Maaseutumatkailua ja pelihommia, osa 2

4.10.2019

Viikonloppuna jälleen vieraskaukaloissa huseeraava Titaanit pyrkii painamaan sekä S-Kiekon että Pyryn ensiksi laitaan ja sitten kumoon.
Viikonloppuna jälleen vieraskaukaloissa huseeraava Titaanit pyrkii painamaan sekä S-Kiekon että Pyryn ensiksi laitaan ja sitten kumoon.

Tien päällä viimeisimmillä ottelukierroksilla tiiviisti ollut Kotkan Titaanit jatkaa vierasturneetaan myös edessä olevan viikonlopun aikana. Tällä kertaa punanuttujen matkakohteina ovat Seinäjoki ja Nokia sekä vastustajina S-Kiekko ja Pyry, joilta kummaltakaan tuskin on luvassa mitään ”ilmaisia lounaita”.

Titaanien edeltävä viikonloppu Pohjanmaalla lihotti kotkalaisten pistepussia lopulta kolmen lisänappulan verran.

Kyseinen pistemäärä riitti pitämään punanutut edelleen vahvasti mukana Suomi-sarjan kärkikahinoissa ja se taas sai kotkalaisjoukkueen pelaamisesta ylipäänsä varsin tyytyväisenä olleen päävalmentaja Mika Iltolan kehumaan omiaan.

– Vieraspelaamisessamme on jo tässä vaiheessa kautta näkynyt paljon hyviä asioita – eli juurikin niitä, joita olemme harjoituksissa illasta toiseen hinkanneet, Iltola toteaa.

Titaanit on alkukierrosten aikana pohjannut peliään hyvin toimineesee maalivahti- ja puolustuspelaamiseen, joiden avulla kotkalaiset ovat kyenneet kairaamaan voittoja tilille välillä hieman yskähdelleestä viimeistelytehokkuudesta huolimatta.

– Maalivahtipelaamisemme, oman alueen puolustaminen ja etenkin merkkauspelaaminen omissa ovat toimineet todella hyvin – se näkyy suoraan tilastoissa vähäisenä päästettyjen maalien määränä omaan päähän, ynnäilee Iltola.

– Parannettavaakin toki löytyy ja selkein kohde on hyökkäyspelaamisemme, johon pitäisi saada lisää terävyyttä erityisesti maalinteon saralla.

Vaikka punanutut ovatkin sarjan muihin kärkiryhmiin nähden tehneet selkeästi vähemmän täysosumia, on titaanitilastoja tutkiessa silmiin pistävää se, että onnistumiset ovat osuneet erittäin laajalle rintamalle.

– Kyllähän se mieltä lämmittää, kun joukkueesta on noussut kokoajan esiin uusia ratkaisijoita, eikä tuloksenteko ole ollut vain muutaman kaverin harteilla, ”Illi” myhäilee.

Kolme voittoa neljästä mahdollisesta tähän mennessä tililleen kairannut Titaanit lähtee tulevana viikonloppuna jälleen maaseutumatkailuhommiin, sillä edessä on jälleen vajaat 900 kilometriä Suomen maanteitä nieltävänä sekä kaksi kovaa kiekkokoitosta vielä siihen päälle.

Seinäjokea kohti lauantaiaamuna starttaava titaanikolonna ei halua saman JHT-pelin avausminuuttien toistuvan S-Kiekon vieraana ja tähän yksityiskohtaan onkin kotkalaisvalmennuksen taholta kiinnitetty entisestään lisää huomiota.

– Meillä on jälleen edessä pitkä bussimatka, joten valmistautuminen on taas todella tärkeässä roolissa ja siihen pitää nyt keksiä jotain lisäjippoja, jottei Kalajoella nähty alku toistuisi, Iltola paaluttaa.

”Jatketaan vaan samalla tavalla kuin aiemminkin”

Viiden perättäisen vieraspelin putken päättävän viikonlopun avaustaistossa Titaanit pääsee mittaamaan edeltävästä kaudesta niin valmennus- kuin pelaajapuolellakin isoja muutoksia kokeneen S-Kiekon nykykunnon.

