”Kyllä tässä voi ihan tyytyväisin mielin olla”

20.8.2019

Viime kauden joukkueensa keskiviikkoiltana kohtaava Erik Naroma pääsee muun titaanimiehistön tavoin hakemaan pikaista revanssia KSOY Areenalla vierailevasta HC Giantsista.
Viime kauden joukkueensa keskiviikkoiltana kohtaava Erik Naroma pääsee muun titaanimiehistön tavoin hakemaan pikaista revanssia KSOY Areenalla vierailevasta HC Giantsista.

Neljättä viikkoa jäällä kirmaava ja muutaman harjoituspelinkin siinä sivussa jo pelaamaan ehtinyt Titaanit lähtee varsin hyvistä lähtökohdista metsästämään kuluvan kauden avausvoittoaan sekä samalla pikaista revanssia keskiviikkona KSOY Areenalle vieraaksi saapuvasta HC Giantsista.

Jälleen yhden viikon yhteisiä kokemuksia rikkaampi titaanimiehistö on päävalmentajansa Mika Iltolan mukaan osoittanut jo lyhyessä ajassa, että sillä on oikeanlainen asenne raakaan työntekoon, jota valmistautuminen syyskuun lopulla käyntiin polkaistavassa Suomi-sarjassa toden totta tarvitaan.

Viime kaudesta noin 50-prosenttisesti uusiutunut sekä odotetusti nuorentuneen ryhmän sitoutumisen taso ja intohimo yhteisen hyvän eteen on saanut kokeneen kiekkomiehen hymyilemään leppoisasti, sillä harjoituspeleissä kärsityistä kirvelevistä tappioista huolimatta kokonaiskuva on ollut kauttaaltaan positiivinen.

– Joukkueen tekeminen niin harjoituksissa kuin jo pelatuissa peleissäkin on mennyt kokoajan eteenpäin ja eittämättä niin ikään parempaan suuntaan, joten kyllä tässä voi ihan tyytyväisin mielin olla, Iltola kommentoi.

Titaanit on heinäkuun lopulla aloitetun yhteisharjoittelun myötä totuttuun tapaan mennyt varsin kovaa niin oheis- kuin jääharjoitteissaan ja se on ehkä hivenen jopa näkynyt joukkueen otteissa harjoituspelien tiimellyksessä.

Iltola onkin adjutanttiensa kanssa kiinnittänyt tähän huomiota, jonka myötä kuluva viikko pitänee sisällään vain muutaman jään ja yhden harjoituspelin sekä tyylipuhtaan kolmen päivän huilitauon.

– Edessä olevalla hieman pidemmällä huililla pyrimme muun valmennuksen kanssa ihan vain rytmittämään pelaajien rasitusta, jottei jo tässä kohtaa kautta kenenkään pääkoppa saati kroppa alkaisi liiaksi puutua, ”Illi” avaa ratkaisun taustaa.

– Ensi viikko tuo nimittäin mukanaan kaksi Suomen Cupin ottelua eli käytännössä Suomi-sarjassa vallalla olevan pelirytmin, joten pieni henkinen ja fyysinen lepo ennen kyseisiä koitoksia on siinäkin mielessä ihan hyvä asia.

Kaiken muun tekemisen ohella Titaanit on tasaiseen tahtiin kasvattanut sopimuspelaajiensa määrää, joka alkaakin olla jo lähellä Suomi-sarjassa tarvittavaa orkesteria.

Punanutussa on kuitenkin vielä maalivahtiosastoa lukuunottamatta tilaa muutamille nälkäisille pelimiehille, jonka myötä päävalmentaja Iltola ei haluakaan tällä haavaa valmistautumisjaksoa edes liiemmin uhrata ajatuksia sille, mikä tulee olemaan se miehitys, joka hyppää syyskuun 21. päivänä sarja-avauksessa askiin.

– Ei tässä tosiaankaan vielä olla mitään kokoonpanoa lukkoon lyömässä, vaan se tullee harjoituskauden aikana elämään kokoajan, sillä pelaajatarjontaa tuntuu piisaavan, kotkalaiskäskyttäjä sanailee.

– Vasta Suomi-sarjan alun kynnyksellä tehdään sitten lopullisia päätöksiä sen suhteen, millä koostumuksella sarjapeleihin lähdetään.

Kotikaukalossa ei kuulu nöyristellä

Keskiviikkona pelihommien merkeissä takaisin sorvin ääreen palaava Titaanit on kahdessa aiemmin pelatussa treenipelissään esittänyt lupaavia ja valmennuksen mieltä lämmittäneitä otteita.

Vaikka punanutut eivät vielä olekaan päässeet maistelemaan voiton makeaa karamelliä, ei se titaanipiiskuri Mika Iltolan mukaan ole vetänyt mieltä mustaksi, vaan pikemminkin vain kasvattanut nälkää entisestään.

Iltola odottaakin kyseisen nälän näkyvän positiivisella tavalla edessä olevassa kotitaistossa, jotta KSOY Areenalla jalkautuvat kannattajat pääsisivät nautiskelemaan lehtereiltä käsin mukavasta lätkäehtoosta sekä vieraaksi saapuva HC Giants taas saisi tuta sen mitä siitä seuraa, kun hyppää punanuttujen kanssa samaan askiin pikkumustaa kesyttämään.

– Lähtökohta on, että kotona pitäisi aina pystyä pelaamaan vielä asteen tai parin verran intensiivisemmin kuin mitä vieraissa, ”Illi” toteaa ykskantaan.

– Tarkoitus on myös, että kykenisimme jatkamaan samalla tavalla kuin viikko takaperin Hollolassa – eli pelaamaan nopeaa, suoraviivaista, rohkeaa ja viihdyttävää jääkiekkoa.

Pelkistettynä siis Titaanien tulee olla kotikaukalossaan se joukkue, joka ottaa harteilleen isännän viitan, eikä jännitä tuttujen kasvojen edessä pelaamista saati nöyristele vieraisille saapuvaa vihulaista.

– Nähtäväksi jää, että jännittääkö nuori ryhmämme kotona pelaamista, sillä taannoisessa Hunters-kohtaamisessa sitä nimenomaista hermostuneisuutta ja tietynlaista tahmeutta oli nimittäin hienoisesti havaittavissa, titaaniluotsi puntaroi.

Jos ja kun lievä jännitys kanavoituu sopivanlaiseksi raivoksi sekä näyttämisen haluksi, saanee viime keskiviikkona jatkoaikavoittoa HC Giantsin peräsimessä punanuttujen kustannuksella ”juhlinut” Jesper Jalonen varautua pelaajiensa tavoin perinteiseen Kotkassa miteltävään kiekkosotaan.

– Eiköhän tulossa ole jälleen lähes täysin samanlainen taisto HC Giantsia kanssa kuin aiemmatkin heitä vastaan pelatut koitokset – kovaa taistelua alusta saakka aina viimeiseen pillin vihellykseen asti, Iltola naurahtaa.

Titaanien ja HC Giantsin välinen Suomi-sarjan harjoitusottelu polkaistaan KSOY Areenalla keskiviikkona (21.8.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroaTERVETULOA!