Täydellinen tyrmäys!

18.10.2019

Titaanit rillasi Kotkassa perjantaina piipahtaneita Haukkoja peräti yhdeksän täysosuman verran ja lähetti täydellisesti tyrmätyt järvenpääläiset tyhjin käsin takaisin kotimatkalle. © Carl Irjala – https://dismason.org/
Titaanit rillasi Kotkassa perjantaina piipahtaneita Haukkoja peräti yhdeksän täysosuman verran ja lähetti täydellisesti tyrmätyt järvenpääläiset tyhjin käsin takaisin kotimatkalle. © Carl Irjala – https://dismason.org/
Kotiottelun 18.10.2019 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 18.10.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Kotkan Titaanit oli perjantai-iltana raijannut KSOY Areenalle ”Sirkus Sariolan norsuineen päivineen” ja kutsunut niin katsojat kuin vierasjoukkue Järvenpään Haukatkin viihtymään täydet 60 minuuttia kestäneen Suomi-sarjativolin pyörteissä mukana. Haukoille pyöritys kävi lopulta kuitenkin aivan liian rajuksi, sillä punanutut tyrmäsivät vieraansa tylysti kanveesiin ja pitivät kaikki kolme sarjapistettä itsellään roisin 9-2 (1-0, 5-1, 3-1) –voittolukemin.

Titaanit – Haukat 9-2 (1-0, 5-1, 3-1)

10:10 1-0 Erik Naroma (Arttu Räisänen, Miro Mänttäri)
20:35 2-0 Panu Laitinen (Elmeri Kotro, Vertti Vuoksiala)
20:42 3-0 Santeri Salminen (Erkka Huttunen, Vertti Vuoksiala) VoM
22:35 4-0 Jere Koikkalainen (Leevi Pekkarinen, Mikke Lempiäinen)

24:52 4-1 Antti Rantsi (Ramil Jokinen, Jussi-Pekka Jokinen)
26:09 5-1 Erkka Huttunen (Miro Mänttäri, Erik Naroma)
28:34 6-1 Arttu Räisänen (Leevi Pekkarinen, Vertti Vuoksiala)

51:33 6-2 Andre Linde (Miika Uosukainen)
54:24 7-2 Oskari Levänen (Petteri Paajanen, Erik Naroma)
55:30 8-2 Santeri Kunttu
56:08 9-2 Arttu Räisänen (Santeri Salminen, Ville Myyryläinen)


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 8+8+6= 22 torjuntaa
Haukat – Julius Avén 8+17+15= 40 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min= 4min
Haukat 4 x 2min= 8min

Jatkoaikavoitto povitaskussa viikon ainoaan mittelöönsä suunnistanut Titaanit oli jälleen pitänyt pienimuotoisen palaverin, jossa valmennus teroitti pelaajistolleen valmistautumisen merkitystä varsinkin arki-iltana pelattuun Suomi-sarjaotteluun.

Titaanimiehistö otti tavoilleen uskollisesti neuvoista vaarin, eikä jättänyt lopulta mitään sattuman varaan, vaan pätki lähestulkoon täydet 60 minuuttia Kotkassa vierailleita Haukkoja nokkaan, niin että kipu varmasti tuntui vielä pitkään taiston päättymisen jälkeen.

– Suurin huoli ennen pelin alkua oli se, että miten arkipeli vaikuttaa pelaamiseemme ja eritoten pelitempon ylläpitämiseen riittävän kovana, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Se huoli karisi kuitenkin nopeasti mielistä, kun kiekko tippui jäähän, sillä jokaisesta pelaajasta oikein huokui, että olemme valmiita pelaamaan ja pistämään aivan kaiken likoon joukkueen puolesta.

Tilastollisesti tasaisessa avauserässä kummallakin osapuolella oli paikkansa maalintekoon, mutta punavalo paloi ainoastaan kertaalleen, kun Miro Mänttärin oivalluksesta 2-1-ylivoimahyökkäykseen yhdessä Oskari Leväsen kanssa ampaissut isäntien Erik Naroma päätti tilanteen tarkkaan kutiin ohi järvenpääläisveskari Julius Avénin.

