D-Kiekon vuoro polvistua punanutuille

2.12.2018

Kolme syöttöpistettä tililleen kirjannut Elmeri Kotro pääsi Jyväskylän sunnuntaitaiston tauottua juhlimaan nappiin osunutta ryöstöretkeä muiden punanuttujen kanssa.

Kulunut kiekkoviikko päättyi Kotkan Titaanien osalta mukavissa merkeissä, sillä sunnuntaista Suomi-sarjataistoa LähiTapiola Areenalla isännöinneestä D-Kiekostakaan ei ollut punanuttujen pysäyttäjäksi. Avauserän jälkeen koneensa käyntiin saanut Titaanit lasketteli nimittäin lopulta komeaan 3-6 (2-1, 0-2, 1-3) –voittoon, joka oli kotkalaisille jo neljäs perättäinen.

D-Kiekko – Titaanit 3-6 (2-1, 0-2, 1-3)

01:05 0-1 Panu Laitinen (Elmeri Kotro)
01:48 1-1 Aku Kymäläinen (Atte Töyry, Atte-Aleksi Narsakka)
18:37 2-1 Atte Töyry (Valtteri Tiainen, Olli Hakala)
20:57 2-2 Panu Laitinen (Elmeri Kotro, Erkka Huttunen)
23:52 2-3 Panu Laitinen (Elmeri Kotro, Arttu Räisänen)
43:16 2-4 Petja Summanen (Jere Koikkalainen, Roope Lantta) VoM
56:38 2-5 Jere Koikkalainen (Tomi Keijonen, Niilo Pussinen) YV
58:21 2-6 Tomi Keijonen (Roope Lantta, Niilo Pussinen) AV TM

59:41 3-6 Atte Töyry (Oskari Asikainen, Aku Kymäläinen) YV

Maalivahdit:

D-Kiekko – Patrik Jokela 11+8+9= 28 torjuntaa (poissa 58:06-58:21)
Titaanit – Niilo Pussinen 19+9+14= 42 torjuntaa

Jäähyt:

D-Kiekko 1 x 2min= 2min
Titaanit 3 x 2min + 1 x 10min= 16min

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen totesi lauantai-iltaisen Haukat-taiston jälkeen, että kiekkoviikon paketoivasta D-Kiekko-kahinasta on tulossa punanutuille haastava, kiitos pelin aikaisen alkamisajan.

Tässä kotkalaismiehistön käskijä osui myös naulan kantaan, sillä jo aamuseitsemältä kohti Jyväskylää liikkeelle lähteneelle titaanimiehistölle ei liiemmälti palautumis- saati lepoaikaa ehtinyt siunaantua.

Oksanen painottikin täten pelaajilleen valmistautumisen merkitystä ja se osuikin Titaaneilla varsin hyvin kohdilleen, mutta siitä huolimatta punanuttujen otteissa näkyi lieviä käynnistysvaikeuksia Jyväskylässä mitellyn vierasottelun avauserässä.

– Lyhyt palautumisaika lauantailta aiheutti sen, ettei kone käynnistynyt ihan parhaalla tavalla, vaikkemme ensimmäisessä erässä pelillisesti D-Kiekkoa jäljessä olleetkaan, totesi Oksanen isäntien 2-1-johtolukemiin päättyneestä avauserästä.

– Lähtökohdat olivat eittämättä haastavat, mutta pystyimme hienosti hoitamaan homman himaan.

Ottelu sai varsin räväkän alun, kun Titaanit iski jo 65 sekunnin pelaamisen jälkeen avausmaalin pelipäällä olleen Panu Laitisen toimesta.

D-Kiekko kuitenkin kuittasi puntit vain 43 sekuntin päästä tasoihin, Aku Kymäläisen päästyä napauttamaan hieman onnekkaastikin parhaaseen maalintekosektoriin titaanipuolustajan persauksesta kimmonneen kiekon ohi voimattoman Niilo Pussisen.

Kaksi osumaa sisältäneen aloitusteutaroinnin jälkeen peli tasaantui pitkäksi aikaa, eikä todellisia maalipaikkoja nähty, vaikka D-Kiekko onnistuikin laukomaan useaan otteeseen pelivälinettä kohti titaaniveräjää tukkinutta Pussista.

Kotiyleisö sai kuitenkin aivan erän lopulla aihetta juhlaan, kun jyväskyläläiset onnistuivat rakentamaan voittamansa oman pään aloituksen jälkeen nopean hyökkäyksen, joka päättyi Atte Töyryn laukaukseen.

Veto ei suoraan lennättänyt kumimuikkun kotkalaisnuottaan, sillä D-Kiekko sai apuja rouva Fortunalta juuri sopivassa määrin, pelivälineen pompattua Pussisen ulottumattomiin maalin edessä painineista pelaajista.

Titaanit kuitenkin sisuuntui selkeästi epäonnisten takaiskujen myötä ja iski troika Laitisen johdolla voimalla vastaan heti toisen erän alkajaiksi.

Sairastumisen vuoksi pelin väliin jättäneen Santeri Suikkasen korvannut Erkka Huttusen täydentämä vitja petasi nimittäin perättäisissä vaihdoissa Elmeri Kotron johdolla paikat keskusmies-Laitiselle, jonka tarkkaakin tarkemmat kudit pöllyttivät verkkoa kotijoukkueen maalia vartioineen Patrik Jokelan selän takana.

