Titaaneille lisää sopimuksia – maali- ja pistekärki Laitinen jatkaa punanutussa!

14.5.2019

Titaanien sisäisen maali- ja pistepörssin viime kaudella voittanut Panu Laitinen nähdään myös jatkossa punanuttu päällä KSOY Areenan jäällä.
Titaanien sisäisen maali- ja pistepörssin viime kaudella voittanut Panu Laitinen nähdään myös jatkossa punanuttu päällä KSOY Areenan jäällä.

Kotkan Titaanit on jatkanut Suomi-sarjajoukkueensa kasaamista kauden 2019–2020 osalta tekemällä jatkosopimuksia niin puolustus-, hyökkäys- kuin valmennusosastolleen.

Toista viikkoa kesäharjoittelun saloihin tutustuva Ttaanit on sorvannut totuttuun tapaan yksivuotiset jatkosopimukset kotkalaisjoukkueessa jo männäkaudella esiintyneiden puolustajien Tomi Keijosen ja Ville Äijälän sekä hyökkääjä Panu Laitisen kanssa.

– Runkopelaajien halu jatkaa vaikeahkosta viime kaudesta huolimatta pelaamista titaanipaidassa on meille tietysti hieno uutinen, sillä se kertoo omalta osaltaan siitä, että seurassa osataan tehdä asioita oikein, kommentoi punanuttujen manageri Juho Hannukainen.

– Nyt jatkosopimuksen tehneistä kavereista jokainen tuo oman pikantin lisänsä joukkueemme pelaamiseen – Tomi ja Panu enemmän kiekolliseen puoleen ja Ville taas härkämäisen luonteensa seurauksena sekä santapaperi- että oman pään suojausyksikköön.

Laitinen, 22, aloittaa tuoreen jatkosopimuksensa myötä syksyllä kolmannen täyden kautensa Titaanien edustusmiehistössä. Päättyneellä sesongilla liukasliikkeinen keskushyökkääjä harjasi lopulta nimiinsä punanuttujen sisäisen piste- ja maalipörssin niin Suomi-sarjan runkosarjan -kuin karsintojenkin osalta, iskemällä tauluun yhteensä 41 ottelussa tehot 19+18.

Keijoselle, 22, edessä oleva Suomi-sarjarupeama on toinen titaanipaidassa, miehen siirryttyä vuosi takaperin SaiPan ja Ketterän kautta käymänsä junioriputken jälkeen Kotkaan. Sulavasti luisteleva ja kiekkoa liikuttava puolustaja kuului edelliskaudella punanuttujen kärkipuolustajien joukkoon, tehden 28 runkosarjaottelussa 13 (4+9) tehopistettä, ennen pelit helmikuun puolivälissä harmittavasti päättänyttä yläraajavammaa.

Äijälän osalta tuleva kausi on järjestyksessään kolmas punanuttujen edustusmiehistössä. Kovista otteistaan ja periksiantamattomuudestaan tunnetuksi tullut 24-vuotias puolustaja tekaisi viime sesongilla oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, merkkautettuaan tilastoihinsa kaikkinensa 24 Suomi-sarjan runkosarja- ja karsintakamppailussa tehot 4+3.

– Joukkueen kasaus etenee vakain askelin ja varsin mukavassa aikataulussa eteenpäin – meillä on parasta aikaa käynnissä useita neuvotteluita niin mahdollisten jatkosopimusta pohtivien kuin viime kaudella toisaallakin pelanneiden pelaajien kanssa, Hannukainen tokaisee.

Pelaajasopimusten ohella Titaanit on jälleen vankistanut myös valmennusryhmäänsä, sillä Kari Mehtonen, 55, jatkaa tutussa kakkosvalmentajan roolissaan Mika Iltolan ja Tino Turkian tukena.

Mehtosen allekirjoittaman yksivuotisen jatkosopimuksen seurauksena punanuttuvalmennus on täten kasassa kaudelle 2019–2020.

– ”Kapon” jatko valmennusryhmässämme oli niin seuran kuin päävalmentaja Iltolankin mielestä ykkösprioriteetti, emmekä sen vuoksi edes muita vaihtoehtoja hänen tilalleen alkaneet kartoittaa, Hannukainen toteaa ykskantaan.

– Meillä on nyt kasassa juuri se kolmikko, jonka halusimmekin jatkavan ja hyvä niin, sillä jatkuvuus on tuulisen edelliskauden jälkeen valmennuksenkin saralla ensiarvoisen tärkeää.