Suuri titaanisydän vierasryöstön takeena!

22.9.2019

Muun muassa alivoimalla isoa vastuuta harteillaan kantanut Leevi Pekkarinen oli yksi punanuttujen hurjan taisteluilmeen ruumiillistumista.

Suomi-sarjan runkosarjan voitokkaasti avannut Kotkan Titaanit haki täyden pistepotin myös Jyväskylän LähiTapiola Areenalta, kun sunnuntaista taistoa isännöinyt D-Kiekko kaatui lopulta hurjan taistelun jälkeen maalein 2-3 (1-1, 0-2, 1-0). Voitto nosti punanutut ainoana puhtaan pelin joukkueena sarjakärkeen.

D-Kiekko – Titaanit 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

10:02 1-0 Ville Hakala (Valtteri Tiainen, Juho Nyman)
14:04 1-1 Oskari Levänen (Roope Lantta, Jere Koikkalainen) YV
24:02 1-2 Erkka Huttunen (Anton Hyvärinen, Elmeri Kotro) YV
36:38 1-3 Petteri Paajanen (Roope Lantta, Santeri Kunttu) VoM

54:33 2-3 Ville Hakala (Juho Nyman, Valtteri Tiainen)

Maalivahdit:

D-Kiekko – Manu Lähteenmäki 9+8+7= 24 torjuntaa (poissa 59:13-59:17 & 59:41-60:00)
Titaanit – Niilo Pussinen 8+14+10= 32 torjuntaa

Jäähyt:

D-Kiekko 8 x 2min= 16min
Titaanit 7 x 2min= 14min

Suomi-sarjan runkosarjan komealla kotivoitolla avannut Titaanit lähti sunnuntaisessa vierastaistossaan jatkamaan siitä mihin se KSOY Areenalla jäi.

Tässä tavoitteessaan kotkalaiset lopulta myös onnistuivatkin komeasti, vaikkei Jyväskylässä mitellyn kamppailun alku ollutkaan punanuttuvalmennuksen saati -miehistön haluamanlainen.

– Kaveri tuli alun todella lujaa, emmekä aivan onnistuneet saamaan sitä itsestämme irti, mikä oli tarkoitus, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Kotijoukkue D-Kiekko näytti totisesti pelin ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana sen, miksi sitä on veikkailtu sarjan terävimpään kärkeen.

Isännät pistivät jalat liikkeelle ja vieraansa täydellisesti puolustuskannalle, joka poiki myös taiston avausmaalin, kun Ville Hakala pääsi napauttamaan Valtteri Tiaisen poikkikentän tarjoilusta limpun aivan titaanirysän oikeaan yläkulmaan ohi voimattoman titaanivahti Niilo Pussisen.

Hakalan 1-0-osuma kuitenkin toimi sopivanlaisensa potkuna kotkalaismiehistön persauksiin ja Titaanit pisti pelin sen myötä muutaman minuutin päästä tasoihin, kun rangaistuksen jyväskyläläisille hankkinut Oskari Levänen täräytti ylivoimakuvion päätteeksi tilastoihin punanuttu-uransa esikoisnyytin.

– Huima tasonnosto joukkueelta avauskympin ja sitä seuranneen 1-0-maalin jälkeen, kiitteli Iltola omiensa suoritusta.

Tasalukemissa sujuneen avauserän tauolla kokenut kotkalaiskäskijä kertasi pukuhuoneen suojissa pelaajilleen, mitkä asiat tulevat olemaan suuressa roolissa ottelun voittokamppailussa.

– Ensimmäisellä erätauolla sanoin pelaajille pukukopissa, että D-Kiekko on ihan samantasoinen joukkue kuin mekin ja, että pelin tulee voittamaan se osapuoli, joka on valmis uhraamaan itseään sekä ottamaan mustelmia ja jonka sipuli kestää tiukassa paikassa paremmin, ”Illi” selvensi sanomisiaan.

Titaanit otti päävalmentajansa vinkeistä onkeensa ja lisäsi rytyä pyttyyn sekä toisti avauserän temppunsa välittömästi keskimmäisen kaksikymppisen alkuun.

Tällä kertaa silkkaa seksiä olleen ylivoimakuvion maaliin päätti Erkka Huttunen, jolle tuhannen taalan tekopaikan petasivat komean syöttörallin avulla Anton Hyvärinen ja Elmeri Kotro.

Kun vielä päätuomari Jesse Leed hylkäsi hetkeä myöhemmin Leväsen ”toisen ylivoimaosuman” tilanteessa, jossa kiekko kävi titaanipelaajien mukaan selvästi maaliviivan paremmalla puolella, näki LähiTapiolan Areenan unisinkin topi katsomosta käsin vaa’an kääntyneen pelissä selkeästi punanuttujen puolelle.

– Mitä pidemmälle kamppailu taas eteni, sitä paremmin pääsimme jälleen peliin mukaan, titaaniluotsi tokaisi.

Egot sivuun ja luita likoon

Vaikka kotkalaiset kokivatkin omasta mielestään selvää vääryyttä, eivät he kuitenkaan lannistuneet, vaan pistivät entistä suurempaa vaihdetta silmään.

Tämä teko tuotti lopulta todella ansaitun tuloksen, kun hyökkäysalueen kulmaan noussut puolustaja Petteri Paajanen ajautui D-Kiekon lähtiessä hyökkäämään koko jäällä olleen jyväskyläläisviisikon tutkan tavoittamattomiin.

