Iltola jatkaa Titaanien päävalmentajana

24.4.2019

Mika Iltola nähdään myös tulevillakin Suomi-sarjakausilla jakelemassa ohjeita Titaanien vaihtopenkin takana.
Mika Iltola nähdään myös tulevillakin Suomi-sarjakausilla jakelemassa ohjeita Titaanien vaihtopenkin takana.

Kotkan Titaanit on solminut 1+1-vuotisen jatkosopimuksen punanutut karsintojen kautta Suomi-sarjassa pitäneen päävalmentaja Mika Iltolan kanssa.

Titaanit ja kotkalaisjoukkueen Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla karsintojen kautta pitänyt päävalmentaja Mika Iltola ovat allekirjoittaneet 1+1-vuotisen jatkosopimuksen, jonka myötä lähestulkoon jo kaiken mahdollisen urallaan kokenut kiekkomies nähdään tulevillakin Suomi-sarjakausilla jakelemassa ohjeita punanuttujen vaihtopenkin takana.

Titaanien päävalmentajuuden ohella Iltola toimii edelleen myös Titaani-Juniorit ry:n valmennuspäällikkönä, jonka kanssa punanuttujen edustusmiehistöä hallinnoiva HK Titaanit ry on niin ikään päässyt yhteisymmärrykseen 56-vuotiaan seuraikonin tuplapestin jatkumisesta.

– Halusimme vaikeahkon ja monia juonenkäänteitä sisällään pitäneen viime kauden jälkeen rauhoittaa tilanteen sekä saada toimintaamme taas tietynlaista pysyvyyttä sekä jatkuvuutta, joten yhteisen polun tallaamisen jatkaminen Iltolan kanssa oli jo ihan siinäkin mielessä paras mahdollinen ratkaisu, toteaa HK Titaanit ry:n hallituksen jäsen Simo Penttilä.

– ”Illi” ansaitsi seurajohdon luottamuksen sekä samalla myös jatkosopimuksen käytännössä ihan jo sillä, että hän piti valmennusoppiensa avulla joukkueen Suomi-sarjassa ja koimme muutenkin paikallisen tekijän vievän parhaiten eteenpäin alueemme kiekkoilua.

Titaaneita edustustasolla jo neljättä kertaa luotsaava Iltola on luonnollisesti tyytyväinen yhteisen taipaleen jatkumisesta myös vastaisuudessa.

– Kulunut kevät herätti sisälläni olevan liekin jälleen roihuamaan valtoimenaan myös edustustason kiekkoilulle, joten ei jatkosopimuksen allekirjoittaminen lopulta mikään kovin vaikea tehtävä omalta kohdaltani ollut, Iltola kommentoi.

– Halusin lisää haasteita urallani ja niitä Titaaneissa niin edustus- kuin junioripuolella toimiminen sekä Suomi-sarjassa pelaavan edustusjoukkueen valmentaminen tulevat aivan varmasti roppakaupalla tarjoamaan.

Haalarit päälle ja hommiin!

Päävalmentajana Mika Iltolan jatkopestin julkistamisen myötä on Titaaneissa aika käynnistää myös toden teolla tulevan Suomi-sarjakauden 2019–2020 joukkueen kasaaminen, jonka suhteen kokeneella kotkalaiskäskijällä onkin jo varsin selkeät sävelet mielessään.

– Pelaajabudjetti asettanee totta kai tietynlaiset rajat joukkueen kasaamiseen, mutta tarkoituksena on saada jalkeille ennen kaikkea hyvin harjoitteleva sekä sitoutunut miehistö, joka ei totisesti pelkää työntekoa, Iltola selventää.

– Joukkueen runko tullee löytymään hyvin pitkälti kuluneen kevään karsinnat selvittäneestä miehistöstä, mutta etenkin hyökkäyskalustoon tulemme tarvitsemaan lisää ratkaisuvoimaa.

Iltolan apuna pelaajapaletin muovaamisessa tulee toimimaan punajuttujen joukkueenjohtajana jatkava Juho Hannukainen, 37, joka nappaa jatkossa myös edustusmiehistön managerin natsat takinkaulukseensa.

– Juholla on vyöllään pitkä kokemus seuratyöstä ja mielestäni hänessä on myös ihan selkeää pelaajakoordinaattorin tahi kykyjenetsijän vikaa, sillä tietoa etenkin Suomi-sarjatason pelaajista löytyy yllin kyllin, Iltola sanailee.

– Juho on minulle muutenkin erittäin tuttu kaveri jo entuudestaan ja siten mieluisa apu joukkueen kasaamisessa.

Mitä taas tulee Titaanien muuhun valmennuskatraaseen, löytyy Iltolalta myös sen asian tiimoilta selväsanainen toivomus seurajohdon suuntaan.

– Olisin erittäin tyytyväinen, mikäli voisimme jatkaa keväältä tutulla valmennusryhmällä myös tulevalla kaudella, sillä työnjakomme Karin [Mehtonen] ja Tinon [Turkia] kanssa toimii todella mainiosti, ”Illi” toteaa ykskantaan.

Vaikka tulevan sesongin rakennus niin valmennuksen kuin joukkueenkin suhteen on Titaaneissa vasta alkutekijöissään, uskaltaa Iltola siitä huolimatta kokemuksensa mukanaan tuomalla syvällä rintaäänellä pukea sanoiksi jo alustavat tavoitteet syyskuun lopulla käyntiin pyörähtävälle Suomi-sarjakaudelle.

– Kun itse olen aiemmin valmentanut Suomi-sarjassa, olen aina lähtenyt siitä liikkeelle, että ensimmäinen tavoite on sarjapaikan varmistaminen, Iltola naulaa.

– Sen jälkeen voimme sitten yhdessä joukkueen kanssa mahdollisesti lapioida lisää ”kermaa kakun päälle” ja pyrkiä saavuttamaan paikan pudotuspeleissä, jonka seurauksena katsotaan mihin rahkeemme lopulta riittävät.