Boys are back in town and ready to roll!

10.10.2019

Tulevana viikonloppuna odotetun paluun takaisin kotiin ja KSOY Areenan kapeaan kaukaloon tekevä Titaanit iskee Suomi-sarjakamppailujen merkeissä yhteen sekä Kiekko-Espoon että Laser HT:n kanssa!
Tulevana viikonloppuna odotetun paluun takaisin kotiin ja KSOY Areenan kapeaan kaukaloon tekevä Titaanit iskee Suomi-sarjakamppailujen merkeissä yhteen sekä Kiekko-Espoon että Laser HT:n kanssa!

Viiden perättäisen vierasottelun mittaisen putkensa viime sunnuntaihin päättänyt Kotkan Titaanit tekee tulevana viikonloppuna paluun takaisin tutulle ja turvalliselle KSOY Areenalleen yhdessä aina viihdyttävän Suomi-sarjakiekon kanssa. Vieraakseen vahvahkon alkukiihdytyksen sarjaan ottaneet punanutut saavat kaksi ennakkoon vahvaa vihulaista, kun Kiekko-Espoo ja oululaisyhdistelmä Laser HT saapuvat Kotkaan testaamaan isäntiensä pelivireen.

Suomi-sarjan runkosarjan alkusarjaa on nyt pelattu joukkueesta riippuen 5–8 ottelua, joten pienimuotoinen otanta sarjan voimasuhteista on selvillä.

Kuluvan kautensa varsin positiivissävytteisesti avannut Titaanit majailee sarjataulukossa keskivaiheilla 8. sijalla, sillä punanuttujen tilille on tähän mennessä pelatuista peleistä löpsähtänyt yhdeksän pistettä kolmen suoran voiton siivittämänä.

Kotkalaiset ovat ottaneet myös kolmesti normaalin peliajan puitteissa pataansa ja kaksi viimeisintä häviö-merkintää lisättiinkin Mika Iltolan johtamien joukkojen tilille edellisviikonlopun Seinäjoki–Nokia-vierasreissulla.

Vaikka punanutut tällä haavaa ovatkin lyhyessä tappioputkessa, ei se ole saanut kotkalaiskäskyttäjä Iltolan mieltä mustaksi, sillä monissa liemissä marinoitu kokenut kiekkomies onkin ennemmin tyytyväinen omiensa vahvaan kauden aloitukseen.

– Luotin siihen, että olisimme pystyneet poimimaan tilillemme jopa vähän enemmänkin pisteitä kuuden ensimmäisen ottelun aikana, muttei tähän nykysaldoonkaan voi missään nimessä pettynyt olla, ”Illi” tokaisee.

– Otteluohjelma oli Suomi-sarjan runkosarjan alkukierrosten osalta meille varsin visainen, muttemme siitä kunniakkaasti selvittyämme voi silti niin sanotusti jäädä tuleen makaamaan ja huokaista helpotuksesta.

Syy Iltolan edellä mainitsemaan faktaan on pläkkiselvä:

– Jatkossa haasteet nimittäin vain kovenevat, eivätkä nämä nykyiset pisteet riitä vielä yhtikäs mihinkään, titaanipiiskuri paaluttaa.

Tässä hän on myös harvinaisen oikeassa, sillä Titaanit kohtaa tulevan viikonlopun kamppailuissaan kaksi Suomi-sarjan terävimpään kärkeen ennakkoveikkailuissa povattua joukkuetta – Kiekko-Espoon ja oululaisen Laser HT:n.

Iltolan mukaan kyseisen ”tuplan” pureskelu aloitettiin lähes välittömästi Jyrkilä Oy:n linja-auton pysähdyttyä Pyry-pelin kotiinpaluun päätteeksi KSOY Areenan etupihalle.

– Kyllähän se aivotyö ja videoiden katselu tulevan viikonlopun otteluita ja vastustajia silmällä pitäen käynnistyi heti, kun pääsin takaisin kotiin, ”Illi” myöntää.

Titaanileirissä on totta kai hyvä silmäillä vastustajiakin sekä niiden pelaamista, mutta klišeisesti oma peli on edelleen se tärkein ja kaiken keskiössä.

– Perjantain ja lauantain vastustajat ovat tämän sarjan kovimmasta päästä, joten takinnapit pysyvät meillä varmasti meillä kiinni, viittaa Iltola suoraan viime lauantaina vihkoon menneeseen Seinäjoen vierailuun.

– Kuvia emme kuitenkaan kumartele, vaan pyrimme jatkamaan samanlaista tekemistä täyden 60 minuutin ajan, kuin mitä esitimme Nokialla.

Jotta punanutut pystyisivät muutaman tuloksettoman peliesityksen jälkeen palaamaan takaisin kiinni voittokantaan, on ainakin yhden pelillisesti erittäinkin tärkeän osa-alueen syytä ottaa napsu jos toinenkin terästetympään suuntaan.

– Maalinteko on suurin yksittäinen pelillinen asia, mihin meidän pitää kiinnittää lisää huomiota, jotta saisimme siihen tarvitsemaamme terävyyttä, kotkalaiskäskyttäjä kommentoi.

– Maalintekopaikkoja nimittäin luomme pelistä toiseen ihan riittävät määrät voittaaksemme, mutta jatkossa ne paikat pitäisi myös hyödyntää selkeästi aiempaa tehokkaammin.

”Pelipäivästä toiseen pitää olla valmiina kamppailemaan ja laittamaan kaikki likoon”

Titaanien odotetun kotiinpaluun tekee entistä mielenkiintoisemmaksi se seikka, että vastustajaksi saapuu Suomi-sarjan ehkäpä suurin mestarisuosikki ja kovia satsauksia pelaajapuolelle tehnyt kivikova Kiekko-Espoo.