Titaanikapteeni Roope Lantta oli kuitenkin täydellisesti tilanteen tasalla, saaden ensiksi Santeri Kuntun avulla katkaistua isäntien hyökkäykseen lähdön siniviivan alla ja toimitettua sen jälkeen terävällä kudilla kiekon kohti kotijoukkueen veräjää vartioinutta Manu Lähteenmäkeä.

Jyväskyläläisveskari ei onnistunut liimaamaan Lantan vetoa ja sen tarjoamaan riparikiekkoon ensimmäisenä käsiksi päässeelle Paajaselle jäi näin ollen helppo työ uittaa kumimuikku nuottaan ja vieraat kahden maalin karussa toiselle erätauolle.

Kyseinen 1-3-johto nousi kuin nousikin ratkaisevan suuruiseksi, sillä päätöserässä jälleen lisävirtaa löytänyt D-Kiekko yritti väellä ja voimalla lyödä peliä tasoihin.

Titaanit joutui tämän myötä käyttämään välillä rikollisiakin otteita isäntien myllytyksen pysäyttääkseen ja se taas tiesi sitä, että LähiTapiola Areenan rangaistusaition penkki tuli kotkalaisille varsin tutuksi.

Kolmannessa erässä yli viisi minuuttia miehen vajaalla pelaamaan joutuneet sekä kyseisestä penalttimäärästä yhteensä 74 sekuntia 5-3-alivoimalla taistelleet punanutut kuitenkin kestivät jyväskyläläisten yritykset kerta toisensa jälkeen, suurta titaanisydäntä esittäneiden jäähyntappajiensa ja mainiosti torjuneen maalivahtinsa Niilo Pussisen ansiosta.

– Pelasimme tarkoituksella pienellä neliöllä sekä kolmiolla ja alivoimamiehemme suoriutuivat hommistaan loistavasti – erittäin älykästä pelaamista jokaiselta ukolta, hehkutti Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

D-Kiekko sai lopulta palkintonsa kovasta yrittämisestä, kun Ville Hakala toi illan toisella henkilökohtaisella onnistumisellaan isännät nopean vastahyökkäyksen päätteeksi maalin päähän, digitaalien pysähtyessä aikaan 54:33.

Jäljelle jääneiden reilun neljän minuutin aikana Titaanit pystyi viisaasti jäädyttämään pelin, eikä kotijoukkueelle täten tarjoutunut enää kunnollisia tekopaikkoja pelin tasoittamiseen.

Viimeinen naula jyväskyläläisten arkkuun oli lopulta Jesse Jääskeläisen viimeisellä minuutilla saama hyökkäyspään kampituskakkonen, jonka jälkeen D-luotsi Jari Tapperin pitämä aikalisä ja maalivahti Lähteenmäen pois ottaminen veräjänsä suulta jäivät enää kosmeettisiksi teoiksi.

Titaanien 2-3-vierasvoitto tiesi sitä, että kotkalaiset kipusivat ainoana puhtaan pelin joukkueena koko Suomi-sarjan runkosarjataulukon piikkipaikalle.

– Olihan tämä aikamoinen trilleri, puhalteli Iltola huojentuneena taiston tauottua.

Kotkalaiskäskijän mukaan vieraiden vahva yli- ja alivoimapelaaminen olivat väkevän maalivahtipelin ohella ratkaisevat avaimet voittoon.

– Erikoistilannepelaamisemme oli tänään ratkaisevassa roolissa, ”Illi” kommentoi.

– Teimme itse kaksi komeaa ylivoimaosumaa ja siihen päälle kestimme kaikki ottamamme rangaistukset, jonka kruununa oli minuutin mittainen 5-3-alivoima päätöserän puolivälissä.

– Sen lisäksi joukkue tarvitsee voittaakseen aina hyvää maalivahtipeliä ja sitä me saimme kuluneen viikonlopun molempina peli-iltoina, Iltola sanaili tyytyväisenä.

Titaaneiden kahden perättäisen voiton arvoa nostaa se muisto viime kaudesta, että silloin ensimmäisen voiton ottamiseen meni peräti 13 ottelua sarjan alusta ja vierasvoittoa piti odottaa vielä muutama tovi pidempään.

– Eiköhän se kuusi pistettä kerro, että onnistuimme hienosti pelaamissamme otteluissa, titaanipiiskuri mietiskeli.

– Mikäli haluamme oikeasti pitkässä juoksussa pärjätä, tulee meidän pystyä myös jatkossa voittamaan pelejä niin kotona kuin vieraissakin.

Sen Iltola teki kuitenkin nopeasti selväksi, etteivät luistimet ole nousseet yhdelläkään punanutulla jäänpinnasta, vaikka kauden aloitus sujuikin todella maukkaalla tavalla.

– Sarja on vielä täysin alkutekijöissään ja pelejä on rutkasti jäljellä, joten turha tässä on sen suuremmin juhlia, mutta tottahan toki voitot kohentavat itseluottamustamme sekä antavat hyvät lähtökohdat tulevaan vierasviikonloppuun, ”Illi” paalutti.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (28.9.), kun punanutut matkustavat Kalajoelle, jossa majaansa pitävä JHT isännöi Pirkonsuon jäähallissa kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.