Iso Paha Mäki oli nimensä veroinen

13.1.2019

Porin sunnuntainen Suomi-sarjanäytös päättyi legendaarisessa Isomäki Areenassa kotijoukkue Karhu HT:n voitonjuhliin.

Kotkan Titaanien sunnuntainen vierailu länsirannikolle ja tarkemmin ottaen Poriin osoittautui lopulta täydelliseksi hukkareissuksi. Vajavaisella miehistöllä matkassa olleet punanutut olleet punanutut ei kyenneet oikein missään vaiheessa pistämään kampoihin Isomäki Areenalla Suomi-sarjataistoa isännöinneelle Karhu HT:lle, jonka myötä 60 minuutin pelailun jälkeen valotaululla seisoivat porilaiset selkeät 5-2 (1-0, 3-1, 1-1) –voittolukemat.

Karhu HT – Titaanit 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

15:37 1-0 Atte Valli (Samuli Virkkunen, Julius Harttunen) YV
20:47 2-0 Samuli Virkkunen (Julius Harttunen, Kasperi Nuto)
31:26 3-0 Julius Harttunen (Jami Koivuniemi, Samuli Virkkunen) VoM
31:54 4-0 Niclas Kiviö (Osmo Bernitz, Esko Gröhn)
36:53 4-1 Tino Hovi (Ville Äijälä)
50:57 5-1 Samuli Virkkunen (Kasperi Nuto, Julius Harttunen)
55:31 5-2  Panu Laitinen

Maalivahdit:

Karhu HT – Niklas Lehti 9+19+10= 38 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 10+3+0= 13 torjuntaa (vaihto 31:54 / 4-0)
Titaanit – Santeri Levänen 0+8+12= 20 torjuntaa

Jäähyt:

Karhu HT 3 x 2min= 6min
Titaanit 2 x 2min= 4min

Edeltävänä iltana kotikaukalossaan kirvelevän tappion HCIK:lle kärsinyt Titaanit lähti viikon päätteeksi kääntämään kurssiaan Poriin lauantaista sairastelujen ja muiden poissaolojen entisestään kaventamalla ryhmityksellä.

Punanuttujen tarkoituksena oli pyrkiä pelaamaan Isomäki Areenalla fiksua ja kurinalaista jääkiekkoa, mutta siihen kotkalaiset eivät kuitenkaan aivan täysin pystyneet, jonka myötä peliä isännöinyt Karhu HT käytti väkivahvan ykkösvitjansa Kasperi Nuto (0+2) – Julius Harttunen (1+3) – Samuli Virkkunen (2+2) vieraiden uinahdukset armotta hyväkseen.

Tokihan Titaanit jälleen kerran yritti sen minkä vain pystyi, muttei lopulta voinut paremmalleen mitään, kun porilaisisännät huristelivat eritoten vahvan toisen erän esityksensä siivittämänä 5-2-kotivoittoon.

– Lähtötilanne illan peliin oli meidän osaltamme jälleen erittäin kimurantti, sillä sivussa oli jälleen iso liuta runkopelaajia, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen pettyneellä äänellä.

Poissaolot näkyivät varsinkin punanuttujen hyökkäyspelaamisessa, josta oli paras terä poissa. Karhu HT:n maalivahti Niklas Lehti saikin varsin rauhassa poimia Titaanien kaukaa sektorin ulkopuolelta lähteneitä kuteja suojiensa uumeniin, eikä täten joutunut kunnolla edes venymään parhaimpaansa.

Punanuttujen veräjän edustalla sitä vastoin riitti tasaisesti vilinää ja vilskettä, joista osan kotkalaisten maalilla aloittanut Niilo Pussinen kykenikin selvittämään.

Harmi vain, että Karhu HT:n ykkösvitja oli pelipäällä ja onnistui värkkäämään pelin puolivälin krouviin mentäessä kolme täysosumaa, joiden tekijöinä kunnostautuivat ylivoimalla viivasta kiekon pömpeliin pommittanut Atte Valli, täysin vapaasti paraatipaikalle heti toisen erän avausvaihdossa kävelemään päässyt Virkkunen sekä pienestä kulmasta kovan maskin takaa Pussisen yllättänyt Harttunen.

Kun vielä Niclas Kiviö iski Titaanien puolustuspään kiekon menetyksestä vain 28 sekuntia Harttusen 3-0-osuman jälkeen jo illan neljännen porilaisnyytin, sai Pussinen tehdä maalinsa suulla tilaa Santeri Leväselle.

”Varsin turhauttavalta tuntuu tällä hetkellä”

Ajassa 31:54 työpaikalleen luistellut Santeri Levänen pääsi heti kiinni torjuntapuuhiin, sillä Karhu HT oli lähellä lisätä johtoaan alakuloisesti esiintyneiden punanuttujen lähinnä tyytyessä katselemaan vierestä isäntien mellastusta.

Ottelun seuraavan täysosuman värkkäsi lopulta kuitenkin Titaanit, kun Tino Hovi nappasi Ville Äijälän purkukiekon keskialueella haltuunsa ja porhalsi tuulispäänä hyökkäykseen, päättäen pistonsa terävään rannekutiin, joka lennätti pelivälineen porilaisveskari Niklas Lehden suojien välistä verkon perukoille.

Karhu HT ei kotkalaisten kavennuksesta kuitenkaan liiemmin hätkähtänyt, vaan pikemmin vain tiivisti rivejään ja pystyi pitämään hienoisen momentumin Hovin onnistumisen jälkeen saaneen Titaanit ilman lisäosumia.

Punanutut yrittivät vielä toisella erätauolla ladata kaiken tarmonsa loppukiriin kolmannessa erässä, mutta lopullisenkin pyristelyn ja haaveilun mahdollisesta kotijoukkueen rinnalle sekä ohi nousemisesta päätti Samuli Virkkunen, joka latasi kumimuikun toistamiseen häkkiin reilut yhdeksän minuuttia ennen päätössummerin soimista.

Sen myötä Panu Laitisen suoraan eteenpäin voittamansa hyökkäyspään aloituksen jälkeen yläpeltiin ajassa 55:31 täräyttämä 5-2-kavennus jäi enää muodollisuudeksi ja näin ollen Karhu HT nappasi tililleen kolme sarjapistettä, jotka nostivat porilaiset Suomi-sarjataulukossa Titaanien ohi 14. sijalle.

Kotkalaismiehistön pääpiiskuri Marko Oksanen oli taiston tauottua varsin vähäsanainen. Kokenut kiekkomies näki selkeän syyn sille, miksi pisteet jäivät tällä kertaa Poriin.

– Kaveri teki maalit meidän helpoista virheistämme, ja me emme tehneet mistään, Oksanen manasi.

– Meillä oli saumamme varsinkin ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta kun emme pysty tekemään paikoistamme maaleja, niin minkäpä teet.

Oksasen mukaan Titaaneita uudelleen vaivaava flunssa-aalto pitäisi pelillisten ongelmien ratkaisemisen ohella saada niin ikään lähes keinolla millä hyvänsä nopeasti tapettua, sillä muuten ei kunnian kukko tule laulamaan, mikäli punanutut joutuvat tulevissakin peleissä operoimaan normaalista selkeästi kapeammalla pelaajakatraalla.

– Varsin turhauttavalta tuntuu tällä hetkellä. Jos emme pian saa täyttä ryhmää jalkeille peleihin, alamme olla perin kiperässä tilanteessa, titaanikäskyttäjä mietiskeli.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (18.1.), kun punanutut matkustavat Espooseen, jossa majaansa pitävä Kiekko-Espoo isännöi Espoonlahden jäähallissa kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.