Kovien panosten pelit edessä

19.2.2019

Titaanit pyrkii poimimaan jäljellä olevista alemman loppusarjan kamppailuistaan playoutien kotietuun riittävän määrän pisteitä.
Titaanit pyrkii poimimaan jäljellä olevista alemman loppusarjan kamppailuistaan playoutien kotietuun riittävän määrän pisteitä.

Kuten jo aiemmin todettua, pelaa Kotkan Titaanit Suomi-sarjan playouteissa kuluvana keväänä. Vaikka paikka putoamiskarsintojen ensimmäiseen vaiheeseen on jo saletissa, ei se tarkoita kuitenkaan sitä, että punanutut pelaisivat jäljellä olevat alemman loppusarjan ottelussa vailla minkäänlaisia panoksia.

Titaaneilla on jäljellä vielä kaksi kotiottelussa Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa, jonka myötä jaossa on siis kuusi erittäin arvokasta pistettä, jotka ottamalla kotkalaisten ei tarvitsisi aloittaa kauden tärkeintä taisteluaan vieraskaukalosta käsin.

– Mikäli haluamme saada kotiedun playouteihin, on meidän otettava näistä jäljellä olevista kotiotteluistamme lisää pisteitä plakkariimme, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola ykskantaan.

Päämäärä punanuttuleirissä on siis pläkkiselvä – nyt jos koskaan pitää pelejä voittaa, jotta kuluva kiekkosesonki saisi mahdollisimman kivuttoman päätöksen.

– Voittamalla huomenna Haukat voimme lauantaisessa kotiottelussamme hieman jopa valita kenet haluamme playouteissa vastaamme, Iltola mietiskelee.

Jotta sekä Haukat että lauantaina Kotkaan saapuva ja niin ikään samoista sijoituksista punanuttujen kanssa tiukasti kamppaileva Muik Hockey olisivat kaadettavissa, on Titaanien iskettävä tiskiin paras mahdollinen osaamisensa.

Helpolla voitot eivät tulevista vihulaisista tule irtoamaan ihan jo siitä syystä, etteivät kotkalaiset saa marssitettua kaukaloon parasta mahdollista kokoonpanoaan.

– Meiltä on aikamoinen liuta pelaajia tällä hetkellä erinäisten syiden vuoksi pois pelaavasta kokoonpanosta ja se totta kai hieman sekoittaa peleihin valmistatumista, ”Illi” harmittelee, jatkaen kuitenkin samaan hengenvetoon:

– Mielestäni on kuitenkin parempi hoitaa pikkuvaivat sun muut nyt kuntoon, jotta saisimme ensi viikolla jalkeille parhaan mahdollisen miehityksen.

Iltolan halu saada parhain mahdollinen kokoonpano yhtä aikaa tulevalla viikolla alkaviin playout-peleihin kehiin juontaa juurensa siihen, että kokenut kehäkettu tietää mitä kommervenkkejä keväiset kiekkokarkelot joukkueilta aina vaativat.

– Haluan, että joukkue on nyt tiiviisti yhdessä, joten me emme liiemmin vapaapäiviä ala enää pitämään, vaan harjoittelemme välipäivinäkin jäällä erinäisiä pelillisiä asioita, titaanipiiskuri sanailee.

– Playout-pelaaminen on samanlaista heittäytymistä pelille ja kaikkensa antamista joukkueelle kuin mitä pudotuspelipelaaminenkin – syö kiekkoja ja maksa hintaa jok’ikisestä sentistä kaukalossa.

Nopeampi, aktiivisempi, suoraviivaisempi ja tehokkaampi

Neljättä viikkoaan Titaaneita luotsaava Mika Iltola on yhdessä aisaparinsa Kari Mehtosen kanssa pyrkinyt iskemään oman leimansa kotkalaisten pelaamiseen aiempaa selkeästi suoraviivaisemman ja nopeampaan pelaamiseen perustuvan pelitavan avulla.

Iltolan ja Mehtosen haluamasta pelitavasta onkin alkanut mitä enenevissä määrin näkyä viitteitä punanuttujen peliotteissa, joka tietänee hyvää tulevaa silmällä pitäen.

– Olemme rukanneet pelaamistamme entistä nopeammaksi, aktiivisemmaksi sekä suoraviivaisemmaksi ja kahdessa edeltävässä koitoksessa se on myös näkynyt oikeanlaisen tekemisenä kaukalossa, Iltola selventää.

– Tavoitteena on niin ikään, että pystyisimme reagoimaan entistä nopeammin niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin.

