”Tämä viikonloppu on meille todellinen vedenjakaja”

7.2.2019

Titaanien nelosvitjan keskusmies Niklas Malinen uskoo omiensa suoraan säilymismahdollisuuteen Suomi-sarjassa, kuin vuoreen konsanaan.
Titaanien nelosvitjan keskusmies Niklas Malinen uskoo omiensa suoraan säilymismahdollisuuteen Suomi-sarjassa, kuin vuoreen konsanaan.

Kotkan Titaanit alkaa Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa olla siinä pisteessä, että pelkästään voitot pitävät punanuttujen toiveet suorasta säilymisestä elossa. Sen myötä perjantaina Hollolassa kohdattava HC Giants ja lauantaina KSOY Areenalle vieraaksi saapuva Laser HT olisi kepitettävä lähes keinolla millä hyvänsä, jotteivät kotkalaisten haaveet kokisi pahemman luokan kolausta.

Titaanit viime viikon maanantaina hellään huomaansa ottanut ja edeltävänä viikonloppuna takaisin voittojen tielle Pohjanmaalle suuntautuneella vierasturneella ohjastanut Mika Iltola on ehtinyt yhteisten hetkien aikana saada jo jonkinlaisen kuvan kaitsettavistaan.

– Joukkue on kuluvan kauden ylä- ja alamäet huomioonottaen yllättävänkin harmooninen kokonaisuus kopin puolella, jonka lisäksi pelaajat tsemppaavat toinen toistaan pelitilanteissa loppuun asti, Iltola toteaa tyytyväisellä äänellä.

Vaikka titaanipelaajien muodostama ryhmä onkin kokeneen päävalmentajan iloksi varsin tiivis paketti, on se Iltolan mielestä siitä huolimatta täysin ansaitsemallaan paikalla (15. sijalla) sarjataulukossa.

– Sarjataulukkohan ei tunnetusti valehtele ikinä, mutta siitä huolimatta näen joukkueessa olevan potentiaalia selkeästi parempaan menestykseen, ”Illi” kommentoi.

– Menestys ei kuitenkaan tule ilman harjoittelua – se mitä harjoittelemme ja opimme jäällä, siirtyy peleihin ja jalostuu siellä ajan kanssa voittamiseksi.

Iltola onkin yhdessä aisaparinsa Kari Mehtosen kanssa pyrkinyt vetämissään jääharjoituksissa ajamaan pelaajistonsa alitajuntaan haluamiaan pelillisisä asioita, joita hän soisi Titaaneilta myös tosipaikoissa eli otteluissa näkevänsä kaukalossa.

– Mielestäni meidän pitää saada hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista ja eritoten päätypelaamista terävämmäksi sekä monipuolisemmaksi, sillä itse ajattelen nykypäivän jääkiekkoa aika pitkälti hyökkäysorientoineesti, titaanikäskyttäjä selventää.

Titaanien tilanne Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa on tällä hetkellä varsin kinkkinen. Suoran säilyjän paikka on kuuden pisteen päässä, joten se tietää sitä, että kyseisen ”aurinkopaikan” saavuttaakseen tulee punanuttujen viritellä jäljellä olevissa kamppailuissa itselleen kuluvan kauden toinen voittoputki.

– Tämä viikonloppu on meille todellinen vedenjakaja, Iltola tokaisee ja jatkaa:

– Totuus nimittäin on, että tarjolla olevilla kuudella lisäpisteellä olemme karsintaviivan päällä tai sen välittömässä tuntumassa.

– Jos taas lopputulokset ovat kannaltamme negatiivisia, alkaa pelien määrä käydä liian pieneksi ja piste-ero suoraan säilymiseen taas liian suureksi, ”Illi” mietiskelee.

Kuusi pistettä eli kaksi voittoa normaalilla peliajalla. Helpommin sanottu kuin tehty, vai kuinka?

– Meillä on taas kaksi kivikovaa koitosta edessämme ja isoin juttu tulee varmasti olemaan se, miten onnistumme palautumaan perjantai-illan vieraspelistä lauantaiseen kotikamppailuumme, kotkalaispiiskuri sanailee.

