”Tässä sarjassa ei ole muita kuin vaarallisia vastustajia”

17.10.2019

Titaanit ja Haukat tulevat perjantaina tarjoilemaan jälleen kerran erittäin todennäköisesti varsin värikkään koitoksen KSOY Areenan lehtereille saapuville katsojille.
Titaanit ja Haukat tulevat perjantaina tarjoilemaan jälleen kerran erittäin todennäköisesti varsin värikkään koitoksen KSOY Areenan lehtereille saapuville katsojille.

Kuluva kiekkoviikko on Kotkan Titaaneille siinä mielessä poikkeuksellinen, että se pitää sisällään vain yhden koitoksen, joka mitellään vieläpä KSOY Areenalla. Kotkaan vieraaksi saapuva Järvenpään Haukat on punanutuille tullut vuosien saatossa erittäin tutuksi ja osittain jopa rakkaaksikin kiistakumppaniksi, joten perjantai-illan karkelosta on jälleen odotettavissa varsin värikäs tapahtuma.

Viime viikonloppuna ensiksi meren pohjassa käynyt, mutta sieltä sitten komeasti takaisin aallonharjalle ponnistanut Titaanit lähtee edessä olevassa kotiottelussa jatkamaan siitä, mihin se Laser HT:n isäntänä jäi.

Ainoa pikantti ero punanuttujen pelaamisessa tullee kuitenkin olemaan se, millä prosentilla vastustajalle tarjotaan mahdollisuuksia vastaiskuihin ja sen avulla maalipaikkojen luomiseen, sillä edeltävissä otteluissa kotkalaisten oma verkko on heilunut hieman liian taajaan tahtiin.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltolan mukaan kyse on hyvin pitkälti sovittujen asioiden noudattamisesta ja riittävänlaisesta nöyryydestä, jotta vastapuolille käytännössä tarjoillut lahjat saataisiin jätettyä omasta repertuaarista jatkossa pois.

– Teemamme on kokoajan ollut mennä kiekkokontrollin avulla syvälle hyökkäyspäätyyn tai sitten toimittamalla peliväline sisään alueelle sekä taistelemalla se takaisin itselle, Iltola kommentoi.

– Näin me myös pelasimme avauskierroksilla, mutta viimeisimmissä otteluissa olemme alkaneet siitä lipsua hieman liian usein ja se on näkynyt suoraan tulostaululla.

Titaanit tosiaankin päästi neljässä ensimmäisessä pelissä omiin vain yhdeksän kiekkoa, kun taas neljä jälkimmäistä ovat venyttäneet punanuttujen nuottaa peräti 24 kertaa.

Muutos alkukierrosten lukemiin on siis varsin suuri ja perimmäinen syy tähän onkin varsin tarkasti kotkalaiskäskijä Iltolan tiedossa.

– Ongelmamme edeltävissä otteluissa on ollut se, ettemme ole olleet kiekollisina riittävän nöyriä, ”Illi” paaluttaa.

– Sen seurauksena olemme hävinneet tuhottoman määrän tilanteita sekä hyökkäyssiniviivalle että p-pisteen kaarille, joista vastustajat ovat sitten nopeasti kääntäneet pelin suunnan meidän päätymme ja aiheuttaneet joko suorilla hyökkäyksillä tai pienen pyörityksen päätteeksi takaiskuja tilillemme.

Oman pään suojaamisen lisäksi Iltolalla on ollut mietittävänään se, millä tavoin arkena miteltävissä kahinoissa saataisiin paras mahdollinen suoritus aikaan ihan jokaiselta kulloinkin pelaavassa kokoonpanossa olevalta pelaajalta.

– Sitä olen kieltämättä kyllä kuluneen viikon aikana miettinyt, että millä tavoin saisimme paremman valmistautumisen ja sen seurauksena myös peliesityksen arkena aikaiseksi, kotkalaiskäskyttäjä aprikoi.

