Karhu kumoon tyylillä

21.9.2019

Elmeri Kotro avasi kokemuksen mukanaan tuomalla varmuudella punanuttujen maalihanat kotkalaisjoukkueen osalta lauantai-iltana kotikaukalossa käynnistyneessä Suomi-sarjan runkosarjassa.
Elmeri Kotro avasi kokemuksen mukanaan tuomalla varmuudella punanuttujen maalihanat kotkalaisjoukkueen osalta lauantai-iltana kotikaukalossa käynnistyneessä Suomi-sarjan runkosarjassa.
Kotiottelun 21.9.2019 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 21.9.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Kotkan Titaanit polkaisi lauantai-iltana kotikaukalossaan Suomi-sarjan runkosarjarypistyksensä käyntiin todella komealla tavalla, kun KSOY Areenalla vieraillut porilaisrevohka Karhu HT jäi aivan täysin isäntiensä jalkoihin. Viihdyttävää jääkiekkoa kautta linjan esittäneet punanutut laskettelivat lopulta tyylikkääseen 6-1 (1-0, 3-0, 2-1) –voittoon, kamppailua todistaneiden 312 katsojan silmien edessä.

Titaanit – Karhu HT 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

11:49 1-0 Elmeri Kotro (Erik Naroma, Erkka Huttunen)
27:00 2-0 Ville Myyryläinen (Oskari Levänen, Vertti Vuoksiala) VoM
30:27 3-0 Arttu Räisänen (Leevi Pekkarinen, Jere Koikkalainen) YV
34:01 4-0 Vertti Vuoksiala (Anton Hyvärinen, Elmeri Kotro) YV
43:09 5-0 Jere Koikkalainen (Oskari Levänen, Roope Lantta)
46:29 6-0 Roope Lantta (Petteri Paajanen, Jere Koikkalainen)

54:11 6-1 Santeri Rajakallio (Roope Elo, Miikka Huhtala)

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 13+18+11= 42 torjuntaa
Karhu HT – Veli-Matti Mäkinen 19+14+15= 48 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min= 4min
Karhu HT 4 x 2min= 8min

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola painotti hyvän startin merkitystä joukkueensa itseluottamuksen nostattajana ja sellaisen kokenut kiekkomies myös sai lauantai-iltana KSOY Areenalla todistaa reilun 300 muun silmäparin kanssa.

Punanutut näyttivät välittömästi olevansa täysin eri nippu kuin viime keväänä aina karsintapeikon syleilyyn saakka joutunut joukkue ja sen sai karulla tavalla kokea Kotkassa vieraillut porilaispumppu Karhu HT, jolle ei Suomi-sarjan avauskamppailussa jäänyt oikein statistin roolia kummoisempaa.

– Pelasimme tänään juuri sellaista jääkiekkoa kuin mitä minä haluan joukkueeni pelaavan, tiivisti titaanipiiskuri Iltola taiston tauottua.

Vieraitaan reilut 50 minuuttia edestä ja takaa pitkin korvia läimineet kotkalaiset iskivät kiekon kuusi kertaa porilaisvahti Veli-Matti Mäkisen selän taakse ja tuplaankin olisi ollut kaikki mahdollisuudet 6-1-lukemiin päättyneessä kahinassa.

– Joukkue osoitti jo ennen pelin alkua, että virta on nyt kytketty päälle ja se näkyi heti ottelun alussa onnistuttuamme luomaan kolme selvää maalipaikkaa.

Avauserän antoi jo viitteitä tulevasta, sillä Titaanit vei peliä ja loi tilanteita, mutta Mäkisen torjunnat ja kotijoukkueen hienoinen hätäily pitivät lukemat muuttumattomina.

Vasta Elmeri Kotron ajassa 11:49 vastahyökkäyksestä iskemän 1-0-osuman jälkeen punanuttujen pelaaminen vapautui oikein kunnolla ja se kelpasi mainiosti kotkalaisia hienosti kannustaneelle kotiyleisölle.

