Titaanivalmennus jälleen uusiksi – Iltolan vuoro ottaa vastuu

28.1.2019

Kari Mehtonen ja Mika Iltola palaavat reilun kahdeksan vuoden tauon jälkeen Titaanien vaihtopenkin taakse sekä muodostavat jatkossa punanuttujen valmennusryhmän yhdessä maalivahti- ja fysiikkaluotsina jatkavan Tino Turkian kanssa.
Kari Mehtonen ja Mika Iltola palaavat reilun kahdeksan vuoden tauon jälkeen Titaanien vaihtopenkin taakse sekä muodostavat jatkossa punanuttujen valmennusryhmän yhdessä maalivahti- ja fysiikkaluotsina jatkavan Tino Turkian kanssa.

Vaikeassa tilanteessa Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa oleva Kotkan Titaanit uusii valmennusryhmäänsä jo toistamiseen kuluvan kiekkokauden aikana.

Suomi-sarjan alemman loppusarjan viime viikonloppuna Karhu HT:lle kärsimällään 5-6-kotitappiolla aloittanut Titaanit on purkanut lokakuusta saakka kotkalaisjoukkueen päävalmentajana toimineen Marko Oksasen sekä miehen apuna vaikuttaneen Janne Salmelan sopimukset hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Päätyminen valmennuskuvioiden uudelleen järjestelyyn oli eittämättä todella vaikea päätös, mutta jotainhan tässä kohtaa pakko on yrittää vielä tehdä tilanteen pelastamiseksi, sillä seuramme ehdoton tavoite on olla Suomi-sarjassa myös vastaisuudessa, sanoo HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Petteri Lehti.

Tällä haavaa 11 ottelun mittaisessa tappioputkessa kärvistelevien punanuttujen uusimmaksi kurssinkääntäjäksi on pestattu Titaanien A-nuoria viimeiset kolme ja puoli kautta luotsannut sekä valmennusurallaan kolmesti aiemminkin kotkalaisseuran lippulaivan peräsimessä nähty Mika Iltola.

– Iltola on jo kertaalleen aiemmin uransa aikana valmentanut Titaanit kuiville tiukasta paikasta, joten koimme hänen olevan ehdottomasti parhain saatavilla oleva vaihtoehto yrittämään samaa temppua uudelleen, Lehti selventää.

– Hienoa, että ”Illi” halusi lähteä tässä vaikeassa tilanteessa mukaan auttamaan seuraa ja niin ikään iso kiitos Titaani-Juniorit ry:n hallitukselle siitä, että he antoivat siunauksensa tälle järjestelylle, sillä se oli taloudellisestikin kaikkien kannalta paras ratkaisu.

Tuore titaanikäskijä on uuden pestinsä myötä täynnä energiaa sekä enemmän kuin valmis tarttumaan sitä kuuluisaa härkää sarvista.

– Haaste on eittämättä kova, sillä nyt puhutaan kotkalaisen edustusjääkiekkoilun tulevaisuudesta, toteaa reilun kahdeksan vuoden tauon jälkeen takaisin punanuttujen päävalmentajaksi palaava Iltola.

– Olen kuitenkin intoa täynnä kuin se kuuluisa ilmapallo ja sen myötä erittäin valmis vastaamaan kyseiseen haasteeseen.

”Joukkueen edun pitää jatkossa mennä jok’ikinen ilta yksilön edun edelle”

Loppukevään mittaisen valmennussopimuksen maanantai-iltana allekirjoittanut 56-vuotias Mika Iltola saa avukseen itselleen tutun kaverin, kun miehen aisaparina sekä kevään 2008 Mestis-karsinnoissa että Suomi-sarjakaudella 2009–2010 punanuttujen edustusjoukkueessa toiminut Kari Mehtonen hyppää mukaan Titaanien valmennusryhmään käynnissä olevan sesongin kattavalla sopimuksella.

– Tiedän tasan tarkkaan mitä ”Kapo” lyö pöytään tullessaan mukaan valmennusryhmäämme ja siksi hänet avukseni jälleen halusinkin – puhumme samaa kiekkokieltä ja se on mielestäni tässä hommassa ensiarvoisen tärkeää, Iltola tokaisee.

– ”Kapo” on persoona, jollaisia aina tarvitaan, sillä hän kertoo aina rehellisen mielipiteensä eri asioihin ja tuo myös omat näkemyksensä vahvasti esille pelillisen puolen juttuihin.

Edellä mainitun kaksikon lisäksi kotkalaisjoukkueen valmennusryhmässä jatkaa maalivahti- ja fysiikkavalmentaja Tino Turkia, jonka rooli laajenee kattamaan myös Iltolalta tyhjäksi jääneen Titaanien A-nuorten Suomi-sarjamiehistön päävalmentajan pestin.

– Tino on myöskin minulle jo entuudestaan tuttu kaveri 96-syntyneiden ikäluokan valmennuksesta ja tiedän, että voin levollisin mielin jättää A-nuorten valmentamisen hänen harteilleen, ”Illi” sanailee.

– Mielestäni tämä oli paras mahdollinen ratkaisu tähän kohtaan, sillä kaikki lajista ymmärtävät tietävät varmasti sen, etten olisi pystynyt kahta eri joukkuetta samaan aikaan täysillä valmentamaan.

Jo toistamiseen kuluvan kauden aikana uusitun valmennusryhmänsä johdolla Titaanit lähtee kevään peleistä metsästämään Suomi-sarjasopimuksensa uusimiseen oikeuttavaa lopputulemaa.

– Sitä tuskin tarvitsee erikseen edes kysyä miksi ja millä tavoitteilla lähdimme tähän touhuun taas mukaan – lähtökohta on se, että kotkalainen edustusjoukkue pelaa myös ensi kaudella Suomi-sarjassa, Iltola kommentoi.

– Menemme rauhassa sekä peli kerrallaan eteenpäin, pyrkien tietenkin myös voittamaan jokaisen ottelumme, mutta siitä huolimatta sarjataulukkoa on mielestäni turha alkaa tuijotella, sillä pääasia on nyt keskittyä vain ja ainoastaan omaan tekemiseen.

– Joukkueen edun pitää jatkossa mennä jok’ikinen ilta yksilön edun edelle, joten odotankin sen myötä pelaajiltamme ennen kaikkea sitoutumista tämän hommaan ja itsensä täysillä likoon laittamista, ”Illi” naulaa.