Punanuttujen puristus loppui kesken

3.2.2019

Titaaniveräjää Raahen sunnuntai-illassa vartioinut Santeri Levänen joutui muun punanuttumiehistön tavoin toteamaan isännät paremmikseen.

Edellisiltana Seinäjoella pitkän tappioputkensa katkaissut Kotkan Titaanit ei saanut aivan samanlaista puristusta aikaiseksi sunnuntaina E. Helaakoski Areenalla. Punanutut kamppailivat kotijoukkue Raahe-Kiekon kanssa kaksi erää tiukasti ottelun voitosta, mutta viimeisen kaksikymppisen aikana isännät menivät menojaan ja voittivat pelin lopulta selkein 6-1 (1-1, 1-0, 4-0) –lukemin.

Raahe-Kiekko – Titaanit 6-1 (1-1, 1-0, 4-0)

10:29 0-1 Erkka Huttunen (Tomi Salovaara)
13:29 1-1 Ville Kiviniemi (Eetu Suoranta)
35:26 2-1 Ville Sippala (Mikko Väänänen) AV VoM
40:15 3-1 Ville Sippala (Mikko Väänänen, Kalle Sippala)
48:37 4-1 Kalle Sippala (Mikko Vainikka, Ville Sippala) YV
55:33 5-1 Sami Ekoluoma (Eetu Suoranta) TM
56:17 6-1 Niklas Niemelä

Maalivahdit:

Raahe-Kiekko – Patrik Koivisto 9+17+12= 38 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 6+13+7= 26 torjuntaa (poissa 52:53-55:33)

Jäähyt:

Raahe-Kiekko 3 x 2min= 6min
Titaanit 2 x 2min= 4min

Lauantaina S-Kiekon 40-vuotisjuhlat Seinäjoella pilaamassa käynyt Titaanit hyökkäsi raskaan kiekkoviikkonsa päätteeksi Raaheen, jossa punanuttujen aikomuksena oli kotijoukkue Raahe-Kiekon kylvettäminen.

Alku näyttikin kotkalaisten kannalta hyvältä, mutta mitä pidemmälle kamppailu eteni, sitä selkeämmin Raahe-Kiekko otti pelin hallinnan itselleen, porhaltaen vieraiden paukkujen loputtua selkeään 6-1-voittoon.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli tietenkin harmissaan ottelun lopputuloksesta, sillä Titaanit oli täysillä mukana voittotaistelussa ensimmäiset 40 minuuttia.

– Toinen erä oli meidän etsikkoaikamme – loimme niin paljon maalipaikkoja, että taululla olisi pitänyt seisoa jotkin muut lukemat, kuin kotijoukkueen 2-1-johto, Iltola manasi.

Vahvasti ottelun alkuun hyökännyt ja Erkka Huttusen osumalla johtoonkin avauserän puolivälissä ampaissut Titaanit onnistui pitämään vahvana kotijoukkueena tunnettua Raahe-Kiekkoa pitkät tovit pihdeissään.

Vaikka isännät tasoittivat Ville Kiviniemen toimesta pelin 1-1-lukemiin, eivät punanutut siitä liiemmin hätkähtäneet, vaan jatkoivat pelin painopisteen siirtämistä ja kiekon pommittamista orjallisesti kohti raahelaismaalia vartioinutta Patrik Koivistoa.

Etenkin ottelun toisessa erässä kotkalaisten olisi ehdottomasti pitänyt lapioida lähestulkoon kahmaloa kaupalla kiekkoa Koiviston selän taakse, mutta kotijoukkueen maalivahti näytti kuitenkin kerta toisensa jälkeen miksi hän on yksi Suomi-sarjan alemman loppusarjan kärkiveskareista.

Koiviston pidettyä omalta osaltaan Raahe-Kiekko mukana voittotaistelussa saivat myös kenttäpelaajat selkeästi lisää virtaa otteisiinsa ja niinhän siinä sitten kävi, että isännät onnistuivat alivoimalla siirtymään johtoon toisen erän lopulla Ville Sippalan toimesta.

