Isät vastaan pojat

11.10.2019

Eipä ollut Titaaneista pistämään kotiyleisönsä edessä Kotkassa perjantai-iltana vierailleelle Kiekko-Espoolle kunnolla kampoihin.
Eipä ollut Titaaneista pistämään kotiyleisönsä edessä Kotkassa perjantai-iltana vierailleelle Kiekko-Espoolle kunnolla kampoihin.
Kotiottelun 11.10.2019 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 11.10.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Kotkan Titaanien odotettu paluu KSOY Areenalle ja kotiyleisön eteen ei mennyt niin kuin Strömsössä. Kotkassa perjantai-iltana vieraillut Kiekko-Espoo nimittäin näytti niin isännilleen kuin peliä seuraamaan saapuneille 336 katsojalle miksi sitä tituleerataan yhdeksi Suomi-sarjan mestarisuosikeista ja vei kamppailun lopulta selvästi nimiinsä maalein 2-9 (0-4, 0-4, 2-1).

Titaanit – Kiekko-Espoo 2-9 (0-4, 0-4, 2-1)

10:52 0-1 Matias Nisula (Miki Jurmu, Jami Jokela)
11:15 0-2 Juuso Hämäläinen (Aleksi Järvinen, Aleksi Honka)
12:20 0-3 Oscar Leppänen (Nikke Kettukangas, Ilmari Pitkänen) YV VoM
18:24 0-4 Ilmari Pitkänen (Nikke Kettukangas, Oscar Leppänen) YV
20:36 0-5 Oscar Leppänen (Ilmari Pitkänen)
24:50 0-6 Kami Kortelainen (Leo Sormunen)
35:39 0-7 Moses Mustonen (Kami Kortelainen, Leo Sormunen)
39:13 0-8 Antti Kauppinen (Aleksi Järvinen)
50:51 1-8 Roope Lantta (Santeri Salminen, Elmeri Kotro)
55:10 2-8 Elmeri Kotro (Roope Lantta, Markus Salminen)

56:15 2-9 Jani Elgbacka (Aleksi Järvinen, Antti Kauppinen)

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 15+7+15= 37 torjuntaa
Kiekko-Espoo – Jani Nieminen 8+10+2= 20 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Kiekko-Espoo 2 x 2min= 4min

Vajaan kuukauden tauon jälkeen takaisin kotikaukaloonsa palannut Titaanit ei kyennyt kääntämään perjantaina kurssiaan takaisin voittojen viitoittamalle tielle.

Suomi-sarjan runkosarjataiston merkeissä Kotkaan vieraisille saapunut Kiekko-Espoo oli nimittäin päättänyt pistää isäntänsä laskemaan lukua ja sen espoolaiset myös kirjaimellisesti tekivät.

Titaanien paketti kun sekosi aivan täysin alkukauden parhaan pistemiehen Erik Naroman reilun neljän peliminuutin jälkeen tapahtuneeseen loukkaantumiseen, vastapuolen kipparin Juuso Hämäläisen taklattua titaanisentteriltä klassisesti valot sammuksiin.

Ottelun päätuomarina toimineen Mikko Raution jätettyä Hämäläisen teko tyystin rankomatta, katosi punanuttujen itseluottamus ja pelirohkeus aivan täysin, jonka myötä Kiekko-Espoo meni pelissä menojaan.

Kamppailun voitosta olisi voinut viheltää päättyneeksi jo 0-4-lukemiin päättyneen avauserän jälkeen tai viimeistään heti keskimmäisen kaksikymppisen aluksi ajassa 20:36 syntyneeseen 0-5-osumaan.

– Siltähän se ikävä kyllä näytti, että korttitalomme romahti Naroman loukkaantumiseen, harmitteli Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Oikeastaan koko tehokas kakkosvitjamme meni nyt täysin palasiksi, kun Anton Hyvärinen jäi jo viikolla syrjään vamman vuoksi.

Kotkalaisten tyytyessä lähinnä kohtaaloonsa, pääsi Kiekko-Espoo herkuttelemaan oikein huolella toinen toistaan komeammilla täysosumilla, liihotellen lopulta toiselle erätauolle häijyjen 0-8-johtolukemien siivittämänä.

