Kiekko-Espoo makseli kalavelkansa

18.1.2019

Panu Laitisen johtama Titaanien kakkosvitja oli erinomaisella pelipäällä Espoon perjantai-illassa.
Panu Laitisen johtama Titaanien kakkosvitja oli erinomaisella pelipäällä Espoon perjantai-illassa.

Viheliäisen sairastelukierteen kourissa edelleen kamppaileva Kotkan Titaanit ei antanut osittaisen puolikuntoisuuden haitata menoaan Espoon perjantai-illassa. Vaikka kotijoukkue Kiekko-Espoo onnistuikin kamppailun lopulta viemään nimiinsä maalein 6-3 (1-2, 2-0, 3-1), ei vahvasti vääntäneiden punanuttujen tarvitse todellakaan hävetä peliesitystään.

Kiekko-Espoo – Titaanit 6-3 (1-2, 2-0, 3-1)

06:02 1-0 Leo Sormunen (Janne Nukarinen, Jimi Santala) YV
09:26 1-1 Santeri Suikkanen (Elmeri Kotro, Panu Laitinen) YV
10:57 1-2 Santeri Suikkanen (Panu Laitinen, Elmeri Kotro)

28:25 2-2 Ramil Jokinen (Joni Häppölä, Janne Nukarinen)
36:01 3-2 Ramil Jokinen (Janne Nukarinen, Joni Häppölä)
41:50 4-2 Jere Laine (Joni Häppölä) VoM
48:15 5-2 Moses Mustonen (Ville Rantanen, Nikke Kettukangas) TV
52:50 5-3 Panu Laitinen (Elmeri Kotro, Erkka Huttunen) YV
58:15 6-3 Leo Sormunen (Tommi Takaveräjä, Jimi Santala) YV

Maalivahdit:

Kiekko-Espoo – Julius Aven 12+8+17= 37 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 13+18+11= 42 torjuntaa

Jäähyt:

Kiekko-Espoo 9 x 2min + 2 x 10min= 38min
Titaanit 8 x 2min + 1 x 10min= 26min

Repaleisen harjoitusviikon päätteeksi kohti viikonlopun kahta kivikovaa kiekkokoitosta suunnistanut Titaanit ei tosiaankaan suostunut myymään nahkaansa halvalla Espoonlahden jäähallissa.

Punanutut onnistuivat vahvan vääntämisensä turvin horjuttamaan kotijoukkue Kiekko-Espoota taiston avauspuolikkaan aikana, mutta lopulta selkeästi nimekkäämmällä pelaajamateriaalilla operoinut isäntä karkasi reilun 500-päisen kotiyleisön riemuksi 6-3-voittoon.

Titaanileirissä tappio oli totta kai sen kaikkien tunteman ruskean ruoansulatus jätteen makuinen, mutta taistelun puutteesta kotkalaisia ei voinut Espoon perjantai-illassa syyttää.

– Lähtökohdat peliin olivat meille todella vaikeat – harjoitusviikkomme oli käytännössä sitä, että pääsimme vajaalla kolmella kentällisellä harjoittelemaan, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Saimme vasta torstain harjoituksiin täyden miehityksen kasaan ja kun peilaa joukkueen pelisuoritusta yhden kunnollisen treenin pohjalta, niin se oli mielestäni luokkaa erittäin hyvä.

Titaanit ei antanut espoolaisten reilun kuuden peliminuutin jälkeen tekemän avausmaalin haitata asennoitumistaan saati yritystään, sillä punanutut kuittasivat Leo Sormusen osuman kahdella Santeri Suikkasen iskemällä kuitilla.

Tasoituksen Suikkanen pääsi tälläämään ylivoimapelin päätteeksi lähes tyhjiin Panu Laitisen mestarillisesta tarjoilusta ja vieraiden johto-osuman ”Ruokolahden ruhtinas” napautti Elmeri Kotron laukauksen riparikiekosta verkon perukoille.

Johtoon päästyään punanutut onnistuivat jopa hienoisesti hallitsemaan tapahtumia kaukalossa sekä syömään eväät espoolaisten pelinrakentelulta vahvan karvauksensa voimalla.