Kun vielä sama kaveri iski heti päätöserän alkuun 3-1-maalin, alkoi hurjasti taistelleiden punanuttujen uskoa loppua samaan tahtiin tankista vähentyneen löpön kanssa.

– Emme olleet riittävän hereillä päätöserän avausvaihdossa ja se lisäsi sitten omalta osaltaan tuskaamme, Iltola kommentoi.

”Joukkue taisteli kunniakkaasti loppuun asti”

Kun vielä Kalle Sippala napautti ajassa 48:37 ylivoimalla Raahe-Kiekon neljännen maalin, alkoi näyttää siltä, että Titaaneille ei jää Raahen sunnuntai-illasta käteen kuin sitä kuuluisaa kokemusta.

Punanutut eivät kuitenkaan kolmen maalin takaa-ajoasemassa suostuneet luovuttamaan, vaan lähtivät rohkeasti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia jo reilut seitsemän minuuttia ennen päätössummerin soimista.

Kotkalaisten uhkapeli ei kuitenkaan kantanut haluttua hedelmää, sillä isäntien konkaripuolustaja Sami Ekoluoma pääsi täräyttämään pelivälineen tyhjään titaanirysään ja kun vielä hetkeä myöhemmin isäntien Niklas Niemelä teki uransa avausmaalin Suomi-sarjassa, päästiin kamppailu paketoimaan kotijoukkueen komeaan 6-1-voittoon.

– Otimme riskiä 4-1-tilanteessa pelaamalla pitkä tovi ilman maalivahtia ja yritimme kaikin keinoin kaventaa lukemia, siinä kuitenkaan onnistumatta, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Iltola harmitteli tappion ohella eritoten omiensa tehottomuutta maalintekotilanteissa, joita kotkalaisille siunaantui etenkin ottelun toisessa erässä iso kasa.

Hieman parempi viimeistely, kun olisi saattanut kääntää taiston voimasuhteet aivan päälaelleen ja parhaassa tapauksessa antaa tarvitun lisäbuustin myös punanuttujen eläimelliseen taisteluun.

– Meillä oli tarkoitus viikolla harjoitella maalinteon tukitoimia, muttemme kuitenkaan sitä ehtineet tehdä ja se näkyi harmillisella tavalla, ”Illi” kommentoi.

– Viimeistelymme heikko laatu totta kai harmittaa ja se on myös todettava, ettei jalkamme ollut niin tuore kuin edeltävänä iltana Seinäjoella.

Vaikka Titaanien puhti ja puristus eivät riittäneetkään kahta perättäistä iltaa voittoon saakka, ei se saanut kokenutta päävalmentajaa painamaan päätään pensaaseen.

– Olen totaalisen tyytyväinen meidän viiteen ensimmäiseen erään tällä Pohjanmaan turneellamme, Iltola julisti.

– Joukkueen ilme lämmittää mieltä – kaikki ovat puhaltaneet kokoajan yhteen hiileen.

Vahvasta vääntämisestä huolimatta Iltolalla oli jo katse osittain käännettynä jo kohti tulevaa.

– Joukkue taisteli kunniakkaasti loppuun asti, mutta siitä huolimatta pitää jatkossa miettiä kahden pelin viikonlopuille sitä, olisiko pelaajia järkevää hieman kierrättää, jotta saisimme lisää tuoreutta kaukaloon, ”Illi” aprikoi.

Titaanien viikonlopun saldoksi jäi näin ollen pitkän tappioputken katkaisusta tulleet kolme sarjapistettä sekä uudistuneen valmennuksen ensimmäiset yhteiset kokemukset pelaajiston kanssa.

– Emme todellakaan tyhjin käsin joudu kotiin täältä lähtemään, vaikka tänään turpaan tulikin, Iltola paalutti.

– Etenkin valmennus sai reissun aikana arvokasta tietoa pelaajista ja siitä miten he toimivat paineen alla sekä jaksavat hivenen väsyneinäkin pelata.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (8.2.), kun punanutut matkustavat Hollolaan, jossa Heinsuon jäähallissa majaansa pitävä HC Giants isännöi kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.