– Jotenkin minulle jäi jo ennen ottelun alkua tunne, ettei meillä ollut tänään pukukopissa sellaista peliä normaalisti edeltävää sähköä ilmassa, Iltola mietiskeli.

– Olimme todella heikkoja kaksinkamppailuissa niin mentaalisesti kuin fyysisestikin – peli oli hyvin pitkälti isät vastaan pojat.

”Eniten korpeaa se, että esiinnyimme kotiyleisömme edessä noin heikosti”

Kiekko-Espoon nostettua kahden erän hurjastelun jälkeen jalkaa selkeästi kaasulta, sai Titaanitkin jonkinlaisen pelijuonen päästä taas kiinni.

Sen myötä päätöserä olikin aikamoista päästä päähän luistelua, joka toki piti sisällään myös muutaman lisäosuman.

Punanutut onnistui kuin onnistuikin murtamaan Kiekko-Espoon maalia vartioineen Jani Niemisen haaveet nollapelistä vajaat 10 minuuttia ennen kamppailun päättymistä, kun Roope Lantta sivalsi Santeri Salmisen voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen kumimuikun nuottaan.

Kotkalaisyleisö sai muutamaa tovia myöhemmin uudemman kerran aihetta juhlaan, Lantan toimiessa nyt syöttäjänä ja Elmeri Kotron hassuttaessa Niemisen täysin kebabkioskille ennen laatan nostoa puolityhjään häkkiin.

Titaanit onnistui lopulta viemään kolmannen erän nimiinsä maalein 2-1, sillä Jani Elgbackan taituroima 2-9-maali jäi samalla ottelun viimeiseksi ja näin ollen kaikki kolme sarjapistettä lähtivät Kiekko-Espoon matkaan todellisin rökälelukemin.

– Kiekko-Espoo pelasi tänään kauttaaltaan yksinkertaisen fiksusti ja ansaitsi aivan täysin voittonsa, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Nyt on kyllä todella pettynyt fiilis vallalla, ei siitä mihinkään pääse – eniten korpeaa se, että esiinnyimme kotiyleisömme edessä noin heikosti.

Titaaniluotsin mieltä synkensi entisestään tieto siitä, että avauserässä loukkaantunut ja pelin kesken jättänyt Erik Naroma tuskin on lauantaina pelikykyinen ja se taas syö entisestään tehoja punanuttujen hyökkäyspelaamisesta.

– Ne pelaajat, joiden pitäisi tehdä tehoja, ovat tällä hetkellä pelillisesti täysin yössä ja heiltä totisesti odotan jatkossa suurta tasonnostoa, ”Illi” murahti, jättäen kuitenkin nimeltä mainitsematta kyseiset pelimiehet, joita puheellaan tarkoitti.

Vaikka kotkalaisjoukkueen peli menikin lähestulkoon täysin vihkoon, löysi kokenut punanuttupiiskuri muutaman valopilkun muuten synkässä iltapuhteessa.

– Vaikka nyt suoranaisesti hatuttaakin aika rankasti, niin pakko on silti kehua muun muassa Tammisen Valtteria, joka oli meidän ehdottomasti paras pelaajamme tänään, Iltola kommentoi.

– Myös Huttusen Erkka, joka hyppi pelin aikana pakista hyökkääjäksi ja taas takaisin, toi tarvittavaa ryhtiä alakertaamme.

Titaanien onneksi seuraava peli tulee jälleen kerran todella nopeasti eteen, sillä punanutut iskevät lauantaina yhteen oululaisen Laser HT:n kanssa KSOY Areenalla ja se taas tarkoittaa sitä, että kotkalaisilla on loistava mahdollisuus rapaantuneen kilpensä kirkastamiseen.

– Tässä on nyt tuleva yö ja huominen aamupäivä aikaa miettiä ne keinot, joilla käännämme Laser HT:n isäntänä kelkkamme jälleen oikeille urille, muotoili Iltola vastauksensa kysymykseen, millä konsteilla Titaanit pyrkii palaamaan vajaan vuorokauden päästä takaisin voittokantaan.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (12.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu oululaispumppu Laser HT.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!