Pikabalsamia haavoille

26.10.2019

Titaanit sai lauantai-illan Suomi-sarjakoitoksessa riemuita sekä kahdeksan täysosuman että niiden myötä punanuttujen plakkariin löpsähtäneen kotivoiton verran.
Titaanit sai lauantai-illan Suomi-sarjakoitoksessa riemuita sekä kahdeksan täysosuman että niiden myötä punanuttujen plakkariin löpsähtäneen kotivoiton verran.
Kotiottelun 26.10.2019 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 26.10.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Eilen kirvelevän vierastappion Hollolassa kokenut Kotkan Titaanit sai lauantaisessa kotitaistossaan pikaista balsamia haavoilleen. Punanutut nimittäin kellistivät vaikeimman kautta Kotkassa vierailleen ja tiukasti hanttiin laittaneen Riemun, tarjoten Suomi-sarjakamppailua KSOY Areenan lehtereille seuraamaan saapuneelle 347 katsojalle aihetta iloon 8-4 (2-1, 2-2, 4-1) –voittolukemien siivittämänä!

Titaanit – Riemu 8-4 (2-1, 2-2, 4-1)

05:46 1-0 Roope Lantta (Elmeri Kotro, Arttu Räisänen)
10:53 1-1 Niklas Huovila (Waltteri Viitanen, Petteri Ikonen)
18:25 2-1 Ville Myyryläinen (Santeri Kunttu)
20:13 2-2 Hermanni Salomaa (Waltteri Viitanen, Petteri Ikonen)
32:20 3-2 Santeri Salminen (Arttu Räisänen, Roope Lantta) YV
34:38 3-3 Niklas Huovila (Waltteri Viitanen, Hermanni Salomaa) YV
39:38 4-3 Santeri Salminen (Oskari Levänen) AV
43:04 5-3 Ville Myyryläinen (Petteri Paajanen, Leevi Laine) VoM
51:26 6-3 Ville Myyryläinen (Elmeri Kotro, Panu Laitinen) YV
55:51 7-3 Santeri Kunttu (Markus Salminen, Santeri Salminen)
58:19 8-3 Erkka Huttunen (Elmeri Kotro) TM

59:17 8-4 Paavo Kilponen (Harri Lankinen, Jesse Kuusela)

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 10+13+9= 32 torjuntaa
Riemu – Juuso Laukkanen 13+9+12= 34 torjuntaa (poissa 55:51-58:19)

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min + 1 x 10min= 18min
Riemu 3 x 2min= 6min

HC Giantsille kirvelevällä tavalla edeltävänä iltana tappion kärsinyt ja sen myötä Suomi-sarjan pudotuspeliviivan alle valahtanut Titaanit lähti korjaamaan kurssiaan sekä hakemaan hyvitystä kotikaukalostaan käsin lauantai-iltana vieraaksi saapuneen Riemun kustannuksella.

Tässä tavoitteessa punanutut myös komealla tavalla onnistuivat, vaikka voitto ei lopulta hirveän helpolla jyväskyläläisistä irronnutkaan.

– Vaikeuksien kautta voittoon – kyllä tämä oli ansaittua balsamia Hollolassa tulleille haavoille, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola helpottuneena.

Riemu jaksoi piinata kotkalaisisäntiään ja taistella kamppailun voitosta reilun 50 minuutin ajan, kunnes Ville Myyryläisen kypärätempun sinetöinyt 6-3-ylivoimanyytti ratkaisi taiston lopullisesti punanuttujen hyväksi.

Titaanit pisti muutenkin pelin päätöserässä parastaan pöytään, vaikka joukkue oli jo siihen mennessä ehtinyt vajaan vuorokauden sisään tahkota 100 minuuttia varmasti pelaajien kropista voimia ihan riittäviin imenyttä Suomi-sarjalätkää.

– Se lämmittää voiton lisäksi erityisesti mieltä, että pystyimme vielä kolmanteenkin erään nostamaan luistelutempoa ja prässäsimme loppuun asti kovaa, vaikka meillä oli jo edellisillan kova peli alla, jakoi Iltola kiitosta suojateilleen.

KSOY Areenalle peliä seuraamaan saapuneet vajaat 350 katsojaa saivat iloita ja huokailla vuoron perään istuimillaan, sillä Titaanit ja Riemu mäiskivät tasatahtiin kumimuikkua toistensa rysiin.

Kotkalaiset onnistuivat menemään taiston puolivälin krouvin jälkimaininkeihin mentäessä kolme kertaa johtoon Roope Lantan, Ville Myyryläisen ja Santeri Salmisen osumilla, mutta jyväskyläläiset kuittasivat jok’ikinen kerta tasoihin kahdesti limpun uuniin naulanneen Niklas Huovilan ja kertaalleen titaanivahti Niilo Pussisen hassuttaneen Hermanni Salomaan onnistumisten myötä.

