Helppoa, nöyrää ja kurinalaista jääkiekkoa

11.1.2019

Titaaneilla on tulevana viikonloppuna edessä kaksi kiivasta ja niin henkisiä kuin fyysisiäkin voimavaroja vaativaa taistoa, joista olisi syytä poimia tarjolla olevat sarjapisteet omaan pussukkaan.
Titaaneilla on tulevana viikonloppuna edessä kaksi kiivasta ja niin henkisiä kuin fyysisiäkin voimavaroja vaativaa taistoa, joista olisi syytä poimia tarjolla olevat sarjapisteet omaan pussukkaan.

Yhden sijan päässä ensimmäisestä suoran säilyjän paikasta oleva Kotkan Titaanit lähtee tulevan viikonlopun otteluihin otsikon mukaista teemaa noudattaen. Kun punanuttujen vastustajat tunnustavat länsirannikon värejä, lienee sanomattakin selvää, että kyseiseen teemakolmikkoon on syytä lisätä kamppailupelaaminen ja hermokontrolli, sillä HCIK sekä Karhu HT tulevat pistämään kotkalaiset tiukoille niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Titaanien taivallus jääkiekkoilun Suomi-sarjassa starttasi vuoden 2019 osalta varsin lupaavasti, vaikkeivät kotkalaiset saaneetkaan Pohjois-Suomen reissultaan kotiintuomisiksi kuin yhden sarjapisteen.

Tappioissa sekä JHT:lle ja Hokille oli kuitenkin todella paljon hyviä elementtejä mukana, jonka myötä punanuttujen päävalmentaja Marko Oksanen sekä muu titaanimiehistö pystyvät katsomaan levollisin mielin kohti tulevaa, sillä Titaanit osoitti palanneensa takaisin sille pelilliselle tasolle, jolla Suomi-sarjassa voi oikeasti pärjätä.

– Olimme kummassakin ottelussa voitonsyrjässä kiinni aivan loppuun asti, mutta harmittavasti isompi pistesaalis jäi pohjoiseen, Oksanen toteaa ykskantaan.

– Jos ja kun pystymme tuollaisella tekemisellä sekä peli-ilmeellä vain jatkamaan tulevissa koitoksissa, on sieltä meille rutkasti hyviä asioita luvassa.

Titaanit ei saa kuitenkaan liiaksi tuudittautua kahden vahvaa taistelua sisällään pitäneeseen otteluun, sillä samanlainen työnteon mentaliteetti ja yhteen hiileen puhaltaminen on myös tulevissa kahinoissa saatava iskettyä jokaisen punanutun päälleen vetävän sekä kaukaloon liukuvan pelimiehen otsalohkoon.

– Jokainen ottelu on meille aina uusi haaste ja se pitää muistaa, että ne viime viikonlopun hyvät pelit antavat hieman osviittaa, mutteivät ne kuitenkaan kanna yhtikäs mihinkään, vaan homma pitää rakentaa aina uudestaan, sanailee kotkalaiskäskyttäjä Oksanen.

Punanutut ovat tällä hetkellä Suomi-sarjataulukossa 14. sijalla, neljä pistettä edellä olevia ja ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla köllötteleviä Haukkoja perässä. Se tietää sitä, että jokainen jaossa oleva sarjapistettä on kotkalaisille todella tärkeä, jotta kevään tavoitteeksi asetettu Suomi-sarjasopimuksen uusiminen mahdollistuu.

– Pelejä on vielä riittävästi jäljellä, joista pystymme aivan varmasti ottamaan tarvittavat pisteet sarjapaikan säilytykseen, mikäli pelaamisemme säilyy samalla tasolla kuin mitä se viime viikonloppuna oli, kommentoi Oksanen itsevarmana.

Mitä käytännössä siis tarkoittaa ”saman tason säilyttäminen pelaamisessa”, jolla voittoja ja tarvittavia pisteitä olisi tulevissa kamppailuissa mahdollista napsia?

– Viisikkopelaamisemme oli pohjoisen peleissä riittävän tiivistä ja puolustuspelaamisemme pysyi hyvin kasassa – pelasimme teemamme mukaisesti helppoa, nöyrää ja kurinalaista jääkiekkoa, ”Ölle” selventää.

– Taitotasomme ei riitä kärkijoukkueiden kanssa, joten meidän on pelattava niitä viisaammin ja silloin kun me noudatamme edellä mainittuja teemoja, tuottaa se tulosta.

Yksi pikantti lisä pistemetsästyksessä on kotiyleisön tuoma tuki, josta Titaanit pääsee reilun kuukauden tauon jälkeen jälleen lauantai-iltana KSOY Areenallaan nautiskelemaan.

– Toivoa sopii, että paluu kotikaukaloon tuo sen tarvittavan positiivisen lisäbuustin otteisiimme ja samalla myös lehtereillä oleva yleisö syttyy kannustamaan meitä totutusti äänekkääseen tapaansa, heittää titaaniluotsi toiveen punanuttukannattajien suuntaan.

