Titaanit antoi kaikkensa, mutta jäi jälleen tyhjin käsin

9.2.2019

Uudelle pelipaikalle istutetun titaanikippari Roope Lantan osumat jäivät lopulta laihaksi lohduksi KSOY Areenan värikkäässä lauantai-illassa.

Pienestähän se oli jälleen kiinni. Harmi vain, että jääkiekkoilussa nousu maalin takaa yhden edelle on yleensä paljon helpommin sanottu kuin lopulta tehty. Kotkan Titaanit sai tästä tuta lauantaisessa kotiottelussaan, kun KSOY Areenalla vieraillut Laser HT haki kaikki kolme sarjapistettä matkaansa värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-4 (2-1, 0-2, 1-1) –lukemin.

Titaanit – Laser HT 3-4 (2-1, 0-2, 1-1)

04:28 1-0 Roope Lantta (Elmeri Kotro, Tomi Keijonen) YV
05:22 1-1 Harri Pälve (Aleksi Alamäki)
11:49 2-1 Roope Lantta (Tomi Keijonen)
29:14 2-2 Ville Rajala (Sami Holappa, Harri Pälve) YV
31:50 2-3 Teemu Laurila (Aleksi Alamäki)
47:59 2-4 Antti Hellsten (Tuukka Rantamölö, Mikko Tauriainen) VoM
51:51 3-4 Miro Mänttäri (Teemu Toriseva, Ville Myyryläinen) TV

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 11+12+10= 33 torjuntaa (pois 59:18-60:00)
Laser HT – Sami Väliharju 15+0+0= 15 torjuntaa (vaihto 20:00 / 2-1)
Laser HT – Niko Palsola 0+8+10= 18 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
Laser HT 4 x 2min= 8min

Edellisiltana Hollolassa pataan ottanut Titaanit oli saanut yhdessä yössä pumpattua itsensä jälleen täyteen energiaa ja näyttämisen halua.

Tämän saivat Kotkan Energian ja Karhu Voiman tarjoamaan ilmaisotteluun paikalle saapuneet vajaat 500 katsojaa totisesti huomata, sillä kaukalossa paiski töitä todella sitoutunut ja viimeiseen voimanrippeeseen saakka taistellut kotijoukkue.

Laser HT varmasti hieman jopa yllättyikin viime aikoina tuloksellisesti heikosti esiintyneiden punanuttujen alkurynnistyksestä, sillä lähestulkoon koko ottelun avauserä oli yhtä painetta vieraiden maalia vartioineen Sami Väliharjun ristikon edessä.

Ei ole ollenkaan väärin sanoa, että Titaanit olisi pitänyt johtaa peliä ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen vähintään kolmella maalilla, sillä kotkalaiset loivat niin hurjan määrän tekopaikkoja, että vain heikko viimeistely, tuomarien päätökset sekä huono tuuri estivät lukemien repeämisen suuremmiksi.

– Ottelun avauserä oli ehdottomasti parasta jääkiekkoa, mitä olen tähän mennessä nähnyt joukkueeni esittävän – henki oli todella kova, suitsutti Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Punanutut olivat lyöneet ketjukokoonpanonsa perjantaista uuteen uskoon ja se toi tulosta kovalla kädellä, kun uusitun ykkösvitjan laitaan siirretty Roope Lantta löysi laukauksillaan kahdesti maaliverkon ensimmäisessä erässä.

Myös ykkösvitjan toinen laita Ville Myyryläinen sai pelivälineen isketty kertaalleen Laser HT:n rysään, mutta ottelun tuomaristo hylkäsi osuman varsin kyseenalaisin perustein, saaden niin kotijoukkueen kuin yleisönkin vihat niskoilleen.

– Se Myyryläisen hylätty maali olisi saattanut jopa omalta osaltaan ratkoa peliä, sillä sen myötä tilanne olisi ollut jo 3-1, Iltola totesi.

– Ihmettelen suuresti, että kyseinen osuma hylättiin, sillä kiekko kimposi kohti maalia luistelleen Myyryläisen rintaan sekä meni siitä sisään ja silti tuomarit tulkitsivat sen vartalolla ohjaamiseksi.

Myyryläisen parranpärinää herättäneen hylätyn täysosuman ohella kotkalaiset kilauttelivat tiuhaan tahtiin maalikehikoita, joita oululaisveskari Väliharju varmasti kiittelin vuolain sanankääntein ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä.

Hivenen isäntiensä jaloissa olleet oululaiset saivat kuitenkin kertaalleen lyötyä kiekon titaanipainostuksen lomassa myös punanuttuhäkkäri Niilo Pussisen taakse, kun kotkalaispuolustuksen sekoilu avasi varman tekopaikan Harri Pälvelle, jota tämä ei jättänyt käyttämättä.

Laser HT joutui vaihtamaan toiseen erään maalilleen Niko Palsolan, pelin tolppien välissä aloittaneen Väliharjun nivusen kipeydyttyä titaanitulituksessa, joten kotkalaiset pääsivät pommittamaan kiekkoa kohti kylmää veskaria.

Palsola sai kuitenkin heti juonenpäästä kiinni ja piti oman joukkueensa mukana taistelussa esittämillään torjunnoilla.

Mitä pidemmälle toinen erä eteni, sitä selvemmin voimasuhteet alkoivat muuttua ja kotijoukkueesta näkikin selvästi, että edellisiltainen kova vääntö Hollolassa alkoi vaatia veronsa.

– Puolivälin jälkeen meille tuli selkeästi väsy ja luistelu hiipui, jonka jälkeen olimme koko loppuerän lirissä, ”Illi” kommentoi.

Titaanit ei jaksanut enää samaan tapaan luistella saati pelata idioottivarmaa kiekkoa ja se kostautui ajassa 29:14, kun Ville Rajala pääsi ylivoimapelin päätteeksi tasoittamaan puntit tarkalla kudilla aivan punanuttuveräjän vasempaan yläkulmaan.

Kun vielä Teemu Laurila reilut kaksi minuuttia myöhemmin siirsi vieraat ensimmäisen kerran ottelussa edelle hurjan pyörityksen päätteeksi, alkoi kotiyleisö varmasti pelätä Titaanien putoavan lopullisesti Laser HT:n kelkasta.

”Meillä ei ollut yhtään vapaamatkustajaa mukana”

Katsojien pelko osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä Titaanit kesti maalin takaa-ajoasemassa toiselle erätauolle, kiitos Niilo Pussisen torjuntojen ja kenttäpelaajien uhrautuvan pelaamisen.

Kotkalaisvalmennus saikin vielä tauon aikana pumpattua omilleen päälle hirveän taistelutahdon ja energiapiikin, joka kantoikin sitten vielä jäljelle jääneen kaksikymmenminuuttisen.

Titaanien kirin kannalta oli suuri harmi, että jälleen ottavaksi osapuoleksi kaukalossa joutunut Laser HT onnistui kuin onnistuikin käytännössä ensimmäisestä mahdollisesta paikastaan koko kolmannessa erässä kasvattamaan johtonsa kahteen maaliin, kun oululaiskippari Antti Hellsten sai mailansa Tuukka Rantamölön syöttöön väliin kamppailun 48. minuutilla.

Punanutuille jäi Hellstenin 2-4-osuman jälkeen reilut 12 minuuttia aikaa pistää puntit tasoihin ja siinä kotkalaisten melkein onnistuivatkin, sillä Miro Mänttärin ohjattua ajassa 51:51 ansaitun kavennuksen, kävi kiekko moneen eri otteeseen todella lähellä Laser HT-rysän maaliviivan parempaa puolta.

Vaikka Titaanit kuinka painosti, pyöritti, taisteli ja yritti välillä väellä sekä voimallakin runnoa vulkaanista kuminpalasta vieraiden verkkoon, kesti Laser HT kuin ihmeen kaupalla ja Niko Palsolan torjuntojen voimalla loppuun asti, joka merkitsi sitä, että kaikki kolme sarjapistettä lähtivät Ouluun 3-4-lopputuloksen myötä.

– Päätöserään saimme uuden buustin päälle ja joukkue oli kuin uudestisyntynyt, mutta pienestä se jäi jälleen kiinni, Titaanien päävalmentaja Mika Iltola mietiskeli.

Kitkerästä tappiosta huolimatta, joka käytännössä suisti Titaanit suhteellisen varmasti alemman loppusarjan jälkeisiin playout-karkeloihin, halusi kokenut kiekkomies silti kehua vuolain sanankääntein omiensa pelaamista ja taisteluhenkeä.

– Oli hienoa ohjata tänään vaihtopenkiltä käsin joukkuetta, sillä meillä ei ollut yhtään vapaamatkustajaa mukana, ”Illi” myhäili.

Titaaneilla on jäljellä vielä kolme ottelua Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa ja kun ero suoran säilyjän paikalle on tällä hetkellä kahdeksan pistettä, voivat kotkalaiset alkaa jo keskittyä playout-vaiheeseen.

Sitä ennen on kuitenkin vielä pelattava runkosarjapelit pois alta ja pyrittävä niiden sekä harjoittelun avulla kehittämään että jämäköittämään omaa pelaamista entistä paremmaksi.

Iltolan mukaan tuleva viikko onkin mitä mainioin paikka punanutuille edellä mainittujen asioiden hoitamiseen, sillä se pitää sisällään vain yhden ottelun.

– Tavoitteena on saada ehjä treeniviikko alle ja rakentaa sen avulla pelaamistamme entistä paremmaksi, tokaisi titaanipiiskuri loppukaneetikseen.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 12 Miro Mänttäri.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (16.2.), kun punanutut matkustavat Jyväskylään, jossa LähiTapiola Areenalla majaansa pitävä Riemu isännöi kello 12:45 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.