Cup-taistot käyntiin ”rautaliigalaisten” kohtaamisilla

27.8.2019

Titaanit lähtee kipparinsa Roope Lantan johdolla tavoittelemaan jatkopaikkaa jääkiekkoilun Suomen Cupissa.
Titaanit lähtee kipparinsa Roope Lantan johdolla tavoittelemaan jatkopaikkaa jääkiekkoilun Suomen Cupissa.

Voittotilinsä edeltävässä harjoitusottelussaan auki saanut Kotkan Titaanit aloittaa kuluvalla viikolla jääkiekkoilun Suomen Cup-taipaleensa, kun punanutut kohtaavat 2. kierroksen lohkovaiheen otteluissa vastaan asettuvat ”rautaliigalaiset” PEPO HC:n ja HC Vantaan.

Viime viikon keskiviikkona kotikaukalossaan vierailleen HC Giantsin maalirikkaan taistelun jälkeen 6-5-lukemin kaatanut Titaanit pääsee päävalmentajansa Mika Iltolan mukaan iskemään hyvillä mielin ja itseluottamusta uhkuen kohti edessä häämöttäviä Suomen Cup-kamppailuita.

– Tottahan toki sitä mieluummin näitä pelejä aina voittaa kuin häviää, joten siinä mielessä pääsemme ihan hyvällä fiiliksellä lähtemään kohti edessä siintäviä Cup-koitoksia, Iltola toteaa.

Sunnuntai-iltana päättyneen Cupin avauskierroksen jälkeinen arvonta heitti punanutut samaan lohkoon kahden 2. divisioonassa eli tuttavallisemmin ”Rautaliigassa” alkavalla kaudella pelaavan vastustajan eli lappeenrantalaisen PEPO HC:n sekä HC Vantaan kanssa.

Iltolan mukaan vihulaisten sarjataso ei kuitenkaan tule millään muotoa määrittelemään sitä kuinka Titaanit lähtee Cup-pelejä pelaamaan – tarkoitus kun on jatkaa siitä mihin edeltävässä harjoitusottelussa jäätiin ja jalostaa harjoituksissa hinkattuja pelillisiä asioita entistä parempaan kuosiin.

– Kyllä meidän pitää vain lähteä niiden asioiden tukemana pelaamaan, joita olemme jääharjoituksissamme illasta toiseen harjoitelleet, ”Illi” painottaa.

– Aktiivinen paineistaminen ja kiekollinen hyökkäyspelaaminen ovat olleet keskiössä – niihin luotamme myös edessä olevissa otteluissa.

Titaaneille Cup-kahinat tarjonnevat pelillisten asioiden petraamisen lisäksi myös erittäin hyvän paikan oman pääkopan kestävyyden testaamiseen, sillä jos Huntersia ja HC Giantsia vastaan kotkalaiset eivät etukäteiskaavailuissa olleet suosikkeja, niin nyt punanutut sitä vastoin ovat ja vielä isoja sellaisia.

– Etukäteisasetelma on meidän kannalta katsottuna erilainen, mitä aiemmissa peleissä, sillä nyt olemme selkeä ennakkosuosikki sekä keskiviikkona että lauantaina, kotkalaiskäskyttäjä pyörittelee.

– Niin PEPO HC- kuin HC Vantaa-taistot ovat meille hyviä paikkoja testata omaa henkistä valmiuttamme ja sitä miten hyvin pystymme käsittelemään ennakkosuosikin paineet sekä vastavuoroisesti ratkaisemaan vastustajien tarjoamat pelilliset pähkinät.

Suomen Cup on siinäkin mielessä hyvä piristysruiske arkisen aherruksen keskelle, sillä tarjolla on täysin erilaista glooriaa kuin tavallisissa sarjakauteen valmistavissa harjoitusotteluissa.

– Tottahan toki nämä ovat eri pelejä normaaleihin harjoituspeleihin verrattuna, sillä niissä on jo ihan panostakin, ”Illi” kommentoi.

”Meidän pitää olla se osapuoli, joka määrää tahdin”

Kun Jääkiekkoliiton arpakone pyörähti akselinsa ympäri ja heitti Titaanit samaan lohkoon PEPO HC:n ja HC Vantaan kanssa, ajatteli varmasti moni punanuttujen otteita jo pidempään seurannut, että tässähän nähdään tuttujen kohtaaminen ammoisilta ”Rautaliiga”-ajoilta.

Noh... vettä on kotkalaisten 2. divisioonavisiitistä virrannut niin Kymijoessa, Saimaassa kuin Vantaanjoessakin jokunen gallona, joten joukkueet ovat edeltävistä kohtaamisistaan menneet jokainen kutakuinkin täysin uuteen uskoon.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltolalle kuten myös muulle punanuttumiehistölle tulevat vastustajat ovatkin varsin kääntämättömiä kortteja, vaikka nimeltä tuttuja pelaajia sekä valmentajia löytyy jokunen niin lappeenrantalaisten kuin vantaalaisten riveistä.

– Vastustajina PEPO HC ja HC Vantaa ovat ennakkoon meille aika tuntemattomia, mutta sen ei saa silti antaa hämätä, Iltola selventää.

– Uskoisin, että kumpikin tuleva vastustaja tarjoaa meille ihan hyvän haasteen, mutta tärkeintä on kuitenkin se, että pystymme pelaamaan omaa peliämme ja pitämään pelitempon sekä aktiivisuuden korkealla tasolla.

Eli toisin sanoen olemaan niin koti- kuin vieraskaukalossakin se joukkue, joka vie peliä heti ensivaihdoista lähtien, vai kuinka?

– Pelkistettynä siis meidän pitää kumpaakin 2. divisioonasta tulevaa vastustajaa vastaan olla se osapuoli, joka määrää pelin tahdin ja näyttää kaapin paikan, ”Illi” paaluttaa.

Keskiviikkoiltana Kotkaan vieraaksi saapuva PEPO HC haluaa varmasti aiheuttaa Titaaneille järkytyksen ja hakea jaossa olevat Cup-pisteet omaan plakkariinsa.

Titaanien onkin syytä olla Juuso Vakkilaisen luotsaaman sekä entisten titaanipelaajien, maalivahti Henri Penttilän sekä puolustaja Juho Mätön, maestroiman lappeenrantalaisnipun kanssa hereillä, sillä pelkkä puolivillainen ”kunhan nyt vain pelataan peli alta pois” –asenne ei tule missään nimessä kantamaan hedelmää.

– Tämä on pelkkää arvailua, mutta en yllättyisi mikäli PEPO tulee iskemään kaukaloon aikamoisen risuaidan ja pyrkii tarkalla puolustuspelaamisella sekoittamaan pasmojamme, titaaniluotsi aprikoi.

– Meidän pitää ennen kaikkea olla vain kärsivällisiä ja luottaa siihen, että omaa peliä jauhamalla saamme aikaiseksi riittävän määrän onnistumisia, joiden avulla ottelun lopputulos muotoutuu meille positiiviseksi.

Titaanien ja PEPO HC:n välinen Suomen Cup-ottelu polkaistaan KSOY Areenalla keskiviikkona (28.8.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (31.8.) punanutut matkustavat puolestaan Tikkurilan Trio Areenalle, jossa kello 19:40 alkavassa Suomen Cup-koitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue HC Vantaa.