”Nyt kyllä ketuttaa aika lahjakkaasti”

25.10.2019

Perjantai-illan värikäs kiekkonäytös päättyi lopulta kotijoukkue HC Giantsin voitonjuhliin. © Mikaela Moore – https://miksou.kuvat.fi/

Orastavaa voittoputkeaan perjantaina Hollolaan jatkamaan lähtenyt Kotkan Titaanit joutui lopulta pettymään HAT-areenalla mitellyssä taistossa varsin kitkerällä tavalla. Punanuttujen hallussa ollut kamppailu nimittäin luiskahti päätöserän loppuhetkillä harmittavasti vieraiden käsistä, jonka seurauksena tehokkaasti eritoten ylivoimalla viimeistellyt HC Giants pääsi juhlimaan maukasta kotivoittoa maalein 6-4 (0-1, 2-2, 4-1).

HC Giants – Titaanit 6-4 (0-1, 2-2, 4-1)

10:33 0-1 Rene Hiekkataipale (Simo Eerola, Oskari Levänen)
25:59 1-1 Kasper Korhonen (Nikolas Ulessi, Juho Veneskari)
30:22 2-1 Juho Arminen (Saku Aavajoki, Eetu Rissanen)
32:27 2-2 Valtteri Tamminen (Santeri Salminen, Ville Myyryläinen)
34:39 2-3 Panu Laitinen (Vertti Vuoksiala, Roope Lantta)

51:37 3-3 Eetu Rissanen (Jesse Peltonen, Juho Arminen) YV
54:16 4-3 Juho Arminen (Tomi Stylman, Saku Laitinen)
55:07 4-4 Panu Laitinen (Valtteri Tamminen, Petteri Paajanen)
59:10 5-4 Perttu Hynönen (Kasper Korhonen, Juho Veneskari) YV VoM
59:39 6-4 Jarno Jokipakka (Jesse Peltonen) TM

Maalivahdit:

HC Giants – Ville Viskari 13+8+9= 30 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 8+9+17= 34 torjuntaa (poissa 59:29-59:39)

Jäähyt:

HC Giants 2 x 2min= 4min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Titaanit sekä HC Giants... kyseisen parivaljakon maininta samassa lauseessa tietää yleensä värikästä vääntöä ja sellainen perjantaina Hollolassa mitelty taisto jälleen kerran totisesti oli.

Kotkalaisvieraiden oli varsin kelvollisen peliesityksen jälkeen maisteltava lopulta kuitenkin tappion karvasta kalkkia, sillä isäntien Perttu Hynösen ajassa 59:10 sivaltama ylivoimaosuma jäi ottelun voittomaaliksi, päätöslukemien seistyä sen myötä HAT-areenan valotaululla HC Giantsin hyväksi 6-4-lukemin.

Titaanileirissä 50 sekuntia ennen normaalin peliajan päätöstä syntynyt takaisku kalvoi totisesti mieltä, sillä kotkalaiset olivat varsin eri mieltä päätuomari Timo Metsälän kolmannen erän rangaistustuomioista.

– Mielestäni meidät ryöstettiin tänään, sillä päätöserän lopun viheltäminen ei ollut koko aiemman pelin linjan mukaista, puhisi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola tyytymättömänä.

Iltolan purkaukselle löytyy kyllä katetta, sillä HC Giants sai kolmannessa erässä kaksi todella heppoisin perustein tuomittua ylivoimamahdollisuutta, jotka hollolalaiset käyttivät surutta hyödykseen.

Toiseen suuntaan taas pilli ei soinut sitten millään ilveellä, vaikka titaanipaitaisia kavereita vedettiin välillä miehissä takaapäin nurin päätuomarin seuratessa tapahtumia lähietäisyydeltä.

– Ensiksi poikien annetaan rehdisti kamppailla vajaat 50 minuuttia ja sitten ykskaks niin ei saakaan enää tehdä, vaan pienestäkin hipaisuista lähdet boxiin – pakko myöntää, että nyt kyllä ketuttaa aika lahjakkaasti, ”Illi” tokaisi.