Punanuttupiiskuri Iltolan mukaan Titaanit sai varsin hyvän lähdön peliin, mutta sen jälkeen Riemun kova taistelu ja isäntien ottamat rangaistukset pistivät roppakaupalla kapuloita rattaisiin.

– Avauserä oli meiltä kaikkinensa ihan kelvollista jääkiekkoa, mutta toisessa erässä jäähyt sotkivat viisikkopelaamistamme ja tekivät siitä meille todella vaikean, ”Illi” mietiskeli.

”Troikka Salminen” lopetti vastapuolen pyristelyn

Varsin kuvaavaa värikkäälle ottelulle lopulta olikin, että sen ratkaisua alettiin isolla pensselillä sivellä toisen erän lopun erikoistilanteessa, Riemun päästyä pelaamaan ylivoimaa kotijoukkueen Erkka Huttuselle tuomitun kampituskakkosen seurauksena.

Kotkalaisyleisö odotti varmasti pelonsekaisin tuntein jyväskyläläisten siirtyvän kyseisen miesylivoimansa turvin ensimmäisen kerran ottelussa johtoasemaan, mutta toisin kuitenkin kävi ja siitä piti huolen huikealla pelipäällä ollut titaanisentteri Santeri Salminen.

Punanutut onnistuivat muutaman pompun avulla purkamaan pelivälineen keskialueelle, josta Salminen nappasi sen lapaansa, eteni sen jälkeen määrätietoisesti sisään hyökkäyspäähän, niputti edessään ripaskaa tanssineen Riemu-puolustaja Arttu Flinckin ja piiskasi terävällä rannekudilla p-pisteen kaaren tuntumasta vulkaanisen kuminpalasen ohi voimattoman jyväskyläläishäkkäri Juuso Laukkasen.

Ajassa 39:38 päivänvalonsa nähnyt 4-3-täysosuma sai sekä kotkalaisten vaihtoaition että lehtereillä peliä seuranneet katsojat aivan pähkinöiksi, sillä jokainen tajusi sillä samalla hetkellä, kun Riemun maaliverkko pöllysi, mikä merkitys kyseisellä onnistumisella oli punanutuille.

– Salmisen alivoimalla komean yksilösuorituksen seurauksena tekaisema ”pukukoppimaali” oli yksi koko ottelun kulminaatiopisteistä, hehkutti Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Kun vielä Ville Myyryläinen taituroi ensiksi heti päätöserän alussa tilanteeksi jo 5-3 ja täydensi kypärätemppunsa Elmeri Kotron tarjoilusta kamppailun 52. peliminuutilla, oli taistelu ottelun voitosta vihelletty klassisesti poikki.

Kolmen maalin karkumatka ei kuitenkaan riittänyt vielä yhden lisävaihteen pelaamiseensa löytäneille titaanipelaajille, sillä Santeri Kunttu ja Erkka Huttunen tarjoilivat vielä ennen summerin soimista lisää hunajaa aivan hurmiossa omiaan tukeneille titaanikannattajille.

Vaikka Paavo Kilponen pääsikin vielä 43 sekuntia ennen ottelun päätöstä kaventamaan eroa 8-4-osumallaan, ei se Titaanien iltapuhdetta sen kummemmin enää synkentänyt, sillä tärkein eli kolme sarjapistettä jäivät etukäteissuunnitelmien mukaisesti Kotkaan.

Kotkalaiskäskyttäjä Iltola oli luonnollisesti iloinen joukkueensa hienosta peliesityksestä, johon kokenut kiekkomies oli nähnyt etiäisiä koko kuluneen viikon ajan.

– Olimme oikeastaan jo tiistain harjoituksista lähtien tietynlaisessa flow’ssa ja vielä eilen se ei tuottanut meille hedelmää, ”Illi” sanaili.

– Tiesin kuitenkin, että kunhan vain jaksamme uskoa omaan tekemiseemme ja noudattaa yhteisesti sovittuja sekä harjoiteltuja asioita, saamme aivan varmasti ansaitsemamme palkinnon.

Myös lauantai-illan vastustajan pelaaminen keräsi Iltolalta kehuja.

– Riemulle todella iso hatunnosto siitä, että he taistelivat koko ajan lujaa ja pistivät meidät oikeasti tekemään töitä voiton eteen, eivätkä edes pelin ratkeamisen jälkeenkään suostuneet luovuttamaan, punanuttuluotsi kommentoi.

Verbaaliset taputukset olkapäille sai niin ikään pelin aikana täysin laittomasti esiintynyt ja peräti kuusi täysosumaa värkännyt Titaanien kakkosketju Ville Myyryläinen (3+0) – Santeri Salminen (2+1) – Santeri Kunttu (1+1).

– Illan ehdottomasti isoin yksittäinen juttu oli meidän kakkosvitjamme pelaaminen – he tekivät yhteensä kuusi maalia ja käänsivät homman meille, suitsutti Iltola jo pidemmän aikaa hyvin yhdessä pelannutta hyökkäystrioa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (2.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan uusikaarlepyyläispumppu Muik Hockey.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!