Titaanit teki sen mitä pitikin!

23.2.2019

Titaanit jyräsi kolmen maalin miehensä Panu Laitisen johdolla yli KSOY Areenalla lauantai-iltana vierailleesta Mathias Biskopista ja Muik Hockeysta!
Titaanit jyräsi kolmen maalin miehensä Panu Laitisen johdolla yli KSOY Areenalla lauantai-iltana vierailleesta Mathias Biskopista ja Muik Hockeysta!

Kotkan Titaanit osoitti lauantai-iltana kotoisalla KSOY Areenallaan, että se on totisesti valmis taistelemaan sarjapaikkansa puolesta tasan viikon päästä alkavissa Suomi-sarjan playouteissa. Punanutut nappasivat nimittäin toisen perättäisen voiton alemmassa loppusarjassa ja varmistivat samalla kotiedun kauden tähän mennessä tärkeimpiin peleihin, kun Kotkassa vieraillut Muik Hockey kaatui vahvan esityksen jälkeen maalein 4-1 (1-1, 1-0, 2-0).

Titaanit – Muik Hockey 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

11:18 1-0 Panu Laitinen (Teemu Toriseva, Jere Koikkalainen)
12:21 1-1 Erik Backlund (Joel Portin) AV
20:54 2-1 Panu Laitinen (Markus Salminen, Tino Hovi) VoM
47:42 3-1 Panu Laitinen (Jere Koikkalainen, Tino Hovi)
58:47 4-1 Ville Myyryläinen TM


Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 18+7+10= 35 torjuntaa
Muik Hockey – Mathias Biskop 13+17+26= 56 torjuntaa (poissa 58:35-58:47)

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Muik Hockey 4 x 2min= 8min

Lähtökohta otteluun oli niin kotijoukkue Titaanien kuin aina Uusikaarlepyystä saakka Kotkaan saapuneelle vierailija Muik Hockeylle pläkkiselvä.

Mikäli Titaanit korjaisi kamppailusta voiton, varmistaisivat punanutut samalla kotiedun ensi viikonloppuna alkaviin playout-karkeloihin, mutta jos taas Muik Hockey kampittaisi kotkalaiset siirtyisivät kaikki avaimet kotiedun hamuamisen suhteen uusikaarlepyyläisten käsiin, joilla oli vielä sunnuntaina edessä vierasottelu Hollolassa HC Giantsia vastaan.

KSOY Areenalle oletettua jännitysnäytelmää seuraamaan saapuneet rapiat 300 katsojaa saivatkin nähtäväkseen oikeastaan lähes keskiviikkoisen Haukat-taiston toisinnon, sillä Titaanien osalta kamppailun avauserä oli jälleen se nihkein kaksikymppinen, kun taas kaksi jälkimmäistä punanuttujen selkeää hallintaa.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola olikin saanut yhdessä aisaparinsa Kari Mehtosen kanssa viritettyä oman miehistönsä jälleen sen verran vahvaa vireeseen, että koko kolmen sarjapisteen potti jäi lopulta varsin kivuttomalla tavalla Kotkaan maalein 4-1 ja se taas tiesi sitä, että Titaanit nappasi itselleen tavoitteena olleen kotiedun seuraavaksi edessä olevaan playout-vaiheeseen.

– Pakkohan tässä on olla erittäin hyvillä mielin – teimme sen mitä pitikin, myhäili omiensa suorituksesta ylpeä titaaniluotsi Iltola.

– Jos nyt jostain haluaa alkaa pilkkua viilata, niin se vastustajan tekemä alivoimamaali oli oikeastaan ainoa kauneusvirhe vahvassa peliesityksessämme.

Titaanit ehti siirtyä tasaisessa avauserässä 1-0-johtoon reilun 11 minuutin pelaamisen jälkeen, kun Panu Laitinen onnistui laittamaan mailansa oikeassa kulmassa Teemu Torisevan siniviivan tuntumasta lähettäneen kiekon tielle ja ohjaamaan sen taidokkaasti ohi Muik Hockeyn maalia vartioineen Mathias Biskopin.

Vieraat kuitenkin kuittasivat reilua minuuttia myöhemmin takaisin, kun punanutut sortuivat hieman liian lepsuun pelaamiseen omalla ylivoimallaan ja Erik Backlund onnistui lusikoimaan vahvan nousun tehneen Joel Portinin laukauksesta maalin eteen kimmahtaneen irtokiekon yli jäässä maanneen titaanivahti Santeri Leväsen.