Titaanit pelasi ennen lopun tilanteita varsin kelvollisen vieraspelin ja hallitsi selkeästi tapahtumia kaukalossa heti sen avauserästä lähtien.

Punanuttujen onnistui tehdä myös taiston avausosuma, kun komean syöttöketjun päätteeksi Rene Hiekkataipale pääsi nousemaan nokikkain HC Giants-veskari Ville Viskarin kanssa, harhautten taidokkaasti rystylle ja nostaen pelivälineen verkkoon.

Edustusuransa ”esikoisen” tekaisseen Hiekkataipaleen onnistumisen ohella Titaaneilla oli muitakin hyviä tontteja lisäosumien tekoon, mutta Viskari piti omansa pelissä mukana ottamalla muutaman todella komean torjunnan.

– Avauserä oli täysin meidän heiniämme ja olisimme voineet paremmalla viimeistelytarkkuudella johtaa reilumminkin, Iltola kertasi.

HC Giants oli uneliaan avauserän esityksen jälkeen aivan eri joukkue astellessaan tauolta takaisin kaukaloon ja se näkyi nopeaan tahtiin valotaululla, sillä Kasper Korhonen ja Juho Arminen pääsivät jallittamaan vuoronperää titaaniveskari Santeri Levästä sekä laukomaan kumimuikut nuottaan.

Armisen ajassa 30:22 syntyneen 2-1-osuman jälkeen titaanipiiskuri Iltola ottikin taktisen aikalisän, rauhoitti oman joukkueensa, kertasi pelisuunnitelman ja niin vain voimasuhteet heittivät jälleen häränpyllyä.

Punanutut onnistuivat lopulta nousemaan uudemman kerran johtoasemaan, kun ensiksi Valtteri Tamminen täräytti tyylikkäästi rakennetun hyökkäyksen päätteeksi edustusuransa avausosumalla maaliverkon kireälle ja vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin pääsi Panu Laitinen ohjaamaan viivasta tulleen kudin ohi voimattoman hollolalaishäkkäri Viskarin.

– Toisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen käänsi puntit kaverille, emmekä päässeet kunnolla pelin päälle kuin vasta 2-1-maalin ja aikalisän jälkeen, ”Illi” mietiskeli.

Kitkerää kalkkia

Vieraiden 2-3-johtotilanteesta käyntiin pyörähtänyt kolmas erä tarjosi HAT-areenan 75-päiselle yleisölle värikästä nähtävää oikein huolella.

Tosin ensimmäiset kymmenisen minuuttia näytti hyvin pitkälti siltä, että Titaanit onnistuu pitämään kotijoukkueen aisoissa, mutta toisin kuitenkin kävi.

Mikke Lempiäisen saatua ajassa 49:36 suhteellisen huvittavan rangaistuksen ex-titaani Jesse Peltosen kaatamisesta, alkoi kunnolla tapahtua, sillä ensiksi Titaaneilla oli huippupaikka alivoimalla repiä lisää eroa isäntiinsä Panu Laitisen päästyä läpiajoon.

Laitisen yritys kilpistyi kuitenkin Ville Viskarin suojuksiin sekä siitä hetkeä myöhemmin pakkopelin pyörimään saanut HC Giants petasi paikan viivaan Eetu Rissaselle, jonka komea rannekuti lennätti telkän maskissa olleen Santeri Leväsen vartioimaan kotkalaispönttöön ja tuoden näin pelin 3-3-tasalukemiin.

Kun hollolalaiset vielä hetkeä myöhemmin onnistuivat vahvat myllytyksen myötä siirtymään johtoon Juho Armisen illan toisella täysosumalla, saattoi moni luulla pelin jo ratkenneen, mutta kattia kanssa.

Titaanit tuli väkisin vielä kerran tasoihin, kun aiemmin erässä tuhlaillut Laitinen sai sihtinsä kohdilleen ja löysi kiekon mentävän reiän jättivahti Viskarin suojista.

Ottelun kahdeksannen rysän jälkeen molempien joukkueiden silmissä alkoi siintää jo osittain jatkoaika, mutta sinne saakke ei kuitenkaan päästy, kiitos päätuomari Timo Metsälän, joka taikoi aivan tyhjästä kotijoukkueelle ylivoiman.