– Ne asiat joita olemme harjoitelleet ja joihin olemme panostaneet näkyivät tänään kaukalossa – ehkä välillä jopa päävalmentajan silmiä hivelevästikin, ”Illi” myhäili.

Titaanit luisteli, taisteli ja järjesteli toinen toistaan hienompia hyökkäyssommitelmia sekä iski kiekkoja tasaiseen tahtiin myös vastapuolen rysään.

Ville Myyryläinen ohjasi läheltä kauniisti porilaismaalin kattoon illan toisen titaanimerkkisen täysosuman, kun taas Arttu Räisänen ja Vertti Vuoksiala pommittivat siniviivalämäreillä ylivoimapelien päätteeksi verkon kireälle.

– Kolmannen ja vielä selkeämmin neljännen maalin jälkeen meille iski pieni hyvänolontunne puseroon ja vanhat tavat palasivat hetkellisesti pelaamiseemme, sillä aloimme väkisin puskea päätämme vastustajan puolustusmuuriin.

”Olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen esitykseen”

Punanuttujen saatua erätauon aikana palikkansa taas sopivanlaiseen järjestykseen, putosi Karhu HT lopullisesti kotkalaisten kelkasta.

Vieraiden päät nimittäin painuivat aivan täysin, kun ensiksi Jere Koikkalainen luisteli vasemmalta sisään hyökkäysalueelle ja tulitti kumimuikun nuottaan ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Roope Lantta toisti saman tempun lähes täysin identtisellä täysosumalla.

– Karhu HT yritti tulla rohkeasti päälle ja lähteä haastamaan meitä luistelemalla, mutta kyllähän heillä meidän pitämässämme vauhdissa jalka hyytyi aika pahasti, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Selkeässä johtoasemassa Titaanien pelaaminen meni varsin odotetusti vain hienojen maalien hakemiseksi, eikä Veli-Matti Mäkinen joutunut sen takia enää jäljelle jääneiden vajaan 14 minuutin aikana antautumaan.

Porilaiset sitä vastoin onnistuivat lopulta murtamaan mainiosti omalla rysällään päivystäneen titaanivahti Santeri Leväsen haaveet nollapelistä, kun Santeri Rajakallio ohjasi hienosti Roope Elon viivasta heittämän kiekon häkkiin.

– Päätöserä oli 5-0- ja 6-0-maalien jälkeen pelkkää pelailua, Iltola kommentoi.

Kun Rajakallion osuma jäi lopulta taiston viimeiseksi, päästiin aikakirjoihin taiteilemaan Titaanien komeat 6-1-voittolukemat ja samalla iskemään ensimmäinen ruksi kotkalaisten voittosarakkeeseen.

– Sanoin ottelupalaverissa, että painimisessa ja kulmissa vääntämisessä emme tule Karhu HT:n kanssa pärjäämään, vaan meidän pitää luistella sekä taklata mehut kaverilta pois, selvensi kotkalaiskäskyttäjä miehistönsä yksinkertaisen tehokasta pelitaktiikkaa.

– Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmaksi meidän otteemme kävivät, eikä heikkoa lenkkiä tänään ollut – olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen esitykseen.

Kovin kauaan Titaanit ei voi voitonkaramellia makustella, sillä sunnuntaina Jyväskylässä punanuttuja odottaa iso haaste D-Kiekon muodossa.

– Sanoin joukkueelle, että tänään voimme vähän nauttia voitosta, mutta huomenna meidän pitää olla valmiita kovaan kamppailuun ja kaikki varmasti myös tiedostavat sen, ”Illi” sanaili.

– Lähdemme Jyväskylään täysin samoilla eväillä kuin millä pelasimme kotonakin, mutta kokoonpano muuttuu sen verran, että Santeri Kunttu hyppää mukaan hyökkäykseen ja Niilo Pussinen astelee tolppien väliin.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (22.9.), kun punanutut matkustavat Jyväskylään, jossa majaansa pitävä D-Kiekko isännöi LähiTapiola Areenalla kello 17:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.