Tämä on ryöstö – Titaanit mykisti Joensuun!

23.3.2019

Titaanit teki lauantai-iltana onnistuneen vierasryöstön Joensuussa, tehot 2+1 taituroineen keskushyökkääjä Panu Laitisen johdolla.
Titaanit teki lauantai-iltana onnistuneen vierasryöstön Joensuussa, tehot 2+1 taituroineen keskushyökkääjä Panu Laitisen johdolla.

Kotkan Titaanit pyöräytti Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 2. vaiheen käyntiin lauantai-iltana Joensuun PKS Areenalla, jonne oli saapunut peräti 951-päinen yleisömäärä seuraamaan punanuttujen ja Karjalan Koplan kiivasta taistelua ottelun voitosta. Värikäs ja viihdyttävä kamppailu kääntyi lopulta sen päätöserässä selkeästi paremmalla sykkeellä töitä paiskineiden vieraiden nimiin, jonka myötä kaikki kolme sarjapistettä lähtivät Pohjois-Karjalasta kohti Kymenlaaksoa 3-5 (1-1, 1-1, 1-3) –lukemin siivittämänä.

Karjalan Kopla – Titaanit 3-5 (1-1, 1-1, 1-3)

05:36 0-1 Panu Laitinen (Roope Lantta, Arttu Räisänen)
14:25 1-1 Ville Halonen (Nemo Huhta, Teemu Holttinen)
22:21 2-1 Henry Torn (Nemo Huhta, Samu Lintunen)
25:44 2-2 Joni Jokila
47:14 2-3 Petteri Paajanen

51:50 3-3 Perttu Lappalainen (Henry Torn, Sami Eklund)
53:34 3-4 Teemu Toriseva (Panu Laitinen) YV VoM
58:40 3-5 Panu Laitinen RL


Maalivahdit:

Karjalan Kopla – Esa Kojo 9+15+14= 38 torjuntaa (poissa 58:52-60:00)
Titaanit – Santeri Levänen 12+9+9= 30 torjuntaa

Jäähyt:

Karjalan Kopla 6 x 2min + 1 x 10min= 22min
Titaanit 2 x 2min= 4min

Kaksi viikkoa karsintoihin valmistautunut Titaanit näytti mediahehkutusten perusteella ennakkosuosikkina Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 2. vaiheeseen lähteneelle Karjalan Koplalle, mikä ero on Suomi-sarjan ja 2. divisioonavauhdin välillä.

Fyysisesti vahvempi ja kamppailuhalukkaampi kotkalaismiehistö jaksoi uskoa loppuun asti omiin mahdollisuuksiinsa sekä luottaa valmennuksen laatimaan taktiikkaan – se kannatti, sillä punanutut onnistuivat pistämään pelin pakettiin sen päätöserässä ja masentamaan niin kotijoukkueen kuin taistoa seuraamassa olleen lähes tuhatpäisen yleisön, muutamia titaanikannattajia lukuun ottamatta.

Kolme erittäin arvokasta sarjapistettä Joensuusta mukaansa Kotkaan napannut Titaanit sai kamppailun päätyttyä ansaitut kehut joukkueen päävalmentaja Mika Iltola.

– Olipahan kerrassaan upea taisteluvoitto – koko ryhmä oli tänään täynnä sotureita, Iltola suitsutti.

– Ei tässä paljoa ylpeämpi voisi joukkueen esityksestä oikein edes olla!

Titaanit oli päättänyt lähteä haastamaan kokeneempaa ja ennakkoon enemmän taitoarsenaalia omanutta isäntäänsä vahvaan liikkeeseen sekä pelitempoon luottaen.

Tämä taktiikka purikin ottelun alussa kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin, sillä Karjalan Kopla ei ensimmäiseen 10 minuuttiin päässyt yhtikäs mihinkään punanuttujen heiluttaessa tahtipuikkoa.

Vieraiden vahva aloitus ja sisääntulo kamppailuun poiki myös sen avausmaalin, kun Panu Laitinen karkasi Roope Lantan syötön avulla puolittaiseen läpiajoon ja piiskasi lopulta terävällä rannekudilla kumimuikun ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Esa Kojon.

– Ensimmäinen erä ja se minkälaisella voltilla tulimme siihen sisään, oli komeaa katseltavaa, Iltola myhäili.