Titaaneilla olisi ollut paikat johtaa peliä suurempilukuisemminkin, mutta sihti oli vielä ensimmäisen kaksikymppisen aikana muutaman napsun verran vinossa ja suurin osa kiekoista kimmahti ohi tai yli kohteensa eli Avénin vartioiman maalin.

– Pelin hallinta oli ensimmäisessä erässä vahvasti meillä, mutta lauoimme reilut toistakymmentä kutia päätylaitaan ja laseihin, jotka eivät tunnesti näy tulostaululla, Iltola sanaili.

Erätauolla mitä ilmeisimmin huoltoportaan toimesta tapahtunut tähtäimien kohdistaminen ja luistimien teroittaminen minttiin lopettikin toisen erän alussa puheet ottelun mahdollisesta voittajasta varsin lyhyeen, sillä Titaanit luisteli vierailtaan jalat alta ja takoi reilussa kahdeksassa minuutissa kumimuikun viisi kertaa vieraiden rysään, masentaen näin Haukat aivan täysin.

Punanuttujen ilotulituksen alullepanijoina toimivat ajassa 20:35 pelivälineen häkkiin Elmeri Kotron kermaisesta tarjoilusta tulittanut Panu Laitinen ja vain seitsemän sekuntia myöhemmin limpun uuniin leiponut Santeri Salminen.

Kun vielä Jere Koikkalainen iski komean syöttökuvion päätteeksi illan neljännen maalin lähestulkoon välittömästi Haukkojen päävalmentaja Sami Heleniuksen pitämän aikalisän jälkeen, ei edes Antti Rantsin vastahyökkäyksestä ajassa 24:52 tinttaama 4-1-kavennus hetkauttanut voimasuhteita yhtikäs mihinkään.

– 4-0-tilanteessa näytti hetken aikaa siltä, että pelaamisemme lähtee laukalle ja takkimme ylänapit aukeavat hieman liiaksi, mutta onneksi pakettimme pysyi kuitenkin Haukkojen kavennuksen jälkeen kasassa, ”Illi” tokaisi.

Rantsin rikottua titaanivahti Niilo Pussisen nollan, päättivät kotkalaiset kostaa korkojen kera takaisin ja värkkäsivät kaksi todella näyttävää täysosumaa, joista vastasivat puolustajat Erkka Huttunen sekä Arttu Räisänen.

– Joukkue esitti tänään mainiota hyökkäyspelaamista ja paikanvaihtoa, johon kaveri ei pystynyt alkuunkaan vastaamaan, titaanipiiskur Iltola myhäili.

Ottelun olisikin voinut aivan hyvin lopettaa Räisäsen aivan haukkarysän oikeaan yläkulmaan laukoman 6-1-osuman jälkeen siihen ja ojentaa sarjapisteet punanuttujen pussukkaan, sillä peli oli sitä myöten selvää pässinlihaa, ettei paremmasta väliä.

”Kyllähän se lämmittää kokeneemmankin valmentajan mieltä...”

Titaanien johdettua kamppailua viidellä maalilla ennen päätöserän alkua, oli varsin odotettua, että meno jäällä menee aikamoiseksi pelailuksi.

Sen verran kumpikin osapuoli jaksoi kuitenkin vielä yrittää, että osumia saatiin nähdä kumpaankin päähän. Haukat onnistui ensiksi kaventamaan, kun voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Andre Linde sai p-pisteiden väliin pompahtaneen kiekon haltuunsa sekä pystyi ampumaan sen titaaniveskari Niilo Pussisen kainalosta verkon perukoille.

Kotijoukkue ei tästä liiemmin tykännyt, vaan vastasi jälleen kahta kovemmalla voimalla ”vastapalloon” ja taituroi kolme toinen toistaan seksikkäämpää täysosumaa.

Illan seitsemäs punanuttuosuma sai alkunsa niin ikään voitetusta hyökkäyspään aloituksesta, jonka Erik Naroma käänsi taakse Petteri Paajaselle, joka taas syötti lähes yhdellä kosketuksella takakulmalle hiipineelle Oskari Leväselle, jolla oli helppo työ putata laatta häkkiin ja nostaa kädet kohti KSOY Areenan kattoa.