Iltolan tavoitteena on siis saada Titaanit pelaamaan nykyaikaista jääkiekkoa, joka sopii kuin nenä päähän niin pudotus- kuin playout-peleihinkin.

Kotkalaisluotsi haluaa myös samalla parantaa pelaajiensa itseluottamusta pienten onnistumisten kautta, joka omalta osaltaan auttaisi joukkuetta voittamaan pelejään tiukoissakin painetilanteissa.

– Voittamisen kulttuuria voimme yrittää pönkittää paremmaksi jäljellä olevissa alemman jatkosarjan otteluissamme – se kun lähtee aina tekemisestä ja harjoitelluista asioista liikkeelle, ”Illi” tokaisee.

Jotta Titaanit kykenisi pelejään kevään ratkaisuhetkillä kääntämään nimiinsä on se yksi tietty osa-alue, jonka kanssa punanutuilla on koko kauden ajan ollut ongelmia, saatava vihdoin ja viimein kuntoon.

– Maalinteko on sellainen asia, jota meidän pitää ehdottomasti parantaa ja siihen me olemme harjoituksissa lyöneet paljon paukkuja, Iltola hymähtää.

Voittamisen kulttuuria ja maalintekoa sekä niin ikään itseluottamustaan punanutut pääsevät parantamaan kuluvan viikon aikana kahteen otteeseen, kun Titaanit saa kotoisalle KSOY Areenalleen vieraaksi kaksi varsin tuttua vastustajaa.

Keskiviikkoiltana punanutut ottavat yhteen kuluvan kauden aikana harjoitus- ja Suomen Cup-kamppailut mukaanlukien jo kuudennen kerran kohdattavien Järvenpään Haukkojen kanssa.

Kahden ”lintuparven” keskinäiset koitokset ovat aina olleet erittäin mielenkiintoisia ja tapahtumarikkaita spektaakkeleja, joten tuskinpa keskiviikkoiltainen kahina tulee tekemään muutosta kaavaan.

– Uskon, että saamme huomenna vastaamme erittäin latautuneen vierailijan, sillä heilläkin on pelissä isosti panoksia, toteaa Iltola suoran säilyjän paikkaa tiukasti tavoittelevasta ja kollegansa Sami Heleniuksen luotsaamasta haukkaparvesta.

– Haukat pelaa varsin yksinkertaista jääkiekkoa, jossa ei liiemmin erilaisia vivahteita ole ja kiekkoa puretaan paineen alla omista pois lasien kautta sekä roikuilla keskialueelle – perinteistä suomisarjalätkää siis.

Haukkojen hyökkäyksestä toivuttuaan Titaanit mittelee vielä lauantaina voimiaan Uudestakaarlepyystä Kotkaan saapuvan Muik Hockeyn kanssa, joka on tähän mennessä osoittautunut punanuttujen kannalta meneillään olevan kiekkosesongin aikana vielä kääntämättömäski kaskeksi.

Muik Hockey haluaisi varmasti jatkaa voittosarjaansa kotkalaisten kustannuksella, sillä se tarkoittaisi sitä, että Marcus Ittosen johtamat joukot pääsisivät hyvin suurella todennäköisyydellä aloittamaan playoutit kotikaukalossaan.

Panoksia piisaa siis rutosti myös punanuttujen Suomi-sarjan alemman loppusarjaurakan päättävässä kamppailussa.

– Muik Hockey on mielestäni hyvin samantapainen joukkue kuin Haukat, joskin sillä erotuksella, että he pyrkivät pelaamaan kaksivaiheista jääkiekkoa antamalla kahdella pelaajalla painetta ja lyömällä myös selkeästi tiiviimmin keskustaa kiinni, antaa ”Illi” näkemyksensä pohjanmaalaisvastuksesta.

Voipi siis hyvinkin olla mahdollista, että Titaanit ja Muik Hockey jatkavat keskinäistä vääntöään myös alemman loppusarjan päättymisen jälkeen, joten onko lauantaina odotettavissa jopa jonkinlaista ennakkoasetelmien hakua tulevaa silmällä pitäen?

– Tuskin tässä kumpikaan osapuoli haluaa mihinkään hevosenleikkiin eli ylilyönteihin tai sun muihin asetelmien hakuun playouteja silmällä pitäen lähteä, sillä panokset ovat sen verran isot, lyö Iltola välittömästi vastapalloon.

Titaanien ja Haukkojen välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla keskiviikkona (20.2.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!

Lauantaina (23.2.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan Muik Hockeyn kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka pyörähtää käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!