– Vähän jopa näytti siltä, että vastustajan puolustajat pelkäsivät mennä kulmiin ja laitojen lähelle.

Titaanit olisi voinut hieman terävämmällä viimeistelyllä johtaa ensimmäisen erän päätteeksi jopa viidellä maalilla, mutta kotkalaisten perisynti eli tehottomuus maalipaikoissa oli jälleen koitua hetkellisesti joukkueen kohtaloksi.

Joensuulaiset saivat nimittäin pikkuhiljaa koneensa käyntiin ja samalla myös otetta kaukalon tapahtumista, onnistuen myös iskemään pelin tasoihin, kun Ville Halosen jäänuoliainen yllätti titaanivahti Santeri Leväsen.

Halosen osumasta vahvan energiapiikin saanut Karjalan Kopla hurjasti toisen erän alkajaisiksi jo 2-1-johtoasemaan, kun titaanipuolustajan epäonnistunut purkukiekko ajautui viivassa päivystäneen Henry Tornin ulottuville.

Torn ei siinä kohtaa liiemmin aikaillut, vaan pamautti suoraan pyörivään kiekkoon sellaisen muulinpotkun, että se venytti raivoisasti maaliverkkoa Leväsen selän takana.

– Pelissä tyypillisesti tulee välillä heikkoja hetkiä ja meille sellainen oli avauserän loppu sekä toisen erän alku, jonka aikana kävimme hieman polvillamme, ”Illi” mietiskeli.

– Onneksi kuitenkin herra Levänen ja maalitolpat pitivät meitä riittävän hyvin pelissä mukana.

Tässä kohtaa lähes koko peliä seurannut yleisö odotti varmasti isäntien menevän menojaan, mutta toisin kuitenkin kävi.

Titaanien vahva karvauspelaaminen tuotti nimittäin ansaittua tulosta, kun paluun vajaan kahden vuoden tauon jälkeen tositoimiin tehnyt Joni Jokila pääsi hyökkäysalueen riiston jälkeen survomaan vulkaanisen kuminpalasen koplahäkkäri Kojon suojien välistä verkon perukoille.

”Osoitimme henkisen vahvuutemme”

Tiukka taistelu sai arvoisensa päätöksen ottelun päätöserässä, johon joukkueet lähtivät 2-2-tasalukemista.

Ensimmäinen iskun paikka tarjoutui kotijoukkueen ex-liigajyrä Petri Lammassaarelle, joka pujotti tiensä Titaanien maalille, tullen kuitenkin Joni Jokilan takaapäin kaatamaksi.

Tilanteesta tuomittiin sen myötä rangaistuslaukaus, jota Lammassaari lähti itse suorittamaan. Reilun 400 liigapelin konkari yritti huiputtaa titaanivahti Santeri Leväsen harhauttamalla rystylle, mutta ratkaisevalla hetkellä kiekko ilmeisesti pyörähti joensuulaishyökkääjän lavassa ja nosto suuntautui räikeästi ohi maalin.

Titaanien selvittyä säikähdyksellä Lammassaaren rankkarista, rävähti hetken päästä toisessa kenttäpäädyssä, kun juuri kotkalaisten ylivoimapelin päätteeksi sai Petteri Paajanen pommittaa viivasta tarkalla kudilla telkän pönttöön ja punanutut jälleen johtoasemaan.

Kotkalaisten hyvä fiilis ei kuitenkaan kestänyt kuin rapiat neljä minuuttia, sillä Karjalan Kopla iski vielä kerran voimalla vastaan.

Isännät saivat aikaiseksi vahvan pyörityksen, jonka tiimellyksessä titaanipelaajilta hieman omat miehet hukkuivat ja se avasi Perttu Lappalaiselle paikan kävellä sektoriin sekä piiskata kylmänviileällä rannarilla kiekko sinne Juhani Tammisen mainostamaan Sebagon kenkälaatikkoon.

Titaanit ei tästäkään takaiskusta suostunut lannistumaan ja se poikikin nopeaan tahtiin uuden ylivoimamahdollisuuden, kun todella näkymättömissä läpi kamppailun hiihdellyt kotijoukkueen NHL-tähti Pavel Brendl kampitti hyökkäysalueen kulmassa titaanipuolustaja Teemu Torisevan.