Titaanit siis kohtaa edessä olevan viikonlopun aikana ensiksi vieraissa HC Giantsin (17.) sekä heti seuraavana päivänä kotikaukaloonsa käväisemään saapuvan Laser HT:n (10.).

Kumpikin tulevista vastustajista on ehtinyt jo aiheuttaa päänvaivaa kotkalaisille aiemmissa keskinäisissä koitoksissa, joten mitään paraatimarssia Uralille tuskin on taaskaan odotettavissa.

– Hollolassa on varmasti erittäin kiihkeä ottelu luvassa, sillä kumpikin osapuoli haluaa päässä ylöspäin sarjataulukossa ja on sen takia valmis iskemään aivan kaiken peliin kyseisen kamppailun voittaakseen, Iltola ennakoi.

– Laser HT:sta taas tiedän sen verran, että se osaa oululaisena joukkueena aivan varmasti pelata laadukasta jääkiekkoa, kiitos alueen kovan juniorimyllyn, jonka heidän pelaajansa ovat käyneet läpi ennen edustustasolle siirtymistä.

– Ei siis todellakaan mitään helppoja iltapuhteita odotettavissa kummassakaan ottelussa, punanuttuluotsi puntaroi.

Voittoja tililleen metsästävä kotkalaismiehistö tullee siis tarvitsemaan jälleen hieman lisäapua, jota onkin luvassa katsomon puolelta käsin sekä perjantaina Hollolassa että etenkin lauantaina Kotkassa pelattavassa ilmaisottelussa, jonka katsojille tarjoavat punanuttujen yhteistyökumppanit Kotkan Energia Oy ja Karhu Voima Oy.

– Se on ihan selvä asia, että joukkue tarvitsee aina kannattajiensa tuen taakseen voitoista taisteltaessa, ”Illi” naulaa.

– Se on niin ikään fakta, että kotijoukkueen pitää niin ikään aina omalla tekemisellään sytyttää yleisö kannustamaan itseään, eikä vain olettaa kannattajien syttyvän automaattisesti elämöimään katsomossa.

Usko ei horju

Yksi titaanimiehistön kanssa läpi kuluvan kauden tuulen ja tuiverruksen läpi käyneistä pelaajista, on itsensä punanuttujen nelosvitjan keskusmieheksi sementoinut Niklas Malinen.

Kesän lopulla edelliskauden seurastaan Tampereen Kooveesta Kotkaan ja Titaaneihin jalkautunut keskushyökkääjä ei kahdesta pitkästä tappioputkesta sekä valmennuksen vaihdosta huolimatta ole vieläkään menettänyt toivoaan suoran Suomi-sarjassa säilymisen suhteen.

– Niin kauan kuin se vain on teoreettisesti mahdollista, ei uskoni suoran säilymisen suhteen horju mihinkään suuntaan, sillä mitä vain voi vielä tapahtua, Malinen paaluttaa.

Lisää pontta punanuttujen ja Malisen toiveisiin toi edeltävä viikonloppu Pohjanmaalla, jonka aikana Titaanit onnistui jälleen palaamaan takaisin voittokantaan sekä kaventamaan eroa karsintaviivaan.

– Olihan se S-Kiekosta otettu vierasvoitto kieltämättä iso juttu tulevaa silmällä pitäen etenkin henkisesti, sillä emme kahteen kuukauteen olleet kyseistä nektaria päässeet maistelemaan, ”Mallu” sanailee.

– Se hieman jäi kuitenkin harmittamaan, että meille suoranaisesti tarjottiin mahdollisuutta ottaa toinenkin päänahka mukaan vierasreissulta, muttemme siihen kuitenkaan lopulta kyenneet.

Toista kautta Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kiekkoileva 22-vuotias Malinen on viimeajat maestroinut kotkalaisten työteliäintä hyökkäystrioa, jonka laidoilla ovat viilettäneet debyyttisesonkiaan miesten tasolla pelaava Samu Hulkko sekä ”Mallun” tavoin syksyllä 2017 Suomi-sarjavauhtiin mukaan hypännyt Jere Koikkalainen.

