Hunters karvan verran etevämpi

9.8.2019

Titaanien ja Huntersin välinen harjoitustaisto kääntyi lopulta hivenen terävämpänä maalipaikoissa olleiden vierailijoiden nimiin.
Titaanien ja Huntersin välinen harjoitustaisto kääntyi lopulta hivenen terävämpänä maalipaikoissa olleiden vierailijoiden nimiin.

Titaanien perjantai-iltana kotikaukalossaan pelaama harjoitusottelurupeaman avaustaisto oli varsin vauhdikas ja useita täpäriä tilanteita sisältänyt 60-minuuttinen, joka kääntyi kuitenkin lopulta vahvan toisen erän esityksen myötä vierailija Huntersin nimiin. KSOY Areenalle saapuneet 189 silmäparia saivat näin ollen todistaa porvoolaisten 2-4 (0-1, 1-3, 1-0) –lukemiin päättynyttä vierasvoittoa.

Titaanit – Hunters 2-4 (0-1, 1-3, 1-0)

04:33 0-1 Vertti Vuoksiala (Joni Still)
25:49 0-2 Joni Still (Jimi Toivonen, Aleksi Laitinen)
27:39 0-3 Rasmus Aaltonen VoM
30:11 0-4 Teemu Mielonen (Teemu Väisänen, Jesse Söderqvist)
38:56 1-4 Arttu Räisänen (Simo Eerola)
40:19 2-4 Arttu Räisänen (Oskari Levänen, Panu Laitinen)


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 11+13+13= 37 torjuntaa (poissa 59:00-60:00)
Hunters – Lari Kukkohovi 10+9+9= 28 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Hunters 3 x 2min= 6min

Uusi kausi ja uudet kujeet. Tämä teema oli vallalla, kun viime keväänä karsintapeikon syleilystä täpärästi kuivin jaloin selvinnyt Kotkan Titaanit starttasi perjantaina harjoituspelirupeamansa vieraaksi saapuneen Porvoon Huntersin isäntänä.

Kuten olettaa saattoi ei ottelu mitään jääkiekkoilun riemujuhlaa saati kaunista kiekonsiirtelyä lavasta lapaan tosiaankaan ollut, mutta vauhtia, taklauksia, taistelua ja muutamia ihan komeita täysosumia se kyllä piti sisällään.

Varsinkin kamppailun avauserässä molemmilla joukkueilla oli lukuisia tilaisuuksia maaliverkon heiluttamiseen, mutta kyseisessä tempussa ei lopulta onnistunut kuin ex-titaanipuolustaja Vertti Vuoksiala, joka nakkasi hienosti Joni Stillin laukauksen paluukiekon ohi voimattoman punanuttuhäkkäri Niilo Pussisen.

– Pelin aikana tuli mieleen, että luomallamme tekopaikkamäärällä pitäisi verkon heilua vastustajan päässä selkeästi useammin, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Oikeassahan ”Illi” kieltämättä oli, sillä jos sai Pussinen venyä toinen toistaan isompiin koppeihin kotijoukkueen veräjällä, ei Hunters-maalilla debytoinut Lari Kukkohovi jäänyt paljoa pekkaa pahemmaksi.

Titaanien pelaamisesta näki varsinkin taiston ensimmäisen puolikkaan aikana, että hienoista jännitystä kotiyleisön edessä oli ilmassa, eikä ajatus tuntunut täysin pysyvän menossa mukana.

Hunters sitä vastoin pääsi pelin päälle toisen erän alun ylivoimansa aikana ja kun Titaanit vielä omalla tekemisellään tarjosi vieraille saumat karkumatkan kasvattamiseen, ottivat porvoolaiset tästä kopin sekä painoivat isompaan vaihdetta silmään.

– Toisen erän alussa tullut rangaistus väärästä vaihdosta sekoitti pasmamme ja sen jälkeinen vajaa kymppi oli meiltä todella heikkoa pelaamista kaikin puolin, Iltola harmitteli.

