyt Titaanit saa pakkikalustoonsa kaipaamaansa lisäsärmään, kun kotkalaisseuran oma kasvatti Ville Äijälä liittyy yksivuotisen pelaajasopimuksen turvin mukaan Marko Oksasen ohjastamaan punanuttumiehistöön.

Edellisellä kaudella 26 Suomi-sarjaottelussa tehot 2+2 takonut Äijälä, 23, on tähänastisen uransa aikana pukenut titaanipaidan päälleen kaikkinensa 46 kertaa, joten punanutut saavat riveihinsä kovuuden ohella myös lisää tiukoissa väännöissä tarvittavaa kokemusta.

– Äijälä on niin ikään niitä omia pelaajia, joihin valmennusvastuun ottaessani lupasin olla yhteydessä ja näin myös tein, eikä hän edes yhtä puhelinsoittoa suurempia houkutteluja vaatinut palatakseen innolla takaisin punanuttuun, toteaa titaanipiiskuri Oksanen tyytyväisenä.

– ”Äijis” tuo tullessaan äärimmäisen paljon fyysistä kovuutta sekä oikeanlaista ilkeyttä pakkikalustoomme eli juuri niitä asioita, joita meiltä on tässä alkukauden aikana sieltä vähän puuttunutkin.

Äijälä palaa Titaanien riveihin naapurikaupungin kiekkoylpeyden Haminan Kiekkoympyröissä viettämänsä alkukauden jälkeen, jonka sotisovassa mies ehti pelata yhden 3. divisioonaottelun ja iskeä tauluun tehot 1+1.

– Villelle jäi omien sanojensa mukaan vain ja ainoastaan hyvä maku Kiekkoympyröissä viettämästään ajasta ja siihen päälle, kun hän pääsi vielä pelaamaankin yhden ottelun, niin aina vain parempi, ettei kylmiltään tarvitse lähteä totuttelemaan taas Suomi-sarjavauhtiin, Oksanen toteaa.

– Haminan päässä on ymmärretty hienosti, että Äijälän sekä [Tomi] Salovaaran tasoiset kaverit kuuluvat Suomi-sarjaan, joten heidät on päästetty siirtymään meille – tulemme vastavuoroisesti varmasti auttamaan Kiekkoympyröitä, mikäli sellainen tilaisuus vain eteen tulee.

Puolustuspäänsä vahvistamisen ohella Titaanit testaa uutta hyökkääjääkin, kun Lappeenrannan SaiPassa kiekko-oppinsa saanut, mutta ikävän alaraajavamman takia vajaat puolitoista vuotta pelaamatta ollut Santeri Suikkanen liittyy punanuttujen harjoitusvahvuuteen.

Keväästä saakka Imatran Ketterän Mestis-joukkueen riveissä harjoitelleella ja itseään kuntouttaneella Suikkasella, 22, on vyöllään SaiPassa pelaamiensa 80 Nuorten Liiga-ottelun ohella myös yksi Suomi-sarjataisto Ketterän paidasta, jossa mies tilastoi nimiinsä yhden syöttöpisteen.

– Suikkanen on erittäin mielenkiintoinen tuttavuus, jolta on vara odottaa paljon, mikäli hän vain on toipunut täydellisesti vammastaan ja pääsee takaisin samalle tasolle, jolla pelasi muun muassa Nuorten Liigassa muutama vuosi takaperin, Oksanen kommentoi.

– Sovimme Santerin kanssa, että hän tulee meille parin viikon mittaiseen testiin ja sen aikana sitten katsotaan onko hänestä vahvistamaan hyökkäystämme.