”Koko kulunut kausi kulminoituu lauantain kotiotteluun”

29.3.2019

Joonas Eväkoski ja muut titaanipelaajat ovat valmiita lyömään vielä kerran aivan kaiken osaamisensa sekä taistelutahtonsa punanutun puolesta likoon kuluvan Suomi-sarjakauden osalta. © Tuuli Niemelä – https://tuuliniemela.kuvat.fi/kuvat/
Joonas Eväkoski ja muut titaanipelaajat ovat valmiita lyömään vielä kerran aivan kaiken osaamisensa sekä taistelutahtonsa punanutun puolesta likoon kuluvan Suomi-sarjakauden osalta. © Tuuli Niemelä – https://tuuliniemela.kuvat.fi/kuvat/
Ote Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusäännöistä, koskien keskinäisen paremmuuden ratkaisemista sarjapaikasta pelattaessa.
Ote Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusäännöistä, koskien keskinäisen paremmuuden ratkaisemista sarjapaikasta pelattaessa.

Kotkan Titaanien pitkä ja sanalla sanoen vivahteikas Suomi-sarjasesonki saa lopullisen sinettinsä lauantai-iltana KSOY Areenalla. Punanutut nimittäin isännöivät huipputärkeässä putoamiskarsintojen 2. vaiheen kamppailussa Kotkaan vieraaksi saapuvaa Virkiää, joka taistelee kotkalaisten tavoin edelleen pääsystä tulevaksi kaudeksi Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.

Syyskuun 22. päivä se alkoi ja maaliskuun 30. päivä se päättyy – Titaanien vielä käynnissä oleva Suomi-sarjakausi nimittäin.

Kotkalaisten pitkä taivallus, joka lähti liikkeelle toiveikkaasti pudotuspelipaikan tavoittelusta, mutta kääntyi varsin nopeasti sarjapaikasta taisteluun, saanee lauantai-iltana KSOY Areenalla vihonviimeisen etappinsa.

Kulunut kiekkokausi ei todellakaa jää titaanihistoriaan minään mairittelevana muistona, mutta punanutuilla on loistava mahdollisuus kirjoittaa sen päätösluku onnelliseen muotoon.

Tähän syynä on se, että Titaanit onnistui edeltävänä viikonloppuna avaamaan Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 2. vaiheen kahdella perättäisellä voitolla ja petaamaan näin itselleen hienot lähtökohdat jäljellä olevaan kotiotteluunsa, johon se saa vieraaksi Lapuan Virkiän.

– Edessä on kauden viimeinen peli, joka on samalla klassisesti se tärkein, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Voitot Karjalan Koplasta sekä jatkoajalla Muik Hockeysta varmistivat sen, että Titaaneille riittää Suomi-sarjapaikan säilytykseen voitto Virkiä-taistosta joko normaalilla peliajalla tai jatkoajalla/voittolaukauskilpailussa.

– Tämä on jo tähän mennessä ollut todella kova sarja, jonka aikana on miestä ja aitaa kaatunut oikein urakalla – eivät nämä todellakaan mitään helppoja pelejä ole olleet, Iltola selventää.

– Tilanne on meille tällä hetkellä kuitenkin se paras mahdollinen eli kaikki on omissä käsissä ja nimenomaan oman tekemisen kautta saavutettavissa.

Lienee siis sanomattakin selvää, että punanutuille teki hyvää ennen karsintasarjan alkua ollut parin viikon mittainen tauko peleistä, jonka aikana kotkalaiset saivat ladattua itsensä niin henkisesti kuin fyysisestikin kohtalon peleissä vaadittavaan tikkiin.

– Joukkue nieli pettymyksensä hienosti ja on sen jälkeen suoriutunut kahdesta aiemmasta karsintapelistä lähes kiitettävällä tasolla, sanailee titaanipiiskuri tyytyväisenä.

– Sen myötä sähköä on kuluvalla viikolla ollut kovasti ilmassa – on ihan selvä asia, että voitot ovat tuoneet lisää virtaa ihan kaikkeen tekemiseemme.

Kaikki vielä viimeisen kerran peliin punanutun puolesta

Titaanit on saanut valmistautua kauden viimeiseen koitokseensa varsin levollisin mielin, kiitos jo edellä mainitun sarjatilanteen.

Liialliseen hyvänolontunteeseen kotkalaisleirissä ei ole kuitenkaan tuudittauduttu, sillä punanutut tiedostavat saavansa lauantai-iltana Kotkaan vieraaksi nälkäisen ja edelleen toiveita Suomi-sarjanoususta tulevalle kaudelle virittelevän Virkiän.

– Aivan varmasti on tiukka matsi tuloillaan, sillä Virkiä on selkä seinää vasten ja pakkovoiton edessä, mikäli he haluavat vielä Suomi-sarjanoususta haaveilla, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Virkiä tosiaankin tarvitsee Kotkasta mukaansa täyden kolmen pisteen potin, jotta se voisi vielä putoamiskarsintojen 2. vaiheen pelit päättävässä kamppailussa sunnuntaina Lapualla omalla tavallaan järkyttää koko kiekkoilevaa Suomea ja nousta sarjaporrasta ylemmäs.

Siihen nimittäin Virkiällä on kaikki rahkeet, mikäli peli vain kaukalon puolella luonaa riittävän hyvällä tatsilla.

– Lauantainen vastustajamme on todella yritteliäs ja vahvasti luisteleva joukkue, jolta löytyy myös ihan riittämiin kokemusta ylemmistä sarjoista, toteaa Iltola kollegansa Pete Suonpään luotsaamasta lapualaisryhmästä.

– Virkiä ei varmasti tule antamaan meille tuumaakaan missään kohtaa periksi, joten saamme mitä oletettavimmin kamppailla samalla tavalla, kuin viime sunnuntaina Muik Hockeyn isäntänä.

Titaanit on jo ylempisarjalaisen statuksensa sekä vahvan karsintasarja-avauksensa ja taulukon piikkipaikkansa myötä ennakkosuosikki, mutta sen ei saa antaa missään nimessä hämätä tai häiritä keskittymistä.

– Suurin juttu tässä kohtaa on ihan jokaisen ymmärtää se, että kaveri ei ole tulossa Kotkaan vain pelailemaan, vaan oikeasti hakemaan voittoa omiin nimiinsä, ”Illi” painottaa omilleen.

– Mentaalinen suorittamisemme pitää lauantaina olla hyvää, samaten kuin kokonaisvaltainen pelaamisemme – jännittämiseen ei ole enää varaa, vaan se virta pitää saada kanavoitua oikeanlaiseksi energiaksi.

Titaanit on onnistunut saamaan kahteen aikaisempaan karsintakoitokseensa hyvän lähdön ja tekemään otteluiden avausmaalit. Sama sapluuna on haussa myös lauantaina KSOY Areenalla.

– Olemme joukkuepalavereissa puhuneet avausmaalin tärkeydestä ja kahdessa edeltävässä pelissä olemme sen onnistuneet myös tekemään sekä saaneet siten tarvittavaa lisäbuustia pelaamiseemme, Iltola paaluttaa.

Hermokontrolli ja ennen kaikkea viisaasti pelaaminen nousevat niin ikään kovien panosten kamppailussa jälleen arvoon arvaamattomaan. Titaanit nimittäin väisti viime sunnuntaina luodin jos toisenkin, otettuaan aivan liikaa rangaistuksia Muik Hockeyn isäntänä.

Nyt niihin ei enää ole millään muotoa varaa, sillä muun muassa Joshua Kossilan, Juho Niemelän ja Antti Hirsimäen kikkapankeista löytyy varmasti riittävästi erilaisia varitaatioita eritoten pakkopelin pyörittämiseen sekä sen avulla pelin ratkaisemiseen.

– Jäähymääriin meidän on syy kiinnittää huomiota, sillä Joensuussa ne pysyivät aisoissa, mutta kotona taas otimme rangaistuksia aivan liikaa, jonka myötä pelin luonne muuttui lähes ratkaisevalla tavalla, kotkalaiskäskyttäjä Iltola mietiskelee.

– Turha kuitenkaan puhua mistään jäähyttömyydestä, mutta sitä meidän pitää miettiä, että miten menet tilanteisiin ja missä maila on etc.

Se on kuitenkin hyvä muistaa, että kaikenlaisista pelin nyansseista sun muista voidaan keskustella aina maailman tappiin saakka, mutta loppupeleissä vain tulos ratkaisee ja sitä tulosta Titaanit myös lähtee kotikaukalostaan sekä rakkaiden kannattajien valvovien silmien edestä hakemaan.

– Koko kulunut kausi kulminoituu lauantain kotiotteluun, joten nyt jos koskaan ei tarvitse säästellä enää yhtikäs mitään, toteaa punanutut kohti kiekkosesongin kliimaksia johdattava Iltola.

Titaanien ja Virkiän välinen Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 2. vaiheen taisto polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (30.3.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!