Viihdettä koko rahan edestä!

12.10.2019

Yksi värikkään koitoksen kuudesta titaaniosumasta on juuri nähnyt päivänvalonsa. © Carl Irjala – https://dismason.org/
Yksi värikkään koitoksen kuudesta titaaniosumasta on juuri nähnyt päivänvalonsa. © Carl Irjala – https://dismason.org/
Kotiottelun 12.10.2019 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 12.10.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Jos markkinoi Mestis itseään Suomen viihdyttävimpänä lätkäsarjana, niin kovin paljoa ei Suomi-sarja loppupeleissä taakse jää. Tästä saatiin jälleen kerran oiva todiste lauantai-iltana KSOY Areenalla, kun isäntänä kaukalossa häärinyt Kotkan Titaanit ja vierailevana yhdistelmänä esiintynyt Laser HT järjestivät aina jatkoajalle saakka venyneen trillerin, joka päättyi lopulta punanuttujen riemukkaaseen 6-5 (2-0, 2-4, 1-1, 1-0) –kotivoittoon.

Titaanit – Laser HT 6-5 ja (2-0, 2-4, 1-1, 1-0)

09:48 1-0 Mikke Lempiäinen (Leevi Pekkarinen)
19:18 2-0 Jere Koikkalainen (Leevi Pekkarinen, Mikke Lempiäinen)

20:48 2-1 Harri Pälve (Ville Rajala)
24:56 2-2 Harri Pälve (Mikko Kärjä, Mikko Taurinen)
28:44 3-2 Santeri Kunttu (Santeri Salminen, Ville Myyryläinen) YV
29:21 3-3 Mikko Tauriainen (Ville Rajala, Jere Siekkinen)
31:53 4-3 Santeri Salminen (Santeri Kunttu, Ville Myyryläinen)
34:05 4-4 Ville Rajala (Harri Pälve, Mikko Tauriainen) YV
42:26 5-4 Arttu Räisänen (Leevi Pekkarinen, Santeri Kunttu)
58:39 5-5 Harri Pälve RL
63:57 6-5 Panu Laitinen (Erkka Huttunen, Leevi Pekkarinen) VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 12+9+11+2= 34 torjuntaa
Laser HT – Sami Väliharju 11+18+12+0= 41 torjuntaa (poissa 58:21-58:39)

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 29min
Laser HT 2 x 2min= 4min

Edellisiltana Kiekko-Espoon täydellisesti nolaamaksi kotikaukalossaan ja kannattajiensa edessä joutunut Titaanit lähti pesemään kasvojaan sekä parantamaan tekemistään, lauantaina Kotkaan vieraaksi saapuneen oululaisen Laser HT:n kustannuksella.

Ennen kamppailun alkua punanuttumiehistö palaveerasi pukuhuoneensa suojissa päävalmentajansa Mika Iltolan johdolla pitkään ja hartaasti, joka näyttikin tepsivän kotkalaisjoukkueen pelaamiseen kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin.

– Puhuimme ottelupalaverissa jääkiekkojoukkueen arvomaailmasta, tunteista, sitoutumisesta ja sydämen laittamisesta peliin – jokainen pelaaja sisäisti tämän viestin täydellisesti, avasi Iltola keskustelun sisältöä.

Varsinkin ottelun avauserässä kaukalossa nähtiin täysin uudestisyntynyt Titaanit ja kun vierailla vielä selkeästi painoi jaloissa sekä päänupeissa pitkä matkustaminen, oli pelin painopiste lähestulkoon täydellisesti Laser HT:n maalia vartioineen Sami Väliharjun välittömässä läheisyydessä.

Titaanien onnistui myös käyttää vahvan aloituksensa timanttisesti hyödykseen, kun kotkalaisten nelosvitja iski pelivälineen ensimmäisten 20 minuutin aikana Väliharjun selän taakse.

Ketjun keskusmiehen Leevi Pekkarisen hoitaessa tarjoilun, pääsivät nimensä maalintekijöiden listaukseen kirjailemaan punanuttu-uransa esikoisen aivan vierasveräjän ylähyllylle tintannut Mikke Lempiäinen sekä vahvan karvauspelaamisen myötä parhaasta sektorista kumimuikun nuottaan tällännyt Jere Koikkalainen.

– Teemana oli pelata yksinkertaista ja suoraviivaista jääkiekkoa, jonka avulla saimmekin pelin haltuumme sekä veimme erityisesti avauserän nimiimme aivan täysin, Iltola muhevoi.

Jos oli ensimmäinen erä aivan täysin titaanimerkkinen, niin sitä olisi pitänyt tilastojen valossa olla myös keskimmäisen kaksikymppisenkin, mutta toisin kuitenkin kävi.