– Peli ei lähtenyt käyntiin aivan kuten olimme etukäteen suunnitelleet, sillä vastustaja teki meidän tietynlaisesta nöyryyden puutteesta alivoimamaalin, Iltola perkasi.

– Vähän ne vanhat pahat tavat meinasivat nostaa siinä päätään esiin, sillä pelasimme siniviivan tuntumassa poikittaissyöttöjä ja pikkunättiä, joista Muik Hockey onnistui sitten kääntäämään peliä voimakkaasti meidän päätyyn.

Uusikaarlepyyläisten tasoitusosuman jälkeen peli meni pitkäksi aikaa varsin sekavaksi vääntämiseksi, jossa oikein kumpikaan osapuoli ei saanut hallintakapulaa omiin hyppysiinsä.

Oli jopa osittain onni Titaanien kannalta, että summeri päätti avauserän, sillä sen myötä isännät pääsivät oman pukuhuoneensa suojiin kertaamaan valmennuksensa kertomia ohjeita sekä pelisuunnitelmaa.

– Toisen erän totaalinen hallinta näytti valmennukselle sen, että pelaajat oikeasti kuuntelivat jälleen erätauon aikana ohjeitamme siitä, mitä kaukalossa pitää tehdä, ”Illi” hymyili tyytyväisenä.

Titaanit totisesti otti onkeensa Iltola–Mehtonen duon taukopumppauksesta ja se näkyi erittäin selkeästi koko toisen erän ajan.

Punanutut pitivät pelivälinettä hallussaan lähes mielin määrin ja juoksuttivat uusikaarlepyyläisiä perässään sekä pommittivat siinä sivussa kiekkoa valtoimenaan kohti Biskopin tukkimaa vierasveräjää.

Kahinan keskimmäinen kaksikymmenminuuttinen oli niin brutaalia kotkalaisten dominointia, että Muik Hockeyn pelaajilla alkoi selkeästi niin kunto kuin uskokin loppua kotijoukkueen paineessa.

Titaanien kannalta hurja myllytys toi tilille vain yhden täysosuman, vahvalla pelipäällä pitkästä aikaa olleen Laitisen näytettyä omaa henkilökohtaista taitoaan ja täräytettyä pitkän pyörityksen päätteeksi sektorista limpun vasempaan yläkulmaan.

Enempäänkin olisi ollut ainekset, mutta punanuttujen perisynti – tehottomuus maalipaikoissa – sekä vastavuoroisesti hienosti omiaan pystyssä pitäneen Biskopin torjunnat estivät maalilukemien suurenemisen.

– Saimme avauserän aikana meitä vaivanneet pelilliset asiat kuitenkin pois otteistamme ketjumuutoksilla, jotka toimivatkin varsin mainiosti, selvensi Iltola yhtä taktista oivallustaan, jolla ottelun suunta kääntyi jälleen Titaanien hyväksi.

– Riistopelaamisemme oli toisessa erässä niin ikään huippuluokkaa ja voitimme sen osa-alueen peräti 14-4, joka kertoo joukkueen kovasta työmoraalista aivan kaiken.

”Isoin juttu on ollut saada joukkue pelaamaan ja uskomaan itseensä”

Titaanien käytännössä imettyä mehut vierailtaa hurjan toisen erän myllytyksensä avulla, ei kamppailun päättäneestä kolmannesta kaksikymppisestä muodostunut enää mitään ikimuistettavaa klassikkoa.

Toki Muik Hockeylla oli vielä muutama paikka järkyttää isäntiään, mutta ne hoiti taas todella varmaotteisesti maalillaan esiintynyt Santeri Levänen pois päiväjärjestyksestä ja lopuista pitivät huolen uhrautuvasti omaa päätään puolustaneet kenttäpelaajat.

Kun vielä Panu Laitisen onnistui ajassa 47:42 täydentää kypärätemppunsa laituriparinsa Jere Koikkalaisen ja Tino Hovin alustuksesta sekä viedä punanutut jo 3-1-johtoon, alkoi kotiyleisö jo odotella päätössummerin soimista sekä viritellä voiton säveliä urkuihinsa.