– Riittävän levon ja oikeanlaisen ravinnon merkitys totta kai korostuu näissä peleissä entisestään, jotta kroppa ja mieli olisivat riittävän virkeinä kiekon pudotessa jäähän – etenkin kun emme työ- ja koulupäivän mukanaan tuomiin rasituksiin luonnollisesti pahemmin pysty vaikuttamaan.

Taas kerran tärkeitä pisteitä jaossa

Titaanit pääsee lähtemään kuluvan viikon ainoaan otteluunsa varsin hyvistä lähtökohdista, sillä kotkalaiset köllöttelevät tällä hetkellä tasaisessa Suomi-sarjataulukossa 7. sijalla, kerättyään 11 pistettä pelaamistaan kahdeksasta ottelusta.

Kotkaan perjantaina matkaileva Haukat sitä vastoin löytyy sarjataulukosta sijalta 13., järvenpääläisten napsittua tililleen niin ikään kahdeksasta ottelusta seitsemän pistettä.

Sarjasijoistusten ynnä muiden ennakkoarvioiden ei tässä kohtaa saa antaa kuitenkaan hämätä yhtään, sillä Haukat on aina ollut Titaaneille visainen vastustaja ja eiköhän Sami Helenius joukkoineen ole jälleen kehitellyt yhden jos toisenkin konnankoukun punanuttujen päänmenoksi.

– Tässä sarjassa ei ole muita kuin vaarallisia vastustajia ja Haukat on yksi niistä, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola painokkaasti.

Iltolan sanoissa on vinha perä, sillä etenkin järvenpääläisten tehoja sylkevä konkariosasto Harri Alakotilan, Olavi Tihveräisen, Jussi-Pekka ja Ramil Jokisen sekä Antti Rantsin johdolla on titaanipelaajien syytä ottaa hellään huomaansa, jottei se pääse mellastamaan omimmalla osa-alueellaan eli hyökkäyspäässä.

– Haukoilla on jälleen jalkeilla varsin kokenut ja taitava hyökkäyskalusto, joka pistää kyllä päämme pyörälle, mikäli lähdemme heidän haluamaansa hivenen verkkaisempaan pelitempoon mukaan, ”Illi” mietiskelee.

On siis selvää, että Titaanit pitää etenkin jalalla kuin myös riittävän liukkaalla ja ennen kaikkea fiksulla kiekon liikuttelulla määrätä pelin tahti heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien, eikä näin ollen antaa vierailleen edes kunnollista mahdollisuutta pelata vahvuuksillaan.

– Meidän pitää olla aktiivisia niin kiekon kanssa että ilman sitä ja pistää heti alusta alkaen työhaalarit niskaan sekä jalat liikkeelle, titaanipiiskuri selventää.

Vaikka kyseessä onkin ”vain” lokakuinen runkosarjakoitos, ei se pelin panoksia laske tipan vertaa, sillä syksyllä omaan pussukkaan napatut pisteet ovat ihan yhtä arvokkaita, kuin joulun jälkeenkin otetut.

Varsinkin tässä kohtaa, kun erot sarjataulukossa ovat vielä varsin minimaalisia, voi yhdellä voitolla parannella osakkeitaan jo vallan mainiosti ja tappiolla taas sijoitus voi laskea yllättävänkin monta pykälää.

– Sarja on aivan terävimmän kärjen jälkeen todella tasainen, joten onhan tämä ihan jo sarjatilanteenkin kannalta taas iso peli, Iltola tuumii.

– Voitolla otamme hieman kaulaa takaa-ajajiin, kun taas tappiolla muun muassa Haukat tulee aivan “ihollemme” nuuhkimaan.

Titaanien ja Haukkojen välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla perjantaina (18.10.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Kyseessä on samalla opiskelijaottelu, jonka myötä punanutut tarjoavatkin XaMK:n oppilaille ilmaisen sisäänpääsyn kamppailuun voimassa olevaa opiskelijakorttia ovella näyttämällä.

Muille kuin opiskelijoille liput maksavat normaaliin tapaan 10 ja 7 euroaTERVETULOA!