Titaanit piinasi sarjakärkeä

6.1.2019

Myös Hokki sai tehdä kotikaukalossaan täyden päivätyön sitkeän titaanimiehistön voittaakseen. © Tuomas Juntunen – https://www.instagram.com/tuomasjiii/
Myös Hokki sai tehdä kotikaukalossaan täyden päivätyön sitkeän titaanimiehistön voittaakseen. © Tuomas Juntunen – https://www.instagram.com/tuomasjiii/

Viikonlopun mittainen Pohjois-Suomen reissu päättyi Titaanien osalta myönteisissä merkeissä, vaikka sunnuntaina pitkään punanuttujen pihdeissä pysynyt Hokki onnistuikin lopulta nousemaan voittolaukausten turvin 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 0-0) –kotivoittoon. Kajaanista mukaan lähtenyt piste oli kuitenkin ehdottoman ansaittu ja se voi vielä kevään aikana nousta arvoon arvaamattomaan.

Hokki – Titaanit 4-3 vl (0-1, 1-1, 2-1, 0-0)

12:29 0-1 Elmeri Kotro (Panu Laitinen, Markus Salminen)
21:00 0-2 Miro Mänttäri

31:55 1-2 Markus Still (Iikka Törnvall)
43:20 2-2 Risto Mattila (Miko Kilpeläinen)
52:30 2-3 Tino Hovi (Tomi Salovaara, Lauri Kuusisto)
56:57 3-3 Risto Mattila (Jarkko Harjula, Tuomas Komulainen)
65:00 4-3 Heikki Klemetti VL VoM

Maalivahdit:

Hokki – Tomi Rautio 3+16+6+5= 30 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 10+7+10+3= 30 torjuntaa

Jäähyt:

Hokki 2 x 2min= 4min
Titaanit 3 x 2min + 1 x 10min= 16min

Edeltävänä iltana Kalajoella erittäin kirvelevän maalin tappion kärsinyt Titaanit lähti sunnuntaina jatkamaan Pohjois-Suomen kiertuettaan Kajaaniin, jossa punanuttuja isännöi Suomi-sarjan kärjessä porskuttava Hokki.

Titaanit tiesi joutuvansa klassisesti ”suden suuhun”, sillä peräti 18 ottelun mittaisessa voittoputkessa kotkalaisten isännäksi liukunut Hokki ei ollut koko syyskauden aikana hävinnyt vielä kertaakaan kotikaukalossaan.

Tätä ennakkoasetelmaa vasten punanuttujen esittämä taistelu sai oikeanlaiset mittasuhteet ja vaikka kotkalaiset lopulta taipuivatkin isäntiensä edessä 3-4-voittolaukauskilpailutappioon, oli Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen erittäin ylpeä oman joukkueensa suorituksesta.

– Joukkueen energiat riittivät yllättävänkin hyvin täyden 65 minuutin ajan ja taisteluilme oli todella hurja, joten ei tässä voi muuta olla kuin ylpeä koko joukkueesta, Oksanen suitsutti.

– En laskisi tätä edes tappioksi, sillä rankkareilla tapahtuvat ratkaisut ovat aina arpapeliä.

Titaanien oli tarkoitus lähteä jälleen erittäin tiiviin puolustuspelaamisen sekä suoraviivaisen hyökkäämisen avulla lyömään kapuloita vastustajansa rattaisiin ja näissä asioissa kotkalaiset myös onnistuivat erittäin hyvin.

Siinä missä Hokki pyrki hakemaan kotiyleisöään miellyttääkseen toinen toistaan komeampien syöttökuvioiden päätteeksi osumia tyhjiin, jyräsivät punanutut kerta toisensa jälkeen täydellä hyöryllä suoraan isäntien veräjää vartioineen Tomi Raution silmikon eteen pahat mielissään.

Yksi tällainen Panu Laitisen oivallisesta karvauksesta liikkeelle lähtenyt tilanne johti myös ottelun avausmaaliin, kun Elmeri Kotro sai kajaanilaispuolustajan menettämän kiekon haltuunsa, polkaisi pari luistimenpotkua lähemmäs maalintekosektoria ja tulitti sen jälkeen tarkalla rannelaukauksella pelivälineen Raution ulottumattomiin.

Lisää vettä vieraiden kiukaalle iski heti toisen erän alkajaisiksi rangaistujen aitiosta maalintekoon vapautunut Miro Mänttäri, joka päätti Titaanien taituroiman vastahyökkäyksen todelliseen räkämaaliin, tökättyään Tomi Keijosen laukauksen jälkeen maalialueelle pyörimään jääneen kiekon Hokki-vahdin suojien alta verkon perukoille.

Kotkalaisten siirryttyä ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle ja onnistuttua muutenkin pitämään isännät pihdeissään, alkoi Hokki-pelaajien elekielestä näkyä jo hienoinen turhautuminen omiin otteisiin.

Titaanit kykenikin pitämään kotijoukkueen ”tulisilla hiilillä” reilun 30 minuutin ajan, mutta sitten yksi liian innokas hyökkäykseen lähtö kostautui ja maalin eteen täysin yksin unohtunut Markus Still pääsi puttaamaan punanuttuvahti Santeri Leväsen torjunnasta pudonneen irtokiekon häkkiin.

