Pelaajaliikennettä sisään, ulos ja sairastuvalle

24.10.2019

Välivuoden kilpakiekkoilusta pitänyt titaanikasvatti Kalle Kolehmainen pukeutuu jälleen miehelle jo entuudestaan niin tuttuun punanuttuun!
Välivuoden kilpakiekkoilusta pitänyt titaanikasvatti Kalle Kolehmainen pukeutuu jälleen miehelle jo entuudestaan niin tuttuun punanuttuun!

Suomi-sarjan runkosarjataulukossa tällä hetkellä 8. sijalla oleva Kotkan Titaanit vahvistuu sekä samalla myös heikkenee yhden pelimiehen verran.

Titaanit on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen oman kasvattinsa ja samalla paluun välivuoden jälkeen tositoimiin tekevän puolustaja Kalle Kolehmaisen kanssa.

– Olimme päävalmentajamme Mika Iltolan kanssa jo kesällä Kolehmaiseen yhteyksissä ja kyselimme paluuhaluja, mutta vielä silloin Kalle ei ollut valmis hyppäämään kelkkaamme mukaan, toteaa Titaanien manageri Juho Hannukainen.

– Iltojen pimetessä sekä kelien viiletessä miehen mieli kuitenkin muuttui ja hän otti itse meihin viime viikonloppuna yhteyttä, jonka jälkeen asiat etenivät varsin nopeaan tahtiin sopimuksen sorvaamiseen.

Tähänastisella urallaan punanutun 73 kertaa niin Suomi-sarjassa, 2. -kuin 3. divisioonassakin päälleen pukenut Kolehmainen, 24, on tilastoinut pelaamissaan peleissä yhteensä 40 (7+33) tehopistettä.

– Kalle on yksi lahjakkaimmista kotkalaislähtöisistä kiekollisista puolustajista, joita itse olen ehtinyt Titaaneissa mukanaoloaikanani näkemään, joten miehen paluu takaisin punanuttuun sekä kilpakiekon pariin lämmittää mukavasti mieltä, Hannukainen kommentoi.

– Uskoisin, että Kallen pitämä välivuosi tosipeleistä ja kiekkotatsin ylläpitäminen paikallisen kuntokiekkojoukkue Karhula Bearsin riveissä teki hyvää sekä hänen pääkopalleen että kropalleen, jonka myötä saamme riveihimme kovassa fyysisessä kunnossa olevan ja ennen kaikkea motivoituneen pelaajan.

Kolehmaisen paluun vastapainoksi kotkalaismiehistö kokee myös harvennusta, kun lähestulkoon koko alkukauden ajan yläraajavaivan vuoksi sivussa ollut hyökkääjä Roope Eerola poistuu punanuttujen miesvahvuudesta.

Eerolan, 28, paluu titaanipaitaan jäi täten lopulta vain muutaman harjoitusotteluesiintymisen mittaiseksi.

– Eerola sai viime keskiviikkona työtarjouksen ulkomailta ja hetken harkittuaan hän päätti siihen myös tarttua, emmekä luonnollisesti halunneet millään muotoa asettua kyseisen mahdollisuuden esteeksi, vaan purimme hyvässä yhteisymmärryksessä kuluvaa kautta käsittäneen sopimuksemme, Hannukainen selventää sopimuspurun taustoja.

– Totta kai kokeneen kaverin menettäminen joukkueemme riveistä harmittaa, varsinkin kun ”Epi” ei ehtinyt kunnolla edes näyttää tosipeleissä kynsiensä terävyyttä, mutta tuollaisen työtarjouksen tullessa eteen olisin ennemminkin ihmetellyt, jollei hän olisi siihen kaksin käsin tarttunut.

Pelaajasopimusasioiden lisäksi Titaanien sairastuvalla on kuluvalla viikolla käynyt aikamoinen kuhina, sillä sinne ovat kirjautuneet Haukat-kamppailussa osumaa ottanut ja sen myötä ainakin kolme viikkoa yläraajavamman vuoksi sivuun joutuva puolustaja Aleksi Kivi sekä punanuttujen A-nuorten kamppailussa tällin saanut sekä vähintään tulevan viikonlopun Suomi-sarjataistot väliin jättävä hyökkääjä Erik Naroma.

Kivi ja Naroma liittyvät näin ollen jo aiemmin sivussa olleiden puolustaja Tomi Keijosen (yläraajavamma) ja hyökkääjä Anton Hyvärisen (alaraajavamma) seuraksi kotkalaisjoukkueen sairasosastolle.

Loukkaantumisten syistä emme voi yksityisyyden suojan vuoksi kertoa tarkempia tietoja. Pelaajien arvioidut paluuajankohdat voivat myös muuttua aiemmin ilmoitetuista.