Laser HT sai väkivahvan ykkösketjunsa avulla koneensa käyntiin heti toisen erän alkajaisiksi ja nousi nopeaan tahtiin Harri Pälven osumien siivittämänä 2-2-tasatilanteeseen.

Tämän jälkeen maaleja iskettiinkin sitten vuorotahtiin, kun Titaanit siirtyi kahteen otteeseen johtoon Santeri Kuntun sekä Santeri Salmisen onnistumisilla, mutta oululaisvieraat kuittasivat kumpaisenkin Mikko Tauriaisen ja Ville Rajalan kihauksilla.

Värikästä kahinaa seuraamassa olleen 321 silmäparin keskuudessa varmasti hurrattiin ja huokailtiin niin ikään vuorotahtiin, sillä sen verran hurjaa hulabaloota joukkueet kaukalossa katsojille tarjoilivat.

– Myös toinen erä oli vahvasti meidän hallussamme, mutta Laser HT hiipi vähän varkain ykköskenttänsä avulla voittotaisteluun mukaan meidän pienien virheiden seurauksena, ”Illi” totesi ykskantaan.

– Johtoaseman menettäminen pariinkin otteeseen ei kuitenkaan meitä masentanut, vaan pumppasimme siitä lisää taistelutahtoa ja motivaatiota tekemiseemme.

Parran pärinää ja äkkikuolema

Mikäli joku pelissä olleista erehtyi luulemaan, että mielenkiintoisimmat vaiheet oli jo kahden ensimmäisen erän aikana nähty, erehtyi hän pahanpäiväisesti.

Myös kolmannessa erässä tapahtumia piisasi puoleen ja toiseen, joista vastasivat molemmat joukkueet sekä omaa rooliaan ottanut päätuomari Jani Södö omilla tulkinnoillaan.

Titaanit ehti siirtyä kamppailussa jo neljännen kerran johtoon, kun kovan hässäkän päätteeksi p-pisteiden väliin noussut Arttu Räisänen täräytti vihaisella rystykudilla vulkaanisen kuminpalasen aivan Laser HT-rysän yläriman alle, yli oululaisveskari Sami Väliharjun oikean olkapään.

Ajassa 42:26 syntynyt 5-4-osuma näytti pitkään jäävän pelin viimeiseksi maaliksi, sillä Titaanit pisti sen jälkeen luukut kiinni ja puolusti uhrautuvaisesti maalivahtinsa Santeri Leväsen johdolla omaa päätään, Laser HT:n pyrkiessä kaikin mahdollisin keinoin takaisin rinnalle.

Oululaisten takaa-ajoa helpotti lopulta huomattavasti päätuomari Södö, joka passitti titaanipuolustaja Petteri Paajasen suihkun puolelle päähän kohdistuneesta taklauksesta, vieraiden Aleksi Alamäen näyteltyä ison rangaistuksen toivossa loukkaantunutta kamppailutilanteen sekä siinä syntyneen kontaktin jälkimainingeissa.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola kävi erittäin kuumana puolustajansa kokemasta vääryydestä, sillä kokeneen kotkalaisluotsin mielestä Paajanen oli tilanteessa kiekollinen pelaaja.

– En purematta niele Paajasen tuomiota – kyseessä oli kamppailutilanne, jossa ”Pete” sai kiekon haltuunsa ja sen jälkeen tapahtunut törmäys tulkittiin hänen taholtaan päähän kohdistuneeksi taklaukseksi, Iltola päivitteli.

– Niin kauan minäkin olen tätä lajia pelannut, että jos minulla on kiekko lavassa, niin en kyllä ketään siinä yhteydessä päähän yritä taklata.

Kotijoukkueen -ja yleisön vahvat reaktiot Södön langettamaan tuomioon, eivät kuitenkaan asiaa muuksi enää muuttaneet, joten Laser HT pääsi hakemaan himoitsemaansa tasoitusta viiden minuutin pakkopelin turvin.

Titaanit ei kuitenkaan antanut oululaisille pienintäkään saumaa miesylivoimallaan maalintekoon ja se taas sytytti kotiyleisön omiensa kovaan kannustamiseen sekä yleisen älämölön pitoon.

Kun jo näytti siltä, että punanutut palaavat kolmen tappion jälkeen takaisin voittokantaan, päätti Södö kaivaa vielä yhden kaniinin hatustaan ja tuomita vieraille rangaistuslaukauksen tulkitsemalla titaaniveskari Leväsen siirtäneen tahallisesti maalinsa pois paikoiltaan.

Jo aiemmin hyvin lämmitetty kotkalaiskatsomo lähti sen myötä täysin irti henkseleistään ja päätuomari saikin sen myötä koko loppupelin ajan osakseen erittäin ”ystävällismielistä” kannustamista.