Yhdessä hujauksessa lukemat KSOY Areenan valotaululla olivatkin 0-4-muodossa, kun Still, Rasmus Aaltonen ja Teemu Mielonen iskivät vuorollaan kotkalaisten maaliverkon tötterölle.

– Hunters sai tehtyä liian helpolla maaleja meidän päähämme, varsinkin kun olimme koko tähänastisen jäälläoloaikamme toitottaneet kiekottoman pelaajan puolustamisen tärkeyttä, titaanipiiskuri manasi, viitaten kommentillaan erityisesti Stillin ja Mielosen täysosumiin.

Rohkaiseva lopetus, vaikka kiri jäikin puolitiehen

Huntersin tarjoilemasta ”kylmästä suihkusta” pikkuhiljaa toisen erän edetessä toivuttuaan, alkoi Titaanit saada jälleen omaa pelaamistaan uomiinsa ja himoittu kavennusosuma näkikin lopulta päivänvalonsa ajassa 38:56.

Simo Eerola voitti hyökkäyspään aloituksen viivassa päivystäneelle Arttu Räisäselle, joka pääsi irtautumaan porvoolaishyökkääjän pihdeistä ja laukomaan ranteella limpun oikeaan alakulmaan ohi Hunters-veskari Lari Kukkohovin.

Kun sama mies oli asialla vain 19 sekuntia kolmannen erän alusta, naulaten Oskari Leväsen taidokkaasta tarjoilusta 2-4-lukemat, alkoi kotiyleisönkin taholla jälleen herätä toive ottelun kääntymisestä.

Titaanit ei kovasta yrityksestä huolimatta kuitenkaan kyennyt täyttämään katsojien toivetta, mutta varmasti positiivisen maun kotkalaiset kuitenkin uskollisille kannattajilleen avauspelistään jättivät, sillä viimeinen kaksikymppinen oli muutamista Huntersin paikoista huolimatta selkeästi punanuttujen heiniä.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola olikin omiensa kolmannen erän peliesitykseen varsin tyytyväinen, vaikkei kahden maalin takaa-ajoasema enää muuksi muuttunutkaan.

– Muutimme hieman taktiikkaa päätöserään ja se toi mukanaan positiivisia asioita sekä ihan mukiinmenevän 20-minuuttisen, ”Illi” kommentoi.

Tappiosta huolimatta Titaanit voi jatkaa harjoituskauttaan varsin mukavissa fiiliksissä, sillä kotkalaisjoukkueen peli-ilme oli toisen erän alun uinumista lukuunottamatta varsin rohkaiseva.

Parantamisen varaa toki jäi rutkasti melkeimpä pelin jokaisella mahdollisella osa-alueella, mutta aikaa niiden kuntoon laittamiseen on vielä rutkasti, sarjaotteluiden pyörähtäessä käyntiin vastan reilun kuuden viikon kuluttua.

Seuraava kuvioiden ja uusien ketjuvariaatioiden testailumahdollisuus on punanutuilla vuorossa tulevana keskiviikkona, kun Titaanit palaa viime keväänä tutuksi tulleelle ”taistelukentälle” Hollolaan ja iskee yhteen HC Giantsin kanssa.

Punanuttukäskyttäjä Iltolan mukaan viikonloppu tullaan käyttämään aivotyöhön ja eri vaihtoehtojen pyörittelyyn sekä alkuviikko jäällä tiettyjen pelillisten painopisteiden harjoitteluun.

– Kokeiluihin ketjukoostumuksien osalta on jatkossa aihetta ja niitä pitää nyt viikonlopun aikana miettiä, sillä seuraava harjoituspeli tulee jo varsin nopeasti eteen, titaaniluotsi tokaisi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanit jatkaa harjoitusotteluitaan ensi viikon keskiviikkona (14.8.), kun punanutut matkaavat Hollolassa sijaitsevalle HAT-areenalle, jossa HC Giants isännöi kello 18:30 alkavaa koitosta.