Kavennuksen jälkeen veren haistanut 500-päinen kotiyleisö alkoi vaatia Hokilta lisää osumia ja lopulta se saikin haluamansa, kun päätöserän alkajaisiksi Risto Mattila tälläsi suoraan voitetun p-pistealoituksen jälkeen verkon kireälle sekä tulostaululle 2-2-lukemat.

Titaanit osoitti kuitenkin jälleen sitkeytensä sekä luonteensa lujuuden, eikä suostunut menettämästään johtoasemasta masentumaan ja niin vain digitaalit pysähtyivät lopulta aikaan 52:30, kun Tino Hovi lakaisi Tomi Salovaaran syötöstä vieraat jälleen maalin edelle.

”Saamme tästä varmasti ison itseluottamusbuustin loppukauden peleihin”

Hokille jäi Tino Hovin laukoman 2-3-täysosuman jälkeen seitsemän ja puoli minuuttia aikaa kuroa punanuttujen johto uudelleen umpeen ja siinä se myös harmittavalla tavalla lopulta onnistuikin.

Titaaneilla ei nimittäin ollut oikein minkäänlaista hätää turvata johtoasemaansa ja puolustaa maalivahti Santeri Leväsen johdolla omaa maaliaan, mutta sitten yksi pienimuotoinen pyöritys kotkalaisten kenttäpäädyssä avasi Jarkko Harjulalle syöttöpaikan p-pisteiden väliin, johon porhaltanut Risto Mattila pääsi tälläämään täydellä voimalla vastakiekkoon.

Mattilan veto olisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä paukkunut plekseihin, jollei peliväline olisi muuttanut matkalla suuntaansa kutia blokkaamaan yrittäneen titaanipelaajan mailasta, jonka myötä se painui vastustamattomasti ohi kaikkensa veräjänsä suulla tehneen Leväsen.

Kotiyleisö ja Hokin vaihtoaitio repesivätkin ajassa 56:57 syntyneen 3-3-tasoituksen myötä hurjaan ilomylvintään, sillä se tarkoitti sitä, etteivät kajaanilaiset suostuneet vieläkään taipumaan normaalin peliajan tappioon kotikaukalossaan.

Kun vauhdikas jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, jouduttiin sitä hakemaan voittolaukauskilpailusta, jonka kotijoukkue vei lopulta nimiinsä Harjulan, Arttu Leskisen ja Heikki Klemetin onnistumisten myötä.

Titaaneille jäi tosin jossiteltavaa, sillä Petja Summasen ja Hovin ampumien voittolaukausosumien lisäksi Niklas Malinen kilautti kiekon komean harhautuksensa jälkeen tolppaan sekä siitä pihalle.

Koska Hokilla oli voittolaukauskilpailussa yksi onnistuja enemmän kirjattiin ottelun lopputulokseksi isäntien 4-3-voitto, jonka seurauksena Hokin laariin löpsähti kaksi ja Titaanien vastaavaan yksi sarjapiste.

Punanuttujen päävalmentaja Marko Oksanen näki joukkueensa pelanneen juuri niin, kuin ennakkoon vahvaa sarjakärkeä vastaan pitikin vieraskaukalossa pelata.

– Olimme voitonsyrjässä pitkään kiinni ja teimme juuri niitä sovittuja asioita koko pelin ajan, Oksanen kommentoi.

– Pisteiden menetys tietysti harmittaa, mutta siitä huolimatta yksi mukaan saatu piste on meille todella iso, etenkin kun muistaa mistä paikasta se lähti matkaamme.

Kotkaan mukaan lähteneen pisteen arvoa nostaa eritoten se, että Titaaneista tuli vasta toinen joukkue kuluvan kauden aikana, joka on onnistunut ottamaan Hokilta mukaansa jotain muutakin kuin pelkästään kokemusta.

– Kajaanista ei meidän lisäksemme ole tähän mennessä kuin Laser HT hakenut pisteen mukaansa, joten se kertonee kaiken olennaisen Hokin kovuudesta, titaaniluotsi Oksanen totesi.

– Kyllähän jokainen lajista ymmärtävä tajuaa sen, että jos tappelemme Hokin kanssa Kajaanissa tasapäin ottelun voitosta, ovat kaikki muutkin joukkueet tässä sarjassa kaadettavissa samanlaisella pelaamisella.

Vaikkei Titaanit kahdesta hyvästä peliesityksestä huolimatta onnistunutkaan nappaamaan tililleen kuin yhden pisteen kuudesta jaossa olleesta, antoivat JHT- ja Hokki-koitokset varmasti oivan kuvan siitä, mihin kotkalaiset kykenevät ja kevään aikana on mahdollisesti vielä odotettavissa.

– Tämän Pohjois-Suomen reissun paras anti oli yhden sarjapisteen ohella se, että olemme tulleet takaisin Suomi-sarjan vaatimalle pelilliselle tasolle, Oksanen sanaili.

– Saamme tästä varmasti ison itseluottamusbuustin loppukauden peleihin ja entisestään lisää uskoa omaan tekemiseemme, jonka avulla pyrimme käärimään liiveihimme sarjapaikan säilytykseen tarvittavan määrän pisteitä.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Hokin Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu vajaan viikon päästä lauantaina (12.1.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu HC Indians Kaarina.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!