”Olisimme ansainneet saatua enemmän”

5.1.2019

Titaanit ei antanut Kalajoen lauantai-illassa mitään ilmaiseksi tiukan taiston lopulta voittaneelle JHT:lle. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
Titaanit ei antanut Kalajoen lauantai-illassa mitään ilmaiseksi tiukan taiston lopulta voittaneelle JHT:lle. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Titaanien hyppäys joulutauolta takaisin sorvin ääreen ei sujunut tuloksellisesti punanuttujen haluamalla tavalla, vaikka pelillisesti kotkalaiset onnistuivatkin palaamaan Suomi-sarjan vaatimalle tasolle. Pirkonsuon jäähallissa mitellyn taiston voitto valui nimittäin kirvelevästi vieraiden näpeistä, kotijoukkue JHT:n kirmatessa päätöserässä ensiksi rinnalle ja lopulta ohi maalein 4-3 (1-2, 1-0, 2-1).

JHT – Titaanit 4-3 (1-2, 1-0, 2-1)

01:36 0-1 Miikka Hakala (Niklas Malinen)
08:06 0-2 Petja Summanen (Marko Puhakka, Petteri Paajanen)

15:17 1-2 Tommi Rintasalo (Henri Allén, Juho Luttinen)
33:55 2-2 Teemu Karjalainen (Jarno Palola) YV
50:08 2-3 Markus Salminen (Petja Summanen, Marko Puhakka)
51:52 3-3 Matias Kinnunen
55:07 4-3 Teemu Karjalainen (Matias Kinnunen, Jarno Palola) SR VoM

Maalivahdit:

JHT – Wouter Peeters 3+11+10= 24 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 14+12+9= 35 torjuntaa (poissa 59:19-60:00)

Jäähyt:

JHT 3 x 2min= 6min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Kolme viikkoa niin lepoa kuin harjoitteluakin harrastanut Titaanit lähti uuteen kiekkovuoteen toiveikkain mielin. Kotkalaiset olivat joulutauon aikana saaneet rivejään taas järjestykseen ja sairastupaansa tyhjäksi, joten punanutut pääsivät iskemään kutakuinkin täydellä teholla lauantaista kamppailua isännöineen JHT:n kimppuun.

Ottelusta muodostuikin pitkästä aikaa todella kelvollinen esitys näin punanuttuokuläärien läpi katsottuna, sillä Titaanit pisti vahvana kotijoukkueen tunnetun Suomi-sarjan hallitsevan mestarin todella ahtaalle ja oli lähellä jopa ryöstää kaikki kolme sarjapistettä mukaansa Kotkaan.

Lopulta kuitenkin muutama harmittava virhe oman maalin läheisyydessä käänsi kelkan isännille suotuisaksi, eivätkä nämä jättäneet tarjottuja mahdollisuuksia käyttämättä, vaan iskivät homman tylysti pakettiin Teemu Karjalaisen vajaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa syntyneen 4-3-voittomaalin turvin.

Titaanileirissä oltiin luonnollisesti erittäin harmissaan hyvän peliesityksen riittämättömyydestä, mutta samalla se antoi pitkästä aikaa uskoa paremman huomisen puolesta.

– En juuri koskaan tykkää sanoa tätä ääneen, mutta tänään olisimme ansainneet saatua enemmän, huokaisi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen taiston tauottua.

Oksanen oli eittämättä tyytyväinen omiensa yrittämiseen ja pelisuunnitelman noudattamiseen, joka oli lähellä tuoda ison palkinnon hallitsevan mestarin päänahan muodossa.

– Joukkue taisteli todella hienosti ja teki sovittuja sekä tauon aikana harjoiteltuja asioita, jotka näkyivät pelaamisessamme täyden 60 minuutin ajan, Oksanen kertasi.

– Muutama pikkuvirhe omassa päässä ja vastavuoroisesti muutama tekopaikka, joita emme itse pystyneet hyödyntämään ratkaisivat tänään.

Kukonlaulun aikaan lauantaiaamuna matkaan lähtenyt ja linja-autossa seitsemisen tuntia Suomen maanteitä matkannut Titaanit sai kamppailuun lähes unelmastartin, kun avauskympin aikana kotkalaiset onnistuivat sytyttämään punavalon kahdesti JHT-maalia vartioineen belgialaisveskari Wouter Peetersin selän takana.

