JHT ja Hokki – uuden vuoden avajaiskattaus!

4.1.2019

Titaanit aloittaa vuoden 2019 maaseutumatkailun merkeissä, iskemällä edessä olevan viikonlopun aikana vieraskaukaloissa yhteen sekä JHT:n että Hokin kanssa.
Titaanit aloittaa vuoden 2019 maaseutumatkailun merkeissä, iskemällä edessä olevan viikonlopun aikana vieraskaukaloissa yhteen sekä JHT:n että Hokin kanssa.

Kolme viikkoa akkujaan ladannut ja harjoituksissa kuvioitaan aiempaa paremmiksi hionut Kotkan Titaanit hyppää vuoden vaihtumisen kunniaksi jälleen tien päälle. Punanutut maaseutumatkailevat edessä olevan viikonlopun aikana sekä Kalajoelle että Kajaaniin, joissa kotkalaisia odottaa kaksi kivikovaa Suomi-sarjan kärkikastiin kuuluvaa joukkuetta.

Suomi-sarjan perinteinen kolmeviikkoinen joulutauko alkaa olla vihdoin ja viimein päätöksessään, jonka myötä paluu takaisin sorvin ääreen on kaikilla kolmanneksi korkeimman sarjatason joukkueilla jälleen edessä.

Syyskautensa synkeähköön neljän perättäisen tappion putkeen päättänyt ja viheliäisen flunssaepidemian kourissa kärvistellyt Titaanit sai sopivaan kohtaan osuneen tauon aikana rivejään jotakuinkin järjestykseen.

– Lepo ja harjoittelu tulivat meille eittämättä tarpeeseen, mutta sairastupaamme emme tauon aikana saaneet niin tyhjäksi kuin olimme toivoneet, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Joukkueessa on edelleen hieman sitä samaa flunssatautia päällä, joka meitä vaivasi jo viime vuoden puolella ja sen lisäksi muutamia vakiokokoonpanon pelaajia on sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Vaikkeivät punanutut aivan ideaalitilanteesta pääsekään lähtemään kohti uuden vuoden mukanaan tuomia seikkailuita, ei kotkalaispurren ohjastaja halua työntää päätään pensaaseen.

– Niillä mennään, jotka jalkeille saadaan ja kyllä me täydellä miehityksellä kykenemme tulevan viikonlopun pohjoisessa operoimaan, Oksanen sanailee.

Kuten todettua, ei Titaanien syksy päättynyt joukkueen haluamalla tavalla ja sen myötä myös sijoitus sarjassa valahti jälleen putoamiskarsintoihin oikeuttaneelle sijaluvulle 14.

Punanutut ovat kuitenkin vain pisteen jäljessä viivan päällä olevia Haukkoja, joten kaikki on edelleen kotkalaisten omissa käsissä, kun Suomi-sarjan alkusarjaa on kotkalaisten osalta jäljellä vielä kuuden ottelun verran.

– Tavoitteemme on edelleen sarjapaikan uusiminen tulevalle kaudelle – ei se ole siitä mihinkään muuttunut tässä tauon aikana, titaanipiiskuri Oksanen kommentoi.

– Onhan tämä tuleva otteluohjelma meille todella haastava, kun neljä kuudesta pelistä on vieraissa, mutta ei meidän auta kuin lähteä jokaiseen kamppailuun pelaamaan omaa peliämme ja katsoa mihin se lopulta riittää.

Jäljellä olevien taistojen haastavuutta lisää vielä se, että viisi kuudesta jäljellä olevasta vastuksesta on näillä näkymin menossa ylempään jatkosarjaan eli vastassa on siis Karhu HT:a lukuunottamatta pelkästään kärkikastiin kuuluvia joukkueita.

Se ei Titaaneita kuitenkaan liiemmin hetkautua, sillä punanutut ehtivät marras-joulukuun vaihtumisen yhteydessä näyttää, että mikä tahansa vastustaja on kaadettavissa, mikäli oma paketti pysyy kasassa.

– Olemme nähneet, että silloin kun olemme saaneet oman pelaamisemme toimimaan sekä olleet nöyriä ja kurinalaisia, on se tuottanut tulosta ihan Suomi-sarjan kärkijoukkueitakin vastaan, ”Ölle” tuumii.

– Miksei siis se sama pelaaminen toisi myös nyt vuoden vaihtumisen jälkeen tulosta?

Maalihana auki, mutta peräpää tukkoon

Titaanien on tulevana viikonloppuna saatava ennen kaikkea se sama joukkuepelaaminen ja nöyrää työntekoa pelkäämätön asenne takaisin kaukaloon, sillä punanuttuja omien kotiyleisöidensä edessä vesi kielellä vieraaksi odottelevat JHT ja Hokki eivät armopaloja tule tarjoilemaan.