Johtoon siirryttyään punanutut terästivät samalla entisestään myös hyvin toiminutta viisikkopuolustamistaan, johon viimeisen silauksen toi maalillaan jämäkkänä seissyt sekä kohti tulleet kiekot pysäyttänyt Pussinen.

– Panu löi hienosti yhteen pelanneen ketjunsa avustamana ottelun alkutahdit ja muu joukkue säesti miestä sitten komeasti kamppailun edetessä, hymyili titaaniluotsi Oksanen.

– Toinen iso avainpelaaja vierasvoittomme suhteen oli Niilo, joka piti meitä vaikeilla hetkillä hienosti pystyssä.

”Ei tässä voi muuta kuin hattua nostaa”

Muu titaanimiehistö selkeästi seurasikin edellä mainitun parivaljakon esimerkkiä ja pisti kymmenestä edeltävästä ottelustaan peräti yhdeksän voittaneen D-Kiekon tylysti polvilleen.

Niin ikään edeltävästä illasta Marko Puhakan matkasta pois jäännin myötä muutoksen kokenut ykkösvitja, johon paikkaajaksi oli nostettu Erkka Huttusen tavoin normaalisti pakin paikalla operoiva Jere Koikkalainen, rakensi kolmannen erän alkuun Petja Summaselle todellisen tuhannen taalan tekopaikan, josta tämä ei erehtynyt, vaan siirsi vieraat jo kahden maalin karkumatkalle.

Kyseinen klap-klap-kling –tyyliin syntynyt täysosuma selkeästi masensi D-Kiekon pelaajiston, sillä Titaanit pystyi yllättävänkin kivuttomasti pitämään pelin hallinnan näpeissään ja puolustamaan nöyrästi aikaa pois LähiTapiola Areenan digitaaleista.

Lopullinen tyrmäysisku näki sitten päivänvalonsa ajassa 56:38, kun kamppailun ensimmäistä ylivoimaansa pelannut punanuttumiehistö napautti jo illan viidennen osumansa.

Maalivahti Pussinen käynnisti show’n lyömällä leipälapiollaan limpun pleksien kautta täyteen vauhtiin Tomi Keijoselle. Titaanipuolustaja eteni määrätietoisesti aina hyökkäyspään p-pisteen kaaren tuntumaan ja tulitti painavalla lyöntilaukauksella vulkaanisen kuminpalasen klassisesti läpi Patrik Jokelan suojusten.

Sen verran Jokela kuitenkin sai osumaa kiekkoon, ettei se sujahtanut reppuun saakka, vaan putosi miehen selän taaksen maalialueelle.

D-Kiekon ja Jokelan huonoksi onneksi paikalle porhalsi kuitenkin ensimmäisenä Jere Koikkalainen, joka lakaisi karkin pussiin ja nosti sen jälkeen kätensä onnistumisen merkiksi kohti hallin kattoa.

Syöttöpojon 2-5-rysään kirjannut Keijonen sai niin ikään tuulettaa vielä kovemmin vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun kotkalaispuolustaja pääsi heittämään oman pään maaliviivan takaa kiekon tyhjänä ammottaneeseen kotijoukkueen uuniin, D-Kiekon haettua kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

Titaanien valmistautuessa Keijosen kihauksen jälkeen jo edessä oleviin voitonjuhliin, saivat isännät valeltua hieman balsamia haavoihinsa, kun Atte Töyry laukoi 19 sekuntia ennen päätössummerin soimista näyttävän 3-6-kavennuksen ylivoimapelin päätteeksi.

Se ei kuitenkaan punanuttuja enää liiemmin hetkauttanut, sillä tärkein eli vierasvoitto ja kolme arvokasta sarjapistettä löpsähtivät kotkalaisten haltuun sekä nostivat Titaanit Suomi-sarjataulukossa 12. sijalle.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen olikin yhtä hymyä taiston tauottua, sillä punanuttujen kivikkoinen alkukausi on kaikessa hiljaisuudessa kääntynyt jo neljän ottelun mittaiseksi voittoputkeksi.

– Kun tietyt pelilliset asiat ovat kohdallaan, tuottaa se pisteitä tasaiseen tahtiin, vaikkei peli aina niin kauniin näköistä olisikaan, Oksanen myhäili.

– Olemme alkaneet iskeä kiekkoja tekopaikoista häkkiin sekä samalla puolustamaan riittävän hyvin – sen myötä pistepussi on alkant suurentua haluamallamme tavalla ja sehän on pääasia tässä touhussa.

Vaikka Titaanien näkyvimpiä hahmoja Jyväskylässä olivatkin kypärätempun taituroinut keskushyökkääjä Laitinen ja 42 kertaa kiekon tielle ehtinyt sekä siihen päälle kaksi syöttöpistettä tililleen saldonnut maalivahti Pussinen, halusi punanuttupiiskuri Oksanen jakaa kiitosta koko matkassa olleelle miehistölle.

– Vierasvoiton arvoa nostaa eritoten se, että lyhyen palautumisajan sekä voimavaroja aina vaativan matkustamisen ohella meiltä jäi vielä aivan viimemetreillä muutama tärkeä pelaaja sivuun erinäisten syiden vuoksi, ”Ölle” kommentoi.

– Matkassa ollut ryhmä teki siitä huolimatta erittäin hyvän työn ja ansaitsi aivan täysin kolme tärkeää sarjapistettä sisällään pitäneen palkinnon, joten ei tässä voi muuta kuin hattua nostaa!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu vajaan viikon päästä lauantaina (8.12.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu JHT Kalajoki.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!