Punanuttujen komeista osumista vastasivat Niklas Malisen 100-0-aloitusvoiton jälkeen tinttamaan päässyt Miikka Hakala sekä vastahyökkäyksen komean yksilösuoritukseen päättänyt ja terävällä kudilla verkkoa pöllyttänyt Petja Summanen.

Vaikka kotijoukkue saikin kavennettua ensimmäisen erän viimeisen neljänneksen alkajaisiksi lukemia Tommi Rintasalon osumalla, meni avauskaksikymppinen selkeästi valmiimpina ja kamppailuhalukkaampina olleiden punanuttujen nimiin 1-2-lukemin.

– Olimme käyneet joukkueen kanssa läpi sitä, miten peliin valmistautuminen pitää hoitaa, kun on aikainen liikkeelle lähtö ja pitkä matkustaminen alla, totesi punanuttupiiskuri Oksanen.

– Valmistautuminen osui nappiin ja avauserä olikin sen myötä meiltä todella hyvää suorittamista.

Vääntö vaati veronsa

Pirkonsuon jäähalliin ahtautuneet reilut 200 silmäparia saivat nähdä kauttaaltaan tasaisen ja kovavauhtisen sekä viihdyttävän kamppailun, jonka toisessa erässä myös isännät alkoivat viimein päästä peliin mukaan.

Titaanien onnistui kuitenkin puolustaa erittäin hyvin tila ja aika pois liukkailta kalajokishyökkääjiltä sekä jättää näin lopulta mainiosti torjuneen maalivahtinsa Santeri Leväsen huoleksi.

Kotijoukkue tarvitsikin tasoitusmaalin tekoon miesylivoimaa, jonka se lopulta sai ottelun puolivälin krouvin jälkeen, käyttäen sen lopulta myös armotta hyödykseen Teemu Karjalaisen rannikolta-rannikolle-show’n seurauksena.

Tilanteessa punanuttujen alivoimanelikko valui hieman liiaksi kohti omaa maalia ja antoi täydellä vauhdilla sisään hyökkäysalueelle ajaneelle Karjalaiselle tyhjän väylän jatkaa soolonsa aina Leväsen ristikon eteen asti.

Titaanit ei kuitenkaan antanut hukkaamansa kahden maalin johdon haitata tekemistään ja niin vain kotkalaiset onnistuivat vielä kertaalleen järkyttämään isosti niin kotijoukkuetta kuin yleisöäkin.

JHT:n taivas näytti synkkenevän oikein toden teolla ajassa 50:08, kun Titaanit iski voimalla vastaan ja onnistui Marko Puhakan sekä Petja Summasen aivoitusten avulla petaamaan paikan taustalta mukaan nousseelle Markus Salmiselle.

Isokokoinen punanuttupuolustaja sai Summaselta kiekon lapaansa lähes parhaaseen maalintekosektoriin, josta lähtikin sitten niin kova ja tarkka laukaus kohti kalajokisrysän vasempaa yläkulmaa, ettei Wouter Peeters voinut muuta kuin katseellaan seurata kumimuikun pölähtämistä rysänsä uumeniin.

Titaanivaihtoaitio riehaantui villiin juhlintaan Salmisen kuluvan kauden avausmaalin myötä, joka siirsi kotkalaiset jälleen johtoasemaan 2-3-lukemin.

Vieraiden ilo jäi kuitenkin harmittavan lyhytaikaiseksi, sillä JHT onnistui iskemään puntit tasoihin vain vajaan kahden minuutin pelaamisen päästä, kun kiekko pomppi suotuisasti titaanipelaajan kautta maalin eteen ja paikalle liukunut Matias Kinnunen sai ladata sydämensä kyllyydestä verkon kireälle Leväsen selän takana.

Kamppailu voitosta jatkui 3-3-tasoituksen jälkeen entistä tiukempana ja hetken ehtikin jo näyttää siltä, etteivät joukkueet saa ratkottua paremmuuttaan normaalin peliajan puitteissa.

Toisin kuitenkin kävi, sillä JHT sai kehiteltyä pitkän hyökkäyksen punanuttujen kenttäpäätyyn ja pidettyä kiekkoa hallussaan niin kauan, että siihen käsiksi päästessään oli Titaanien lähes pakko vain purkaa se pitkänä toiseen päähän.

Hurjan mylläkän myötä kaukalossa ollut titaaniviisikko oli aikalailla hapoilla ja päävalmentaja Marko Oksanen nappasikin sen myötä aikalisän ja toivoi, että ylimääräinen 30 sekunnin lepotauko pelastaisi punanutut pinteestä.

Tämä toive ei kuitenkaan toteutunut, vaikka Titaanit voittikin aikalisää seuranneen omanpään aloituksen omilleen ja pääsi yrittämään paineen purkua omista.

Tällä kertaa purkukiekko jäi laidassa vääntäneiden pelaajien jalkoihin ja hetken aikaa kestäneen miekkailun seurauksena pelivälineen sai haltuunsa jo toisessa erässä vieraita kurittanut Teemu Karjalainen, joka pyörähti vulkaaninen kuminpalanen hallussaan jälleen suoraan sota-alueelle.

Karjalaisen kikkailtua itsensä taas näyttävästi tekopaikkaan jäi jäljelle enää titaanivahti Santeri Levänen, jonka hanskan heilautus ei kuitenkaan kyennyt estämään JHT-sentterin tarkkaa kutia ja sen myötä kotiyleisö räjähti hurjaan huutomyrskyyn 4-3-täysosuman syntymisen merkiksi.

Titaaneille jäi Karjalaisen onnistumisen jälkeen aikaa tasoituksen tekoon vajaat viisi minuuttia ja vaikka vieraat kaikkensa vielä peliin pistivätkin sekä ottivat myös Leväsen pois maalinsa suulta, ei kiekko enää löytänyt tietään Peetersin vartioimaan kalajokisuuniin.

Tämä merkitsi sitä, että Titaanien kiekkovuosi 2019 lähti käyntiin hurjasta taistelusta huolimatta kirvelevän tappion merkeissä.

Punanuttujen päävalmentaja Oksanen antoi harmillisesta lopputuloksesta huolimatta isosti kehuja omiensa suuntaan.

– Olemme tulleet takaisin sille pelilliselle tasolle, jolla olimme marras-joulukuun vaihteessa, Oksanen kehaisi.

– Eihän tässä tietenkään voi tyytyväinen olla, kun emme pisteitä mukaamme saaneet, mutta joukkueen peliesityksessä oli siitä huolimatta erittäin paljon positiivisia asioita.

Oksasen mielestä JHT:n hitusen leveämpi materiaalia ja samalla ratkaisijoiden rintama käänsi pelin päätöserässä isännille.

– Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla ehkä hieman bensa loppui tankista ja siitä JHT sai tarvitsemansa paikat rokottaa, ”Ölle” hymähti.

Nyt kun karstat on taas poltettu koneista, on Titaanien hyvä lähteä sunnuntaina haastamaan Suomi-sarjan kärjessä suvereenisti peräti 17 ottelun voittoputken siivittämänä porskuttavaa Kajaanin Hokkia.

Kotkalaiskäskyttäjä enteilikin sanomisissaan vielä kotikaukalossaan tappiottomalle sarjakärjelle hikistä iltapuhdetta.

– Emme me kaukana olleet voitosta Hokkia vastaan pelaamassamme kotiottelussakaan, Oksanen sanaili.

– Tarkoituksemme on jatkaa huomenna Kajaanissa samalla ilmeellä, kuin mikä meillä oli tänään Kalajoella.

– Jos ja kun joukkue iskee päälle samanlaisen taisteluilmeen, niin eihän sitä ikinä tiedä, vaikka Hokin pitkä voittoputki tulisikin sunnuntai-iltana tiensä päähän, titaanipiiskuri tokaisi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa JHT:n Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Valokuvaus Hannu Tilus-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (6.1.), kun punanutut matkustavat Kajaaniin, jossa majaansa pitävä Hokki isännöi Kajaanin jäähallissa kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.