Kotihurmokselle jatkoa?

1.11.2019

Titaanipelaajien ilmeet ovat viimeisimmissä kotiotteluissa olleet onnistumisten myötä varsin maireina ja saman tahdin soisi jatkuvan myös Muik Hockeyn isäntänä.
Titaanipelaajien ilmeet ovat viimeisimmissä kotiotteluissa olleet onnistumisten myötä varsin maireina ja saman tahdin soisi jatkuvan myös Muik Hockeyn isäntänä.

Tiivistahtisen Suomi-sarjakauden alun jälkeen hieman rennommalla pelirytmillä loka-marraskuun vaihteen aikana kaukalossa temmeltävä Kotka Titaanit pääsee käynnissä olevan viikon aikana keskittämään kaiken tarmonsa vain yhteen vastustajaan. Punanutut nimittäin iskevät lauantai-iltana KSOY Areenalla yhteen vieraaksi saapuvan Muik Hockeyn kanssa, joka pääsee isäntiensä tavoin lähtemään kamppailuun kirkkain mielin ja voitto alla.

Kun Suomi-sarjan runkosarjaa on tahkottu joukkueista riippuen kutakuinkin reilu kolmannes, keikkuu Titaanit sarjataulukossa juuri pudotuspeliviivan päällä 8. sijalla, kerättyään pelaamistaan 11 ottelusta plakkariinsa 17 pistettä.

Viimeisin lisäys kotkalaisten täkypussukkaan tuli joukkueen edellisessä kotiottelussa, kun KSOY Areenalla vieraillut Riemu polvistui parempansa edessä punanuttujen kuluvan kauden tavoille tyypillisessä maali-iloittelussa 8-4-lukemin.

Titaanit pääsee sen myötä viikon ainoaan ja niin ikään kotikaukalossaan pelattavaan taistoon hyvillä mielin sekä itseluottamusta uhkuen, aivan kuten tekee myös Mika Iltolan ohjastaman kotkalaismiehistön vastustaja, Pohjanmaan sydämestä ja tarkemmin ottaen Uudestakaarlepyystä punanuttujen vieraaksi saapuva Muik Hockeykin.

”Muikkuparvi” kun onnistui viime sunnuntaina napsaisemaan poikki peräti yhdeksän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa ja sen avulla pönkittämään varmasti hivenen heikoissa kantimissa ollutta suoritusvarmuuttaan.

– Riemu-voitto on ollutta ja mennyttä, enkä kyllä usko kaverinkaan paljoa enää viime viikonlopun kotivoittoaan miettivän – fokus on jo täysin tulevassa pelissä, Iltola linjaa.

Keskittyminen sekä samalla valmistautuminenkin lauantaina miteltävää taistoon on siis aloitettu jo hyvissä ajoin ja se tietänee hyvää toivon mukaan sankoin joukoin peliä seuraamaan saapuville katsojille, joita on käynnissä olevan kiekkosesongin aikana hemmoteltu KSOY Areenan lehtereillä illasta toiseen toinen toistaan värikkäämmillä ja lukuisia täysosumia sisältäneillä taistoilla.

Kotkalaiskäskyttäjä Iltolan mukaan Titaanien on tarkoituskin kotipeleissään ennen kaikkea viihdyttää maksavaa yleisöä sekä napsia totta kai tililleen myös tuikitärkeitä voitto-merkintöjä.

– Kyllä me kotona pyrimme illasta toiseen pelaamaan rohkeaa, hyökkäysvoittoista ja voittavaa jääkiekkoa sekä tarjoamaan paikalle saapuville katsojille heidän haluamiaan elämyksiä eritoten maalien muodossa, ”Illi” selventää ajatusmaailmaansa.

– Turha meidän on mitään lähteä oikeastaan mitään kotipelaamisessamme muuttamaan, sillä homma näkyy tällä hetkellä toimivan varsin mukavasti.

Yleisön viihdyttämissä punanutut ovatkin onnistuneet varsin mainiosti, mikäli laskuista jätetään pois Kiekko-Espoon taannoinen vierailu Kymenlaakson helmenä tunnetussa Kotkassa.

Titaanit on nimittäin kyennyt poimimaan pelaamistaan viidestä kotiottelusta 11 pistettä ja takomaan taululle peräti 31 osumaa, kun vastavuoroisesti oma verkko on samaan aikaan heilunut 21 kerran edestä.

Voitaneen siis puhua jo jonkinlaisesta kotihurmoksesta, jonka punanutut hienosti kannustavien kannattajiensa edessä saavat lähes järjestään päälle, joten ei ole ihme, että kotkalaisjoukkueen yleisökeskiarvokin on hitain, mutta sitäkin vakaammin askelin nousemaan päin.

