Kiekko-Espoo kukisti Titaanit

4.9.2019

Ajoittain Kiekko-Espoon oikein mallikkaastikin haastanut Titaanit joutui lopulta taipumaan selkeään tappioon Metro Areenan keskiviikkoillassa. © Marko Hannula – https://valamostudio.com/
Ajoittain Kiekko-Espoon oikein mallikkaastikin haastanut Titaanit joutui lopulta taipumaan selkeään tappioon Metro Areenan keskiviikkoillassa. © Marko Hannula – https://valamostudio.com/

Jääkiekkoilun Suomen Cupin 3. kierroksen lohkovaiheen avausottelunsa keskiviikkona Espooseen pelaamaan lähtenyt Kotkan Titaanit ei kyennyt ajoittaisesta hyvästäkin yrityksestään huolimatta kampeamaan taistoa isännöinyttä Kiekko-Espoota kanveesiin. Avauserän uinumisen myötä liiaksi karkuun porhaltanut kotijoukkue piti lopulta punanutut päätössummeriin asti takanaan ja korjasi sen myötä täysin ansaitun voiton tililleen maalein 6-2 (2-0, 1-1, 3-1).

Kiekko-Espoo – Titaanit 6-2 (2-0, 1-1, 3-1)

09:06 1-0 Aleksi Järvinen (Miki Jurmu, Tommi Takaveräjä)
19:55 2-0 Antti Kauppinen (Moses Mustonen, Miika Rissanen)
25:41 2-1 Panu Laitinen (Arttu Räisänen) YV
26:00 3-1 Ilmari Pitkänen VoM
44:17 3-2 Roope Lantta (Panu Laitinen, Jere Koikkalainen)
48:45 4-2 Matias Nisula (Waltteri Hopponen, Miki Jurmu) YV
53:13 5-2 Oscar Leppänen (Matias Nisula, Anton Kokkonen)
56:47 6-2 Ilmari Pitkänen (Nikke Kettukangas)

Maalivahdit:

Kiekko-Espoo – Riku Lindroos 3+10+11= 24 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 12+13+12= 37 torjuntaa

Jäähyt:

Kiekko-Espoo 5 x 2min + 1 x 10min= 20min
Titaanit 4 x 2min + 1 x 10min= 18min

Arkipelit ovat tunnetusti aina pahoja rasteja mille tahansa amatöörijoukkueelle, jonka pelaajat ovat aamupäivän töissä tai opiskelemassa ja hyppäävät sen jälkeen kutakuinkin lennosta siviiliminästä pelimoodiin.

Kun arkipeli on vieläpä vieraissa vaatii se aina omanlaisensa psyykkauksen ja keskittymisen, jotta olet valmiina pelaamaan kun kiekko tippuu ensimmäisen kerran jäähän.

Keskiviikkona Espooseen jääkiekkoilun Suomen Cupin 3. kierroksen lohkovaiheen kamppailuun matkaillut Titaanit ei ikävä kyllä ollut ottelun avauserässä ollenkaan valmis pistämään kotijoukkue Kiekko-Espoolle kampoihin ja se näkyi ikävällä tavalla niin tilastoissa kuin Metro Areenan valotaululla.

Punanuttujen jopa hieman arastellessa nimivahvaa isäntäänsä sekä ihastellessa entisen liigahallin kirkkaita valoja ja jyrkkiä katsomorakennelmia, jyräsivät espoolaiset ensimmäisen kaksikymppisen aikana kahden maalin karkumatkalle Aleksi Järvisen ja Antti Kauppisen komeilla osumilla.

– Pelaajistossa oli havaittavissa selkeää jännittämistä ja siitä syystä kaikki eivät olleet valmiita pelaamaan – olimme ensimmäisessä erässä liian passiivisia ja käytännössä vain odotimme mitä kaveri tekee, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Meillä on kasassa nuori joukkue, jossa on monia pelaajia, jotka eivät ole näin kovia pelejä aiemmin edes pelanneet, joten oppia ikä kaikki, mutta kyllähän kaikki on tällaisissa taistoissa aivan täysin korvien välistä kiinni.

Titaanivalmennus sai heikohkon avauserän jälkeen kovalla mentaalipuolen työnteolla pelaajistonsa tauon aikana kunnolla hereille sekä oikeanlaiseen tunnetilaan ja se totisesti näkyi, kun joukkueet palasivat takaisin kaukaloon pikkumustan perässä kirmaamaan.

Nyt oli nimittäin kotkalaisten vuoro ottaa pelin määräysvalta itselleen ja se toi myös ansaitun tuloksen, kun Panu Laitinen täräytti ylivoimalla verkon komeasti tötterölle espoolaisveskari Riku Lindroosin selän takana.

– Toiseen erään saimme oman pelaamisemme rullaamaan, löimme kiekkoa syvään, pääsimme kaverin pakkeihin ja kiinni veimme peliä sekä saimme ansaitun kavennuksen ylivoimalla, ”Illi” sanaili.

