Tuhlailu kostautui kalliisti

14.8.2019

Hollolan keskiviikkoilta päättyi lopulta jatkoajalla isäntien voitonjuhliin. © Mikaela Moore – https://miksou.kuvat.fi/

Titaanit oli keskiviikkoisessa vierastaistossa reilut 50 minuuttia kuskin paikalla, mutta lukuisten tekopaikkojen tuhlailu kostautui punanutuille lopulta kalliisti. Hollolan HAT-areenalla pelattua harjoitusottelua isännöinyt HC Giants nousi nimittäin ensiksi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja hyökäsi jatkoajalla viimein aina 3-2 (0-2, 0-0, 2-0, 1-0) –kotivoittoon asti.

HC Giants – Titaanit 3-2 ja (0-2, 0-0, 2-0, 1-0)

04:30 0-1 Rene Hiekkataipale (Simo Eerola)
15:18 0-2 Oskari Levänen (Panu Laitinen, Lauri Kuusisto) AV

51:08 1-2 Juha Suni (Tommi Hovinen)
56:48 2-2 Juho Arminen (Jarno Jokipakka)

Titaanit 2 x 2min= 4min

Keskiviikkona Hollolaan harjoituspelirupeamaansa jatkamaan lähtenyt Titaanit paransi selkeästi tekemistään ja kokonaisvaltaista pelaamistaan edellisviikkoisesta kotiavauksestaan.

Siinä missä punanutut Huntersin isäntänä aluksi lähinnä vain katselivat mitä vastapuoli tekee, oli nyt täysin eri ääni kellossa ja sen sai tuta kotkalaisia HAT-areenallaan isännöinyt HC Giants.

Titaanit vei peliä nimiinsä heti avausvaihdosta lähtien ja vain heikko viimeistely sekä vastavuoroisesti hollolalaisveräjää vartioineen Roope Tolvasen komeat torjunnat pitivät isännät kamppailussa mukana.

Tokihan punanutut onnistuivat rikkomaan Tolvasen nollan, kun vasta 17-vuotias titaanikasvatti Rene Hiekkataipale avasi maalihanat vajaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen puolittaisen läpiajon päätteeksit terävällä rannelaukauksella.

Lisää kylmää vettä isäntien niskaan kaatoi puolestaan 10 minuuttia myöhemmin alivoimalla karkuun polkaissut Oskari Levänen, jonka tuliselle yläkulmakudille Tolvanen ei voinut yhtikäs mitään.

Titaanien iskiessä painetta HC Giantsin pakkeihin ja kiekkoa päätyyn, eivät vielä hienoisessa kesäterässä olleet hollolalaiset meinanneet oikein millään saada omaa peliään kuosiin, jonka myötä paikalle saapunut yleisö saikin jännittää ratkaisevatko vieraat pelin jo ennen sen puolta väliä.

Noh... eivät ratkaisseet, vaikka tekopaikkoja Titaaneille siunaantuikin solkenaan toisessa erässä.

Jättivahti Tolvanen oli kuitenkin lämmennyt kotkalaistulituksessa oivaan vireeseen ja koska punanutut eivät saaneet lyötyä vastapuolen selkärankaa murskaksi, ei ketään yllättänyt se, että kolmannessa erässä ajassa 51:08 kavennuksen aikaan saanut HC Giants sai todellisen hengen päälle.

Juha Sunin vastahyökkäyksestä tinttaaman 1-2-osuman jälkeen ehti nimittäin kulua vain reilut viitisen minuuttia, kunnes titaanirysää tukkineen Santeri Leväsen takana helähti uudelleen.

Tällä kertaa täysosuman isäksi itsensä kirjasi Juho Arminen, joka sai nautiskella pelivälineen voimalla verkkoon Jarno Jokipakan oivallisesta tarjoilusta titaanipuolustajan epäonnistuneen purkukiekon seurauksena.

Kun vielä hollolalaisten maalitehtailun aloittanut Suni osui heti jatkoajan alkajaisiksi uudemman kerran, pääsivät kotijoukkueen pelaajat ja kannattajat tuulettamaan harjoitusottelun voittoa maalein 3-2.

”Pelin aihio oli todellakin mallikelpoista”

Titaanien päävalmentaja Mika Iltolan mieltä kaihersi lähinnä lopputulos, sillä muuten mies oli tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Valmentajan näkökulmasta katsottuna peli näytti ajankohta huomioiden oikeinkin hyvältä, eikä joukkuetta voi missään nimessä peli-ilmeestä saati yrittämisen puutteesta moittia, Iltola totesi.

– Hallitsimme ottelua totaalisesti 50 minuuttia, mutta niin se vain edelleen menee, että maalit ratkaisevat ja sen myötä lopputulos on totta kai pettymys.

Iltolan silmiä hivelivät erityisesti ne asiat, joita Titaanit oli alkuviikon harjoituksissa pitkään ja hartaasti hangannut.

– Paikanvaihtopelaamisemme ja tuki kiekolliselle pelaajalle oli tänään juuri sitä, mitä olemme harjoituksissa hakeneet – pelin aihio oli todellakin mallikelpoista, ”Illi” myhäili.

– Tarkoituksemme oli pelata nopeampaa, suoraviivaisempaa sekä rohkeampaa jääkiekkoa kuin mitä edeltävässä ottelussamme ja siinä me mielestäni myös onnistuimme.

Yksi silmiinpistävän heikohko osa-alue Titaanien pelaamisessa loisti kuitenkin olemassaolollaan Hollolan keskiviikkoillassa eli maalinteon tehokkuus.

– Maalien tekemisen vaikeus näkyy viime kauden tapaan otteissamme – ammumme vieläkin liian vähän, vaikka saamme riittävästi pelattua kiekkoja maalintekosektorille, titaanipiiskuri mietiskeli.

– Totuuden nimissä meidän olisi tänään pitänyt naulata peli kahteen ensimmäiseen erään, sillä paikkoja oli niin paljon, että olisimme voineet johtaa vaikka viidellä maalilla.

Kysymykseen siitä, miksei kotkalaisvalmennus tiivistänyt kokoonpanoa päätöserän johtoasemassa ja lähtenyt selkeästi turvaamaan kahden maalin johtoasemaa puolustavamma taktiikalla, antoi Iltola varsin tyhjentävän vastauksen.

– Tämä on nuori ryhmä, jolle on tarkoitus saada erilaisia kokemuksia näistä harjoituspeleistä ja siksi myös peluutimme joukkuetta tasaisesti läpi kamppailun, ”Illi” selvensi.

– Tietenkin olisimme voineet hakea kylmästi vain voittoa ja kuormittaa lopussa kokeneempia kärkipelaajiamme, mutta mielestäni tässä kohtaa kautta on tärkeämpää testata sekä antaa vastuuta ihan kaikille kulloinkin mukana oleville pelaajille, jotta heidän taitonsa tulevat valmennukselle paremmin tutuiksi.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Mikaela Mooren kuvat-sivustolta.

Titaanit pelaa seuraavan harjoituspelinsä ensi viikon keskiviikkona (21.8.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu tämäniltainen vastustaja HC Giants.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!