Vahvan kotipelaamisen ohella kokeneen titaaniluotsin mieltä lämmittää se fakta, että kotkalaismiehistöstä löytynyt ratkaisijoita kutakuinkin jokaisesta mahdollisesta kentällisestä, eikä tuloksenteko ole täten ollut vain muutaman hassun kaverin harteilla.

Kuvaavaa leveälle ratkaisurintamalle onkin, että Titaanien tähän mennessä Suomi-sarjapeleissä peluuttamista 25 kenttäpelaajasta vain kuusi on ilman tehtyä maalia.

– Se on erittäin positiivinen asia, että olemme saaneet luomistamme tekopaikoista paljon maaleja aikaiseksi, varsinkin kun onnistumiset ovat vielä tulleet todella laajalta rintamalta, Iltola myhäilee tyytyväisenä.

”Ei meillä ole tipan vertaa varaa leijua”

Titaanit kohtaa siis lauantai-iltana kotoisalle KSOY Areenalleen vieraaksi saapuvan Muik Hockeyn, joka muun muassa edeltävällä kaudella kävi hakemassa Kotkasta tyylipuhtaan 0-4-vierasvoiton matkaansa.

Kotkalaisleirissä tiedostetaankin varsin hyvin uusikaarlepyyläisten vaarallisuus, josta punanutut saivat jo esimakua syyskuun lopulla Suomi-sarjan alkukierroksilla Komarov Arenalla pelatussa taistossa, jonka Titaanit onnistui tiukan väännön jälkeen viemään nimiinsä pienimmällä mahdollisella erolla lukemin 3-2.

– Muik Hockey ei ikinä ole ollut meille mikään helppo pala purtavaksi – eikä se sitä tule olemaan myöskään lauantaina, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Uusikaarlepyyläismiehistöä kolmatta kauttaan luotsaava Marcus Ittonen tuskin on lähtenyt muuttamaan joukkueensa pelaamisen perussapluunaa sitten edeltävän kohtaamisen, joten kotkalaisille on tiedossa jälleen erittäin hikinen iltapuhde ”muikkuparven” kanssa.

– Eivätköhän he taas pyri sumputtamaan monen miehen voimin kaukalon keskustan sekä iskemään paikan saadessaan aktiivisesti vastaan, johon meidän on omalla pelaamisellamme kyettävä reagoimaan, Iltola rupattelee.

– Vastustajan tilanteen tietäen uskon, että he tulevat iskemään kynsin ja hampain kimppuumme vierasvoitonkiilto silmissään, joten meidän pitää jälleen olla valmiita laittamaan kaikkemme likoon.

Iltolan mainitsema Muik Hockeyn tilanne ei tällä haavaa kovin ruusuinen ole, sillä vierasjoukkue majailee sarjataulukossa viimeisellä sijalla kerättyään 11 ottelusta vain kaksi kotivoittoa ja kuusi pistettä.

Vieraissa uusikaarlepyyläiset eivät ole neljällä yrittämällä onnistuneet tähän mennessä vielä kertaakaan voittamaan, mutta se ei todellakaan tarkoita sitä, että Titaanit voisi lauantaina lähteä soitellen sotaan.

– Meille omanlaisensa lisähaasteen tuo eittämättä se, että olemme oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella selkeä ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä, kun taas Muik Hockey pääsee peliin altavastaajan asemasta, ”Illi” tuumii.

– Tästä syystä emme saa etenkään valmistautumisessa antaa yhtään siimaa vastustajalle, vaan meidän pitää sen pohjalta olla välittömästi kiekon pudotessa jäähän valmiita löytämään oma rytmimme pelaamiseen.

Vaikkei Muik Hockey olekaan ennakkoon mikään kovin mahdollinen mittari, ei sen saa antaa hämätä tipan vertaa. Uusikaarlepyyläiset kun tulevat KSOY Areenalle varmasti vapauttava Haukat-voitto alla ja janoavat siihen luonnollisesti jatkoa punanuttujen kustannuksella.

– Ei meillä ole tipan vertaa varaa leijua, vaikka olemmekin onnistuneet viime aikoina pelejä voittamaan – jalat maassa on kokoajan mentävä eteenpäin, titaanipiiskuri Iltola painottaa.

– Osui tässä sarjassa sitten terävin kärki tai hännänhuippu vastaan, pitää siihen aina suhtautua suurella vakavuudella, sillä muuten ei hyvä heilu.

Titaanien ja Muik Hockeyn välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (2.11.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!