Porinaa pudotuspeliviivan pinnassa

23.10.2019

Titaanit pääsee edessä olevan viikonlopun aikana vääntämään taas oikein kunnolla, kun punanutut iskevät tulisesti yhteen sekä HC Giantsin että Riemun kanssa.
Titaanit pääsee edessä olevan viikonlopun aikana vääntämään taas oikein kunnolla, kun punanutut iskevät tulisesti yhteen sekä HC Giantsin että Riemun kanssa.

Kahden perättäisen voiton myötä juuri pudotuspeliviivan päällä majaileva Kotkan Titaanit lähtee sekä parantelemaan että samalla turvaamaan asemiaan tulevan viikonlopun kamppailuissa. Mikään pelkkä pala kakkua kyseisen suunnitelman toteuttaminen ei kuitenkaan tule olemaan, sillä vastaan asettuvat HC Giants sekä Riemu himoitsevat punanuttujen päänahkaa ja ovat varmasti valmiita tekemään kaikkensa kotkalaiset lyödäkseen.

Parin viikon takaisen tuloksellisesti heikomman jakson jälkeen paluun voittojen viitoittamalle reitille tehnyt titaanipursi seilaa tällä hetkellä varsin hyvässä myötäisessä.

Varsinkin punanuttujen edellinen taisto kotikaukalossa, jossa Haukat oli aivan täydellinen vastaantulija, sai monen kotkalaisjoukkueen värejä kantavan sekä tunnustavan suut messingille, sillä sen verran vahva ja hieno peliesitys 9-2-lopputulokseen päättynyt kamppailu Titaaneilta lopulta kaikkinensa oli.

Punanuttujen päävalmentaja Mika Iltolan mukaan selkein muutos ja samalla syy tuloksekkaalle taivallukselle on tapahtunut titaanipelaajien pääkoppien sisällä, joka taas on avittanut omalta osaltaan menoa kaukalon puolella.

– Suurin parannus on tapahtunut mentaalipuolella, joka taas on näkynyt ihan suoraan kaikessa tekemisessämme edeltävissä otteluissa, Iltola toteaa.

– Olemme lisäksi kyenneet nopeuttamaan hyökkäyspelaamistamme sekä sen avulla niin ikään saaneet tiivistettyä puolustustammekin ja kuten sanoin jo aiemmin, on hyökkäys mielestäni paras puolustus.

Henkisen puolen asioiden ohella Titaanit on keskittänyt voimavarojaan yhteen ehkäpä jopa tärkeimpään asiaan, mitä tulee itse pelisuoritukseen ja se on totta kai otteluihin valmistautuminen.

Tästä syystä kotkalaiset ovat olleet heti avausvaihdoista lähtien halukkaita vääntämään, kääntämään, taistelemaan, repimään ja raastamaan sellaisella innolla, että heikkopäisempää on voinut jopa hieman hirvittääkin.

– Peliinvalmistautuminen on ollut viimeisimmät viikot yksi isoista teemoistamme ja siitä muistutimmekin muun valmennuksen kanssa pelaajia jälleen tulevia otteluita silmällä pitäen, Iltola selventää.

– Yksilötasolla pelaaja pystyy huolehtimaan ravinnon ja levon oikeanlaisesta määrästä, jonka kautta itsevarmuus ja mentaalipuoli paranevat pelaamisessa.

Valmistautumisen ohella punanutut ovat jonkin verran hölläänneet rajua harjoittelutahtiaan, jotta kropat ja pääkopat eivät menisi vuoden pimeimpään aikaan takalukkoon, vaan pysyisivät riittävän vetreinä illasta toiseen.

– Lepo on yksi iso asia, joka varmasti on tuonut lisää virtaa ihan itse kullekin – viime viikolla huilasimme kaksi päivää ja tälle viikolle palasimme kolmen päivän huilitauolta, ”Illi” sanailee.

– Mielenkiintoista nähdä miten se [kolmen päivän lepo] vaikuttaa jalkojen liikkumiseen ja pelaamiseemme ylipäänsä.

”Voimme omalla toiminnallamme helpottaa suuresti asemaamme sarjataulukossa”

Tulevana viikonloppuna kaksi oletattavasti kivikovaa koitosta mittelevä Titaanit killuu mukavasti sujuneen alkukauden myötä sarjataulukossa 8. sijalle eli viimeisellä ylempään jatkosarjaan sekä pudotuspeleihin oikeuttavalla askelmalla.