Päävalmentajan ja urheilutoimenjohtajan pestejä espoolaisseuran peräsimessä hoiteleva Kim Hirschovits onkin saanut kasattua valmennettavakseen varsin tulivoimaisen ja kokeneen miehistön, joka on näyttänyt potentiaaliaan jo etenkin Metro Areenalla pelatuissa peleissä.

Kiekko-Espoo on pätkinyt niin Haukat, Laser HT:n kuin Huntersinkin halki, poikki ja pinoon suurinumeroisesti, jonka myötä espoolaiset ovatkin sarjassa juuri Titaanien yläpuolella 7. sijalla.

Vieraissa sitä vastoin Hirschovitsin poppoo on ottanut kahdesti kajuuttaansa, kun HC Giants ja Pyry ovat onnistuneet iskemään jauhot espoolaisten suihin.

– Kiekko-Espoo on nimekkäänä, kokeneena ja todella taitavana joukkueena meille oiva mittari sen suhteen, missä tällä hetkellä menemme sarjan kärkeen nähden, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola perjantai-iltaisesta vastustajasta.

– Kotonahan he ovat olleet kovia, mutta vieraissa taas on ollut nihkeämpää ja meidän tarkoituksemme onkin jatkaa espoolaisten tuloksellisesti heikkoa vieraspelaamista.

Titaanit ja Kiekko-Espoo ovat jo kuluneelta kaudelta toisilleen jokseenkin tuttuja, kiitos syyskuun alussa Espoossa mitellyn jääkiekkoilun Suomen Cupin 3. kierroksen lohkovaiheen ottelun, joka päättyi tasaisen väännön jälkeen lopulta isäntien 6-2-voittoon.

Punanuttuleirissä siis tiedetään, mitä tuleman pitää.

– Suomen Cupissa pystyimme pistämään Kiekko-Espoolle vieraissa hyvin hanttiin, joten tiedämme kyllä minkälainen vastus perjantai-illalle on odotettavissa, ”Illi” sanailee.

Jos ei Kiekko-Espoossa olisi jo yhdelle viikonlopulle aivan tarpeeksi kovaa pähkinää purtavaksi, pääsee Titaanit ”keppitappelemaan” jäädytetyllä taistelutantereella myös toisen kimurantin kamppailun, kun Janne Saarenpään luotsaama Laser HT karauttaa lauantaina karavaaninsa kera Kotkaan.

Viime kaudesta pelaajapuolella jokseenkin uudistunut ja nuorentunut oululaisjoukkue pistänee punanutut vuorenvarmasti kovaan testiin, sillä edeltävä koitos jätti varmasti pahan maun Laser HT:n suuhun, S-Kiekon haettua männäsunnuntaina täyden kolmen pisteen potin salamapaitojen kotihallista.

– Laser HT on varmasti ihan yhtä kova pala meille purtavaksi siinä missä Kiekko-Espookin, tuumii titaaniluotsi Iltola.

– Oulussa on vuosien saatossa osattu aina pelata laadukasta jääkiekkoa ja siihen päälle myös tuottaa vuodesta toiseen taitavia pelimiehiä yli omienkin joukkueiden tarpeiden.

Saarenpään sankareiden alkurypistys ei varmasti ole sujunut aivan täysin suunnitelmien mukaisesti, sillä Laser HT köllöttelee tällä hetkellä sarjataulukossa 9. sijalla kuudesta ottelusta keräämillään kahdeksalla pisteellä.

Sen myötä Kotkassa jaossa olevat kolme täppää kiinnostavat suurella todennäköisyydellä myös reilut 600 kilometriä kumipyörillä ennen kahinan alkua matkanneita oululaisvieraita siinä missä takaisin kotiyleisönsä silmien eteen palaavia punanuttujakin.

– Suomi-sarja näyttää tällä kaudella muodostuvan kovatasoiseksi ja aivan terävimmän kärjen jälkeen erittäin tasaiseksi – se tietää sitä, että pelipäivästä toiseen pitää olla valmiina kamppailemaan sekä laittamaan kaikki likoon, ”Illi” tokaisee ja jatkaa:

– Ohipeleihin ei täten ole yhdelläkään pudotuspeleihin hamuavalla joukkueella hirveämmin varaa, joten kyllä tämä siinä mielessä on todella kova sarja pitkine pelimatkoineen ja lyhyine palautumisaikoineen, koska ei tässä edelleenkään mitään ammattilaisia olla.

Titaanit lähtee siis pelaamaan kahta onnistunutta iltapuhdetta ja hamuamaan tililleen jaossa olevaa kuuden sarjapisteen pottia, joilla asemien parantelu sarjataulukossa varmasti onnistuisi varsin mainiosti.

Tätä tavoitetta tukemaan kotkalaisjoukkue tullee jälleen tarvitsemaan sen legendaarisen ”kuudennen kenttäpelaajan”, jonka punanutut toivottavasti saavat omalla tekemisellään syttymään todella kovaan kannustukseen niin perjantaina kuin lauantainakin.

– Meillä on tavoitteena pelata rohkeaa prässipeliä ja nykyaikaista voittavaa jääkiekkoa, jossa kotiyleisön tuki on totta kai aina erittäin suuressa roolissa, titaanipiiskuri naulaa loppukaneetikseen.

Titaanien ja Kiekko-Espoon välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla perjantaina (11.10.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (6.10.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan oululaisvierailija Laser HT:n kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!