Taistelua viimeiseen hengenvetoon saakka

Kuten todettua, avaa Titaanit edessä olevan viikonlopun kiekkokarkelonsa kotikaukalossaan, jossa punanutut saavat lauantai-iltana vastaansa Suomi-sarjassa tällä hetkellä 7. sijalla majailevan ja tiukasti ylemmän loppusarjan paikassa kiinni olevan HC Indians Kaarinan.

Kotkalaisilla ei ole kaarinalaisvieraistaan kovinkaan hyviä muistoja kuluvan kauden osalta, sillä vieraissa lokakuun lopulla mitelty ja lopulta 7-1-lukemiin päättynyt taisto oli lähestulkoon alusta loppuun asti yhtä intiaanien juhlaa, jossa Titaaneille oli tarjolla lähinnä statistin rooli.

– Kaarinassa meillä ei ollut kyllä mitään jakoa – se taitaa olla yksi niistä otteluista, joissa olemme olleet ehkäpä pahiten vastaantulijana, muistelee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen päätään pyöritellen.

Vettä on kuitenkin virrannut Kymijoessa jokunen litra kyseisen koitoksen jälkeen ja etenkin punanuttujen pelaaminen on mennyt siitä ison harppauksen eteenpäin, joten olettaa sopii, että samanlainen ylikävely ei ole KSOY Areenalla ohjelmassa.

– Meidän pitää nyt kaivaa esiin se ilme ja asenne, jolla HCIK:ta vastaan pitää pelata – kamppailuvalmius ja hereillä olo heti ottelun alusta lähtien ovat tärkeässä roolissa, Oksanen painottaa.

– Hyvän valmistautumisen avulla pystymme aivan varmasti taistelemaan tasapäin kaarinalaisten kanssa lauantain ottelun voitosta.

Jos on lauantaina kova kamppailupeli Kotkassa luvassa, niin samanlainen ja oletettavasti myös erittäin tunnepitoinen vääntö odottaa Titaaneita myös Porissa, jossa vastaan asettuu vain yhden pisteen sekä samalla sijan kotkalaisia sarjataulukossa jäljessä oleva Karhu HT.

Titaanien tavoin myös porilaisten tavoitteena on aivan varmasti suora sarjapaikan säilytys, joten punanuttujen on syytä iskeä työhaalarit päälle ja varautua siihen, että Kotkassa marraskuun puolivälin tietämillä nähty titaanitsembalo ei tule yhtä helpolla Isomäki Areenassa toistumaan.

– Se millaisen Karhu HT:n kohtasimme Kotkassa ja minkälaisen tulemme sunnuntaina kohtaamaan Porissa, ei käytännössä ole mitään tekemistä keskenään, varoittelee Oksanen omiaan.

– Karhu HT on ollut käytännössä ihan jokaiselle joukkueelle tässä sarjassa hankala vastustaja kotihallissaan, eikä se tule meillekään missään nimessä olemaan helppo pala purtavaksi.

Yksi Titaanien pistejahtia vaikeuttava osatekijä tullee hyvin suurella todennäköisyydellä sunnuntaina olemaan ex-punanuttuhyökkääjä Ville Valli, joka on tasaisin väliajoin nähty nallelauman riveissä vipeltämässä pikkumustan perässä.

– Kyllähän se aina mukavan pikkusäväyksen tuo peliin, kun ”Walttu” on siellä touhuamassa mukana ja toivoa sopii, että hän olisi pelaavassa kokoonpanossa sunnuntaina, naurahtaa punanuttupiiskuri Oksanen, kun miehen entinen luottoratsu tulee puheeksi.

Oli Valli mukana tai ei ja astelee kaukaloon Titaanien vastustajaksi sitten minkälainen porilaisrevohka tahansa, on punanutuilla selkeä päämäärä mielessä, miksi Poriin mennään jääkiekkoa pyhänä pelaamaan.

– Meillä on ihan jo joukkueenjohtajamme Juho Hannukaisen kiusaksi tarkoitus viedä Porista pisteet matkaamme, vaikka Isomäki Areena hänelle vähän sellainen pyhiinvaelluspaikka onkin, ”Ölle” tokaisee.

Eli edessä olevista kamppailuista on siis odotettavissa täysi kuuden sarjapisteen potti, vai kuinka?

– Viikonlopun pistemäärää en lähde etukäteen veikkaamaan, mutta sen voin luvata, että tulemme taistelemaan kumpanakin iltana aivan viimeiseen hengenvetoon saakka otteluiden voitoista, Oksanen paaluttaa.

Titaanien ja HCIK:n välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (12.1.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Sunnuntaina (13.1.) punanutut matkustavat puolestaan Porin Isomäki Areenalle, jossa kello 17:30 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu Karhu HT.