Isännät saivatkin oikeastaan vain miesylivoimillaan pelattua kiekkoa kunnolla kohti Santeri Leväsen vartioimaa titaanimaalia, joista avauserän viimeisin aiheutui Tomi Salovaaran taklattua kiekontavoittelutilanteessa ex-titaanipuolustaja Markus Hämäläistä olkapäällä leukaan, saaden siitä 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Titaanit kuitenkin selvitti niin Salovaaran kuin Kotronkin heti toisen erän alkuun saaman kakkosen sen suurempia nikottelematta ja hetken näyttikin siltä, että Kiekko-Espoo alkaa turhautua punanuttujen toimivan puolustussumpun edessä.

Kotijoukkue jaksoi kuitenkin painaa kiekkoa orjallisesti kotkalaisten kenttäpäätyyn ja taistella sen siellä taas takaisin haltuunsa, joka tuottikin tulosta ajassa 28:25, kun niin ikään ex-titaani Ramil Jokinen sai tällätä maalin edestä laatan häkkiin.

Jokisen niitattua hetkeä myöhemmin jälleen paraatipaikalta maaliverkon Leväsen takana kireälle, alkoi kotiyleisö malttamattomana odottaa omiensa menevän menojaan.

Espoolaiskannattajat saivatkin katetta odotuksilleen heti päätöserän alkajaiksi, kun Jere Laine karkasi suoraan vaihtoaitiosta puolittaiseen läpiajoon ja onnistui hassuttamaan Leväsen väärään suuntaan sekä ujuttamaan limpun jo neljännen kerran vierasuuniin.

”Kyllähän meillä oli siinä myös kosolti huonoa tuuriakin matkassa”

Kiekko-Espoon karattua 4-2-johtoon, sai Titaanit kuin taikaiskusta vielä kerran lisää virtaa kintereisiinsä ja niin vain kotijoukkueen rangaistujen aition oven saranat alkoivat narista kiihtyvään tahtiin.

Punanutut olivat yhtäkkiä kahden miehen ylivoimalla, kun isäntien Tatu Kanerva ja Jani Elgbacka nappasivat kolttosistaan kakkoset sekä siihen päälle vielä Jimi Santala kampitti itsensä kakkoselle sekä mussutti päälle kympin hetkeä aiemmin niin ikään käytöskympin suunsoitosta saaneen Jere Laineen lisäksi.

Titaaneille tarjoutui näin ollen kolmisen minuuttia aikaa kaventaa maalilukemia 5-3-ylivoiman turvin, mutta siinä kotkalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet kovasta yrityksestä huolimatta.

Lähimmäksi maalintekoa pääsi lähes maaliviivalta kiekon yli rysän rystyllä nostanut Tino Hovi, jonka yritystä Kiekko-Espoon veräjää vartioinut Julius Aven kykeni seuraamaan vain katsellaan jäässä maaten.

– Kyseessä oli juurikin sellainen hetki, jolla pelin suunnan voi kääntää ja siihen emme ikävä kyllä kyenneet, kertasi titaanikäskyttäjä Marko Oksanen pitkän ylivoimasession tapahtumia.

– Olisimme totta kai voineet siinä laukoa enemmän, mutta kyllähän meillä oli siinä myös kosolti huonoa tuuriakin matkassa.

Kun Titaanit ei onnistunut oman etsikkoaikansa turvin maalia tekemään, päätti kotijoukkueen päävalmentaja Mikko Juutilainen ottaa aikalisän, rauhoittaa oman joukkueensa ja syöttää sille uudet koordinaatit punanuttujen kaatamiseksi.

Tämä temppu tepsikin kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin ja jollei kotkalaisille hetkeä aiemmin kiekko tuntunut millään pomppivan, niin sitä se taas espoolaisille teki, kun aikamoisen flipperin päätteeksi Ville Rantanen sai syötettyä Moses Mustoselle namupaikan, josta tämä siirsi pelivälineen Santeri Leväsen ulottumattomiin.

Kolmen maalin karkumatkalle päässyt espoolaisrevohka selkeästi huokaisi helpotuksesta ja luuli jo hetken aikaan pelin olleen paketissa, mutta Titaanit yritti edelleen kaikkensa sekä sai palkintonsa reilut seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa, kun pelipäällä ollut Panu Laitinen täräytti ylivoimalla verkon kireälle.

5-3-lukemia lähemmäs punanutut eivät kuitenkaan enää valitettavasti päässeet ja kun Leo Sormunen kirjasi vielä nimiinsä illan kuudennen espoolaisosuman, joka kimposi miehen jalasta sisään ajassa 58:15, oli homma viimein selvä ja Kiekko-Espoo sai näin ollen makseltua marraskuun lopulta Titaaneille erääntyneet kalavelkansa takaisin.

Titaanien päävalmentaja Oksanen oli tappiosta huolimatta ylpeä omistaan. Kokeneen kotkalaiskäskyttäjän mukaan Espoon perjantai-illassa nähty taistelu ja peli-ilme tulee jatkossa kantamaan hedelmää.

– Tottahan toki se aina harmittaa, kun pisteitä ei tartu puseroon, mutta kyllä tämä peli antoi meille taas rutkasti lisää uskoa kevättä silmällä pitäen, punanuttupiiskuri kommentoi.

Oksasen mukaan voitto meni joka tapauksessa oikeaan osoitteeseen, vaikka punanutut jättivätkin kaukaloon aivan kaikkensa.

– Materiaali vei voiton hengestä – kaveri iski kovemmalla prosentilla kiekkoa häkkiin paikoistaan, kun taas me emme onnistuneet aivan yhtä hyvin omistamme, kotkalaisluotsi harmitteli.

Kitkerästä tappiosta huolimatta punanuttujen pelaamisesta löytyi myös paljon hyviä asioita.

– Se oli positiivista, että nyt oikeasti loimme tekopaikkoja todella paljon ja menimme surutta sota-alueelle hakkaamaan irtokiekkoja sisään eli pelasimme juurikin voittoihin vaadittavaa jääkiekkoa, mutta tänään se ei Kiekko-Espoon materiaaliylivoimaa vastaan aivan riittänyt.

Oksasen suun veti maireaan hymyyn niin ikään vahvasti läpi taiston operoinut hyökkäysvitja Santeri Suikkanen (2+0) – Panu Laitinen (1+2) – Elmeri Kotro (0+3), jotka pääosin vastasivatkin punanuttujen tehoista.

– Panun ketju oli selkeästi koko ottelun paras koostumus ihan jo vastapuolikin mukaan lukien – he saivat aikaan tarvittavia onnistumisia ja olivat aina vaarallisia jäällä ollessaan, antoi ”Ölle” ansaitun tunnustuksen troika Laitisen suuntaan.

– Jos ja kun pojat noin vain tulevissakin peleissä jatkavat, tulee kyseisestä kolmikosta olemaan meille vielä kosolti iloa kevään karkeloissa.

Titaanit tulee tarvitsemaan sekä Laitisen vitjalta että myös muilta punanutuilta tehoja jo huomenna, kun hurjassa vireessä oleva Nokian Pyry saapuu kotkalaisten vieraaksi KSOY Areenalla pelattavaan otteluun.

– Onhan se kieltämättä haastava paikka pelaajillamme pelata kaksi kovaa peliä vuorokauden sisään, etenkin kun osa on vielä puolikuntoisia flunssan jäljiltä, mietiskeli Oksanen.

– Toivoa sopii Pyry saisi erittäin lämpimän vastaanoton niin meiltä kuin kotiyleisöltäkin, sillä emme tule antamaan tuumaakaan periksi, vaan aiomme taistella täysillä aina viimeiseen hengenvetoon saakka ottelun voitosta.

Pientä helpotusta kokoonpanopuolelle on tulossa, kun puolustaja Tomi Keijonen ja hyökkääjä Juho Luukkonen pukevät jälleen punanutun päälleen.

– Saamme Keijosen ja Luukkosen huomenna mukaan pelaavaan kokoonpanoon, joten siinä mielessä [Tomi] Salovaaran kymppitilin täyttymisen vuoksi saama yhden ottelun mittainen pelikielto ei tule näkymään pelaajien määrässä, titaaniluotsi selvensi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Kiekko-Espoon Youtube-kanavalta.

Päävalmentajien ottelun jälkeiset haastattelut on katsottavissa Kiekko-Espoon Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (19.1.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Nokian Pyry.

Lauantaisen taiston otteluisäntänä toimii Oy Hacklin Bulk Boys Ltd ja kyseessä on samalla opiskelijaottelu, jonka myötä XaMK:n opiskelijakortilla pääsee peliin ilmaiseksi sisään.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!