Selkä seinää vasten loppuun asti taistellen

8.3.2019

Hurjaa taistelutahtoa sekä näyttämisen halua uhkuva Titaanit hyökkää lauantai-iltana KSOY Areenalle saapuvan HC Giantsin kimppuun vain ja ainoastaan voitto mielessään.
Hurjaa taistelutahtoa sekä näyttämisen halua uhkuva Titaanit hyökkää lauantai-iltana KSOY Areenalle saapuvan HC Giantsin kimppuun vain ja ainoastaan voitto mielessään.

Kuluva Suomi-sarjasesonki on edennyt Kotkan Titaanien kohdalla siihen pisteeseen, etteivät punanutut voi enää hävitä yhtään ottelua, mikäli joukkue mielii päättää kautensa ilman joutumista putoamiskarsintojen 2. vaiheeseen. Sen myötä selkä seinää vasten pelaavat kotkalaiset ovatkin täynnä tulta ja tappuraa, yrittäessään kääntää ylösalaisin HC Giantsia vastaan miteltävää playout-sarjaa.

Faktat tiskiin heti kättelyssä: HC Giants johtaa Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 1. vaiheen ottelusarjaa Titaaneita vastaan voitoin 2-0.

– Ottelut ovat kummankin osapuolen mielestä olleet tähän mennessä hyviä, tasaisia ja kiihkeitä kamppailuja, joista ei ole taistelua puuttunut, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Hollolalaiset ovat olleet kahdessa jo mitellyssä playout-kamppailussa kotkalaisia edellä niin maalien tekemisessä kuin myös oman rysänsä suojaamisessa, eritoten 120 peliminuutin aikana peräti 94 torjuntaa tilastoihinsa poimineen maalivahtinsa Joonas Tiippanan johdolla.

– Kaikessa yksinkertaisuudessaan olemme hävinneet kaksi aiempaa ottelua maalinteko- ja estopelaamiseen, kommentoi Iltola sen suurempia selittelemättä.

Jääkiekko-ottelut aina ratkaisevien täysosumien ohella HC Giants on ollut selkeästi fyysisempi ja santapaperimaisempi ryhmä Titaaneihin verrattuna, eli ottanut taistot haltuunsa juuri niillä avuilla, joilla kevään isot pelit yleensä omiin nimiin käännetään.

– Mielestäni olisimme voineet myös pelata vähän fyysisemmin sekä olla enemmän kaksinkamppailuhalukkaita, ”Illi” myöntää.

Fyysisyyden puutetta suurempi murheenkryyni punanutuille on kuitenkin ollut se vanha tuttu peikko eli maalinteon sietämätön vaikeus, joka on jälleen aiheuttanut turhautumista kotkalaisleiriin oikein isolla kädellä.

– Olemme totta kai kuluneen viikon aikana harjoitelleet maalintekoa ja maalille menoa, muttemme kuitenkaan liiaksi – tietty rentous tekemiseen pitäisi jostain kaivaa esiin, titaanipiiskuri pyörittelee.

– Meidän täytyy vain kylmästi uskoa siihen, että töitä tekemällä ne tarvittavat osumat sieltä vielä syntyvät.

Kuten todettua, on Titaanit tulittanut kiekkoa kohti hollolaisten maalia kahden ottelun aikana yhteensä 97 kertaa ja vain kolmesti verkko on heilunut Tiippanan selän takana.

Ei siis ole kovin suuri ihme, että oman häkkärinsä jumalmoodista lisää taistelutahtoa saanut ja kotkalaisia selkeästi kovemmalla prosentilla omista tekopaikoista kiekot punanuttujen nuottaan iskenyt HC Giants on ottanut komennon ottelusarjassa, joka on kuitenkin edelleen pahasti kesken.

– Tiedämme kyllä pystyvämme tekemään maaleja tällä sarjatasolla, valaa Iltolan uskoa omaan miehistöönsä.

– Se on kuitenkin selvää, että jokainen tehty maali tuottaa valtavan määrän lisää energiaa joukkueelle ja tätä peliä ei sen sisällä muuta mikään niin paljon kuin tehty maali.

– Jostain vain olisi nyt alettava löytää ne keinot käyttöön, jolla saisimme iskettyä riittävän määrän kiekkoja vastapuolen verkkoon, ”Illi” tokaisee.

Maalintekokipsin seurauksena Titaaneille olisi ensiarvoisen tärkeää saada lauantaisessa kotiottelussaan aikaiseksi taiston avausnyytti, jonka avulla punanutut pääsisivät vihdoin ja viimein kiinni visusti HC Giantsin hallussa olleeseen pelin hallintakapulaan.

– Avausmaalin tekemisen merkitys on varsinkin meille aika tärkeää, sillä emme vielä tähän mennessä ole kertaakaan johtaneet playout-ottelua, kotkalaiskäskyttäjä Iltola sanailee.

– Sen merkitystä on turha kuitenkaan liiaksi etukäteen painottaa tai muuten siitä tulee meille taakka.