Yleisen härdellin keskellä Laser HT:n rankkari laukomaan asettunut Harri Pälve piti ihailtavalla tavalla hermonsa kurissa ja niittasi pelivälineen varmasti Leväsen selän taakse sekä siirtäen näin huikean jännitysnäytelmän 5-5-tasoituksen myötä jatkoajalle.

Viiden minuutin mittaista lisäaikaa tahkottiin sitten lopulta 63 sekuntia vaille täysi rupeama, kunnes KSOY Areenan katto lennähti ilmaan koko taiston ajan ahnaasti kauden avausnyyttiään hakeneen Panu Laitisen toimesta.

Erkka Huttunen sekä kamppailun syöttömestarina neljän passin ansiosta toiminut Leevi Pekkarinen petasivat Laitiselle väylän nousta parhaaseen maalintekosektoriin ja nyt rävähtikin sitten kunnolla, kun kotkalaishyökkääjä löysi vihdoin kiekon mentävän reiän Laser HT-vahti Väliharjun suojista.

Samalla kun limppu sujahti uunin perukoille, nosti Laitisen kätensä kohti hallin kattoa ja huusi suoraa huutoa helpotuksesta kotiyleisön ja muun titaanimiehistön yhtyessä suurella antaumuksella mukaan ilonpitoon.

KSOY Areenan digitaalit pysähtyivät näin ollen lauantai-illan päätteksi viimeisen kerran aikaan 63:57, joka jäi Titaanien 6-5-jatkoaikamaalin tekoajaksi tilastokirjojen sivuille.

Punanuttuleirissä voitto maistui odotetusti hyvältä, vaikka siinä olikin hieman kitkerä sivumaku, kiitos päätöserän tapahtumien.

– Voitto on totta kai aina voitto, mutta kyllähän se lopussa varsin mielenkiintoisen tuomariratkaisun seurauksena tapahtunut pisteen menetys kaihertaa mieltä, purki ”Illi” tuntojaan taiston tauottua.

– Joka tapauksessa tämä oli joukkueelta huima tasonnosto ja kasvojen pesu, josta olen todella mielissäni.

Vaikka jääkiekossa niin voitetaan kuin hävitäänkin aina joukkueena, halusi Iltola nostaa muutamia pelaajia esiin onnistuneiden iltapuhteiden ansiosta.

– [Ville] Myyryläisen, [Santeri] Salmisen ja [Santeri] Kuntun muodostama vitja oli läpi pelin erittäin hyvä kokonaisuus. Myös Pekkarisen vitja, jossa vaihdoin [Mikke] Lempiäisen ja [Jere] Koikkalaisen laidoissa päittäin pelasi hienon matsin, titaanipiiskuri suitsutti.

Kokeneelle kotkalaiskäskijälle helpotus oli myös suurta vastuuta kantaneen Laitisen onnistuminen vihdoin maalinteossa, sillä hyökkääjä oli pelannut edeltävät viisi ottelua ”kiikareilla”.

– Uskon, että ”Banjon” harteilta putosi tänään iso apina, sillä kaverilta odotetaan tuloksen tekoa ja tähän iltaan mennessä sitä ei oltu vielä saatu, vaikkei hän huonosti ollut aiemminkaan pelannut, Iltola kommentoi tyytyväisenä.

Pelaajien kehumisen lisäksi ansaitut kiitokset lähtivät myös lehtereiden puolella omiaan villisti tukeneiden titaanikannattajien suuntaan.

– Iso kiitos kotiyleisölle kovasta kannustamisesta – uskoisin, että kansa viihtyi katsomossa, sillä olihan tämäniltainen peli aikamoinen kiekkonäytös, ”Illi” tokaisi leveän hymyn kera.

Titaanipurren kääntyminen takaisin voittojen viitoittamalle reitille takasi samalla myös sen, että kotkalaiset pysyvät edelleen pudotuspeliviivan päällä.

Lisää täytettä pistepussukkaansa punanutut lähtevät sitä vastoin metsästämään vajaan viikon päästä, kun ”paikallisvastustaja” Haukat lennähtää Titaanien vieraaksi Kotkaan.

Kyseistä koitosta ennen on kuitenkin hyvä vetää hetki happea, jotta energiavarastot ovat riittävän täynnä ja mieli virkeänä, kun kumimuikku putoaa jälleen ensi perjantaina KSOY Areenan peilikirkkaalle jäälle.

– Olemme viime ajat menneet vain yhden lepopäivän viikkotahtia, joten tämä nyt edessä oleva parin päivän huili tulee itsekullekin enemmän kuin tarpeeseen, kertoi Iltola tarinatuokionsa päätteeksi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (18.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Järvenpään Haukat.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!