Tärkeä kavennusmaali suli kuitenkin vain 19 sekuntia myöhemmin kokoon, sillä Kiekko-Espoo iski heti seuraavasta hyökkäyksestä kiekon vieraiden rysään ja muutti lukemat 3-1:een.

Tilanteessa läpiajoon kirmannut Ilmari Pitkänen ei ensiksi onnistunut yllättämään titaanimaalia vartioinutta Santeri Levästä, mutta ex-liigajyrä seurasi kokeneena kettuna oman yrityksensä riparikiekon perässä maalin taakse ja heitti sieltä pelivälineen kotkalaispuolustajan luistimen kautta reppuun.

– Kieltämättä erittäin harmittava ja etenkin henkisesti paha takaisku, totesi Iltola harmistuneena.

Lopputuloksesta huono maku suuhun

Kahden maalin takaa-ajomatkalle kolmanteen ja samalla ratkaisevaan erään lähtenyt Titaanit onnistui jälleen lyömään ison vaihteen silmään heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien, jonka myötä pitkään näytti jo siltä, että pelin voimasuhteet heittävät klassisesti häränpyllyä.

Punanuttujen nimittäin onnistui vahvalla tekemisellä ja taistelulla kammeta pelin painopiste Kiekko-Espoon kenttäpäätyyn sekä värkätä siinä sivussa 3-2-kavennusmaali, jonka sai kunnian laukoa aikakirjoihin titaanikippari Roope Lantta.

Lantan ampuman osuman jälkeen kotkalaisilla oli todella vahva reilun neljän minuutin jakso, jossa vain kiekkojumalata, Kiekko-Espoon maalivahti Riku Lindroos ja titaanipelaajien huono osumatarkkuus maalipaikoissa pitivät isännät edellä, sillä sen verran lähellä punanutut kävivät muutamaan otteeseen ottelun tasoittamista.

– Tulimme todella vahvasti päätöserään ja onnistuimme jälleen kaventamaan, jonka jälkeen meillä oli selkeä momentum kääntää koko homma päälaelleen, kehaisi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola omiaan.

– Emme kuitenkaan onnistuneet muutamasta tuhannen taalan tekopaikasta iskemään kiekkoa häkkiin, joten kaverin hetkeä myöhemmin ylivoimalla tekemä 4-2-osuma oli käytännössä pelin ratkaissut niitti arkkuumme.

Titaanien keskiviikkoilta tosiaankin synkkeni varsin heppoisesti tuomittiin pikkukakkoseen ja siitä seuranneeseen Matias Nisulan ylivoimamaaliin, joka käytännössä vei pohjan pois kotkalaisten taistelulta.

Kun vielä Oscar Leppänen ja toistamiseen titaanivahti Santeri Leväsen reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa yllättänyt Ilmari Pitkänen pistivät vielä limput kotkalaisuuniin, repesivät kamppailun loppulukemat pelitilanteisiin nähden hieman liian roisiksi muotoon 6-2.

– Pelkistettynä pelistä voisi sanoa näin, että annoimme Kiekko-Espoolle liian paljon kaulaa avauserässä, emmekä sitten saaneet enää kurottua sitä kaulaa loppupelin aikana kiinni, summasi titaanipiiskuri Iltola.

Suomi-sarjan kärkeen etukäteen veikatun Kiekko-Espoon ajoittain vahva haastaminen oli tappiosta huolimatta kokeneen kotkalaiskäskyttäjän mieleen, mutta siitä huolimatta lopputulos harmitti, sillä voitostahan aina lähdetään pelaamaan.

– Puhuin pelin päättymisen jälkeen joukkueelle otteluiden aloittamisen merkityksestä ja siitä kuinka tärkeää on lähteä itseluottamusta uhkuen pelaamaan, eikä vain katselemaan epävarmana mitä vastapuoli tekee, ”Illi” tokaisi.

Tappiosta huolimatta Titaanien taistelu Suomen Cupin 3. kierroksen lohkovaiheessa jatkuu ja vieläpä todellisella herkkupalalla, kun hallitseva Mestis- ja Cup-mestari Ketterä saapuu lauantaina punanuttujen lämmittämään ”saunaan”.

– Meidän on ehdottomasti oltava Ketterää vastaan heti alusta lähtien hereillä ja alettava pelata välittömästi täysillä, kun kiekko tippuu ensimmäisen kerran lauantaina jäähän, sillä pelkällä katselulla meille on tiedossa todella pitkä ilta, Iltola paalutti.

– Kyllähän tämän illan pelin lopputuloksesta sen verran huono maku suuhun jäi, että haluamme ehdottomasti näyttää kotiyleisömme edessä parasta mahdollista osaamistamme!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanit paketoi Suomen Cupin 3. kierroksen lohkovaiheen pelinsä kuluvan viikon lauantaina (7.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Imatran Ketterä.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!