”Kohtalon pelihän tämä kieltämättä on”

Kuluvalla viikolla neljän jääharjoituksen voimalla tatsiaan viikonlopun peleihin hionut ja viimeistellyt Titaanit lähtee kääntämään 0-2-tilanteessa olevaa ottelusarjaa nimiinsä päävalmentaja Mika Iltolan mukaan levollisin mielin.

– Joukkue on koko kuluneen viikon ajan ollut harjoituksissa erittäin keskittyneen oloinen, joten ainakaan ulospäin pelaajat eivät ole näyttäneet mahdollista jännittyneisyyttään, Iltola tuumii.

Jännitystä on varmasti kuitenkin jonkin verran lauantai-iltana KSOY Areenan atmosfäärissä, sillä panokset ovat luokkaa todella kovat.

– Kohtalon pelihän tämä kieltämättä on ja kaikki tietävät sen panoksen – voitolla sarja jatkuu, kun taas tappiolla edessä on Suomi-sarjakarsinta, pukee Iltola sanoiksi sen, minkä kaikki kyseistä ottelusarjaa tarkalla silmällä seuranneet jo etukäteen tietävätkin.

Vajaa viikko takaperin Kotkassa pelatussa avaustaistossa HC Giants pääsi hivenen jopa yllättämäänkin isäntänsä höngittyään kovaa ja kuvia kumartelematta päälle heti avauskiekon putoamisesta lähtien ja otettuaan vieraskaukalon tylysti haltuunsa.

Kyseinen pelisuunnitelma puri punanuttuihin myös seuraavana päivänä Hollolassa, joten nyt jos koskaan on Titaanien näytettävä Jesper Jalosen johtamille joukoille kuka on oikeasti KSOY Areenan herra ja hidalgo.

– HC Giants on tullut tässä sarjassa lujaa otteluiden alkuihin ja ensimmäiset erät ovat meille muutenkin  olleet jo jonkin aikaa vaikeita, mutta turha sitä on liikaa miettiä, sillä toiset ja kolmannet erät taas ovat olleet järjestään selkeästi parempia, kommentoi titaaniluotsi Iltola.

Titaanit on ihan jo tilastollisestikin ollut hallitsevampi osapuoli jo pelattujen otteluiden 2. ja 3. erissä, mutta se ei ole riittänyt voittoihin saakka, kiitos takkuilleen maalinteon.

Iltolan mukaan kotkalaisten onkin saatava lisää juonikkuutta ja ennen kaikkea suoraviivaisuutta otteisiinsa, jottei sama marssitahti enää jatkuisi.

– Meidän pitää lauantaina pystyä kääntämään peliä nopeasti ja ajamaan voimalla sisään hyökkäys- sekä sotaalueelle, ”Illi” selventää.

– Lisäksi meidän on paineistettava aktiivisesti vastustajaa ja voitettava kaksinkamppailuja eritoten laitojen lähellä, oltava fyysisempi osapuoli kaukalossa sekä tietenkin tehtävä yksi maali vastapuolta enemmän.

Selvimmin Titaanien kipsi maalinteossa ja sitä myöten myös otteluiden lopputuloksissa on näkynyt siinä, että HC Giantsin kärkipelaajat Juho Veneskarin (1+4), Kim Ranta-ahon (2+0) ja Eetu Rasalahden (1+1) johdolla ovat jättäneet varjoonsa punanuttujen vastaavat miehet eli Panu Laitisen (0+0), Elmeri Kotron (0+0) ja Roope Lantan (1+0).

Tästä syystä kotkalaisleirissä onkin pyritty ketjumuutoksien voimalla kuromaan kyseinen teho-ero umpeen, vaikkei mitään ”päällystakkien heittoa” HC Giants-tähtien niskaan olekaan suunnitelmissa.

– Kentällisiä on nyt sillä mielellä koitettu rakentaa, että varsinkin kärkipelaajat saisivat enemmän tehoja irti itsestään, Iltola toteaa ykskantaan.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan kollektiivisesti ja keskittyä vain omaan tekemiseen, eikä tuijottaa yksittäisiä vastustajan pelaajia.

Selkä seinää vasten oleva ja hurjaa taistelutahtoa sekä näyttämisen halua uhkuva punanuttumiehistö toivookin saavansa kotikamppailuunsa vahvan tuen uskollisilta kannattajiltaan katsomon puolelta käsin.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltolan heittääkin sen myötä ilmoille lupauksen, jonka täyttymistä kannattaa ehdottomasti tulla KSOY Areenan lehtereille huomisiltana silmä kovan seuraamaan.

– Lupaan, että lauantaina KSOY Areenalla nähdään alusta aina hamaan loppuun asti taisteleva ja aivan kaikkensa antava kotijoukkue, ”Illi” paaluttaa.

Titaanien ja HC Giantsin välinen Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 1. vaiheen 3. osaottelu polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (9.3.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Mikäli Titaanit voittaa kotiottelunsa, matkustavat punanutut sunnuntaina (10.3.) puolestaan Heinolassa sijaitsevalle Versowood-areenalle, jossa kello 18:00 alkavassa Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 1. vaiheen 4. osaottelussa vastaan asettuu HC Giants.

GAME ON – IT’S PLAYOUT TIME, BABY!