Kahdeksanteen nyyttiin kotkalaiset tarvitsivat hieman ex-pelurinsa Vikke Terhon apuja, sillä haukkahyökkääjä syötti kiekon kulmasta suoraan keskustaan hiipineen Santeri Kuntun lapaan, joka ei todellakaan jättänyt ilmaiseksi syntynyttä tekopaikkaa käyttämättä, vaan piiskasi vulkaanisen kuminpalasen vanhanliiton laahausrannarilla aivan vierasmaalin vasempaan yläkulmaan ohi voimattoman haukkavahti Julius Avénin.

Viimeisen voitelun ja lopullisen rillauksen täysin kypsälle haukkapaistille taituroi puolestaan Arttu Räisänen, joka nousi tavoilleen uskollisesti rohkeasti mukaan hyökkäykseen ja pääsi sen seurauksena lapioimaan Santeri Salmisen kudin karat sisään sekä naulaamaan Titaanien voittolukemiksi paljon puhuvat 9-2.

Hymy oli titaanileirissä odotetusti korvissa ottelun päättymisen jälkeen, sillä mikäs sen mukavampaa oli lähteä viikonlopun viettoon kuin komea kotivoitto ja siitä saadut kolme sarjapistettä takataskussa.

– Joukkueen peli-ilme on Kiekko-Espoolle kärsityn tappion jälkeen ollut todella ensiluokkainen, kehui Titaanien päävalmentaja Mika Iltola omiaan.

Punanuttupurren ohjaajan makunystyröitä hiveli perjantai-iltana varmasti monikin asia, joista muutaman Iltola puki ajatuksista sanoiksi.

– Kyllähän se lämmittää kokeneemmankin valmentajan mieltä, kun vastuu ja onnistumiset jakautuvat illasta toiseen tasaiselle rintamalle, ”Illi” hymyili tyytyväisenä.

– Kaukalossa näkyi juuri niitä asioita, joita olemme jo elokuusta saakka yhdessä harjoitelleet – se tuntuu todella hyvältä, mutta siihen mielentilaan ei saa todellakaan jäädä nautiskelemaan, vaan työnteon pitää jatkua.

Toimivista ketju- ja kentälliskoostumuksista suurimmat kehut keräsi punanuttujen kakkosvitja Ville MyyryläinenSanteri SalminenSanteri Kunttu.

– ”Sanden” pelaamiseen olen erityisen tyytyväinen – hän on löytänyt tekemiseensä ihan uuden sävelen ja samalla nivonut ketjunsa ”Myyrän” sekä ”Kyyn” kanssa toimivaksi kokonaisuudeksi, Iltola totesi.

– Oikeastaan kaikki neljä sentteriämme [l. Salminen, Naroma, Roope Lantta ja Leevi Pekkarinen] pystyivät tänään rytmittämään hienosti pelaamistamme ja eritoten hyökkäämistämme.

Titaanit on löytänyt tekemiseensä jälleen oikeanlaisen tatsin ja poiminut sen myötä kolmen perättäisen tappion jälkeen kaksi voittoa tililleen.

– Pyrimme kokoajan viemään asioita eteenpäin ja olemaan ajanhermolla sekä korostamaan nöyryyden merkitystä, selvensi Iltola Suomi-sarjatasolla menestymiseen tarvittavia kulmakiviä.

Koska Haukat-taisto oli punanuttujen ainoa peli kuluvan viikonloppuna, saavat kotkalaiset ladata rauhassa akkunsa taas täyteen latinkiin ennen tulevan viikon koitoksia.

– Joukkue on tämäniltaisen esityksen myötä todellakin ansainnut kolmen päivän mittaisen lepotaukonsa, sutkautti titaaniluotsi Iltola loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (25.10.), kun punanutut matkustavat Hollolaan, jossa majaansa pitävä HC Giants isännöi HAT-areenalla kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.