Lopullinen niitti vieraiden pikkiriikkisille nousuhaaveille nähtiin sitten lopulta muutama minuutti ennen täyttä aikaa, kun aikalisänsä pitänyt ja maalivahtinsa Mathias Biskopin pois veräjältään ottanut Muik Hockey päästi harhasyötön seurauksena Ville Myyryläisen junttaamaan pelivälineen tyhjään maaliin sekä sinetöimään ottelun loppulukemiksi 4-1.

Titaanit otti toisen perättäisen voittonsa myötä kolme lisäpistettä plakkariinsa sekä varmisti samalla sen, että pelit Suomi-sarjan pudotuskarsinnan avausvaiheessa alkavat kotikaukalossa.

Kaksi erittäin vahvaa peliesitystä ja kokoajan paranemaan päin olleen pelillisen ilmeen sekä kehityksen myötä Titaanit pääsee päävalmentajansa Mika Iltolan mukaan lähtemään kuluvan kauden tähän mennessä tärkeimpiin koitoksiinsa varsin levollisin mielin ja itseluottamusta uhkuen.

– Luohan tämä tiettyä levollisuuden tunnetta, kun joukkue on saanut nopeutettua pelaamistaan ja parannettua varsinkin kakkoskiekoista hyökkäämistä – näitä asioita olemme kyllä harjoitelleetkin, Iltola totesi.

– Parantuneen hyökkäyspelaamisen lisäksi meille on nyt kolmessa viime pelissä tehty vain neljä osumaa omaan päähän, joten myös sekin osa-alue maalivahtipelin ohella on hyvässä kunnossa.

– Isoin juttu on ollut saada joukkue pelaamaan ja uskomaan itseensä, jolla aiemmin nähty hätäily sekä häviämisen pelko ovat jääneet otteista pois, punanuttupiiskuri kommentoi.

Joukkueensa suorituksesta ylpeä kotkalaiskäskyttäjä halusi vielä lisäksi kehaista pelin kolmella täysosumallaan ratkaissutta Panu Laitista, jonka johtama hyökkäysvitja laidoillaan Jere Koikkalainen ja Tino Hovi oli punanuttujen selkeästi terävin koostumus.

– Olen odottanut herra Laitisen heräämistä hänen loukkaantumisesta toipumisensa jälkeen ja tänään se sitten tapahtui, ”Illi” sanaili.

– Panun johtama ketju oli todella vahva ja he näyttivät siltä, että olisivat pystyneet pelaamaan tuolla tatsilla vaikka täydet 60 minuuttia!

Kuten todettua, aloittaa Titaanit playout-pelinsä kotoisalla KSOY Areenallaan, joten jos ottelusarja venyy tappiinsa, ei punanuttujen tarvitse tehdä kuin kaksi vierasreissua vastustajansa kotipaikkakunnalle.

Tämä on Iltolan mukaan lievä etu, muttei loppupeleissä kuitenkaan mikään ratkaiseva tekijä, sillä jompi kumpi vastaan asettuvasta kaksikosta Muik Hockey (Uusikaarlepyy) tai HC Giants (Hollolla) pitää siitä huolimatta pätkiä kolmesti, mikäli kesäloman mielii maaliskuun puolivälin tietämillä polkaista käyntiin.

– Matkustuskilometrit vähenivät osaltamme kotiedun myötä, muttemme siitä huolimatta voi mennä eteenpäin kuin peli kerrallaan, Iltola mietiskeli.

– Herra antaa ja herra ottaa, joten loppupeleissä on aivan se ja sama kumpi sieltä vastaan tulee.

Titaaneilla on nyt viikko aikaa pistää omaa pelaamistaan entistä parempaan kuosiin sekä pyrkiä saamaan sairastupaansa tyhjemmäksi, sillä nyt tarvitaan aivan jokaista kaukaloon kykenevää punanuttua, jotta kausi päästäisiin päättämään hymyssä suin.

– Toivon, että saisimme alkavan viikon aikana ainakin [Ville] Äijälän, [Petteri] Paajasen, [Elmeri] Kotron ja [Santeri] Suikkasen takaisin kaukaloon, heitti kotkalaisluotsi loppukaneetikseen.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 44 Jere Koikkalainen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 1. vaiheessa alkaa tasan viikon päästä lauantaina (2.3.), kun punanuttujen vieraaksi playout-sarjan avausotteluun Kotkaan saapuu joko Muik Hockey tai HC Giants.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!