JHT:n tehokkuus Titaanien turma

28.9.2019

Tehokkaasti omat tekopaikkansa hyväkseen käyttänyt JHT aiheutti Kalajoen ”lauantaisaunassa” vierailleelle Titaaneille kauden avaustappion. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
Tehokkaasti omat tekopaikkansa hyväkseen käyttänyt JHT aiheutti Kalajoen ”lauantaisaunassa” vierailleelle Titaaneille kauden avaustappion. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Suomi-sarjan runkosarjan mainiosti avannut Kotkan Titaanit ei kyennyt nappaamaan kolmatta perättäistä voittoa tililleen Kalajoen lauantai-illassa. Pirkonsuon jäähallissa miteltyä ottelua isännöinyt JHT oli nimittäin punanuttuja sen verran terävämpänä tekopaikoissa, että sen onnistui pitää kaikki sarjapisteet itsellään 4-2 (2-1, 1-1, 1-0) –lukemiin päättyneen taiston tauottua.

JHT – Titaanit 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)

00:25 1-0 Jere Espo (Eetu Tervala, Jarno Palola)
07:32 1-1 Miro Mänttäri (Santeri Kunttu, Simo Eerola)
08:23 2-1 Jarno Palola
25:27 3-1 Jani Nurkkala (Jere Rantala) VoM
33:00 3-2 Erik Naroma (Anton Hyvärinen, Elmeri Kotro)
52:01 4-2 Jere Rantala (Jarno Palola, Eetu Tervala) TV

Maalivahdit:

JHT – Joonas Tiippana 16+9+10= 35 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 6+11+7= 24 torjuntaa (poissa 58:46-60:00)

Jäähyt:

JHT 3 x 2min= 6min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Kahden perättäisen voiton siivittämänä viikonlopun mittaiselle vierasreissulle kukonlaulun aikaan KSOY Areenan pihalta startannut Kotkan Titaanit ei aivan täysin kyennyt toteuttamaan päävalmentajansa Mika Iltolan toiveita hyvästä peliin valmistaumisesta ja sen mukanaan tuomasta latauksesta.

Punanutut nimittäin päästivät kotijoukkue JHT:n vain 25 sekuntin pelaamisen jälkeen 1-0-karkumatkalle titaanikasvatti Jere Espon osuessa maalitolppien väliin ja varsinkin se tapa, jolla kalajokiskippari sai kiekon reppuun laittaa korpesi kotkalaiskäskyttäjä Iltolaa.

– Peli ratkesi tänään niihin kuuluisiin pieniin virheisiin, ”Illi” totesi.

– Etenkin se heti avausvaihdossa tullut 1-0-takaisku oli meiltä aivan täydellistä uinumista, jota ei vain näissä peleissä saisi tapahtua.

Titaanien onnistui kirvelevän alun jälkeen kuitenkin koota hetkellisesti rivinsä sekä tulla tasoihin Miro Mänttärin hivenenkin onnekkaalla osumalla, jonka isännät kuitenkin kuittasivat vain hetkeä myöhemmin Jarno Palolan saatua kotkalaispelaajan purun suoraan lapaansa ja käveltyä sen jälkeen maalin tekoon.

Vaikka punanuttujen pelaaminen alkoikin rullata aina vain paremmin, mitä pidemmälle ottelussa edettiin, ei peliväline tuntunut oikein millään löytävän tietään vastapuolen verkkoon.

Oman osansa tähän tarjosi jo viime keväänä kotkalaisten peikkona maalinsa suulla häärinyt Joonas Tiippana, mutta yhtä suuri vika oli myös titaanipelaajien viimeistelyn laadussa.

Titaanit nimittäin hukkasi tuhottoman määrän sellaisia tontteja, joista limppu olisi pitänyt painaa vaikka väkisin uuniin ja nostaa kädet sen jälkeen kohti Pirkonsuon jäähallin kattorakenteita.

– Toinen seikka, mihin ottelun lopputulema kulminoitui, oli tehottomuutemme maalipaikoissa, Iltola mietiskeli.

– Jos onnistumme luomaan tuollaisen määrän paikkoja, mutta emme enempää osumia aikaiseksi saa, on tulos nähdynlainen.