Vitjan keskusmiehen mukaan kasassa on hyvä koostumus, jossa on ollut mukava pelata, sillä sen jokainen osapuoli tekee kaikkea mahdollista jäällä auttaakseen niin ketjukavereitaan kuin joukkuettaankin.

– Ihan hauskaa puuhaahan se on ollut, sillä kyseisten herrojen kanssa pelatessa voi suomisarjatyyppisesti tapahtua ihan mitä tahansa, Malinen naurahtaa.

– Hyvin on kuitenkin viime aikoina sujunut, joten tarkoitus olisi jatkaa samaa rataa myös tulevana viikonloppuna.

Titaanit tuleekin tarvitsemaan työntekoa sekä tehoja jokaiselta kotkalaisjoukkueen pelipaidan edessä olevissa koitoksissa päälleen vetävältä pelimieheltä, sillä niin perjantaina kohdatta HC Giants kuin lauantaina punanuttujen kampittamista yrittävä Laser HT eivät todellakaan tule kaatumaan ilman hurjaa taistelumentaliteettia.

– HC Giants on sarjasijoituksestaan huolimatta erittäin yllätysvalmis ryhmä, joka varmasti taistelee aina täysillä loppuun asti, toteaa Malinen synnyinkaupunkinsa kiekkoylpeydestä.

– Emme ole heitä vastaan vielä tällä kaudella kovin hyvin onnistuneet pelaamaan, vaikka toisen keskinäisistä kohtaamisistamme kykenimmekin voittamaan.

– Laser HT taas on yksi tämän alemman loppusarjan kovimmista joukkueista – etenkin heidän ykköskenttänsä on todella laadukas ja tehokas kokonaisuus, jonka kanssa saamme olla tarkkoina, muistuttaa ”Mallu” omiaan.

Vaikkei kumpikaan viikonlopun vihulaisista ole Titaaneille vain se kuuluisa ”pala kakkua”, näkee tähän mennessä 27 otteluun tehot 3+4 iskenyt Malinen omillaan olevan erittäin hyvät mahdollisuudet kahteen perättäiseen voittokamppailuun.

– Jos ja kun onnistumme pelaamaan samalla tatsilla kuin mitä viime viikonloppuna viisi ensimmäistä erää, niin eiköhän sekä HC Giants että Laser HT ole kumpikin kaadettavissa, titaanisentteri tokaisee.

Kiitos punanuttujen yhteistyökumppanien Kotkan Energia Oy:n ja Karhu Voima Oy:n, on lauantai-iltana KSOY Areenalle odotettavissa kuluvan kiekkokauden ennätysyleisö ilmaistaistoa seuraamaan.

Punanuttusentteri Maliselta kysyttäessä, ketä titaanipelaajaa katsojien kannattaa lehtereiltä tarkkaavaisena vahtia, tulee vastaus perusteluineen kuin apteekin hyllyltä konsanaan.

– Jos itse olisin katsojana pelissä, kiinnittäisin huomioni kotijoukkueen numeroon 61 – Elmeri Kotroon, ”Mallu” kommentoi.

–”Epe” on kouvolalaislähtöiseksi kaveriksi yllättävän positiivinen tapaus ja hän on muutenkin kaikkinensa todella viihdyttävä pelaaja, jonka työkalupakista löytyy fyysisen pelaamisen ohella myös räväkkä rannelaukaus, timanttinen pelisilmä sekä törkeän taitavat kädet!

Punanutut matkustavat perjantaina (8.2.) Hollolassa sijaitsevalla Heinsuon jäähallille, jossa kello 18:30 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue HC Giants.

Lauantaina (9.2.) Titaanit puolestaan testaa KSOY Areenalla oululaisen Laser HT:n vireen Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:30 alkaen.

Kotkan Energia Oy ja Karhu Voima Oy tarjoavat otteluun VAPAAN SISÄÄNPÄÄSYN sekä 300:lle ensimmäiselle Sibylla-kioskilla joko kahvin tai lämpimän mehun TERVETULOA!