Oli jopa jotenkin symbolista, että Toriseva oli lopulta ratkaisemassa peliä punanuttujen nimiin, miehen saatua Panu Laitiselta loistopassin p-pisteiden väliin ja tulitettua pelivälineen komeasti ohi voimattoman koplapussari Esa Kojon.

Kun vielä lauantai-illan selkeästi paras pelaaja – titaanisentteri Laitinen – pyrähti reilua minuuttia ennen täyttä aikaa läpiajoon ja hankki joensuulaisten rikkoessa omilleen rangaistuslaukauksen, alkoi kotiyleisökin pikkuhiljaa tajuamaan, että tästä ei hyvä heilu.

Laitinen asettuikin itse ampumaan hankkimaansa pilkkua, eikä mies jättänyt lopulta mitään sattuman varaan, vaan pamautti limpun häkkiin ja Karjalan Koplan todelliseen siltaan, josta isännät eivät sitten enää nousseetkaan pystyyn.

Vaikka joensuulaiset yrittivätkin vielä kaikkensa pelin tasoittaakseen, ei edes maalivahti Kojon vetäminen vaihtoaitioon ja kuudella kenttäpelaajalla pelaaminen auttanut, sillä summeri päätti hetkeä myöhemmin tuiman taiston Titaanien riemukkaisiin 3-5-voittolukemiin.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola näki pelin ratkenneen viime kädessä punanuttujen selkeästi kovempaan työmoraaliin, luisteluvoimaan ja taistelutahtoon.

– Sanoin jo ensimmäisellä erätauolla pelaajille, että kaveri ei varmasti ole tällä kaudella pelannut näin kovatempoista peliä ja mitä pidemmälle me vain jaksamme painaa, niin vastapuolella alkaa varmasti jalka painaa, ”Illi” sanaili.

– Se [l. jalan painaminen] näkyi selkeimmin kolmannessa erässä ja varsinkin heidän kokenut ykköskenttänsä sippasi puristuksessamme aivan täysin.

Iltolaa lämmitti erityisesti se tapa, jolla huippuarvokas vierasvoitto irtosi – Titaanit taisteli joukkueen alusta loppuun asti ja näytti, ettei sitä niin vain horjuteta, vaikka vastassa olisi minkätason meriiteillä varustettuja pelimiehiä.

– Tämä ottelu oli tyypillinen trilleri, jonka aikana osoitimme henkisen vahvuutemme – emme lannistuneet missään vaiheessa, vaan jaksoimme orjallisesti paiskia töitä, joka sitten johtikin ansaittuun palkintoon, titaaniluotsi hykerteli tyytyväisenä.

Punanuttujen maalilla voittopelin pelannut ja yhteensä 30 koppia tililleen napsinut Santeri Levänen oli yhdessä Panu Laitisen johtaman ykköskentällisen kanssa titaanimiehistön näkyvimmät hahmot.

– Laitisen johtama kentällinen oli tänään erittäin tehokas ja pimensi siihen päälle vielä kaverin ykköskentän todella komeasti, Iltola kiitteli.

Vaikkei Karjalan Koplasta ollut tällä kertaa kaatamaan Titaaneita, halusi Iltola antaa rehdin tunnustuksen vastapuolelle.

– Karjalan Kopla on mielestäni hyvä joukkue, mutta meidän rutiinimme 2. divisioonaa selkeästi kovemmasta Suomi-sarjasta oli tänään lopulta se erottava tekijä voiton ja tappion välillä, ”Illi” selvensi.

Titaanit johtaa nyt siis Suomi-sarjan karsintasarjaa yhdessä 2. divisioonassa pelaavan Lapuan Virkiän kotonaan niin ikään maalein 5-3 kepittäneen Muik Hockeyn kanssa.

Tästä syystä sunnuntaina Kotkassa tullaankin näkemään varmasti todellinen jännitysnäytelmä, kun uusikaarlepyyläiset saapuvat vieraaksi KSOY Areenalle.

– Meidän pitää ladata akkumme niin henkisesti kuin fyysisestikin taas täyteen – maha ei saa missään nimessä olla kylläinen, jakeli punanuttupiiskuri Iltola ohjeita omilleen.

– Huomisessa pelissä on todella kova panos, joten tulossa on varmasti huikea taistelu voitosta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan karsintasarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (24.3.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu uusikaarlepyyläispumppu Muik Hockey.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!