Päävalmentajan natsat takin olkaimiinsa kesällä ottanut ex-liigajyrä Pasi Määttänen luotsaa yhtä Suomi-sarjan nuorimmista joukkueista, jonka harvalukuiseen konkariosastoon kuuluu muun muassa titaanikasvatti Eppu Oksanen.

Seinäjokisten kuluva kausi on alkanut varsin mielenkiintoisin kääntein, sillä vahvana kotijoukkueena tunnettu S-Kiekko on ottanut tililleen kaksi suurinumeroista kotitappiota ja vastavuoroisesti hakenut matkapeleistään pussukkaansa neljä pistettä.

Titaanileirissä lauantai-illan vastustajan pelaamista on tutkittu jo etukäteen, mutta miinusmerkkisen kotisaldon ei ole annettu hämätä tipan vertaa, sillä Jouppilanvuoren jäähalli ja äänekäs seinäjokisyleisö ovat aina aiheuttaneet omat haasteensa punanutuille.

– Pääosin pienikokoinen ja erittäin sähäkästi liikkuva joukkuehan S-Kiekko on, joten varmasti saamme jälleen tehdä parhaamme, jotta vierasvoitto Seinäjoelta irtoaa, sanailee Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Tulossa on suurella todennäköisyydellä vauhdikas ja kovaa taistelua sisällään pitävä iltapuhde, jossa kumpikin osapuoli laittanee aivan kaiken likoon pelin voittaakseen.

Viikonlopun toinen koitos mitellään puolestaan Pirkanmaan sydämessä Nokialla, jossa Titaanit saa vastaansa vuodesta toiseen Suomi-sarjan mestarisuosikkeihin luettavan Pyryn.

Niko Raiskion päävalmentama nokialaispumppu on niin ikään nuorentunut ja muuttunut sitten edelliskauden, mutta laatua pyrymiehistöstä siitä huolimatta löytyy vaikka muille jaettavaksi.

– Pyryä povattiin ennen kauden alkua Suomi-sarjan terävimpään kärkeen ja alkukierrosten tulokset myös tukevat tätä väitettä, toteaa Iltola sarjataulukon 2. sijalla tällä haavaa köllöttelevistä nokialaisista.

Pyry iskee sunnuntaivieraansa kimppuun jo etukäteen hyvin lämmitettynä, sillä isännät pelaavat viiden päivän sisään kolme kovaa kamppailua, joista edeltävän illan kahina käydään vielä vieraissa Hollollassa.

Titaaneilla siis luulisi kaiken järjen mukaan olevan hieman enemmän energiaa ja voimia heittää kehiin, mutta kysyttäessä Pyry-kohtaamisesta punanuttujen kokenut päävalmentaja ei halunnut mennä vielä asioiden edelle.

– Onhan Pyry meille totta kai todella iso haaste, mutta emme vielä tässä vaiheessa ole sen enempää keskittyneet heidän kohtaamiseen – se on sitten lauantain myöhäisillan ja sunnuntain hommia, ”Illi” selventää.

– Toki videoita olemme nokialaisten peleistä katselleet, joten tiedämme, että heillä on riveissän paljon taitavia sekä kokeneita pelaajia, joille ei saa liikaa tilaa saati aikaa antaa kiekon kanssa huseeraamiseen.

Onko valmennuksen taholta luvassa kenties jonkinlaisia taikatemppuja tai muita pelaajien pääkoppiin iskostettavia kikkoja, jotta kotkalaiset palaisivat sunnuntai-iltana takaisin kotiin kahden vierasvoiton ja täyden kuuden sarjapisteen potin kera?

– Turha meidän on omassa pelaamisessamme mitään sen suuremmin lähteä muuttamaan – jatketaan vaan samalla tavalla kuin aiemminkin, Iltola tokaisee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Kentällisiä olemme hieman tässä kuluneen viikon aikana rukanneet uuteen uskoon, jonka toivonkin herättävän pelaajamme yrittämään vielä kahta kauheammin, kun pelipaikka ei ole kiveen hakattuna.

Titaanit matkustaa lauantaina (5.10.) Seinäjoelle, jossa majaansa Jouppilanvuoren jäähallissa pitävä S-Kiekko isännöi kello 16:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (29.9.) punanutut puolestaan hyökkäävät Nokialle ja testaavat Nokian jäähallissa vieraitaan kestitsevän Pyryn kotivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa.