Tiippana toistamiseen punanuttujen peikkona

3.3.2019

Elias Huovisen avauserässä laukoma edustusjoukkueuran ”esikoinen” jäi Titaaneille lopulta laihaksi lohduksi Hollolan sunnuntai-iltapäivässä.
Elias Huovisen avauserässä laukoma edustusjoukkueuran ”esikoinen” jäi Titaaneille lopulta laihaksi lohduksi Hollolan sunnuntai-iltapäivässä.

Kotkan Titaanit pelaa jatkossa veitsi kurkulla Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 1. vaiheessa. Asia varmistui sunnuntai-iltapäivän pelissä Hollolassa, jossa taistoa isännöinyt HC Giants oli jälleen huikeasti tiensä kiekkojen eteen löytäneen maalivahtinsa Joonas Tiippanan sekä himppasen terävämmän viimeistelynsä turvin punanuttuja parempi lopulta maalein 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) ja siirtyen näin ollen ottelusarjassa voiton päähän sen katkaisusta.

HC Giants – Titaanit 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

09:17 1-0 Kim Ranta-aho (Erik Naroma, Juho Veneskari) YV
15:59 1-1 Elias Huovinen
21:21 2-1 Ville Ahonen (Jonne Yliniemi, Juho Veneskari) VoM
55:36 3-1 Kyle Moore (Arttu Lindqvist)

Maalivahdit:

HC Giants – Joonas Tiippana 10+13+18= 41 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 16+10+11= 37 torjuntaa

Jäähyt:

HC Giants 5 x 2min= 10min
Titaanit 4 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 33min

Titaanien revanssihenkinen ”ryöstöretki” sunnuntaina Hollolaan ei lopulta saanut sellaista päätöstä, kuin punanutut olivat etukäteen suunnitelleet.

Kotkalaiset kaatuivat jälleen kahteen selkeään asiaan – lähestulkoon täydelliseen tehottomuuteen maalinteossa sekä edelleen huikeassa torjuntavireessä olleeseen ja 41 torjuneeseen kotijoukkueen maalivahti Joonas Tiippanaan.

Yhdellä tehdyllä harvemmin pidemmän päälle juhlitaan, eikä niin käynyt nytkään, sillä HC Giants onnistui kolmesti yllättämään Titaanien maalia vartioineen Santeri Leväsen ja viemään näin ollen putoamiskarsintasarjan katkolle ensi viikon lauantaina Kotkassa pelattavaan kolmanteen koitokseen.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli taiston tauottua luonnollisesti harmissaan tappiosta, mutta siitä huolimatta ylpeä omiensa taistelusta.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, loppuun asti yrittämiseen ja taisteluhenkeen, Iltola kehaisi.

– Niissä ei edelleenkään ole minkäänlaista moitittavaa.

Itse ottelu oli alusta loppuun asti kutakuinkin edeltävän illan kahinan toisinto, sillä HC Giants tuli jälleen Titaaneita kovempaa ottelun alkuun ja pääsi ansaitusti johtoasemaan Kim Ranta-ahon ylivoimaosumalla.

Titaanit kuitenkin onnistui iskemään avauserän aikana vastaan, kun Jonne Yliniemeltä kiekon omalla puolustusalueella riistänyt Elias Huovinen karkasi puolittaiseen läpiajoon ja piiskasi lopulta kiekon ranteella ohi hollolalaisveskari Tiippanan.

– Kiihkeä peli sekä hyvää taistelukiekkoa kaikin puolin, mutta näissä palloilupeleissä maalit aina ratkaisevat ja kun ne jäävät puuttumaan, niin tulos on tämä, Iltola mietiskeli.

Titaanien ilonaiheen maalinteon saralla jäivät tosiaankin Huovisen ajassa 15:59 laukomaan 1-1-tasoitukseen, sillä sen jälkeen punanutut takoivat koko lopputaiston ajan kiekkoa joko laseihin, päätyplankkeihin tai päin isäntäveskari Tiippanaa.

– Kyllähän tuo meidän tehommuus maalipaikoissa alkaa muodostua jo jonkinlaiseksi apinaksi pelaajien hartioille ja sen myötä kiekko polttaa lavassa tällä hetkellä ratkaisupaikoissa aivan liikaa, ”Illi” pyöritteli.

– Kysymys jatkoa silmällä pitäen kuuluukin, että kuka murtaa Tiippanan?

Kyseinen toteamus on tosiaankin Titaaneille kultaakin kalliimpi ratkaistavaksi, sillä tekopaikkoja kotkalaiset ovat kahdessa jo pelatussa ottelussa luoneet ihan riittävästi kumpaisenkin voittaakseen, mutta nähdynlaisella tehottomuudella ei kunnian kukko tule jatkossakaan laulamaan.

HC Giantsille kolme ”ottelupalloa”

Punanuttujen jäätyä ottelussa tosiaankin vain yhteen vaivaiseen onnistumiseen, nähtiin tasaväkisen ja välillä jopa varsin kuumatunteiseksikin äityneen kamppailun ratkaisuosuma välittömästi toisen erän alussa.

Titaanit hävisi omissa pitkän kiekon jälkeisen p-pistealoituksen, jonka jälkeen kiekko ajautui Jonne Yliniemen ulottuville.

