Kenraaliharjoitus Porvoossa

10.9.2019

Suomi-sarjan runkosarjatohinansa reilun viikon päästä aloittavat punanutut viimeistelevät tuloskuntonsa torstai-iltana Porvoossa ”paikallisvastustajansa” Huntersin vieraana.
Suomi-sarjan runkosarjatohinansa reilun viikon päästä aloittavat punanutut viimeistelevät tuloskuntonsa torstai-iltana Porvoossa ”paikallisvastustajansa” Huntersin vieraana.

Suomen Cup-seikkailunsa viime viikonloppuna päätökseen saattanut Kotkan Titaanit viimeistelee tuloskuntonsa torstai-iltana Porvoossa, jossa punanutut iskevät reilun kuukauden mittaisen harjoituspelirupeamansa viimeisessä koitoksessa yhteen ”paikallisvastustajansa” Huntersin kanssa.

Suomi-sarjan runkosarjan alku alkaa olla lähellä. Sen tietää jo ylipäänsä siitä, että siihen valmistautuvat joukkueet ovat viimeisiä silauksia myöten kasassa sekä valmiita viimeistelemään tuloskuntonsa harjoituspelit päättävissä koitoksissaan.

Titaanien kohdalla joukkueeseen on tosiaankin tuloillaan enää vajaan kentällisen verran pelaajia ja mahdollisuus oman pelivireen testaamiseen tarjoutuu mitä mainoimmassa paikassa eli rakkaan ”paikallisvastustaja” Porvoon Huntersin kotiluolassa.

– Onhan huominen harjoitusottelu Porvoossa tietyllä tapaa meille vähän kuin kenraaliharjoitus, sillä seuraava pelimme on sarja-avaus eli vähän kuin ensi-ilta kotiyleisön edessä, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola hymynkare suupielessään.

Viime keväänä Titaanien päävalmentajaksi hypännyt Iltola on saanut jo pelatuissa harjoitustaistoissa käskyttää noin 50-prosenttisesti uusiutunutta kotkalaisjoukkuetta ja se on näkynyt suoraan kokoonpanojen jatkuvan mylläämisen määrässä.

– Koko harjoituskautemme on ollut ketjukokoonpanojen kokeilua ja toimivien koostumusten etsimistä – sitä se tulee olemaan myös torstaina, ”Illi” kommentoi ykskantaan.

Punanuttujen harjoituspelit ovat pitäneet sisällään toinen toistaan mielenkiintoisempia kamppailuita, joista Titaanien tilille on tähän mennessä tarttunut kolme voittoa ja neljä tappiota.

Etenkin viime viikolla jääkiekkoilun Suomen Cupin 3. kierroksella taistellut titaanimiehistö sai hyvää oppia siitä mitä kaikkea pitää vielä parantaa, jotta Suomi-sarjan oletettu kärki saati Mestiksen kärkikasti olisi jonain kauniina hetkenä saavutettavissa sekä pelillisesti haastettavissa.

– On erittäin mielenkiintoista nähdä, millä tavoin viime viikon kovatasoiset -ja tempoiset ottelut ovat vaikuttaneet meidän omaan tekemiseemme ja miten se näkyy meidän pelaamisessamme huomenna, Iltola tuumii.

– Kiekko-Espoo- ja Ketterä-kohtaamiset antoivat tiettyjä viitteitä pelaamisestamme sekä paljastivat samalla ne pelilliset asiat, joita meidän täytyy vielä parantaa harjoittelun avulla.

Asetelmien hakua?

Torstai-iltana Porvoossa sijaitsevassa Kokonniemen nuorisohallissa kilpajäähallin kattoremontin vuoksi käytävä koitos on varmasti perinteistä Titaanien ja Huntersin välistä sotaa avausvaihdosta aina päätössummerin soimiseen saakka.

Joukkueet saivat esimakua toisistaan jo elokuun 9. päivä Kotkassa pelatun taiston tiimoilta, jonka porvoolaiset veivät nimiinsä maalein 2-4.

Sen jälkeen vettä on kuitenkin virrannut jokunen gallona niin Kymijoessa kuin Porvoonjoessakin, joten kumpikin osapuoli on oletetusti pyrkinyt parantamaan omaa tekemistään sekä tiettyjä pelillisiä nyansseja.

– Kovissa peleissä, jollainen Huntersin kohtaamisesta on varmasti tulossa, haluaisin meidän suoraviivaisuuden ja ratkaisuhalukkuuden olevan nähtyä terävämpää, paaluttaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan yksinkertaisesti, jättää kaikki turhat näpertelyt ja siirtelyt pois repertuaaristamme sekä hyökätä kompaktina viisikkona aina kun siihen mahdollisuus vain siunaantuu.

Aivan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla Titaanien ei Mikko Juutilaisen valmentaman Huntersin kimppuun pääse hyökkäämään, sillä torstaina on sivussa muutama vakiokokoonpanon pelimies työesteiden vuoksi.

Myös Ketterää vastaan kovan tällin vuoksi kamppailun kesken jättänyt Panu Laitinen jättää kenraaliharjoituksen väliin ja miehen pelikuntoa tarkkaillaan ”päivä kerrallaan” –periaatteella.

– Tarkoitus on marssittaa Huntersin vieraaksi lähestulkoon se ryhmä, joka on askissa myös 21. päivä kuluvaa kuuta pelattavassa sarja-avauksessa Karhu HT:n isäntänä, ”Illi” sanailee.

– Uskon, että luvassa on vauhdikas ottelu, jossa vähän puolin ja toisin haetaan hienoisia etukäteisasetelmia sarjaa silmällä pitäen.

Huntersin ja Titaanien välinen Suomi-sarjan harjoitusottelu polkaistaan Kokonniemen nuorisojäähallissa torstaina (12.9.) käyntiin kello 18:30 alkaen – liput kamppailuun maksavat 5 ja 2 euroa.