Hunters kylvetti punanuttuja

12.9.2019

Peräti seitsemän maalin suuruiseksi torstai-iltana Porvoossa repsahtanut ”kenraaliharjoitustappio” veti päävalmentaja Mika Iltolan mietteliääksi.

Eipä mennyt aivan lapaan Kotkan Titaanien harjoitusottelurupeaman päätöskoitos torstai-iltana Porvoossa. Kotijoukkue Hunters oli oikeastaan aivan kaikessa punanuttuja parempi, kylvettäen kotkalaiset 60 minuuttia kestäneen session päätteeksi tylysti takaisin kotimatkalle 9-2 (3-1, 4-1, 2-0) –vierastappio niskassaan.

Hunters – Titaanit 9-2 (3-1, 4-1, 2-0)

04:05 1-0 Miika Runsala (Miska Varjosaari, Jesse Kankkunen)
04:47 1-1 Arttu Räisänen
04:57 2-1 Kevin Johansson (Rasmus Aaltonen)
07:53 3-1 Jimi Toivonen (Jevgeni Soloviev, Miika Runsala) VoM
20:22 4-1 Teemu Väisänen (Patrik Mallenius, Teemu Mielonen)
21:17 5-1 Miska Varjosaari (Jevgeni Soloviev, Miika Runsala)
24:30 6-1 Jesse Kankkunen (Kevin Johansson, Jesse Söderqvist)
27:58 6-2 Arttu Räisänen
38:59 7-2 Miika Runsala (Perttu Lesch, Mikko Kumin) YV
46:50 8-2 Perttu Lesch (Jevgeni Soloviev) YV
52:24 9-2 Perttu Lesch RL

Maalivahdit:

Hunters – Lari Kukkohovi 8+7+9= 24 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 8+2+0= 10 torjuntaa (vaihto 24:30 / 6-1)
Titaanit – Niilo Pussinen 0+11+15= 26 torjuntaa

Jäähyt:

Hunters 5 x 2min= 10min
Titaanit 6 x 2min= 12min

Titaanit lähti torstai-iltana viimeistelemään tuloskuntoaan reilun viikon päästä käynnistyvää Suomi-sarjan runkosarjaa silmällä pitäen.

Punanuttujen tarkoituksena oli pelata hyvä ja ehyt 60-minuuttinen, sekä nostattaa samalla itseluottamustaan, jotta joukkueelle jäisi päälle hyvä flow, jonka avulla sarjapelejä olisi mielekästä alkaa pelata.

Noh... eihän tämä suunnitelma mennyt sitten alkuunkaan niin kuin kotkalaiset olivat kuvitelleet sen menevän, sillä kotijoukkue Hunters järjesti Kokonniemen nuorisojäähallissa pelatussa harjoitusottelussa sellaisen kylvetyksen vierailleen, että hyvä jos kaikki punanutut löysivät kamppailun päättymisen jälkeen kunnolla takaisin omaan linja-autoonsa.

Taiston avauserä oli koko illan tasaisin vääntöhetki ja vaikka porvoolaiset sen lopulta veivätkin nimiinsä Miika Runsalan, Kevin Johanssonin ja Jimi Toivosen onnistumisten myötä 3-1-lukemin, oli Titaanit kokoajan hyvin pelissä mukana.

Harmi vain, että isäntien sihti oli selkeästi vieraitaan tarkempi, vaikka Arttu Räisäsen aivan Hunters-rysän vasempaan yläkulmaan porvoolaishäkkäri Lari Kukkohovin ulottumattomiin tulittama 1-1-tasoitus olikin erän tarkin kuti.

– Ensimmäinen erä oli pelitapahtumiin ja maalipaikkoihin peilata erittäin tasainen, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Punanuttujen korttitalo kuitenkin romahti aivan täydellisesti heti toisen erän alkajaisiksi, sillä Hunters löi perättäisissä vaihdoissa Teemu Väisäsen ja Miska Varjosaaren toimesta limpun Santeri Leväsen selän taakse ja karkasi pelikellon pysähtyessä aikaan 21:17 jo 5-1-johtoon.

– Toisen erän alku oli meiltä täysi katastrofi, Iltola totesi päätään pyöritellen.