Hollolalaishyökkääjä malttoi ovelasti hetken aikaa mielensä ja odotti, että titaanivahti Santeri Leväsen edessä olisi riittävästi härdelliä, jonka jälkeen hän painoi kovan rannelaukauksen kohti punanutturysää.

Levänen ei onnistunut liimaamaan Yliniemen painavaa kutia ja kun titaanipakisto ei onnistunut irtokiekkoa siivoamaan väljemmille vesille, tuuppasi sen puolityhjänä ammottaneeseen kotkalaisrysään kärppänä maalinedustaistelussa ollut Ville Ahonen.

Isäntien siirryttyä uudemman kerran ottelussa johtoon, alkoi taistelu Heinsuon jäähallin kapeassa askissa tiivistyä entisestään ja myös päätuomari Jani Pesonen joutui kunnolla hommiin.

Pesonen nimittäin vihelsi toisessa erässä ensiksi kaksi perättäistä rangaistusta kotijoukkueelle, mutta kun Titaanit ei niitä onnistunut hyödyntämään, olikin vuorossa kolme rangaistusta kotkalaisille.

Punanutut kykenivät kuitenkin puolustamaan pois kaikki jäähyminuuttinsa pois kellosta, josta etenkin reilun minuutin mittainen 5-3-alivoiman tappo oli osoitus vieraiden hurjasta taisteluhengestä.

Hollolalaisten 2-1-johtoasemassa kolmanteen erään edennyt kamppailu sai varsin pudotuspelilätkämäisen päätöksen, kun kumpikaan joukkue ei suostunut antamaan tuumaakaan periksi vastapuolelle ja tuumista kaukalossa taisteltiin kokoajan aivan viimeiseen hengenvetoon asti.

HC Giants oli selkeästi päättänyt jälleen puolustaa johtoaan maalivahtinsa Joonas Tiippanan johdolla sekä pyrkiä vain rikkomaan Titaanien pelaamista ja siinä hollolalaiset myös onnistuivatkin, vaikka aivan kaikki rikkeet eivät menneetkään päätuomari Pesosen sormien läpi.

Titaaneille totisesti tarjoiltiin saumoja useampaankin otteeseen ottelun tasoittamiseen, mutta jollei kiekkoa saada lyötyä edes tyhjään maaliin, niin hankala on pelejä myöskään voittaa.

Kuvaavaa olikin, että Titaanien sössittyä omat saumansa, iski HC Giants lähes välittömästi tasalukuiseksi tultuaan, kun Kyle Moore pääsi vastahyökkäyksen päätteeksi tulittamaan telkän pönttöön ja masentamaan kotkalaiset lähes täydellisesti.

Mooren ajassa 55:36 tekaiseman 3-1-maalin jälkeen Titaanit yritti vielä hetken aikaa tosissaan kiriä kotijoukkueen johtoa umpeen, mutta lopullisesti usko kotkalaisleirissä loppui, kun Erkka Huttunen taklasi hyökkäysalueen kulmassa kiekkoa kuljettanutta Ville Ahosta vastapalloon.

Ahonen jäi Huttusen töötin jälkeen makaamaan jäähän, joka taas sai aikaan pienimuotoisen torikokouksen ja poikapainisession HC Giantsin vaihtoaition edessä.

Taustalta tilannetta seurannut päätuomari Jani Pesonen antoi linjureidensa rauhoitella kärhämän, jonka jälkeen hän ohjasi ilmeenkään värähtämättä Huttusen aikaistetulle suihkukomennukselle 5+20 minuutin rangaistuksen myötä, jonka syyksi ottelupöytäkirjaan merkittiin pään tai niskan alueelle kohdistuva taklaus.

Kyseisen välikohtauksen jälkeen aikaa Heinsuon jäähallin digitaaleihin jäi enää reilut kaksi ja puoli minuuttia, jotka isännät lopulta taidokkaasti kuluttivat pois pitämällä kiekkoa miesylivoimansa turvin.

Summerin pärähtäessä valotaululla lukivat paljon puhuvat 3-1-lukemat, joiden myötä HC Giants nappasi nimiinsä toisen kiinnityksen kesälomille lähtöön, kun taas Titaanit jäi edelleen nollakerhoon päitään puistelemaan.

Toinen perättäinen tappio tietää Titaanien kohdalla sitä, että jatkossa se ei saa hävitä enää yhtäkään ottelua hollolalaisille, tai muuten edessä on pelien jatkuminen Suomi-sarjan karsintasarjassa.

– Selkä seinäähän vasten tässä tosiaankin ollaan, joten tiedostamme varsin hyvin sen, että voittamalla saamme sarjalle jatkoa ja häviämällä taas pelit jatkuvat karsinnoissa, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Ensimmäinen kohtalon ottelu on edessä tulevana lauantaina Kotkassa, joten punanutuilla on siis vajaa viikko aikaa keksiä toimivat kommervenkit omaan pelaamiseensa, jolla itseluottamusta tällä hetkellä uhkuva HC Giants kaatuu KSOY Areenan jäähän.

– Meillä on nyt kuusi päivää aikaa kasata rivimme ja saada hommat kaukalossa taas toimimaan, jotta pystyisimme tavoitteidemme mukaisesti jatkamaan tätä sarjaa, ”Illi” selvensi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 1. vaiheessa jatkuu vajaan viikon päästä lauantaina (9.3.), kun hollolalainen HC Giants saapuu punanuttujen vieraaksi Kotkaan.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!