Titaanit kesti ensimmäisen minuutin alivoimastaan varsin helpohkosti maalivahtinsa Leväsen johdolla, kunnes kiekko saatiin pelattua viivaan Perttu Hynöselle, joka äkkäsi maalinedustalla velloneen lihamuurin ja laukoi ovelasti jäitä pitkin, eikä kovassa maskissa ollut kotkalaishäkkäri ehtinyt millään reagoida ennen kuin peliväline kopsahti takarautaan.

HC Giants oli näin onnistunut siirtymään 50 sekuntia ennen täyttä aikaa 5-4-johtoon ja sen hollolalaiset myös pitävät loppuun saakka, kaunistelemalla vielä lukemia yhden lisäosuman verran Jarno Jokipakan heitettyä omalta puolustusalueelta kiekon tyhjään titaanimaaliin.

Summerin törähdettyä ilo pääsi kunnolla irti isäntien kenttäpäädyssä, kun taas vastakkaisessa suunnassa kypärät olivat luonnollisesti varsin kallellaan titaanipelaajien päänupeissa.

– Kolmannen erän loppupuolelle saakka meillä ei ollut oikeastaan mitään hätää ja hommat olivat hyvin hallussa, mutta sitten tuomarilinja muuttui ja HC Giants pääsi ylivoimansa turvin tasoittamaan sekä tekemään myös voittomaalin, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Kyllä tästä pelistä aika kitkerä maku jäi lopulta suuhun – ei siitä pääse yli, eikä ympäri.

Vaikka tappio korvensikin kokeneen kotkalaiskäskijän mieltä, löysi hän silti omiensa pelaamisesta myös kehun aiheita. Etenkin punanuttujen A-juniori-ikäisen hyökkäyskolmikon Rene Hiekkataipale (1+1), Valtteri Tamminen (1+1) ja Simo Eerola (0+1) ennakkoluuloton pelaaminen sai Iltolalta ansaitut kiitokset.

– Nuoret herrat Hiekkataipale, Tamminen sekä Eerola pelasivat tänään oikeinkin mallikkaasti ja jokainen heistä pääsi myös tehoille – Rene ja Valtteri jopa maalinkin makuun, ”Illi” kehaisi.

– Tämänkaltaiset kokemukset nuorten pelaajien kohdalla ovat aivan kuin rahaa laittaisi pankkiin tuleville vuosille.

Tiukan väännön Hollolassa kamppaillut Titaanit ei ehdi liiemmin laakereillaan lepäilemään, sillä uusi koitos on edessä jo vajaan 20 tunnin päästä, Riemun saapuessa KSOY Areenalle mittaamaan punanuttujen nykyvire.

– Meidän on nyt vain tankattava energiavarastot taas täyteen ja kyettävä säilyttämään sama pelimentaliteetti kuin mikä tänään oli vallalla ensimmäisten 50 minuutin aikana, totesi Iltola.

– Riemu pääsee tuoreena iskemään kimppuumme, joten meidän pitää oikeasti olla taas valmiita pistämään aivan kaikkemme likoon, jotta voitto kotiyleisön edessä irtoaisi.

Muutoksia kokoonpanoon on tulossa, sillä muun muassa isoja blokkeja ja niistä seuranneita kivuliaita osumia perjantaina tililleen keränneen puolustaja Erkka Huttusen pelaaminen Riemun isäntänä on vielä hämärän peitossa.

– Huttusen pelaaminen on iso kysymysmerkki ja se ratkeaa vasta huomenna aamupäivän aikana, kotkalaiskäskyttäjä summasi.

– Onneksi me kuitenkin saamme myös levänneitä kavereita kehiin, kun [Miro] Mänttäri ja [Santeri] Kunttu palaavat pelaavaan kokoonpanoon sekä tuovat toivottavasti lisää virtaa tekemiseemme.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun valmentajahaastattelu on katsottavissa HC Giantsin Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Mikaela Mooren kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (26.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Riemu Jyväskylästä.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!