Kotkalaiset saivat syksyllä hyvät ”kosketuspinnat” kummasti eteen asettuvasta vihulaisestaan, sillä niin JHT kuin Hokkikin kävivät hakemassa yhden maalin vierasvoitot KSOY Areenalta.

Lauantaina Pirkonsuon jääpyhätössä punanutut ”hellään huomaansa” ottava Suomi-sarjan hallitseva mestariyhdistelmä JHT oli jopa välillä hätää kärsimässä ahnaasti päälle hönkineiden punanuttujen kanssa, mutta lopulta se tärkein asia jääkiekkopelien voittotaistelussa eli maalintekotehokkuus käänsi kamppailun Timo Seikkulan valmentamalle kalajokispoppoolle.

– Paremmalla viimeistelyllä olisimme saattaneet JHT:n kotona joulukuun alussa voittaakin, hymähtää Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen muistellessaan 2-3-lukemiin päättynyttä ottelua.

Ei olekaan kovin suuri ihme, mikä osa-alue on ollut Titaanien joulutauon aikaisten jääharjoitusten keskiössä.

– Juuri viimeistely on se osa-alue, johon olemme joulutauon aikana harjoittelussa panoksia lyöneet ja pyrkineet hakemaan siihen lisää rentoutta sekä päättäväisyyttä, joilla saisimme tehtyä paikoista maaleja, Oksanen tokaisee.

– Mielenkiintoista nähdä, näkyykö kyseinen panostus millään tavalla lauantaina Kalajoella.

Sarjataulukossa 8. sijalla tällä hetkellä majaileva ja siten viimeisenä kohti ylempää jatkosarjaa suunnistava JHT tarjoaa kovaäänisen ja teräväsanaisen kannattajalaumansa avulla varmasti oivan aloituksen Titaanien pohjoisen kiertueelle, johon punanutut saavatkin sitten sunnuntaina arvoisensa päätöksen.

Titaanit iskee nimittäin Kajaanin jäähallissa yhteen jutun tekohetkellä 18 ottelun voittoputkensa myötä Suomi-sarjan kärjessä liitelevän Hokin kanssa, joka ei kaiken lisäksi suostunut syyskaudella häviämään yhtäkään kamppailua kotiyleisönsä edessä.

Onkin siis sanomattakin jo selvää, että Jukka Niirasen luotsaaman kajaanilaisrevohkan kaataakseen punanuttujen on sunnuntaina pelattava kuluvan sesongin ehdottomasti parhain ja ehyin 60-minuuttinen isäntänsä kaataakseen.

– Hokki on todella laadukas joukkue, eikä ole ihme, että he ovat voittaneet noin paljon pelejä putkeen ja killuvat sarjakärjessä, kotkalaiskäskyttäjä Oksanen toteaa.

– Hokkiin pätevät kuitenkin samat asiat kuin JHT:henkin – haastoimme myös heidät hyvin kotikaukalossamme syksyllä, joten meillä on varmasti mahdollisuus haastaa heidät myös sunnuntaina.

Valmennusurallaan lähes kaiken nähneen ja kokeneen Oksasen mukaan myös sillä on omanlaisensa merkitys, että niin Titaanit, JHT kuin Hokkikin ovat pelanneet edellisen tosipelinsä kolme viikkoa takaperin.

– Kaikki joukkueet palaavat viikonloppuna pitkältä tauolta ja raskaan harjoittelun jäljiltä takaisin peleille, joten näen siinä olevan meille kumpanakin iltana omanlaisensa iskun paikka, ”Ölle” kommentoi.

Vaikka Titaanit onkin panostanut harjoittelussaan maalintekoon, eivät punanutut ole todellakaan lähdössä soitellen sotaan.

Se kun on tunnettua, että altavastaajan asemassa raudanlujalla puolustuspelaamisella on mahdollista horjuttaa ennakkoon vahvempia vastuksia.

– Oman pään suojaaminen ei syksyn aikana ollut meille pelillisesti mikään ongelma, vaan nimenomaan se jo aiemmin mainittu maalinteko tuotti murhetta, mutta totta kai kärkijoukkueita vastaan pitää aina lähteä puolustuspää edellä pelaamaan, Oksanen naulaa.

– Meidän pitää pystyä puolustamaan hyvin, mutta samalla kyetä myös hyökkäämään viisaasti sekä tekemään paikoista maalit, jotta vieraskiertueeltamme on hyvä lopputulema saavutettavissa.

Titaanit matkustaa lauantaina (5.1.) Kalajoelle, jossa majaansa Pirkonsuon jäähallissa pitävä JHT isännöi kello 17:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (6.1.) punanutut puolestaan matkailevat Kajaaniin ja testaavat Kajaanin jäähallissa vieraitaan tähän mennessä varsin tylyllä tavalla kohdelleen Hokin vuodenvaihteen jälkeisen pelivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa.