Pelaajasopimuksia jo täysi tusina

7.6.2019

Jere Koikkalainen pukeutuu alkavallakin Suomi-sarjakaudella miehelle jo entuudestaan tuttuun punanuttuun.
Jere Koikkalainen pukeutuu alkavallakin Suomi-sarjakaudella miehelle jo entuudestaan tuttuun punanuttuun.

Kotkan Titaanit on kesähelteiden kunniaksi kasvattanut sopimuspelaajiensa määrän jo kahteentoista, lisäämällä Suomi-sarjamiehistönsä miesvahvuuteen puolustajan ja kaksi hyökkääjää.

Vielä muutaman viikon verran yhteisissä kesäharjoituksissa päävalmentaja Mika Iltolan johdolla rehkivä titaanimiehistö on saanut lisää täydennystä riveihinsä.

Punanuttujen tuoreimmat nimensä yksivuotisiin pelaajasopimuksiin nimensä sorvanneet pelimiehet ovat puolustaja Markus Salminen sekä hyökkääjät Jere Koikkalainen ja kotkalaisseuran A-nuorista edustusjoukkueen vahvuuteen alkavalla Suomi-sarjakaudella 2019–2020 ponnistava Simo Eerola.

– Nyt julkaistujen sopimusten myötä meillä on kasassa vajaa puolet siitä, jollaiseksi haluamme sopimuspelaajiemme määrän ”Illin” kanssa ennen sarjapelien alkua kasvattaa, toteaa Titaanien manageri Juho Hannukainen.

– Vaikka jatkosopimuksia on vielä lisääkin ”työn alla”, on joukkueeseen liittymässä myös täysin uusia pelaajia eli vaihtuvuutta on jokavuotiseen tapaan siis luonnollisesti jälleen tuloillaan.

Titaaneissa neljännen täyden Suomi-sarjakautensa aloittava Salminen, 25, on tähänastisen uransa aikana pukenut punanutun päälleen kaikkinensa 90 sarjaottelussa. Isokokoisena (189cm / 100kg) peruspuolustajana tunnetuksi tullut titaanikasvatti on Hannukaisen mukaan erittäin tärkeä lisä kotkalaisten varsin hyvällä mallilla olevaan pakkikalustoon.

– Markus on valmennuksen näkökulmasta katsottuna varsin ihanteellinen pelaaja, sillä hän on nöyrä sekä työteliäs oman pään luuta, joka mielellään jättää puhumiset muille ja näyttää ennemmin omalla päivittäisellä tekemisellään esimerkkiä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, titaanimanageri sanailee.

– Jokaisessa joukkueessa pitäisi mielestäni olla mukana yksi ”Mane” – kaverin pelillinen taso ei ottelusta toiseen tai edes niiden sisällä liiemmin heittele ja aina tietää mitä tuleman pitää, kun hän hyppää kaukaloon.

Salmisen tavoin jatkosopimuksen tehnyt Koikkalainen kuuluu Titaanien vakiokalustoon, sillä Savonlinnasta maailmalle aikanaan lähteneelle hyökkääjälle tuleva Suomi-sarjakausi on jo kolmas punanutussa.

Edeltävän sesongin puolustajana aloittanut, mutta hieman ennen vuodenvaihdetta omimmalle pelipaikalleen hyökkääjäksi lopulta palannut 24-vuotias SaPKo-kasvatti kunnostautui erityisesti karsintasarjassa tärkeiden maalien tekijänä ja saldosi lopulta tilastoihinsa 41 ottelua tehoin 7+8.

– Jeren viime kausi oli kuin koko joukkueen suoritus pienoiskoossa – vaikeahko alkupuolisko kääntyi lopulta varsin vahvaksi suorittamiseksi kevään korvilla ja siihen päälle vielä huipputärkeä jatkoaikaosuma Muik Hockeyn verkkoon, joka käytännössä varmisti Titaanien tarun jatkumisen Suomi-sarjassa, Hannukainen mietiskelee.

– Uskon ”Jermun” ottavan jatkossa entistä isomman pelillisen roolin haltuunsa hyökkäyskalustossamme, sillä hänessä on savonlaisena velmuilijana luontaista pelurin vikaa ja sen myötä edelleen myös mitä enenevissä määrin piilevää potentiaalia tuloksentekoon.

Kouvolasta kesken viime kauden Kotkaan jalkautunut Eerola, 18, kuului männäsesongilla puolestaan Titaanien A-nuorten Suomi-sarjamiehistön johtavien pelaajien joukkoon takomalla yhteensä 30 ottelussa tauluun 49 (15+34) tehopistettä.

Sen myötä nuorukaiselle siunaantui keväällä myös seitsemän ottelun verran vastuuta punanuttujen edustusjoukkueessa, joissa esittämiensä otteiden perusteella KooKoo-kasvatti onnistui vakuuttamaan Titaanien valmennus- ja seurajohdon sopimuksen arvoisesti.

– Simo on hyvä esimerkki pelaajasta, joka kovalla sekä nöyrällä työnteolla saa mahdollisuuden edustusmiehistössämme näyttää osaamistaan ja myös käyttää saamansa sauman.

– Hän tulee alkavalla kaudella tappelemaan tasapäin muiden sopimushyökkääjiemme kanssa peliajasta sekä samalla kantamaan jälleen suurta vastuuta A-nuortemmekin sotisovassa.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20192020!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!