Takaa-ajajat eivät kuitenkaan suone punanutuille hetkenkään rauhaa, sillä yksi kolmen pisteen voitto tai niiden menetys voi tasaisessa Suomi-sarjataulukossa muuttaa sijoituksia todella paljon.

Tästä syystä sekä vieraissa kohdattava HC Giants (9.) ja kotikaukaloon vieraaksi saapuva Riemu (12.) himoitsevat varmasti kotkalaisten päänahkaa, jotta oma asema taulukossa paranisi, eivätkä punanutut täten pääsisi liiaksi karkuun.

– Kumpikin viikonlopun peli on sellainen, että voimme omalla toiminnallamme helpottaa suuresti asemaamme sarjataulukossa, painottaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola tuima ilme kasvoillaan.

– Vaikka edessä onkin tärkeitä pelejä, emme silti ala muuttamaan omassa pelaamisessamme yhtikäs mitään – menemme harjoiteltujen asioiden mukaan, joskin puolustamiseen haluan vielä ripauksen lisää aktiivisuutta.

Perjantai-iltana Hollolaan maaseutumatkaileva Titaanit saa varmasti lämpimän vastaanoton eritoten viime keväänä tutuksi tulleelta kiistakumppaniltaan eli HC Giantsilta.

Putoamiskarsinnoissa kotkalaiset tyylipuhtaasti 3-0-voitoin aina arvaamattomiin, mutta lopulta onnellisten tähtien alla sujuneisiin Suomi-sarjakarsintoihin kylvettänyt jättilauma on edelliskaudesta entisestään vain vahvistanut rivejään, joten punanutuilla on edessään varsin visainen kanto kaskettavaksi.

– HC Giants oli jo viime keväänä meille erittäin paha pala purtavaksi ja ei se siitä tälle kaudelle ainakaan helpottunut ole, ”Illi” tokaisee ja jatkaa:

– Heillä on riveissään paljon rutinoituneita pelaajia, joten perjantain vieraspeli tulee olemaan meille todella iso haaste ihan jokaisella sektorilla.

HC Giantsin tavoin männäsesongilla Titaaneille suuria vaikeuksia aiheuttanut Riemu on vuodesta toiseen veikattu Suomi-sarjan alempaan kastiin, mutta niin vain jyväskyläläiset ovat pykälä kerrallaan parantaneet sijoitustaan yltäen keväällä jo pudotuspelien tuntumaan.

Tästä syystä puheet ”pelkästä opiskelijaporukasta” voi suorilta heittää romukoppaan, sillä Riemu on jo osoittanut salakavalan vaarallisuutensa ryöpyttämällä muun muassa Titaanienkin kaltoin kohtelemia Haukkoja oikein olantakaa omassa kotikaukalossaan.

– Riemu on ihan vastaavanlainen Suomi-sarjajoukkue kuin kaikki muutkin tähän sarjaan osallistuvat – ei heitä voi missään nimessä aliarvioida tai muuten käy kylmät, kommentoi titaanipiiskuri Iltola.

– Meidän on kuitenkin keskityttävä niin perjantaina kuin lauantaina omaan tekemiseemme ja pyrittävä yhteisesti sovittujen sekä harjoiteltujen asioiden avulla kääntämään pelit nimiimme.

Titaanien kotiotteluiden yleisökeskiarvo on tähän mennessä pelatuissa neljässä kamppailussa ollut kuudenneksi suurin 324 katsojan myötä.

KSOY Areenan lehtereille mahtuisi vielä jokunen silmäpari lisää seuraamaan punanuttujen otteita ja samalla kannustamaan omia suosikkejaan aina vain parempiin suorituksiin jäisellä taistelutantereella.

Mikäli päävalmentaja Iltolaa vain on uskominen, ja miksei olisi, ei lehtereillä ainakaan tylsäksi aika pääse tulemaan, sillä Titaanit pyrkii voittoihin tähtäävän pelaamisen ohella myös ennen kaikkea viihdyttämään uskollisia kannattajiaan.

– Tarkoituksemme on tarjota yleisölle viihdettä koko rahan edestä, jonka seurauksena se antaisi sitten meille tarvitsemamme tuen kotivoiton ottamiseen, ”Illi” hymyilee.

Punanutut matkustavat perjantaina (25.10.) Hollolassa sijaitsevalle HAT-areenalle, jossa kello 18:30 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue HC Giants.

Lauantaina (26.10.) Titaanit puolestaan testaa KSOY Areenalla jyväskyläläisen Riemun vireen Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!