Katastrofin syykin oli selvä – titaanivalmennus oli erätauolla yrittänyt pumpata lisää ilmaa omiensa keuhkoihin ja korostanut eritoten sitä, että seuraava maali on iso ottelun lopputuleman kannalta.

Isohan se eittämättä olikin ja kun niitä syntyi vielä kaksi omiin vain 77 sekunnissa, ei Titaanit tästä iskusta enää toipunut täyteen ottelukuntoon ja pelin olisi voinut samalla kertaa viheltää päättyneeksi.

– Korostin erätauon aikana joukkueelle seuraavan maalin tärkeyttä, jolla pääsisimme peliin takaisin mukaan, ”Illi” aloitti, vetäen tämän sanottuaan syvään henkeä ja jatkaen paatostaan:

– Niin... tulihan niitä maaleja sitten. Harmi vain, että ne tulivat omaan päähämme heti kahdessa ensimmäisessä vaihdossa ja ottelu oli sillä selvä.

”Tästä ei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin”

Kun Hunters vielä muutamaa minuuttia myöhemmin pamautti Jesse Kankkusen komealla laukauksella illan kuudennen täysosumansa, päätti Iltola reagoida käskyttämällä täydellisesti lannistetun Santeri Leväsen tilalle maalitolppien väliin Niilo Pussisen.

Tämä temppu piristi vieraiden pelaamista hieman ja hetken aikaa näytti, että Titaanit saa jälleen otetta pelistä muutenkin kuin Arttu Räisäsen taituroiman 6-2-kavennuksen muodossa.

Toisin kuitenkin kävi, sillä Hunters takoi Miika Runsalan johdolla vielä ennen toista erätaukoa ylivoimalla 7-2-osuman, aivan kuin muistuttaakseen kotkalaisia siitä kuka täällä oikeasti määrää ja näyttää sen kaapin paikan.

Pelin ratkettua jo aikaisessa vaiheessa, meni viimeinen kaksikymppinen pelkäksi pelailuksi.

Odotetusti porvoolaisille punanuttujen nöyryyttäminen maistui vielä kolmannessakin erässä selkeästi paremmin kuin Titaaneille maalilukemien kaunistelu ja sen myötä 78-päinen yleisö saikin ihastella Perttu Leschin viimeistelemiä kauniita 8-2- sekä 9-2-nyytteejä.

Tämän myötä ei ollutkaan ihme, että seitsemän maalin suuruiseksi lopulta repsahtanut tappio ”kenraaliharjoituksessa” veti Titaanien päävalmentaja Mika Iltolan mietteliääksi.

– Kyllähän tämäniltainen peliesityksemme jätti aivan pirusti kysymyksiä ilmaan ja minulle myös henkilökohtaisesti paljon mietittävää tulevaksi viikonlopuksi, punanuttupiiskuri totesi naama peruslukemilla.

Varsinkin hyökkääjiensä pelaamiseen kokenut kotkalaiskäskijä odottaa isoa tasonnostoa, kun reilun viikon päästä kiekko putoaa Suomi-sarjan avauskamppailun merkiksi jäähän.

– Mietin jo pelin aikana, että kuinka moni pelaajistamme kykenee ihan oikeasti pelaamaan tällä sarjatasolla – erityisesti hyökkääjiltä odotan paljon nähtyä enemmän, ”Illi” tokaisi.

Joka tapauksessa ryhtiliikkeen tekoon ei jää paljon aikaa, sillä Titaanien on määrä palata takaisin jäälle ensi viikon tiistaina, josta alkaakin viimeinen rypistys harjoitusten muodossa kohti edessä siintävää Karhu HT-kotiavausta.

Iltolalla oli jo mielessä varsin selvät teesit sille, millä tavoin huono kenraali tullaan punanuttuleirissä kääntämään hyväksi ensi-iltaesitykseksi kotikatsomon edessä.

– Tästä ei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin, mutta se tarkoittaa kuitenkin sitä, että joukkue herää oikeasti todellisuuteen sekä alkaa tekemään töitä entistä kovemmin ja jättää kaikenlaiset haihattelut muille, titaaniluotsi paalutti.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa alkaa reilun viikon päästä lauantaina (21.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Karhu HT Porista.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!