Niin... se lopputulos. No sehän oli Titaanien kannalta mahdollisimman epäsuotuisa, sillä toisen erän selkeästä pelillisestä hallinnasta huolimatta JHT:n Jani Nurkkala onnistui viemään kotijoukkueen jo 3-1-johtoon, ennen kuin Erik Naroma pääsi yllättämään edelliskauden seurakaverinsa Tiippanan.

Kun vielä päätöserän kovasta yrityksestä ja vääntämisestä huolimatta viimeinen täysosuma kirjattiin tasavajaalla rohkeasti vastahyökkäykseen mukaan sännänneen ja rystykudilla titaanivahti Santeri Leväsen yllättäneen Jere Rantalan nimiin, voitiin summerin soimisen jälkeen todeta pisteiden jääneen kalajokisten kätösiin 4-2-lukemien siivittämänä.

Titaanien päävalmentaja Iltolan mukaan hieman alavireisesti sujunut treeniviikko ja pitkä matkustaminen näkyivät kotkalaisten otteissa ratkaisevalla tavalla eritoten kamppailun alkuminuuttien aikana.

– Oikeastaan koko viikko oli vähän hakemista, eikä keskittyminen harjoituksissa ollut 100-prosenttista ja kyseisestä aiheesta pidimme kyllä joukkueen kanssa palaveriakin, ”Illi” tokaisi.

– Aivan kaikki yksilöt eivät olleet valmiita pelaamaan heti alusta lähtien, vaikka teimmekin ennen peliä kaikkemme sen eteen erinäisillä kropan ja mielen herättelykeinoilla.

”Jääkiekkossa se osapuoli, joka tekee enemmän maaleja, voittaa aina”

Titaanien Kalajoella kärsimä kauden avaustappio maistui punanutuille totta kai kitkerältä, sillä peliesitys ei todellakaan ollut kokonaisvaltaisesti niin heikko, jotteikö sillä olisi voinut jopa peliä voittaa.

Otteluita on kuitenkin vaikea viedä omiin nimiin, jollei se koko jääkiekkoilun perustarkoitus eli maalinteko luonnistu kaveria paremmin.

– Ehkäpä se ei aivan täydellinen latauksemme heijastui selkeimmin juurikin tuhlaamiimme maalipaikkoihin, aprikoi punanuttupiiskuri Mika Iltola.

– Jääkiekkossa se osapuoli, joka tekee enemmän maaleja, voittaa aina.

Tappiosta huolimatta Iltolan mieltä lämmitti erityisesti se, kuinka hienosti kauden ensimmäiset minuuttinsa Suomi-sarjassa pelanneet nelosvitjan hyökkääjät Rene Hiekkataipale ja Simo Eerola suorittivat läpi kamppailun.

Myös muun joukkueen pelaaminen sai kokeneen kiekkomiehen hyväksynnän, sillä JHT sai oikeasti tehtä hartiavoimin töitä kotkalaiset kaataakseen.

– Hiekkataipale ja Eerola ottivat hienosti tarjotun vastuun kantaakseen sekä toivat isosti lisävirtaa pelaamiseemme kovalla prässäämisellään, ”Illi” myhäili.

– Joukkueelle on häviönkin hetkellä pakko nostaa isosti hattua, sillä onnistuimme reilun 500 kilometrin matkustamisen ja heikon alun jälkeen vielä kääntämään pelin suunnan sekä pistämään JHT:n oikeasti ahtaalle.

Titaanien onneksi seuraava peli on vuorossa jo heti vajaan vuorokauden päästä, kun kotkalaiset matkailevat Uusikaarlepyyhyn ja ottavat erää viheliäisenä kotijoukkueena tunnetuksi tulleen Muik Hockeyn kanssa.

– Meidän on Uusikaarlepyyssä säilytettävä sama peli-ilme, jonka saimme tänään päälle, sillä joskus vain käy niin, ettei hyvälläkään esityksellä jää käteen yhtikäs mitään, titaaniluotsi Iltola evästi.

– Muik Hockey ei ole mikään helppo vastustaja kotonaan, joten meidän on oltava alusta saakka hereillä sekä pistettävä entisestään lisää pökköä pesään – uskon sen auttavan paljon, ettemme huomenna kärsi enää bussikäsistä saati -päistä.

Ottelun maalikooste on katsottavissa JHT:n Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Valokuvaus Hannu Tilus-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (29.9.), kun punanutut matkustavat Uusikaarlepyyhyn, jossa majaansa pitävä Muik Hockey isännöi Komarov Arenalla kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.