Punanuttupalapelin kasaus käyntiin

3.5.2019

Niilo Pussinen aloittaa syksyllä jo viidennen kautensa titaanimaalin vartijana.
Niilo Pussinen aloittaa syksyllä jo viidennen kautensa titaanimaalin vartijana.

Kotkan Titaanien Suomi-sarjamiehistön kasaaminen kaudelle 2019–2020 on nytkähtänyt käyntiin kolmen pelaaja- ja yhden valmentajasopimuksen myötä.

Titaanit on tehnyt yksivuotiset jatkosopimukset punanuttua jo viime kaudella kantaneiden maalivahti Niilo Pussisen ja puolustajien Lauri Kuusiston sekä Erkka Huttusen kanssa.

– Niilo, Lauri ja Erkka ovat seuran omina kasvatteina mitä mainioimmat palaset, joilla alkavan kauden joukkueen perustuksia aletaan valamaan, toteaa Titaanien manageri Juho Hannukainen.

– Jokainen heistä haluaa parantaa viime kaudesta ja on myös valmis paiskimaan hommia sen tavoitteen eteen, joten jo siinäkin mielessä kyseinen kolmikko toimii todella hyvänä esimerkkinä sille, mihin arvoihin joukkueemme kasaus tullee nojaamaan.

Pussiselle syksyllä käyntiin pyörähtävä kiekkosesonki on jo kaikkinensa viides punanuttujen edustusmiehistön riveissä. Päättyneellä kaudella 23-vuotias haminalaislähtöinen häkkäri seisoi Titaanien maalilla kaikkinensa 18 Suomi-sarjan runkosarja- ja karsintakoitoksessa, joissa miehen torjuntaprosentiksi kirjattiin lukema 90,80.

Kuusistolle, 21, ja Huttuselle, 20, edessä on puolestaan toinen kausi Titaanien edustusjoukkueessa. Kuusiston tilastot komistuivat edeltävän sesongin aikana yhteensä 25 Suomi-sarjan runkosarja- ja karsintakamppailussa syntyneillä kolmella syöttöpisteellä, kun taas Huttusen vastaavat lukemat olivat 37 runkosarja- ja karsintaottelussa tehdyt tehot 2+5.

– Pää pelaajasopimusten osalta on nyt saatu auki ja tästä on mielestäni hyvä jatkaa vakain askelin eteenpäin – uskoisin meillä olevan maanantaina käyntiin nytkähtävien kesäharjoitusten myötä varsin nopeallakin aikataululla lisää tiedotettavaa ensi kauden miehistön suhteen, Hannukainen sanailee.

Pelaajasopimusten ohella Titaanit on saanut ”lisää verta” myös Mika Iltolan johtamaan valmennusryhmäänsä, sillä Tino Turkia, 28, jatkaa yksivuotisen jatkosopimuksen myötä punanuttuveskarien koulijana ja vastannee jatkossa myös kotkalaisseuran junioripuolen maalivahtivalmennuksesta sekä kehittämisestä.

– Seuran ensisijaisena tavoitteena oli saada Tino jatkamaan toimessaan ja on erittäin hieno asia, että pääsimme yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta, sillä hän on tehnyt hyvää työtä maalivahtiemme kanssa, kommentoi Hannukainen tyytyväisenä.