Titaaneihin lisää paikallista väriä

16.8.2019

Kuvassa Hunters-puolustaja Vertti Vuoksialan kanssa tiukasti vääntävä Mikke Lempiäinen pukeutuu käynnissä olevalla kaudella jälleen punanuttuun.
Kuvassa Hunters-puolustaja Vertti Vuoksialan kanssa tiukasti vääntävä Mikke Lempiäinen pukeutuu käynnissä olevalla kaudella jälleen punanuttuun.

Harjoitusottelurupeamansa jo hyvään vauhtiin kuluvan Suomi-sarjakauden osalta saanut Titaanit on solminut sopimuksia kotkalaisjoukkueen testattavana olleiden pelaajien kanssa.

Niukat tappiot Huntersille sekä HC Giantsille pelaamissaan harjoitusotteluissa kärsinyt Kotkan Titaanit saa sopimuspelaajiensa joukkoon lisää paikallista väriä.

Viime kaudella naapuriseura Haminan Kiekkoympyröiden tehokkaimpina hyökkääjinä sekä 3. divisioonassa että 2. divisioonan karsintasarjassa häärineet Roope Eerola ja Mikke Lempiäinen siirtyvät yksivuotisilla pelaajasopimuksilla punanuttuun, vakuutettuaan titaanivalmennuksen -sekä seurajohdon kyvyistään pelata Suomi-sarjassa.

Eerola ja Lempiäinen ovat jo ennestään erittäin tuttuja pelimiehiä kotkalaiselle kiekkoyleisölle, sillä kumpikin on saanut kiekko-oppinsa Titaanien junioriorganisaatiossa sekä esiintynyt aiemmin myös punanuttujen edustusmiehistön sotisovassa.

– Aikanaan kun Titaanien edustusjoukkueen nykyistä taustayhdistystä oltiin perustamassa, oli yksi kulmakiviajatuksista se, että tarjoamme omille kasvateillemme sekä muille alueen pelaajille mahdollisuuden pelata kilpajääkiekkoa mahdollisimman korkealla sarjatasolla, toteaa Titaanien manageri Juho Hannukainen.

– Kun vielä taustayhdistyksen nimeksi tuli HK Titaanit ry, jossa kirjaimet HK tarkoittavat Haminaa sekä Kotkaa, on mielestäni todella hieno asia, että juurikin Kiekkoympyröissä pelanneet pelaajat pystyvät lunastamaan paikan Suomi-sarjamiehistöstämme.

Vastikään 28 vuotta täyttänyt Eerola pelasi päättyneellä sesongilla Kiekkoympyröissä kaiken kaikkiaan 20 ottelua ja iski niissä tehoja tasan kahden pisteen keskiarvolla (20+20).

Titaaneissa viimeksi 2. divisioonaa kaudella 2014–2015 tahkonneella laitahyökkääjällä on pelikokemusta punanutusta myös Suomi-sarjakaudelta 2009–2010 yhteensä 45 ottelun verran.

Lempiäinen, 22, iski niin ikään edelliskaudella kovaan tahtiin pisteitä haminalaismiehistön riveissä, nakuttamalla pelaamansa 20 ottelun aikana tilastoihin tehot 16+22.

Eerolan tavoin myös laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Lempiäinen on ehtinyt uransa aikana pukeutua jo aiemmin Titaanien edustusjoukkueen peliasuun, sillä mieheltä löytyy pelattua kolme koitosta kausien 2013–2015 ajalta.

– Roope sekä Mikke ovat kumpikin päävalmentajallemme Mika Iltolalle tuttuja pelaajia jo juniorivuosiltaan, sillä ”Illi” on ehtinyt jakaa myös heille oppejaan vuosien saatossa ja hän tietää tasan tarkkaan, mitä kyseisestä kaksikosta on alkavalla kaudella revittävissä irti, Hannukainen kommentoi.

– Kumpikin kaveri osoitti meillä viettämänsä testijakson aikana olevansa niin fyysisesti kuin pelitaidollisestikin Suomi-sarjan vaatimalla tasolla, joten päätös heidän pitämisestään riveissämme oli allekirjoittaneelle ja Iltolalle lopulta erittäin helppo juttu.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20192020!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!